Ο ΕΦΕΤΗΣ: Έχουμε πρόβλημα. Τα ψηφοδέλτια δεν γεμίζουν… 

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Έχουμε πρόβλημα. Τα ψηφοδέλτια δεν γεμίζουν… 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

>>> Επειδή στο Google αρέσουν τα amp, στην περίπτωση που ΔΕΝ βλέπετε τις φωτό στα θέματα του ΕΦΕΤΗ (κυρίως αυτό συμβαίνει αν επισκεφθείτε το θέμα μέσω twitter ή από αναζήτηση στο google), μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μπορέσετε να δείτε το κείμενο, τις φωτό κτλ κανονικά (σας το εισηγούμαι) <<<

Η κίνηση του Λόφου προς ΑΚΕΛ για διαβατήρια

Δ

Είναι κάτι τέτοιες ιδέες που έλεγε ο Κούσιος του ΝΙΚΑΡΟΥ και κατά την περίοδο πριν γίνει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Νίκαρος ήθελε τον Κούσιο «δίπλα του».

Δηλαδή; Να σας πω: 

Είδατε τι έκανε Ο ΛΟΦΟΣ στο ΑΚΕΛ; 

Απέστειλε εμπιστευτική επιστολή με κατάλογο όλων των πολιτογραφήσεων που έγιναν επί Χριστόφια. Και τους λέει: Αφού κύριοι, θέλετε να κατέχετε στοιχεία για όλες τις πολιτογραφήσεις, σας αποστέλνουμε και στοιχεία και πριν την δική μας διακυβέρνηση, επί ΑΚΕΛ (2008-2013) έτσι ώστε να τα έχετε όλα. 

Αυτό, όπως πληροφορείται Ο ΕΦΕΤΗΣ ήταν ιδέα του ΚΟΥΣΙΟΥ. 

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, στο «πακέτο πολιτογραφήσεων» που παρέλαβε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ βρίσκονται και Ρώσοι αλλά και Ουκρανοί Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, τα οποία πολιτογραφήθηκαν επί καιρώ μ.Χριστόφια

Τώρα, αν θα του βγει αυτή η κίνηση του ΛΟΦΟΥ δεν γνωρίζουμε αφού σε αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνονται και πελάτες του ΝΙΚΑΡΟΥ…. (ΩΧ!)

 

Απολυθήκαν για σπουδές (θα σιωπήσει τώρα η Ειρήνη;)

Δ

Δεν έμεινε κατηγορία που να μην την εκτοξεύσει η ΕΙΡΗΝΗ μας μέσω twitter και facebook κατά του Υπουργού Εξωτερικών κατά του Υπουργού Παιδείας και κατά της Κυβέρνησης για το θέμα των σπουδών στα βρετανικά πανεπιστήμια… 

Ως γνωστό οι άρρενες που εξασφάλισαν για φέτος θέση στα Πανεπιστήμια δεν θα μπορέσουν να φοιτήσουν λόγω στρατού και έτσι θα πρέπει να πάνε του χρόνου, με την διάφορα όμως ότι από του χρόνου όσοι σπουδάζουν Αγγλία θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιαααααααα στην τσέπη μιας και δεν θα ισχύει το ευρωδάνειο αλλά ούτε και τα μειωμένα δίδακτρα. 

Επίσης γνωστό, το δήλωσε και η ίδια άλλωστε, είναι το γεγονός ότι ένας εκ των νέων που εξασφάλισαν φέτος θέση σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο και δεν θα μπορούσε να φοιτήσει λόγω στρατού είναι και ο υιός της Ειρήνης.  

Οπόταν η ΕΙΡΗΝΗ ανέλαβε εκστρατεία και… ΠΕΤΥΧΕΕΕΕΕΕΕ! 

Όλοι οι μελλοντικοί απόφοιτοι των ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ της χρονιάς 2020-21 απολύονται άρον άρον και πάνε για σπουδές στην Βρετανία. 

Στη θέση τους το κράτος θα προσλάβει ΣΥΟΠ. 

Δηλαδή θα πληρώνει ο φορολογούμενος ΣΥΟΠ ώστε οι γονείς των νεαρών να μην πληρώσουν δίδακτρα στη Βρετανία… 

Ωραία φάση.

Αυτό μάλιστα είναι κράτος. Όλοι για τους λίγους, και οι λίγοι για τους εαυτούς τους!!!!

