Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΒΕΤΟ  από Προεδρικό (με άρωμα Καρογιάν) για ΣΙΖΟ

Ο ΕΦΕΤΗΣ -
06.06.2021 - 06:59

Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΒΕΤΟ  από Προεδρικό (με άρωμα Καρογιάν) για ΣΙΖΟ

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

 

Βουλευτικές: Μαντάρα από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ…

d

Και εκεί που περιμέναμε η Αντιπολίτευση να ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ, ανοίγουν οι κάλπες και τι να δούμε; 

Ο ΔΗΣΥ, να συγκρατείται με την ελάχιστη πτώση που θα μπορούσε να είχε – Ούτε στα όνειρά του ο ΑΒΕΡΩΦ δεν φανταζόταν αυτά τα νούμερα 

Το ΑΚΕΛ, να έχει πτώση, μεγαλύτερη από τον ΔΗΣΥ παρά το γεγονός ότι είναι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Το ΔΗΚΟ, να έχει πτώση, παρά την ευφορία και κλίμα αισιοδοξίας προ των εκλογών. 

Το ΕΛΑΜ διπλασίασε τα ποσοστά του. 

Η ΕΔΕΚ είχε μικρή αύξηση. 

Το αρφούι μου ο Κάρογιαν άρπαξε 6,1% και 4 έδρες...

Και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΩΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΤΩΣΗ. Εμ τι; Χαζοί είναι οι ψηφοφόροι; Έκαναν έναν αχταρμά υποψηφίων και περίμεναν να πάρουν και 10%; 

Παίδες μα νομίζετε οι ψήφοι εν φιστίκια; Και είναι μέσα στην σακούλα και όσα θέλουμε πιάνουμε; Ξ Υ Π Ν Α Τ Ε  

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: Νίκησε η σοβαρότητα… ή η έστω λίγη σοβαρότητα

d

Το αποτέλεσμα των εκλογών μας έδειξε κάτι: Μπορεί να κάνουμε πλάκα, μπορεί να υπάρχουν κάμποσοι ξεχαρβαλωμένοι στα social media αλλά αυτός που καθορίζει τις εκλογές είναι η ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. 

Σας το είπα ξανά πολύ πιο πριν τις εκλογές. 

Αυτή η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ σε ΟΛΕΣ τις εκλογές δείχνει κάτι: ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ή έστω το περισσότερο σοβαρό Κόμμα απ’ όσα διεκδικούν. 

Δεν ΡΙΣΚΑΡΕΙ αυτή η πλειοψηφία ούτε σε λαϊκισμούς, ούτε σε πειράματα, ούτε σε μωρίστικες συμπεριφορές. 

Αυτή η πλειοψηφία αποτελείται από επιχειρηματίες, επαγγελματίες, υπαλλήλους, οικογενειάρχες, οι οποίοι θέλουν ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ώστε να μπορέσουν και αυτοί με την σειρά τους να υλοποιήσουν τα επαγγελματικά και προσωπικά τους σχέδια και ανέλιξη. 

Ειδικά μετά τα όσα ζήσαμε την τελευταία 10ετία και αντιληφθήκαμε ότι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ δεν είναι παίξε γέλασε και ότι από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να βρεθείς στον πάτο, αυτή η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙ. 

Ας πάρουν το μήνυμα τα 7 κόμματα που εξελέγησαν: ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

 

ΑΚΕΛ: Θα καταργήσει τον στρατό των τρολς στα Social Media

d

Ήττα όμως, σε αυτές τις εκλογές, δέχθηκαν και οι διάφοροι των Social Media, που αντί να είναι παραγωγικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναλώνονταν σε σαχλαμάρες, τρολς και τοξικότητα. 

Κάντε μια γύρα να δείτε πως αρκετοί που μάζευαν προ των εκλογών κάμποσα likes αν ήταν υποψήφιοι έχασαν, αν ήταν εκφραστές κάποιας λαϊκίστικης προσέγγισης πάλι έχασαν.  

Σύντροφος έλεγε στον ΕΦΕΤΗ πως το ΑΚΕΛ θα πρέπει να καταλάβει πως παρά να έχει ΣΤΡΑΤΟ με τρολς στα Social Media θα πρέπει να κάνει ένα ΣΤΡΑΤΟ να προσεγγίσει τον κόσμο του, διότι είναι η δεύτερη φορά που νικάει στα Social αλλά χάνει στην κάλπη. 

