Ο ΕΦΕΤΗΣ: Δεν προκρίνει το ΑΚΕΛ Αχιλλέα Δημητριάδη… 

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Δεν προκρίνει το ΑΚΕΛ Αχιλλέα Δημητριάδη… 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Ρεύμα: Απελευθερώστε την αγορά να γίνει πιο φθηνό…

d

«Η κύρια οδός για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, δεδομένων των σημαντικών αυξήσεων που καταγράφονται στην τιμή του ηλεκτρισμού στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για πλήρες άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού και δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού», τους είπε η Πηλείδου την Τρίτη (31/8). 

Καλά ρε παιθκιά, δηλαδή τόσο καιρό τι κάνουμε; 

Γιατί δεν απελευθερώθηκε ήδη η αγορά; 

Α, ναι ξέχασα. Περιμέναμε το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, για να έχουμε φτηνό ρεύμα… 

Θα περιμένουμε πολυυυυυυυυυυυυυυ ακόμα. 

 

Σχέδιο Ανάκαμψης: Σαν ένα άλλο Μνημόνιο…

d

Μια απορία: Το Σχέδιο Ανάκαμψης δεν είναι σαν ένα άλλο Μνημόνιο; 

Ήρθε η ΕΕ και μας είπε, Κύριοι, μπορείτε να πάρετε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ χορηγία αλλά για να τα πάρετε πρέπει να κάνετε ένα, δυο, τρια, τέσσερα πράματα. 

Μα καλά και το Μνημόνιο έτσι δεν ήταν; Μας δάνεισαν αλλά ήρθαν και μας έβαλαν όρους. Η μόνη διαφορά τότε (του Μνημονίου του ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ) με το τώρα είναι πως αντί να μας δανείσουν, μας δίνουν τα ευρώ δωρεάν. 

Μην ακούτε όμως ΜΝΗΜΟΝΙΟ και να σας πιάνει ο πανικός. Διότι αν η Κύπρος θα στρώσει, μόνο μέσα από Μνημόνιο θα στρώσει, διότι αλλιώς τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό το νησί. 

Οπόταν για το καλό μας είναι. Ευκαιρία να γίνει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και η Φορολογική Μεταρρύθμιση. 

 

Ε, καλά ρε Τίμη…

d

«Έγινε Τούρκος» ή και «ταύρος εν υαλοπωλείω» (όπως θέλετε πέστε το) ο Τίμης Ευθυμίου με τον ΝΙΚΑΡΟ, ο οποίος δεν τον επαναδιόρισε για 3η θητεία στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών. 

Του είπε, λέει, 4 φορές ότι θα τον επαναδιορίσει και τελικά δεν… 

Και έγινε έξω φρενών και βγήκε στα κανάλια ο Τίμης μου και φώναζε κατά του ΝΙΚΑΡΟΥ!

Ρε Τίμη, μα ξέχασες πώς εξασφάλισες εσύ το διορισμό προ 10ετίας; 

Δηλαδή θεώρησες ότι θα είσαι εκεί για πάντα; 

Μα αν ήταν έτσι δεν θα είχε διορισμούς με θητεία. Θα είχε μόνιμη πρόσληψη. Αλλά και μόνιμη πρόσληψη να είχε και να προσλαμβανόσουν ήδη θα ήσουν σπίτι σου από πέρσι αφού είσαι ήδη 66 χρονών, δηλαδή εδώ και ένα χρόνο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Πήγαινε Τίμη μου, σπίτι σου, απόλαυσε την οικογένεια και τον χρόνο σου και άστα πόστα για άλλους νεαρότερους αν μη τι άλλο. 

Τουλάχιστον το Αντρικκούι (Κυπριανού) είναι μόλις ετών 59…  

 

Bonus εμβολιασμένων εκπαιδευτικών: θα διδάσκουν 2 ώρες λιγότερες

d

Προσπαθεί και ο Πρόδρομος ο καημένος να πείσει τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν και μας είπε τις προάλλες ότι το 80% των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένοι.