 

Η Ελένη Χρυσοστόμου μαζί με Μουσιούττα

Δ

Θυμάστε την Ελένη Χρυσοστόμου των Οικολόγων και μετέπειτα του ΔΗΚΟ; 

Ε τώρα, είναι μαζί με τον Μαρίνο Μουσιούττα

Η Ελένη προσλήφθηκε ως Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα του πρώην ΔΗΚΟικού Βουλευτή Λευκωσίας. 

 

Έρχεται… DIGITAL

Δ

Όλα σχεδόν έτοιμα για το νέο project της DIGITAL TREE… 

Σε λίγες μέρες, το νέο project της νέας τηλεόρασης θα είναι γεγονός και σύντομα θα το βλέπετε από παντού… 

 

Ωεοοοοο… Το al jazeera γιατί δεν γράφει για την Μάλτα;

Δ

Μούγκα το πρακτορείο του Κατάρ al jazeera για τα διαβατήρια που παραχωρεί η Μάλτα… 

Εμ βέβαια… Αφού πέντε μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ (και άρα εκ των ιδιοκτητών του al jazeera) αιτήθηκαν για πολιτογράφηση και διαβατήριο από την Μάλτα. 

Πώς τότε τα διαβατήρια της Κύπρου αποκαλούνται «ΧΡΥΣΑ» αλλά της Μάλτας όχι; Τι είναι της Μάλτας; Δεύτερης κατηγορίας διαβατήρια; 

Για να δούμε. Τους παίρνει να κάνουν και τόοοοοοσο ωραία έρευνα για τις πολιτογραφήσεις της Μάλτας; 

Ή δημοσιογραφία κατά το δοκούν; 

Δάσκαλε που δίδασκες… Νιάου! 

Ωεοοοοοοοοοοοοοοοο

 

Τι είναι ο Λένιν μπροστά σε Ζέτα (και Πετρίδη);

Δ

Αν δεν είχατε την Ζέτα (η οποία μετά μπόλιασε και τον Πετρίδη – όσο ήταν ο Χάρης εκεί παρά τις προσπάθειες ο Χάρης δεν μπολιαζόταν με τίποτα), σήμερα θα κλαίγατε, κλαίγαμε επί ερειπίων… 

Γιατί; 

Μα τι είναι αυτή η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που εφαρμόζει η Ζετάρα μου; 

Αν δεν ήταν η Ζέτα εκεί σήμερα θα μετρούσαμε χιλιάδες ανέργους. 

Αντίθετα, με τα Σχέδια που επινόησε κατάφερε να «ΔΕΣΕΙ» τους εργοδότες ώστε να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. 

Άρχισε από τον Μάρτιο όπου τους δέσμευσε να μην κάνουν απολύσεις έως τον Ιούνιο. Μετά παράτεινε τα Σχέδια και τους δέσμευσε να μην κάνουν απολύσεις έως τον Νοέμβριο. Τώρα τους δέσμευσε έως το τέλος του 2020. 

Στύλο, στύλο άνεση, λέει και το σοφό λαϊκό ρητό. 

Και τον Ιανουάριο του 2021 τι θα γίνει; Θα μπορούσε εύλογα κάποιος να ρωτήσει. 

Αγαπητέ μου, εσύ που ερωτάς, σου απαντώ: Μην προτρέχεις. Μην βιάζεσαι. 

Χαλαααααααααρα! Ως τον Ιανουάριο του 2021 έχουμε ακόμα 4 μήνες. Οπόταν ήσυχααααααα!!!! 

 

Έρχεται ο Λαβρώφ θυμωμένος…!!!

Δ

Έξω φρενών είναι η Μόσχα με την εξέλιξη για την μερική άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ προς την Κύπρο και ο Λαβρώφ, όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, έρχεται θυμωμένος… 

Ήδη ο ΝΙΚΑΡΟΣ ενημερώθηκε πως η Μόσχα «τα πήρε» με τις «προσεγγιστικές ενέργειες» της Λευκωσίας προς τις ΗΠΑ και το «ψευτοφλιρτ» της Ουάσιγκτον προς Κύπρο και έτσι ο Προεδράρας μας είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τον θυμωμένο Λαβρώφ. 

Ο Νίκαρος, όπως μαθαίνω, είπε στους Συμβούλους του να του μαζέψουν όλα τα παράπονα που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία από την Μόσχα ώστε να τα αντιπαραβάλει με τα επιχειρήματα του Λαβρώφ. 

Μεταξύ άλλων, τα παράπονα της Λευκωσίας είναι η στάση της Μόσχας στο θέμα της διπλής φορολογίας, όπου η Ρωσία ουσιαστικά γονάτισε την Κύπρο και υπάκουσε σε αυτό που ήθελαν οι Ρώσοι, αλλά και το θέμα της NAVTEX όπου η Μόσχα φαίνεται να αναγνώρισε «λόγο» της Τουρκίας σε περιοχή που δεν της ανήκει. 

