Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ σε Βουλευτές: ‘Υπομονή ως τον Ανασχηματισμό’

ΕΦΕΤΗΣ -
05.03.2023

Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ σε Βουλευτές: ‘Υπομονή ως τον Ανασχηματισμό’

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

ΘΛΙΨΗ. ΣΙΩΠΗ.

D

Κυπριανός Παπαϊωάννου και Αναστασία Αδαμίδου 

>>> Τα 3 ταξίδια Θανάτου Κυπρίων από το 2005 στο εξωτερικό <<< 

Αιωνία σας η μνήμη που τόσο άδικα φύγατε όπως και τα άλλα 55 πρόσωπα.

 

Κόβει την άμεση ενημέρωση στα ΜΜΕ το Υπ. Υγείας - Νίκο; Κανάρη;

D

Τέλος στις άμεσες ενημερώσεις προς τα ΜΜΕ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ τέθηκε με την αλλαγή της Κυβέρνησης.

Τι έγινε; 

Να σας πω: 

Οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ήταν μέλη σε γκρουπ, στο οποίο συμμετείχαν Λειτουργοί Τύπου του Υπουργείου Υγείας και στο οποίο υπήρχε μια αμφίδρομη ζωντανή και άμεση σχέση. 

Δηλαδή από την μια οι Δημοσιογράφοι ζητούσαν από τους Λειτουργούς Τύπου του Υπ. Υγείας πληροφορίες, διευκρινήσεις κτλ με τους δεύτερους να απαντούν άμεσα. Από την άλλοι οι Λειτουργοί Τύπου γνωστοποιούσαν στο γκρουπ των Δημοσιογράφων Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, και Δηλώσεις από πλευράς του Υπουργείου Υγείας. 

Με την αλλαγή όμως της Κυβέρνησης, οι Δημοσιογράφοι στο γκρουπ ενημερώθηκαν πως πλέον οι Λειτουργοί Τύπου του Υπουργείου Υγείας ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στο γκρουπ και πως πλέον ότι αιτήματα υπάρχουν για ενημέρωση / πληροφόρηση να αποστέλλονται ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ EMAIL !!!!!!!!!!!!!!!!!! 

ΝΙΚΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Κα ΚΑΝΑΡΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;

Κόψατε την ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δείτε το θέμα, διότι είμαστε στο 2023 και υποτίθεται θα οδηγήσετε την Κύπρο στο 2028

Αυτή η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ που προσπαθεί το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ να επιβάλει μάλλον μας πάει ΠΙΣΩ αντί ΜΠΡΟΣΤΑ

 

Φόβος και τρόμος η Πική για Υπουργούς

D

Το όνομα αυτής ΕΙΡΗΝΗ ΠΙΚΗ. 

Πρόκειται για την ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη. 

Συνδέεται φιλικά με το Προεδρικό ζεύγος και ΝΙΚΟΣ και ΦΙΛΙΠΠΑ της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Λέγεται ότι είναι και κουμέρα τους (πέραν της Ραουνάς). 

Η ΠΙΚΗ θα είναι ο ΦΟΒΟΣ και ο ΤΡΟΜΟΣ των Υπουργών του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ διότι θα είναι η γυναίκα που θα ελέγχει την πρόοδο του Κυβερνητικού Έργου, 

θα είναι η γυναίκα, στην οποία οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ θα δίνουν αναφορά κατά πόσο προχωρούν ή όχι βάσει του Προγραμματισμού, 

θα είναι η γυναίκα που θα εξετάζει αν κάποιος/α Υπουργός παρασπονδήσει και εκφεύγει των ΟΔΗΓΙΩΝ του ΝΙΚΟΥ

 

Πολιτικό Γραφείο ‘ΝΙΚΑΡΟΣ & ΣΙΑ’

D

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ μου δήλωσε πως είναι δεδομένο το άνοιγμα ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ γραφείου στη ΛΕΜΕΣΟ και το σκέφτεται αν θα ανοίξει και δεύτερο στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΝΙΚΑΡΟΣ δεν θέλει να εξαφανιστεί από την πολιτική. Άλλωστε τόσα χρόνια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ παθαίνεις εξάρτηση. 