Δηλαδή 1 στους πέντε εκπαιδευτικούς ΔΕΝ εμβολιάστηκε. Μα καλά 1 στους πέντε εκπαιδευτικούς έχουν ιατρικό πρόβλημα που δεν τους επιτρέπει τον εμβολιασμό; Διότι μόνο αυτοί δικαιολογούνται. Αν ήταν ένας στους 20 να το δεχτώ, αλλά εδώ μιλάμε για 4 στους 20. Καλά οι άλλοι 3 στους 20 εκπαιδευτικούς γιατί δεν εμβολιάζονται; 

Δεν πιστεύουν στην πανδημία; 

Δεν εμπιστεύονται την επιστήμη; 

Πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας; 

Όπως και να έχει ΠΡΟΔΡΟΜΕ, έχω μερικές λύσεις: 

Εξήγγειλε πως οι Εμβολιασμένοι Εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν 2 διδακτικές περιόδους λιγότερες απ’ όσες διδάσκουν και θα δεις που οι ανεμβολίαστοι θα πάνε βουρητοί και θα πάρουν και τους κάττους τους να εμβολιαστούν μέσα σε 24 ώρες. 

Αν δεν σ αρέσει αυτή η λύση, έχεις και άλλα όπλα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις: 

Εξήγγειλε πχ ότι όσοι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι, θα κάθονται σπίτι 20 μέρες αντί 15 μέρες τα Χριστούγεννα και 20 μέρες αντί 15 το Πάσχα. 

Αν πάλι δεν συμφωνείς, χρησιμοποίησε την ύστατη αλλά 100% πετυχημένη λύση: Εξήγγειλε πως όσοι είναι εμβολιασμένοι θα κάθονται 5 μήνες το καλοκαίρι αντί τρεις.

Ωεεεεεωωωωωωωωωωω

 

«Αριστερίζουν» τα tweets του Νικόλα…  

d

Προσέξατε τα τουίτς του ΝΙΚΟΛΑ τώρα τελευταίως; 

Αν όχι, να τα προσέξετε και να μου πείτε αν είναι λάθος ο τίτλος του ΕΦΕΤΗ. 

Αριστερίζουν ή όχι; 

Και τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού το 2023 κοντεύει και ο ΝΙΚΟΛΗΣ θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. 

Πάντως Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει πως ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΕΝ θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΗ την συνεργασία με το ΑΚΕΛ αν και θα το ήθελε, εξού και οι προσπάθειες να ρίξει τους τόνους σε θέματα που «θυμώνει» το ΑΚΕΛ. 

Λέτε στο τέλος ο ΝΙΚΟΛΑΣ να επιστρέψει στο ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟ, τον Αβέρωφ;;;;; 

Έχω παρασκήνιο για όλα αυτά, αλλά δεν είναι της ώρας. Θα σας τα πω άλλη φορά. Promise!!!

 

Δεν προκρίνει το ΑΚΕΛ Αχιλλέα Δημητριάδη…

d

Σύντροφος είπε στον ΕΦΕΤΗ ότι το ΑΚΕΛ δεν θα προκρίνει Αχιλλέα Δημητριάδη για την Προεδρία του 2023. 

Ναι μεν, πρόσθεσε, το ΑΚΕΛ θέλει ένα τεχνοκράτη -μη άσχετο με την πολιτική κατάσταση και μη ουρανοκατέβατο- αλλά παρόλο που αυτά τα στοιχεία τα πληροί ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ, οι Σύντροφοι μου στην Εζεκία, δεν θεωρούν ότι είναι «χαρτί που κερδίζει»

Ο ΕΦΕΤΗΣ θεωρεί πως η αρνητική στάση που σχηματίζεται στην Αριστερά για ΑΧΙΛΛΕΑ δεν είναι ούτε λόγω του κυπριακό, ούτε λόγω της κοινωνικής πολιτικής. Άλλωστε σε αυτά, οι θέσεις του ΑΚΕΛ με τον ΑΧΙΛΛΕΑ φαίνεται να συμπίπτουν σε αρκετά σημεία. Αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η θέσεις που θα έχει ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ στην Οικονομία, θέσεις οι οποίες δεν εκτιμάται ότι θα συμβαδίζουν με αυτές του ΑΚΕΛ

Βεβαίως ο άνθρωπος ακόμη δεν εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα, απλώς επιβεβαίωσε ότι θα έλαβε την απόφαση και θα εξαγγείλει σύντομα. 

Οπόταν ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΟΤΕ, Σύντροφοι… Μπορεί στο τέλος να μείνετε με τον ΑΧΙΛΛΕΑ… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Πάω για καφέ στο OTC (Over The Counter)… Byeeeeeeeeeeeeeeee

Home