Από την άλλη ο Λαβρώφ φαίνεται πως θα θέσει -μεταξύ άλλων- το θέμα συνεργασίας Κύπρου – ΗΠΑ αλλά και το θέμα των ΠΕΠ Ρώσων και Ουκρανών που απέκτησαν Κυπριακή υπηκοότητα. 

Άντε σας ενημέρωσα πάλι, παρασκηνιακά, για να μην σας πιάννουν αδιάβαστους. 

 

Έχουμε πρόβλημα. Τα ψηφοδέλτια δεν γεμίζουν…

Δ

Κυρίες και Κύριοι, 

Έχουμε πρόβλημα. Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων δεν λένε να συμπληρωθούν. 

Λοιπόν. Τα δεδομένα μας: 

Έχουμε αυτή τη στιγμή 8 κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή. 8 επί 56 υποψήφιους, θέλουμε δηλαδή 448 εθελοντές / υποψήφιους. 

Αν υπολογίσετε και την ΔΗΠΑ, η οποία ψάχνει άλλους 56 υποψήφιους, σημαίνει πως για να πούμε ότι «είμαστε ΟΚ, Συμπληρωθήκαμε», θέλουμε συνολικά 504 υποψήφιους. Αν βάλετε και καμιά 20αριά διάφορους άλλους «mix grill» δηλαδή υπολογίζετε γύρω στους 530 υποψήφιους. 

Ε, Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει πως ούτε 250 ακόμη δεν συμπληρώθηκαν.

Και ξέρετε. Αν περάσει ακόμα κανένας μήνας και δεν συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια σημαίνει πως θα πάμε στις Βουλευτικές με λειψά ψηφοδέλτια και με κόμματα που δεν θα διεκδικούν με ΦΟΥΛ ψηφοδέλτιο ανά Επαρχία. 

Γιατί; 

Μα ποιος θα θέλει να μπει στη διαδικασία εκλογής πχ τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο όταν αυτοί που ήδη αποφάσισαν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ή καινούργιοι υποψήφιοι άρχισαν εδώ και μήνες την προεκλογική; 

Είναι ωσάν να τρέχεις 100 μέτρα και οι άλλοι να έχουν καλύψει ήδη τα 20 μέτρα και τους μένουν 80 κι’ εσένα 100. 

Οπόταν τώρα είναι η ώρα για να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια και όλοι το γνωρίζουν αυτό αλλά οι πολίτες δεν… 

Οι πολίτες άλλωστε προτιμούν να είναι «βουλευτές» του τουίτερ και του facebook. Σου λένε διάφοροι κάμποσες εξυπνοβλακίες εκεί, θεωρούν τους εαυτούς τους «γίγαντες της πολιτικής» χωρίς κόστος και χωρίς τρεχάματα. Και το κυριότερο, χωρίς να εκτεθούν για το πόσοι πραγματικά συμφωνούν μαζί τους και θα τους ψηφίσουν. Άστε που συγχύζουν και τα likes και θεωρούν ότι είναι και ψήφοι…  

Οπόταν τα κόμματα έχουν σοβαρό πρόβλημα. 

Και έμαθα ίνφο για το κάθε κόμμα, πόσοι ενδιαφέρονται μέχρι στιγμής: 

Υπενθυμίζω: Κάθε κόμμα για ΦΟΥΛ ψηφοδέλτιο θα χρειαστεί 56 υποψήφιους. Από αυτό τον αριθμό λοιπόν έχουμε και λέμε:   

ΔΗΣΥ: Μέχρι στιγμής γύρω στους 35 (από τους 56) 

ΑΚΕΛ: Μέχρι στιγμής γύρω στους 30 (από τους 56)

ΔΗΚΟ: Γύρω στους 25 μέχρι στιγμής 

ΕΔΕΚ: Γύρω στους 20 υποψήφιους μέχρι στιγμής 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Γύρω στους 20 υποψήφιους 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Μέχρι στιγμής γύρω στους 20 υποψήφιους 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Γύρω στους 10 μέχρι στιγμής 

ΕΛΑΜ: Γύρω στους 35 μέχρι στιγμής 

ΔΗΠΑ (μαζί με τους 5 αντάρτες): Γύρω στους 30 μέχρι στιγμής 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Έφυγα! Έχει καύσωνα… Byeeeeeeeeeeee 

Home