Δεν χωνεύεται το αίσθημα ότι πλέον κανένας ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. 

Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που παλαίμαχοι πολιτικοί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρηθούν στην επικαιρότητα. 

Πάντως ένας Συναγερμικός μου έλεγε πως η πρώτη παρέμβαση του ΝΙΚΑΡΟΥ θα είναι για τα του ΔΗΣΥ…

Για να δούμε. Λέτε να ταχθεί υπέρ κάποιου εκ των δυο υποψηφίων και στο προσκήνιο;

Ή θα ακολουθήσει την προσφιλή του τακτική να κινείται υπογείως όπως έκανε και στις Προεδρικές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 

 

Έριξε κεραυνούς ο Κεραυνός από την πρώτη μέρα…

D

Δεν πρόλαβε να καθίσει στο Υπουργικό του γραφείο ο ΜΑΚΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ και τον εκνεύρισαν… 

Όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, ο ΜΑΚΗΣ εκνευρίστηκε και ‘έριξε κεραυνούς’ διότι υπήρξε κενό στη Νομοθεσία για τα 8 σεντ στα καύσιμα με αποτέλεσμα για δυο μέρες οι πολίτες να πλήρωναν αυξημένη ταρίφα κατά 8σεντ το λίτρο. 

Το Νομοσχέδιο ενώ είχε εγκριθεί από το Υπουργικό και αποστάλθηκε στη ΒΟΥΛΗ από τις 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, κανένας στο ΥΠΟΙΚ δεν μερίμνησε να ενημερώσει την ΒΟΥΛΗ ότι αποστάλθηκε σημαντικό Νομοσχέδιο, το οποίο θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί πριν την 1η Μαρτίου, ημερομηνία που έληγε η φοροελάφρυνση στα καύσιμα, όταν μάλιστα όλοι γνώριζαν πως η ΒΟΥΛΗ ήταν κλειστή λόγω των Προεδρικών εκλογών. 

Το επεισόδιο αυτό προσγείωσε τον ΜΑΚΗ στην καθημερινότητα ότι δηλαδή πρέπει να έχει και τα μάτια και τα αυτιά του ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο διότι αλλιώς θα γίνονται ματσαράγκες και θα τρέχει να σβήνει φωτιές.

Τελικά, το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε 2 Μαρτίου με άμεση ισχύ και ο νέος Πρόεδρος το υπέγραψε αυθημερόν.  

 

Κανένας δεν ασχολείται πλέον με τις εκλογές στο ΔΗΣΥ

D

Ειδικά από την ημέρα απόσυρσης του ΑΒΕΡΩΦ, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης εξαφανίστηκε κυριολεκτικά αφού πλέον έφυγε το πρόσωπο που οι μισοί ‘ξιτίμαζαν’ και οι άλλοι μισοί ‘υποστήριζαν’. 

Το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εξελίξεις στο ΔΗΣΥ ομοιάζει ωσάν οι εκλογές να γίνονταν στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, δηλαδή ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. 

Οι μόνοι πλέον που ασχολούνται με τις ενδοκομματικές στο ΔΗΣΥ είναι οι δυο υποψήφιοι και καμιά χιλιοπεντακοσαριά Συναγερμικοί. 

Α. Και κάποιοι χολωμένοι, πορωμένοι, εμμονικοί υποστηρικτές είτε του ενός είτε του άλλου υποψήφιου στα social media. 

Κατά τα άλλα κοπέλια του ΔΗΣΥ να σας το πω απλά: Εν μας κόφτει. 

 

Τελικά οι Γιωργάλλας & Χατζηζαχαρίας ποιου είναι;

D

Υπάρχουν δυο ΟΡΦΑΝΑ μέλη του Υπουργικού. 

Δεν εντοπίστηκε ακόμη από που ‘ξεφύτρωσαν’. 

Ο ένας είναι ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ. Ενώ αρχικά χρεώθηκε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ αρνείται πεισματικά ότι πρότεινε ο ίδιος τον ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ. 

