Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: English School Saga: Και οι δυο πλευρές απαράδεκτες!

ΕΦΕΤΗΣ -
03.10.2021

Ο ΕΦΕΤΗΣ: English School Saga: Και οι δυο πλευρές απαράδεκτες!

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Θεμιστοκλέους: Ίσως τον αποπέμψουν από την Παιδείας…

d

Τις προάλλες Ο ΕΦΕΤΗΣ σας έγραφε για την «δίκη Θεμιστοκλέους» και ποια 7 ΜΕΛΗ του Κοινοβουλίου θα αποφασίσουν την ποινή.

Τώρα έμαθα νεότερα. 

Μετά και το συμβάν στην Επιτροπή Παιδείας, όπου ο Θεμιστοκλέους τσακώθηκε με τον Μυλωνά του ΔΗΚΟ, άκουσα στους διαδρόμους πως υπάρχει ενδεχόμενο η «Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων», που θα εξετάσει το θέμα, να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Επιλογής της Βουλής με εισήγηση να αποπέμψουν τον Θεμιστοκλέους από την επιτροπή παιδείας. 

Όπως μου είπαν, η Επιτροπή Επιλογής της Βουλής έχει δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιο βουλευτή να είναι μέλος συγκεκριμένης επιτροπής βάσει του Κανονισμού της Βουλής. 

Στο μεταξύ στην Επιτροπή Επιλογής συμμετέχουν 9 μέλη, 3 από ΔΗΣΥ, 3 από ΑΚΕΛ, 2 από ΔΗΚΟ και η Πρόεδρος της Βουλής. 

Για να δούμε τι θα γίνει… 

 

Ντι, τζι, η, πι, σι, ντι - Μα δείτε email ο Τσιόλας!!! @DGEPCD.GOV.CY

d

Υπάρχει μια Διεύθυνση στην Κρατική Μηχανή, η οποία ονομάζεται Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ). 

Ουσιαστικά πρόκειται για την μετεξέλιξη του Γραφείου Προγραμματισμού και ασχολείται ακριβώς με αυτό που λέει και το όνομά του. 

Να σας το κάνω πιο λιανό, βασικά αυτή η Διεύθυνση, είναι αυτή που παραλαμβάνει όλα τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια για όλα τα έργα ανάπτυξης που γίνονται στην Κύπρο. 

Μπορεί μεν να είναι λίγο πολύ άγνωστο στον «μέσο πολίτη», ωστόσο θεωρείται άκρως νευραλγικός βραχίονας. 

Διευθυντής είναι ο ΘΕΟΔΩΣΗΣ ΤΣΙΟΛΑΣ

Το σχόλιο όμως του ΕΦΕΤΗ αφορά το email αυτής της διεύθυνσης. Δηλαδή, έλεος. Πιο δύσκολο email σίγουρα δεν υπάρχει στον Κόσμο αλλά μπορεί να υπάρχει στην Κύπρο κανενός άλλου τμήματος που δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας. 

Μα δείτε email: @dgepcd.gov.cy 

Για να αντιληφθείτε πόσο δύσκολο είναι το email, θα πρέπει να το κάνετε spelling (Ντι, τζι, η, πι, σι, ντι) και να φανταστείτε ότι κάποιος λειτουργός του γραφείου αυτού προσπαθεί να σας το πει τηλεφωνικώς

Και άντε να λένε και τον λειτουργό Κωνσταντίνο Χατζηθεοδώρου και δεν φτάνει που θα κάνεις μισή ώρα μέχρι να το γράψεις σωστά σε λατινικούς χαρακτήρες το όνομα και το επίθετο, θα θέλεις άλλη μισή ώρα να γράψεις σωστά το email της διεύθυνσης. 

Τσιόλα άλλαξε το ρε φίλε. Βάλε τουλάχιστον @epsa.gov.cy – Απλά πράματα. 

 

Να δημοσιεύεται που στήνουν ραντάρ ή όχι;

d

Την περασμένη Πέμπτη (30/9) δημοσιεύσαμε ένα radar alert, όπου ενημερώναμε σε ποια οδό/λεωφόρο εντοπίστηκε έλεγχος ταχύτητας από πλευράς Αστυνομίας με την χρήση ραντάρ. 

