Ο ΕΦΕΤΗΣ: Δημοσκόπηση για Βουλευτικές 

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Δημοσκόπηση για Βουλευτικές 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

>>> Επειδή στο Google αρέσουν τα amp, στην περίπτωση που ΔΕΝ βλέπετε τις φωτό στα θέματα του ΕΦΕΤΗ (κυρίως αυτό συμβαίνει αν επισκεφθείτε το θέμα μέσω twitter ή από αναζήτηση στο google), μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μπορέσετε να δείτε το κείμενο, τις φωτό κτλ κανονικά (σας το εισηγούμαι) <<<

198,867 τ/κ και έποικοι ψηφίζουν: Ακκιντζί ή Τατάρ;

Δ

Σήμερα λοιπόν ο 1ος γύρος των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα

Και το μείζον ερώτημα είναι: Ακκιντζί ή Τατάρ; 

Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο εκλεκτός της Άγκυρας, αλλά την ίδια ώρα η άμεση παρέμβαση του Ερντογάν υπέρ του, φαίνεται να περιέπλεξε τα πράγματα με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι αυτή η εμπλοκή ίσως τελικά να κοστίσει στον Τατάρ. 

Πάντως 200,000 περίπου Τουρκοκύπριοι και Έποικοι καλούνται στις κάλπες για να αναδείξουν τον «πρόεδρο» των κατεχομένων, ο οποίος ως γνωστό είναι και ο εκάστοτε ηγέτης της τ/κ πλευράς που έχει υπό την ευθύνη του και το κυπριακό. 

Πιο συγκεκριμένα, 198.867 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μεταξύ των ωρών 08.00 και 18.00 και στήθηκαν 738 κάλπες

Πρόκειται για μια «προεδρική» εκλογική αναμέτρηση με τους περισσότερους υποψηφίους (11, εκ των οποίων οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί).

Οι προηγούμενες «προεδρικές εκλογές» διεξάχθηκαν 18 και 26 Απριλίου 2015, κατά τις οποίες ο Μουσταφά Ακιντζί αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό 60,52% έναντι 39,48% για τον έως τότε πρόεδρο, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος έλαβε ποσοστό 42,8% των ψήφων. 

Το 2010 ο Ντερβίς Έρογλου νίκησε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 50.38% ενώ ο μέχρι τότε «πρόεδρος» Ταλάτ έλαβε 42.85%. 

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξελέγη «Πρόεδρος» το 2005 και ήταν ο 2ος «πρόεδρος» της «τδβκ» μετά τον Ραούφ Ντενκτάς

 

DIGITAL TV… είναι εδώ! Από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

Δ

12 Οκτωβρίου αναμένεται να μεταδώσει το πρώτο της σήμα, η νέα τηλεόραση «DIGITAL TV», η οποία θα περιέχει ζωντανό πρόγραμμα, on demand πρόγραμμα και θα είναι εντελώς δωρεάν σε ανοικτή ζώνη μέσω διαδικτύου.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε και από την ιστοσελίδα της DIGITAL (εδώ).

Επίσης πιο κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στο οποίο γίνεται και η παρουσίαση προγράμματος (μετά το 13.55)

 

 

Θετική είδηση… μέχρι να αρχίσουν τα «αψιού»!

Δ

Η δημοσιογράφος της Offsite, Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα, μας μετέφερε τις προάλλες μια ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ σε αυτή την μαυρίλα των καιρών. 

Φιλοξένησε δηλώσεις του Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας Δρ. Πέτρου Καραγιάννη, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η επιδημιολογική καμπύλη θα πάρει την κατιούσα….

ΑΜΗΝ και πότε… 

Αλλά, αγαπητέ μου Καραγιάννη, είσαι σίγουρος; 

Εδώ οοοοοοοολες οι χώρες τρέμουν τον φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο καιρό…

Μακάρι να βγεις αληθινός αλλά έχω μια επιφύλαξη…  

 

Φοϊτσιάρικο το logo της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» (πέντε πρώην ΔΗΚΟικών)

Δ

Ρε παιθκιά μα τι εν τούτο το logo που σχεδιάσατε; 

Εγώ πάντως μόλις το είδα φοβήθηκα! 

Οι πέντε πρώην ΔΗΚΟικοί (Βότσης, Μουσιούτας, Προκοπίου, Τρυφωνίδης και Τσίγκης) παρουσίασαν το logo, το επίσημο όνομα καθώς και το μανιφέστο τους. 

