Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Αυτά τα 5 ονόματα «βλέπει» το ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές

ΕΦΕΤΗΣ -
05.12.2021

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Αυτά τα 5 ονόματα «βλέπει» το ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Βόμβες στα σχολεία…

d

Μάλιστα. 

Το ζήσαμε και αυτό. 

Ψεκασμένοι (ανεμβολίαστοι ή μη) μπαίνουν στα Σχολεία για να βάλουν βόμβες, να πετύχουν τι; Να σκοτώσουν κανένα παιδί; Να σκοτώσουν κανένα Δάσκαλο / Καθηγητή; 

Για να μας πουν ότι είναι ενάντια στην μάσκα; Ενάντια στα μέτρα; 

Και η ΠΟΛΙΤΕΙΑ τι κάνει;;;;;;;;;;;;;

Βλέπει αποσβολωμένη, ανύμπορη να κάνει κάτι. 

Αν λεχθεί για κάμερες, άλλοι ψεκασμένοι με άλλες εμμονές θα εμφανιστούν να φωνάζουν για τα προσωπικά δεδομένα. 

Δεν έχουμε σωτηρία ως λαός… 

 

Φυτώριο καλομαθημένων νεαρών…

d

Υπάρχει η άποψη ότι ένα μεγάλο ποσοστό νεαρών που παραμένουν άνεργοι ΔΕΝ είναι γιατί δεν βρίσκουν δουλειά αλλά διότι βασικά είναι ΟΚΝΙΑΡΙΔΕΣ

Μπορεί να μην είναι όμως έτσι. 

Μπορεί να είναι άνεργοι διότι είναι βασικά ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ. Διότι ίσως να μην έμαθαν ποτέ στη ζωή τους ότι σε αυτή τη ζωή υπάρχουν και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ αλλά μόνο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 

Η απορία είναι η εξής: 

Μήπως όταν από την ηλικία των 6 ή των 10 βλέπεις την μάνα σου και τον πατέρα σου να διαδηλώνει κατά της μάσκας, να βρίζει δασκάλους και καθηγητές, να φταίει το σύστημα, την πολιτεία, τους πάντες αλλά ποτέ τον εαυτό του, να μην κάνει ποτέ αυτοκριτική, να θεωρεί ότι έχει ΜΟΝΟ δικαιώματα και ΚΑΜΙΑ υποχρέωση, μήπως όλα αυτά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του παιδιού και εξελίσσουν το παιδί σε φάση που να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα; 

Αυτό μήπως τους κυνηγά και μετέπειτα στην επαγγελματική τους ζωή με αποτέλεσμα αντί να τους βοηθά να ανελίσσονται επαγγελματικά να τους οδηγεί στην ανεργία;  

 

Ο Πάπας. Συμπαθητικός αλλά την επόμενη φορά να έρθει 15Αύγουστο…

d

Ήρθε και ο Πάπας. 

Μου άρεσαν τα μηνύματά του. Γενικά άφησε θετικές εντυπώσεις. Βαθυστόχαστος και πολλά λόγια ΜΕ (βαθύ) νόημα σε αντίθεση με άλλους. 

Φαίνεται το βάθος του ανθρώπου. Η πνευματικότητά του. Σεβασμός. 

Αλλά Πάπα μου, ΟΚ. Τα μωρά πρέπει να πάνε σε activities, κάποιοι άλλοι πρέπει να τα πάρουν ιδιαίτερα. Κάποιοι πρέπει να κάνουν κούρσες για δουλειά, meetings, υποχρεώσεις. 

Δεν μας φτάνει που η Λευκωσία είναι ανυπόφορη σε traffic, ήρθες κι’ εσύ 3 μέρες δεινοπαθήσαμε. 

Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην Ελλάδα και την επόμενη φορά που θα έρθεις Λευκωσία, έλα 15Αυγουστο…  

 

Μα το ΓΤΠ ακόμη είναι ακέφαλο…

d

Το γεφύρι της Άρτας κατάντησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το οποίο παραμένει από τον Μάιο του 2020 ακέφαλο. 

Υποτίθεται, η υπόθεση μετά και την ακύρωση του διορισμού της Σόφης Μιχαηλίδου, το Ανώτατο θα εξέταζε το θέμα κατά πόσο τελικά δικαιούταν ή όχι η ΕΔΥ να προχωρήσει στον διορισμό της κα Μιχαηλίδου και αν όχι τι δέον γενέσθαι. 

Υποτίθεται, ότι το Ανώτατο θα έβλεπε το θέμα 3 Νοεμβρίου 2021 αλλά λόγω κρούσματος κορωνοιού, η υπόθεση αναβλήθηκε. 

Ένα μήνα μετά, ακόμη το Ανώτατο δεν όρισε ημερομηνία και το story συνεχίζεται… 

Για να δούμε… όπως πάμε θα μας βρει το 2022 και το ΓΤΠ θα συνεχίζει ακέφαλο. 

 

OMERTA… Διαβάστε τι γράφει

d

Φίλος του ΕΦΕΤΗ, ο OMERTA γράφει σήμερα ένα σπουδαίο άρθρο / σχόλιο. 

