Ο ΕΦΕΤΗΣ: Δεν θα γίνουν εκλογές σε Λεμεσό...

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Δεν θα γίνουν εκλογές σε Λεμεσό...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Αγοράστε πόλιπιφ – Έρχεται Lockdown

Δ

Έπρεπε να αρχίσει οοοοοολη η Ευρώπη να μπαίνει σε Lockdown για να συγκινηθούμε στην Κύπρο;

Όταν καταγράφεις κρούσματα σερί πέραν των 100 σε μια χώρα του ενός εκατομμυρίου, τότε έχεις ΠΡΟΒΛΗΜΑ! 

Θα πρέπει να αποφασίσει ο WHO, η ΕΕ και γενικά το παγκόσμιο τι γίνεται με αυτό τον Κορωνοιό! 

Είναι ή δεν είναι επικίνδυνος; Αν ναι, όπως λένε ότι είναι, τότε με 100+ κρούσματα καθημερινώς, δεν μένεις απαθής! Λαμβάνεις μέτρα! Και η ΥΓΕΙΑ είναι υπεράνω όλων! Αν δεν είναι επικίνδυνος, ας μην μας τα @@##[email protected] κάθε μέρα και ας αφήσουν τον κόσμο ήσυχο να συνεχίσει τις δουλειές του. 

Όπως και να έχει, κάποια επιπρόσθετα μέτρα έρχονται και στην Κύπρο… και μάλιστα σύντομα αν τα κρούσματα συνεχίσουν να είναι ψηλά. 

 

Όταν παούριζαν για «αστυνομοκρατούμενο» κράτος… Ε, τωρά;

Δ

Κάποιοι μασκαράδες επέλλαναν τον τόπο ότι ζούμε σε αστυνομοκρατούμενο κράτος όταν η Πολιτεία αποφάσισε να αυξήσει τις περιπολίες στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου. 

Και τι δεν έλεγαν και τι δεν έγραφαν. 

Ασχέτως ο λόγος της αστυνόμευσης (τότε ήταν λόγω της αυξημένης εγκληματικής δράσης στις περιοχές εκείνες αλλά και λόγω των αλλοδαπών εγκληματικών στοιχείων που είχαν μαζευτεί στις περιοχές εκείνες), σημασία έχει ότι δεν υπάρχει ευνομούμενο κράτος χωρίς επαρκή και σοβαρή αστυνόμευση. 

Η Αστυνομία πρέπει να βρίσκεται παντού και να είναι έτοιμη να δράσει με την ανάλογη βία που απαιτείται ώστε να καταστείλει τα όποια επεισόδια. 

Στην Κύπρο βεβαίως επειδή παρεξηγήσαμε τα πάντα, όποιος αστυνομικός ασκήσει την απαιτούμενη βία για να κάνει την δουλειά του, την οποία οφείλει να κάνει, τον στέλνουμε σε διαθεσιμότητα, του ανοίγουμε υπόθεση, και ίσως χάσει και τη δουλειά του.

Αν οι αστυνομικοί ασκούσαν την αντίστοιχη βία στη Λεμεσό, να σας πω τι θα γινόταν; 

1/ Οι διαδηλωτές δεν θα έβαζαν φωτιά στο περιπολικό 

2/ Δεν θα βλέπαμε αυτές τις εικόνες με τους διαδηλωτές να διαλύουν τα πάντα  

3/ Θα παίζαμε μέρα νύχτα καμιά εικόνα που να δείχνει κάποιο αστυνομικό να χρησιμοποιεί ανάλογη βία για να κατασταλούν τα επεισόδια

4/ Θα άρχιζαν οι ίδιοι μασκαράδες να γράφουν και να παουρίζουν ότι ζούμε σε φασιστικό και αστυνομοκρατούμενο κράτος. 

5/ Όσοι αστυνομικοί θα συμμετείχαν στην καταστολή των επεισοδίων θα έβγαιναν σε διαθεσιμότητα

Αυτά θέλετε; Αυτά έχουμε. 

Ευτυχισμένοι, τώρα; Μασκαράδες! 

 

Μα αυτή η Λουίζα, τελικά κάνει δουλειά…

Δ

Ναι, μιλώ για την ΛΟΥΙΖΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΖΑΝΝΕΤΟΥ, την Επίτροπο Νομοθεσίας. 

Μπορώ να πω ότι η κα Ζαννέτου είναι αρκετά active, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ανέδειξε αυτό το πόστο, του ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, και φάνηκε ότι τελικά δεν είναι μια θέση για να βολεύεται «άλλος ένας».

Δ

 

Έχει έργο να επιτελέσει και μάλιστα σημαντικό. 

Πάντως, μπράβο της Επιτρόπου, η οποία είχε δυο επιλογές: Είτε να γύρει πίσω και να απολαύσει το Επιτροπάτο της, είτε να παράξει έργο. 