Ο Μαρίνος ισχυρίζεται ότι η πρόταση ήρθε από τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και ο ίδιος εξέφρασε ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ αλλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ. 

Αυτή είναι η θέση του πρόεδρου της ΕΔΕΚ. 

Ο δεύτερος είναι ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΖΑΧΑΡΙΑΣ. 

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος τον πρότεινε αν και αρκετοί λένε πως ήταν ‘ιδέα’ του ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (ναι του Βουλευτή και Αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ), διότι ο νέος Υφυπουργός προσέλαβε ως σύμβουλο του την σύζυγο του Ανδρέα. Η πλευρά του Αποστόλου απορρίπτει ότι ο Ανδρέας πρότεινε τον Χατζηζαχαρία στον Νίκο. 

Πάντως Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει πως ο ΧΑΤΖΗΖΑΧΑΡΙΑΣ ήταν από την αρχή υποστηρικτής του ΝΙΚΟΥ και πολύ ενεργός στο επιτελείο της ΛΑΡΝΑΚΑΣ.   

 

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ σε Βουλευτές: ‘Υπομονή ως τον Ανασχηματισμό’

D

Οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ αλλά και ΔΗΠΑ προσπάθησαν να καθησυχάσουν τα στελέχη τους ότι τα κόμματα τους αργά ή γρήγορα θα βρεθούν με πιο έντονο ρόλο και λόγο στην Κυβέρνηση του ΝΙΚΟΥ. 

Το ότι έγινε της ‘κακομοίρας’ στα τρια κόμματα μετά την ανακοίνωση των Υπουργών αφού παραγκωνίστηκαν σε μεγάλο βαθμό πρόσωπα από τα κόμματα, είναι γνωστό. 

ΕΔΕΚίτης πχ έλεγε σε κύκλο που ήταν και Ο ΕΦΕΤΗΣ πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΚ δεν νιώθει ότι το Κίνημα ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. 

Στο ίδιο μοτίβο και οι ΔΗΚΟικοί, οι οποίοι ουσιαστικά δεν νιώθουν να είναι μέρος της Κυβέρνησης, πλην βεβαίως του ΝΙΚΟΛΑ, ο οποίος είναι αυτός που πρότεινε τους ανθρώπους του στο Υπουργικό. 

Οι φωνές στην ΔΗΠΑ είναι λιγότερες αλλά και εκεί υπάρχει θέμα. 

Οι ηγεσίες λοιπόν των κομμάτων –όπως ενημερώνεται Ο ΕΦΕΤΗΣ- κινήθηκαν περίπου στην ίδια γραμμή όταν απευθύνθηκαν στους Βουλευτές και στα στελέχη τους. 

Τους είπαν βασικά πως μπορεί μεν αυτή την στιγμή να μην συμμετέχουν ενεργά στην Κυβέρνηση με στελέχη τους αλλά έδωσαν το περιθώριο στον Νίκο ‘ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ’ να μην φανεί αναξιόπιστος στον κόσμο και να διορίσει αυτούς που ήθελε. 

Αλλά –όπως λέχθηκε- αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ για τους διορισμούς στους ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (θα γίνουν τον ερχόμενο ΙΟΥΝΙΟ) αλλά ούτε και στον πρώτο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Δηλαδή ηγεσίες ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ δεσμεύτηκαν προς τα στελέχη τους ότι θα έχουν ΕΝΕΡΓΗ ΕΜΠΛΟΚΗ στους ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ και στον ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ. 

Στο ΔΗΚΟ ήδη άρχισαν να μιλούν ότι σε 18 ΜΗΝΕΣ θα γίνει ο πρώτος ανασχηματισμός και σε αυτό θα αποχωρήσουν οι... Δεν θα σας πω -επι του παρόντος- για ποιους 5 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ λένε ότι θα φύγουν στο 18μηνο διότι είναι άδικο για τους ανθρώπους αφού ακόμη δεν πρόλαβαν καλά καλά να αναλάβουν...  

Για να δούμε… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Ciaooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Home