Καλούσαμε αρχικά μάλιστα τον κόσμο να μας ενημερώνει που αλλού εντοπίζει έλεγχο ταχύτητας. 

Αρκετοί αντέδρασαν αλλά την ίδια ώρα αρκετοί άλλοι θεώρησαν ότι το radar alert θα πρέπει να καθιερωθεί. 

Οι πιο «συντηρητικοί» και «κλισέ» αντέδρασαν. 

Κάποιοι άλλοι το καλωσόρισαν θεωρώντας πως έτσι ουσιαστικά γίνεται καλύτερη πρόληψη απ’ ότι με ένα «κρυμμένο ραντάρ». 

Σε κάποιες χώρες μάλιστα τα ραδιόφωνα διακόπτουν την ροή τους και ενημερώνουν τους οδηγούς σε ποιους δρόμους υπάρχουν ραντάρ, κινητές κάμερες ελέγχου, κυκλοφοριακή κίνηση κτλ. Σε κάποιες μάλιστα αυτή η ροή πληροφοριών έρχεται από την ίδια την αστυνομία. 

Ο λόγος που το κάνουν είναι απλός: 

Αν η Αστυνομία διενεργεί ελέγχους σε 30 δρόμους και δημοσιοποιήσει τους 20 δρόμους στους οποίους κάνει έλεγχο και η δημοσιοποίηση γίνει μαζικά (δηλαδή ως ανοιχτή ενημέρωση από όλα τα ΜΜΕ και Social Media), αυτόματα χιλιάδες οδηγοί που χρησιμοποιούν αυτούς τους 20 δρόμους συμμορφώνονται με τον κώδικα κυκλοφορίας (είτε αυτό είναι ταχύτητα, είτε ζώνη, είτε χρήση κινητού είτε, είτε). 

Να σας πω ένα παράδειγμα: Αν η Αστυνομία ανακοινώσει ότι «διενεργείται έλεγχος και χρήση ραντάρ στην Μακαρίου», αυτόματα 50,000 οδηγοί που θα χρησιμοποιήσουν την Μακαρίου εκείνη την ημέρα δεν θα προβούν σε παρανομία. Αν αυτό το κάνει για 20 δρόμους, πολυσύχναστους, επικίνδυνους, σε δρόμους που προκαλούνται ατυχήματα και δυστυχήματα, αυτόματα κερδίζει ένα μεγάλο μέρος του αγώνα για πρόληψη. 

Αυτό βεβαίως δεν είναι το μόνο ούτε και μονοδιάστατο. Πρέπει να είναι συνδυαστικό με άλλες δράσεις. Και ούτε λέμε να δημοσιοποιεί όλους τους δρόμους. Αλλά θα μπορούσε να δημοσιοποιεί τους 20 από τους 30 δρόμους στους οποίους διενεργεί έλεγχο, διότι μετά θα εξελιχθεί αντίστροφα.

Το να κάνεις όμως έλεγχο ταχύτητας σε ένα σημείο που από 80χλμ μειώνεται το όριο σε 60χλμ μέσα σε 50μέτρα για να λαπορτάρεις ένα οδηγό δεν θα καταφέρεις και κάτι. Να μην τον λαπορτάρει; Θα διερωτηθεί κάποιος. Και βεβαίως να τον λαπορτάρει. Παρανόμησε να πληρώσει. Αλλά αυτή δεν είναι η ουσία, ούτε και εξυπηρετεί σε κάτι ουσιαστικό, πέραν της εισροής λεφτών στα ταμεία του κράτους. 

Ούτε και θα μειώσουμε τα θανατηφόρα δυστυχώς με «κρυφτούλι». 