Περάσαμε πολλές κρίσεις στην Κύπρο και το συμπέρασμα μου είναι πως περιστρέφονται όλες γύρω από τον ίδιο άξονα. Το λάθος επαναλαμβάνεται: από ελεύθερο τοπίο και κανένα έλεγχο (στο οποίο συνεπάγεται κατάχρηση από επιτήδειους) σε υπερβολική ρύθμιση. Από το ένα άκρο στο άλλο. Να σας φέρω παραδείγματα επί τούτου:, γράφει ο OMERTA. Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο εδώ.

 

Οι 3 ασέβειες του Νίκου (ΥΠΕΞ) – Εμένα με κόφτει η μία…

d

Ο ΕΦΕΤΗΣ έχει την εξής θέση για τα τεκταινόμενα στο ΔΗΣΥ: 

Αν ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ είχε κότσια και μιλούσε καθαρά και ξάστερα και παραιτείτο από Υπουργός για να ξεκινήσει προεκλογική, θα το δεχόμουν ως προσέγγιση. 

Τούτο που έκανε όμως, ΔΕΝ είναι σωστό

Είναι τύπου ΑΣΕΒΕΙΑ προς το κόμμα ΤΟΥ (που εν με κόφτει), προς την Κυβέρνηση ΤΟΥ (που εν με κόφτει) και προς τους φορολογούμενους πολίτες (που με κόφτει). 

 

Αυτά τα 5 ονόματα «βλέπει» το ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές

d

Μπορεί ο ΔΗΣΥ να ανακοίνωσε πρώτος τις ημερομηνίες υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές εκλογές, αλλά και το ΑΚΕΛ βρίσκεται στις διεργασίες επιλογής του δικού του υποψηφίου. 

Μάλιστα όπως έγραψε και παλαιότερα η Offsite και γράφει και σήμερα οι Συντροφοί μου στο ΑΚΕΛ θα ανακοινώσουν τον δικό τους υποψήφιο ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. 

Αυτό σημαίνει πως εντός Μαρτίου έως 15 Απριλίου το ΑΚΕΛ θα ανακοινώσει και αυτό τον δικό του ή την δική του υποψήφιο/α… 

Ο ΕΦΕΤΗΣ όμως έμαθε ότι στο δεφτέρι του Στέφανου και των άλλων Συντρόφων στην Εζεκία, ήδη υπάρχουν μέχρι στιγμής πέντε ονόματα. 

Αυτά είναι: 

1/ Ερατω Κοζάκου Μαρκουλή 

2/ Αχιλλέας Δημητριάδης 

3/ Κρατηθείτε γεραααααα… ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ 

4/ Νικόλας Παπαδόπουλος 

5/ Στέφανος Στεφάνου 

Λοιπόν. ΝΑΙ. Αυτά είναι τα πέντε ονόματα που «διαβάζουν» τώρα στο ΑΚΕΛ χωρίς να σημαίνει πως δεν θα προστεθούν ακόμα κανένα δυο… 

Πίσω από κάθε όνομα κρύβεται ένα σκεπτικό. Να σας πω, όμως ότι Νρ1 στόχος του ΑΚΕΛ είναι να βρεθεί στην εξουσία ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το 2023. Αν αυτός ο στόχος δεν αποκλειστεί, τότε για το ΑΚΕΛ ουσιαστικά «παίζουν» μόνο 2 ονόματα από αυτά τα πέντε: 

ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ και ΝΙΚΟΛΑΣ. 

Με τον Γιώργο Παμπορίδη, όπως έλεγε ένας Σύντροφος στον ΕΦΕΤΗ, υπάρχουν πιθανότητες διότι θα μπορεί να προσελκύσει και ψηφοφόρους της δεξιάς. Ωστόσο το μεγαλύτερο θέμα, «εμπόδιο» είναι ότι το ΔΗΚΟ δεν αποδέχεται τον ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ και ενδεχομένως ούτε τον 2ο γύρο να στηρίξει Παμπορίδη, στην περίπτωση που δεν υπάρξει κοινός υποψήφιος ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ εξ αρχής. 

Από την άλλη, όπως εξηγούσε ο ίδιος Σύντροφος, με τον ΝΙΚΟΛΑ ενώ μεν κερδίζεται η συμμαχία με το ΔΗΚΟ, υπάρχουν δυο προβληματάκια. Το πρώτο ότι «δεν μπορούμε να περάσουμε τον Νικόλα από την βάση», δηλαδή αντιμετωπίζουν προβλήματα να πείσουν τους ΑΚΕΛικούς να στηρίξουν Νικόλα και το δεύτερο πρόβλημα ότι η επιλογή Νικόλα παρόλο που θα είναι σε συμμαχία ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ «δεν είναι εγγυημένη νίκη»… 

Για να δούμε. Θα μείνει το ΑΚΕΛ με ένα εξ αυτών των πέντε ονομάτων;

Ή θα κάνει την έκπληξη με «ΑΓΝΩΣΤΟ Χ»… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

CIAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Home