Πρέπει να καταλάβουμε, είπε ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, πως καλό είναι να έχουμε παρουσία στα social αλλά νομίζω κάπως το παρακάναμε με τα αριστερά μας τρολς. Μας κάνουν ζημιά στο τέλος. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ συμφωνεί με τον ΣΥΝΤΡΟΦΟ.  

 

Στο γραφείο μόνος ο Νικόλας

d

Μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε να μείνει μόνος του στο γραφείο του. Έμεινε κάμποση ώρα και μετά φώναξε τους στενούς του συνεργάτες. 

Ήταν η στιγμή που αποφάσισε να πάρει κεφάλια. 

Πρώτος αποκεφαλίστηκε ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ο επικοινωνιολόγος που ανέλαβε με ΧΡΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ την προεκλογική καμπάνια. 

Μα ρε Νικολή μου, γίνεται να φέρνεις τον Παναγόπουλο, ο οποίος ήταν ο ίδιος άνθρωπος που οδήγησε στην ήττα τον μακαρίτη Τάσσο το 2008;  

 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – Θα πάθουν ότι και η Συμμαχία Πολιτών του Λιλλήκα;

d

Συνομιλώντας με κομματικούς φίλους της αντιπολίτευσης μου έκαναν μια ανάλυση για τους Οικολόγους καταλήγωντας στην εκτίμηση πως οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ έχουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ πιθανότητες να πάθουν ότι και ο Λιλλήκας, του οποίου δηλαδή έφυγαν οι Βουλευτές κατά τη διάρκεια της πενταετίας και έμεινε η Συμμαχία Πολιτών με ένα βουλευτή. 

Όπως μου εξήγησαν, ήδη διαφαίνονται ΣΥΝΝΕΦΑ κόντρας ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ – ΕΦΗΣ, αφού η πρώτη «άρπαξε» την έδρα μέσα από τα χέρια της δεύτερης και η δεύτερη δεν το χωνεύει. 

Ακόμη όπως ανέλυαν, η ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ, ως γυναίκα με πολιτική άποψη, με ισχυρή προσωπικότητα και με ξεκάθαρες θέσεις υπέρ της ΕΕ και της λύσης ΔΔΟ, δεν θα ανεχτεί παρέκκλιση από αυτές τις αρχές, οι οποίες αρχές θα δοκιμαστούν λίαν συντόμως από τους Οικολόγους. Η εκτίμηση είναι πως η ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ σε μια τέτοια κρίση και αν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ παρεκκλίνουν από αυτές τις Αρχές, τότε η Αλεξάνδρα είτε θα προσχωρήσει στο ΑΚΕΛ είτε στον ΔΗΣΥ.

Ο δε άλλος Βουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, Σταύρος ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ, ο οποίος διατηρεί ΑΡΙΣΤΕΣ σχέσεις με τον ΒΟΤΣΗ, ενώ κάποιοι λένε πως είναι και κουμπάροι, λίαν συντόμως και αυτός «πιθανότατα να φύγει από την Οικολογική φάρμα» με πιθανότητες να ενταχθεί στην ΔΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο Παπαδούρης ήταν αρχικά υποψήφιος της ΔΗΠΑ και επειδή θα ήταν στο ψηφοδέλτιο της Λεμεσού ο Καρογιάν αποχώρησε αφού κατάλαβε πως δεν θα είχε καμία πιθανότητα εκλογής, μιας και στη Λεμεσό η ΔΗΠΑ είχε Κάρογιαν και μετά Βότση. Το θεώρησε απίθανο η ΔΗΠΑ να εξασφαλίσει 3 έδρες στη Λεμεσό, οπόταν πήγε στους Οικολόγους και τα κατάφερε να έρθει πρώτος σε σταυρούς στη Λεμεσό.   

Για να δούμε. Θα έχει action… 

 

Η μάχη των μαχών τον Ιούλιο: Στέφανος Vs Λουκαίδης

d

Δυο, τρεις και τέσσερεις Ιουλίου θα είναι το ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΑΚΕΛ και οι Σύντροφοι μου μεταξύ άλλων θα εκλέξουν και όλα τα κομματικά όργανα για μια νέα 5ετή θητεία. 

Σε αυτό το συνέδριο θα εκλεγεί και η νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία μετά θα αποφασίσει και ποιος θα αναλάβει το Κόμμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. 

Η δουλειά του νέου ΓΓ του ΑΚΕΛ θα είναι σκληρή αφού πρώτος στόχος είναι να κερδίσει εκ νέου τον κόσμο της Αριστεράς και να εμπιστευτούν το ΑΚΕΛ. 