Μέλος της Δύναμης, έλεγε στον ΕΦΕΤΗ ότι αυστηρά ομιλούντες μεγάλο ποσοστό των τροχαίων συντελείται με υπαιτιότητα ΚΑΙ της Πολιτείας. Συνδυαστικοί παράγοντες δηλαδή. Λίγο η έλλειψη προσοχής από τον οδηγό, λίγο το ασυντήρητο δίκτυο, η έλλειψη φωτισμού, οι ασυντήρητες σημάνσεις, η μη σωστή ορατότητα του σημείου και του δρόμου κτλ κτλ είναι οι αιτίες που συμβάλλουν για τα τροχαία. Παράγοντες δηλαδή που αντί να ελαχιστοποιούν το ενδεχόμενο τροχαίου το υπεραυξάνουν (εννοείται πως δεν μιλάμε για τροχαία υπό την επήρεια αλκοόλ / ουσιών, δεν μιλάμε για παράβαση με κόκκινο, δεν μιλάμε για παράνομη επαναστροφή, δεν μιλάμε για παράνομη αλλαγή πορείας, δεν μιλάμε για ταχύτητες). 

Όπως και να έχει, το ερώτημα ακόμη είναι σε ισχύ. 

Να καθιερωθεί το radar alert ή όχι; 

 

Μέσος μισθός Κύπρου: €1.916 – Μα πώς τα υπολογίζουν;

d

Τις προάλλες η Στατιστική Υπηρεσία μας ανακοίνωσε ότι οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων παρουσίασαν αύξηση το β’ τρίμηνο του 2021 συγκριτικά με το β’ τρίμηνο του 2020. 

Η ουσία όμως είναι άλλη: Σύμφωνα με την Στατιστική υπηρεσία οι μέσες απολαβές ανέρχονται στα €1.916 / μήνα (σε σύγκριση με €1.883 / μήνα το 2020). 

Μα είμαστε Ελβετία καλέ; 

Όσοι διερωτάστε πώς τα υπολογίζουν, λάβετε υπόψη πως οι μισοί στην Δημόσια Υπηρεσία, στην Εκπαίδευση, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική κτλ έχουν απολαβές πέραν των 2500 ευρώ τον μήνα. Αν υπολογίσετε και γιατρούς και δικηγόρους απογειώθηκε ο μέσος μας όρος… 

Θα ήταν καλό όμως η Στατιστική Υπηρεσία αντί να μας λέει μόνο για τις μέσες απολαβές να μας έδινε και στοιχεία για το πόσοι λαμβάνουν κάτω του μέσου όροι και πόσοι πάνω του μέσου όρου απολαβών. 

Είμαστε στο 70% κάτω του μέσου όρου και 30% πάνω του μέσου όρου απολαβών; Διότι αυτό έχει σημασία! 

 

Προϋπολογισμός 2022 – Πάει Βουλή με προεκλογικό άρωμα για 2023…

d

Εντός της βδομάδας μάλλον κατατίθεται στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του κράτους για το 2022. 

Η διαδικασία συζήτησης θα διαρκέσει ενάμιση μήνα ώστε μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το αργότερο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ έχει ένα ερώτημα και μια ίνφο. 

Το ερώτημα είναι: Άραγε θα ζήσουμε ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ότι ζήσαμε πέρσι με τον Προυπολογισμό, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνταν να τον ψηφίσουν; 

Το ίνφο είναι το εξής: Ο ΕΦΕΤΗΣ έμαθε πως ο Προϋπολογισμός θα έχει «προεκλογικό άρωμα» για τις Προεδρικές του 2023. Θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε αναπτυξιακές δαπάνες, ώστε να εξαγγελθούν το 2022 όσα περισσότερα έργα γίνεται, μιας και αυτά θα χρησιμοποιηθούν στην Προεκλογική Εκστρατεία για τις Προεδρικές εκλογές του 2023… 

 

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Εμείς γιατί πανηγυρίζουμε;

d

Πολλοί οι πανηγυρισμοί από τους Κύπριους για την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. 

Λες και αυτή η συμφωνία καλύπτει και την Κύπρο. 

Μια απορία: Όλοι αυτοί, πολιτικοί και μη, που εξέδωσαν πανηγυρικές ανακοινώσεις, τι έκαναν προς την κατεύθυνση ώστε και η Κύπρος να κάνει αμυντική συμφωνία με την Γαλλία; 

Και γιατί μόνο με Γαλλία και όχι και με Ισραήλ; 

Θα σας πω όμως και κάτι: Το να κάνεις Συμφωνίες, μην θεωρείς πως γίνονται μόνο για να σε προστατεύσουν εσένα. Είναι αμοιβαία η κατάσταση. 