Φαίνεται επέλεξε το δεύτερο… 

 

Σκέψεις Θεολόγου για συνεργασία με Οικολόγους (Βουλευτικές)

Δ

Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει ότι η ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ που ίδρυσε την Πλατφόρμα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» κάνει σκέψεις για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με Οικολόγους στις Βουλευτικές εκλογές. 

Προσέξετε δεν λέμε για ένταξη στους Οικολόγους αλλά για συνεργασία, όπου δηλαδή υποψήφιοι της πλατφόρμας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια των Οικολόγων. 

Τίποτα δεν έχει κλείσει όμως και αναμένουμε… 

 

Θα τους τρελάνει ο ΔΗΣΥ – Έκανε πρόταση για Ασυμβίβαστο

Δ

Μετά το ΟΚ που είπε ο ΔΗΣΥ για ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ της Βουλής ώστε να πάνε σε πρόωρες εκλογές με αποτέλεσμα να τρέξουν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ «να μπουν στο ερμάρι» (αλήθεια γιατί Σύντροφοι μου και ΔΗΚΟικοί μου; Τέτοια κόλπα θα σας κάνει πολλά ο Αβέρωφ έως τις εκλογές) τώρα επανήλθε ο ΔΗΣΥ και κατάθεσε πρόταση ώστε οι Βουλευτές να μην δικαιούνται να εξασκούν άλλο επάγγελμα. 

Πρόκειται για μια πρόνοια που υπάρχει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. 

Η πρόταση κατατέθηκε εκ μέρος του ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, και αποτελεί την δεύτερη «ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ» του ΔΗΣΥ που θέλοντας έτσι να ΞΕΓΥΜΝΩΣΕΙ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι ενώ λεκτικά εμφανίζονται μοντέρνα και σύγχρονα, στην πράξη λειτουργούν ως ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΑ και εκφραστές του ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. 

Αδέρφια ΔΗΚΟικοί και Σύντροφοι ΑΚΕΛικοί, ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ και όπως πάτε θα κάνετε τον ΔΗΣΥ 40%!!!

 

ΟΚ! Το χωνέψαμε. 55 είναι οι Βουλευτές… Και δεν έχει εκλογές

Δ

Καλά, ΟΚ! Για την πενταετία 2016-2021 οι Βουλευτές ήταν 55. Το χωνέψαμε! 

Μα πώς γίνεται ρε παιδί μου, τέσσερεις φορές να κερδίσει ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ σε ΔΙΚΕΣ και την ίδια ώρα να μην του παραχωρείται η Έδρα; 

ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΟΛΕ! 

Ξέρετε γιατί έτσι; Διότι η Βουλή αρνήθηκε να προχωρήσει σε αναπληρωματικές εκλογές και πήγε να διορθώσει το λάθος με ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ Νόμο… 

Να σας θυμίσω ότι η περίπτωση, αφορούσε άρνηση της ΕΛΕΝΑΡΑΣ μας (Θεοχάρους) να αποδεχτεί την έδρα στη Βουλή, αφού τότε ήταν Ευρωβουλευτής. Και για να αποδεχόταν την έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί από Ευρωβουλευτής. 

Ε, η Ελένη είπε τότε: «Δεν σφάξανε! Στην Ευρωβουλή πιάννω 12,000 τον μήνα, εδώ θα πιάννω 4,000 ευρώ τον μήνα! Δεν θέλω την έδρα». 

Οπόταν η Ελενάρα ΔΕΝ πήγε να ορκιστεί ώστε να πιστωθεί η έδρα στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. 

Το case λοιπόν ήταν πως από την στιγμή που η έδρα ΔΕΝ πιστώθηκε στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ την έδρα την δικαιούταν το αμέσως επόμενο κόμμα με τις περισσότερες εναπομείναντες ψήφους, που ήταν ο ΔΗΣΥ. Άρα η έδρα έπρεπε να πιστωθεί στον ΔΗΣΥ. Αντ’ αυτού, η έδρα πήγε στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ με τον Γ. Παπαδόπουλο να εισέρχεται στη Βουλή. 

Μετά όταν η υπόθεση έπεσε στο Δικαστήριο αντί να πάνε σε αναπληρωματικές εκλογές στη Λεμεσό, πήγαν έκαναν ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ με αποτέλεσμα τώρα να πέφτει ξανά και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ η υπόθεση της Έδρας

Μπανανία λέμε. Μην το ψάχνετε! 

Αλλά Ο ΕΦΕΤΗΣ ξέρει, ότι πλέον δεν θα υπάρξουν αναπληρωματικές εκλογές στη Λεμεσό. 

Η Βουλή θα παραμείνει με 55 Βουλευτές. Άλλωστε οι Βουλευτικές εκλογές είναι κοντά (ΜΑΙΟ 21) και να σας θυμίσω ότι έχουμε 15 μέρες Χριστούγεννα και παράλληλα η Βουλή σταματά τις εργασίες της 1,5 μήνα πριν τις Βουλευτικές, άρα τέλη Μαρτίου. Οπόταν μιλάμε για ουσιαστικό χρόνο 3 μήνες… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Anw, παίδες, έφυγα. 

 

Home