Το όνομα τους είναι Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων αλλά απ’ ότι μαθαίνω θα κρατήσουν το «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». 

Δεν θα έχει δηλαδή ακρωνύμιο. Αλλά και να είχε πώς θα ήταν; ΣΥΔΗΔ; ΣΥΔΗΔΥ; ΣΔΗΔΥ; Όπως και να το πεις, θυμίζει συνδικάτο πατατοπαραγωγών!!! 

 

Οι Αμμοχωστιανοί ψάχνουν κόμμα να ψηφίσουν…

Δ

ΑΜΑΝ κοπέλια μου. 

Σας παραθέτω τα σχόλια ενός Κερυνειώτη: 

«Άνοιξαν οι Τούρκοι 1,5χλμ παραλία και πάθαμε όπως τους πελλούς! 

Helloooooooo οι Τούρκοι κατακρατούν το 37% της ΚΥΠΡΟΥ από το 1974. Τώρα γιατί αυτό το αμόκ; 

Να σας πω γιατί. Διότι πιστεύαμε πως η Αμμόχωστος ήταν περισσότερο δική μας από την Κερύνεια. 

Ε, δεν είναι κοπέλια μου, συνέχισε ο Κερυνειώτης: «Η Αμμόχωστος είναι τόσο δική μας, όσο και η Κερύνεια». 

Όμως του σημείωσα πως η Αμμόχωστος είναι κάπως αλλιώς. Όπως και να το κάνουμε υπάρχουν δυο ψηφίσματα του ΟΗΕ πολύ πολύ συγκεκριμένα για την Αμμόχωστο. Αλλά ο ίδιος επανέλαβε: «Ρε φιλέ, αμόκ έπρεπε να παθαίναμε κάθε μέρα με το που αντικρύζαμε τα κατεχόμενα»...  

Στο μεταξύ τον μεγαλύτερο σαματά τον κάνει το ΑΚΕΛ, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να σιωπούσε. 

Διότι όλα αυτά είναι τα «τσιμεντώματα του ΝΑΙ», που έλεγε όταν ΚΛΩΤΣΟΥΣΕ το 2004 το ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ χάριν κομματικών σκοπιμοτήτων! 

«Εγώ έχω και ένα κόμμα ρε Νίκο να σκεφτώ», είπε ο μ. Χριστόφιας στον ΝΙΚΑΡΟ, όταν ο δεύτερος τον εκλιπαρούσε να πει το «ΝΑΙ» για να μην μείνει μόνος του εναντίον των ΟΧΙ, κατά τις κακές γλώσσες. 

Τώρα οι Αμμοχωστιανοί ψάχνουν κόμμα να ψηφίσουν, λένε! Ας κάνουν δικό τους κόμμα να κατέλθουν εκλογές… 

 

Δημοσκόπηση για Βουλευτικές

Δ

Έμαθα πως σε ένα κόμμα, (όνομα και μη χωριό) παρουσιάστηκε προ μερικών ημερών δημοσκόπηση για τις Βουλευτικές εκλογές. 

Τα ποσοστά είναι: 

ΔΗΣΥ: 24%

ΑΚΕΛ: 17%

ΔΗΚΟ: 9%

ΕΛΑΜ: 4% 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 4%

ΕΔΕΚ: 3% 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: 1%

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1%

ΔΗΠΑ: 1%

Εννοείται πως σας λέω τα ποσοστά χωρίς σταθμίσεις κτλ... 

Αλλά μην βιάζεστε παίδες… Διότι:

1/ Υπάρχει ακόμη χρόνος αρκετός

2/ Εκτιμώ ότι υπάρχει κρυφή ψήφος για το αρφούι μου τον Καρογιάν (ΔΗΠΑ) 

3/ Μην ξεχνάτε την εξέλιξη με ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει στο ΕΛΑΜ (αλλά το ΑΚΕΛ βιάστηκε να το συντηρήσει καταγγέλλοντάς το, δημιουργώντας έτσι συσπείρωση υπέρ του ΕΛΑΜ αντί να το αφήσει στην πορεία της φθοράς που θα είχε εκ των πραγμάτων) 

4/ Και μην ξεχνάτε και κάτι άλλο: έρχονταιιιιιιιι εξελίξεις στο Κυπριαααααααααααααααααααακο!!! Και όποτε έχουμε εξελίξεις στο κυπριακό υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν «άνω κάτω» τα πράματα…. 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Byeeeeeeeeeeeeeeee

Home