Για παράδειγμα το ΑΡΘΡΟ 2 της Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας γράφει: 

Άρθρο 2

Τα Μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. 

Δηλαδή η φάση είναι Δούναι και Λαβείν…

Εμάς ως Κύπρος μας ενοχλεί το Δούναι. Διότι 1/ δεν έχουμε κάτι να δώσουμε αλλά κυρίως μάθαμε μόνο στο Λαβείν… 

 

Αννίτα – Απογείωσε την εικόνα της Βουλής των Αντιπροσώπων

d

Η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ απογείωσε την εικόνα της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Αυτό συνάγεται από τις γενικότερες εντυπώσεις που αποκομίζονται μέσα από συνομιλίες που είχε Ο ΕΦΕΤΗΣ με διάφορους πολιτικούς κύκλους αλλά και διπλωμάτες. 

Το ΣΗΜΕΙΟ όμως είναι πως η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αποκομίζει θετικές εντυπώσεις και από την ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, το ΑΚΕΛ, αλλά και γενικά από όλα τα κόμματα. 

Φαίνεται πως η νεαρή Πρόεδρος, έχει όρεξη για δουλειά… (άσε που όπως μαθαίνω το πρόγραμμά της είτε εντός είτε εκτός Κύπρου είναι ΣΥΝΕΧΕΣ από το πρωί έως το βράδυ).

 

English School Saga: Και οι δυο πλευρές απαράδεκτες!

d

Οι γονείς έλαβαν μια σειρά από emails  στις 26/9/2021, 28/9/2021 και 30/9/2021. O Χαράλαμπος Ιωσηφίδης, Πρόεδρος του Board of Management από την μια πλευρά και από την Μυρτώ Χασσαποπούλου, Πρόεδρο της ESSA (English School Staff Association). 

Δεν θα ασχοληθεί Ο ΕΦΕΤΗΣ με την ουσία της διαφοράς. Έχουν απαιτήσεις οι μεν, δεν υποκύπτουν οι δε. Ζητά η ESSA να δει το Συμβούλιο. Το Συμβούλιο αποφεύγει και  βάζει μπροστά τον Διευθυντή του σχολείου. Η ESSA προσπαθεί να συναντήσει το Υπουργείο Παιδείας. Το Συμβούλιο το κατακρίνει κι αυτό. Και ούτω καθεξής. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ θα κρίνει πως αυτή η ανταλλαγή (η οποία είναι επιθετική με πολλά υπονοούμενα και «μπηκτές») είναι εις βάρος των παιδιών και των γονέων. 

ΗΔΗ υπήρξε μια απεργία την περασμένη Πέμπτη και από ότι φαίνεται έρχονται και άλλες. 

Είναι ιδιάζουσα περίπτωση το English School, όπως αναφέρεται και στις «bitchy» ανταλλαγές. 

Δεν είναι ιδιωτική σχολή, δεν ανήκει στους Διοικητικούς Συμβούλους. Η δυναμική της σχέσης δεν είναι «θα σου πω τι να κάνεις και θα το κάνεις». Ταπεινά! Διευθετήστε μια συνάντηση τα γέριμα και τα σκοτεινά! Βρείτε κοινό έδαφος, με λογικά επιχειρήματα και με καλή θέληση.

Διαπραγματευτείτε! 

Αυτή η προσέγγιση πρέπει να έρθει και από την ESSA. Έχετε τα καλά της ψυχής σας, είστε σε πολύ καλύτερη θέση από τα δημόσια και από τα ιδιωτικά. Βάρτε νερό στο κρασί σας, αφήστε τις επιθετικότητες και κάνετε μια καλή διαπραγμάτευση. 

Αν δεν μπορείτε τότε να παραιτηθούν τα Συμβούλια και των δυο πλευρών και να μπουν άλλοι, πιο συγκαταβατικοί. Μα πως την έχετε δει;

Απαράδεκτη κατάσταση και κρίμα που βγαίνει εκτός ελέγχου. Την πληρώνουν αυτή την κόντρα τα παιδιά και οι γονείς. 

Shame!

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Ciaoooooooooooooooooooooo

Home