Δυο είναι οι ισχυροί υποψήφιοι: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ. 

Στις εκλογές ο ΣΤΕΦΑΝΟΥ έλαβε 11,273 ψήφους ενώ ο ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ έλαβε 9,519. 

Ο Αρχισύντροφος μου Άντρος δεν θα επαναδιεκδικήσει. Αλλά κακά τα ψέματα ανέλαβε το κόμμα σε μια περίοδο που ΟΛΑ όσα μπορούσαν να πάνε στραβά πήγαν. Τι να σας έκανε ο άνθρωπος δηλαδή; Το πάλεψε και πάλι καλά που κράτησε εκεί τα ποσοστά του ΑΚΕΛ… 

ΩΡΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ. ΑΒΕΡΩΦ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥ 

 

Η Αννίτα κέρδισε

d

Είτε ο ΑΒΕΡΩΦ έβαλε την Αννίτα ως υποψήφια επειδή δεν συγκέντρωνε τους 29 του για σίγουρη εκλογή στην Προεδρία της Βουλής είτε την έβαλε επειδή συγκεντρώνει τους 29 του και θέλει να την εκλέξει στην Προεδρία της Βουλής, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ για την ίδια την ΑΝΝΙΤΑ

Η ΑΝΝΙΤΑ είναι ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ είτε εκλεγεί είτε δεν εκλεγεί. Πρόκειται για μια τιμητική πρόταση, η οποία εκτοξεύει τις πολιτικές της ΜΕΤΟΧΕΣ. 

Η εκ Λάρνακος Βουλεύτρια απέδειξε πως με σκληρή δουλειά, μακριά από λαϊκισμό και ιδιοτελή συμφέροντα, μπορεί ένας νέος, μια νέα στην πολιτική σκηνή να αναγνωριστεί από όλους και να προταθεί ακόμη και για το 2ο τη τάξει αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η Αννίτα να υπενθυμίσουμε ότι έλαβε 6,147 ψήφους, αριθμός ΡΕΚΟΡ για την επαρχία Λάρνακας.  

 

ΒΕΤΟ (με άρωμα Καρογιάν) από Προεδρικό για ΣΙΖΟ

d

Πριν καν αρχίσουν οι όποιες διαβουλεύσεις για την Προεδρία της Βουλής, ο ΛΟΦΟΣ απέστειλε σήμα στην ΠΙΝΔΑΡΟΥ να μην προχωρήσει σε καμία διαβούλευση με τον ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ για Προεδρία Βουλής. 

Αυτά μαθαίνει ο ΕΦΕΤΗΣ, και μάλιστα το Παρασκήνιο, θέλει τον ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ να είχε ανάμειξη στο όλο θέμα, ο οποίος με το που είδε ότι έλαβε 6% και 4 βουλευτές «άνοιξε η όρεξη του» για την Προεδρία της Βουλής οπόταν και πρώτο μέλημά του, υποστηρίζουν κάποιοι, ήταν να «εξουδετερώσει» τον πιθανό αντίπαλο του που ίσως να έκανε deal με τον Αβέρωφ, και αυτός ήταν ο ΣΙΖΟ

Οπόταν με το καλημέρα το σήμα απεστάλη στον Αβέρωφ. Απ’ ότι μου λένε, ήταν σε εκείνη την φάση που ο ΑΒΕΡΩΦ τα πήρε στο κρανίο και αποφάσισε να μην κάνει καμία διαβούλευση με κανέναν και να προχωρήσει ως ΔΗΣΥ στην προεδρία της Βουλής με ένα ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, αυτό της Αννίτας Δημητρίου. 

Πάντως σε αρκετά πολιτικά πηγαδάκια συζητείται και έντονα το σενάριο «σούπερ υπόγειας συμφωνίας ΑΒΕΡΩΦ – ΝΙΚΟΛΑ» για να βοηθήσει ο πρώτος τον δεύτερο να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής. Ο ΕΦΕΤΗΣ δεν διασταύρωσε αυτά τα κους – κους αλλά οφείλει να σας τα μεταφέρει, μην πείτε κιόλας πως δεν τα ακούσαμε και πιαστήκαμε αδιάβαστοι. 

Πάντως ένα είναι βέβαιο και το μόνο σίγουρο. Και θα σας το πω: Οι διαβουλεύσεις ΔΕΝ τελείωσαν και θα συνεχιστούν έως και την Πέμπτη που θα είναι η πρώτη Ολομέλεια και μην εκπλαγείτε αν δείτε εκπλήξεις… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Ciaooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo  

Home