Ο ΕΦΕΤΗΣ: Έρχεται (Χρίστος Χριστόφιας) και το φαβορί ΑΚΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Έρχεται (Χρίστος Χριστόφιας) και το φαβορί ΑΚΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

>>> Επειδή στο Google αρέσουν τα amp, στην περίπτωση που ΔΕΝ βλέπετε τις φωτό στα θέματα του ΕΦΕΤΗ (κυρίως αυτό συμβαίνει αν επισκεφθείτε το θέμα μέσω twitter ή από αναζήτηση στο google), μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μπορέσετε να δείτε το κείμενο, τις φωτό κτλ κανονικά (σας το εισηγούμαι) <<<

Θέλετε Τ/κ περιουσίες; Αυτές είναι διαθέσιμες… (!)

Δ

Αρκετά με το φαγοπότι των Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. 

Όποιος είχε πρόσβαση, όποιος είχε «κοννέ», όποιος ήξερε κάποιον, άρπαζε και μια τουρκοκυπριακή περιουσία και έκανε και τον ωραίο. 

Άλλοι πήραν εξοχικά, άλλοι πήραν γη, άλλοι πήραν σπίτια, πίσω από κλειστές πόρτες, με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς να γνωρίζει κανείς. 

Όμως η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ προχώρησε σε μια καινοτομία και για λόγους διαφάνειας δημοσιεύει τις διαθέσιμες τουρκοκυπριακές περιουσίες στο διαδίκτυο. 

Και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ελέγξει ποιες τ/κ περιουσίες είναι διαθέσιμες στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. 

Από μια έρευνα που έκανε Ο ΕΦΕΤΗΣ βρήκε πως υπάρχει διαθέσιμη Γεωργική γη στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου, διαθέσιμη κτηνοτροφική γη στην επαρχία Πάφου, διαθέσιμες κατοικίες στις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου. 

Μπορείτε να τις εντοπίσετε εδώ

Είδατε, ότι Ο ΕΦΕΤΗΣ σας ενημερώνει, και δεν το κρατάει μυστικό (διότι το θέμα από τότε που πρωτοβγήκε ήδη ξεχάστηκε) για τους φίλους και γνωστούς του…. Ωεεοοοοοοοο

Τώρα αν με ρωτάτε τι θα γίνει με αυτές τις περιουσίες αν προκύψει λύση, η απάντηση είναι απλή. Μην αγχώνεστε διότι κατά 99,9% λύση δεν θα προκύψει για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια. Οπόταν χαλαρά…  

 

7,000 ποδοσφαιριστές & 500,000 προπονητές η Κύπρος μας…!!!

Δ

Την περασμένη Παρασκευή (25/9) εκδόθηκε μια κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σχετικά με τις αποφάσεις που λήφθηκαν μετά και τη σημερινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας και της ηγεσίας της ΚΟΠ. 

Έγραφαν εκεί διάφορα αλλά εμένα μου έκανε εντύπωση το σημείο 8. Το οποίο έγραφε:

«Έναρξη σήμερα του προγράμματος δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 7,000 ποδοσφαιριστών όλων των διοργανώσεων της ΚΟΠ πλην της Α’ Κατηγορίας».

Δηλαδή, στην Κύπρο μας αν αντιλήφθηκα σωστά έχουμε πέραν των 7,000 ποδοσφαιριστών; 

WOWWWWWWWW…. 

Καλά για τους Προπονητές γνωρίζαμε πως είναι περίπου μισό εκατομμύριο όσοι δηλαδή είναι και οι φίλαθλοι αφού ο κάθε φίλαθλος θεωρεί τον εαυτό του ως τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ… Είναι οι λεγόμενοι ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Πολιτική όπου έχουμε καμιά 500αριά πολιτικούς και έχουμε και 500,000 πολιτικούς του Twitter, του Facebook, της εφημερίδας, της ιστοσελίδας κτλ κτλ κτλ… 

Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και με τους Εκπαιδευτικούς. Κάθε γονιός και εκπαιδευτικός…!!! 

Ο καθένας με την πελλάρα του, θα μου πείτε και συμφωνώ. 

Ο καθένας ας λέει ό,τι του καπνίσει και ό,τι θέλει… Άλλωστε δεν είμαστε πελλότοπος; 

Μπροστά ως ΤΟΠΟΣ θα πάμε, όταν ο εξυπνάκιας γονιός αντιληφθεί πως δεν είναι εκπαιδευτικός, όταν ο εξυπνάκιας φίλαθλος αντιληφθεί πως δεν είναι προπονητής, όταν ο κάθε καημένος αντιληφθεί πως τα likes και τα shares σε twitter / facebook κτλ δεν τον μετατρέπουν σε πολιτικό, όταν ο κάθε εξυπνάκιας αντιληφθεί πως δεν γίνεται να είναι εξειδικευμένος για όλα τα θέματα και ζητήματα… 

Δηλαδή ποτέ!!!  

 

«Μάνα μου, το γιοκκούδι μου»

Δ

«Μάνα μου, το γιοκκούδι μου και την όμορφή μου, και πάνε στο Σχολείο και δεν έχουν air condition…»

Καλά ρε παιδιά, όντως το 2020 στην Κύπρο είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν σε όλα τα σχολεία και Κλιματιστικά αλλά και Κεντρικές Θερμάνσεις. 

Απαράδεκτο είναι επίσης, ως νησί, να μην έχει το κάθε σχολείο το κολυμβητήριό του και να μαθαίνουν τα παιδιά κολύμπι. 

Απαράδεκτο είναι επίσης να περνάς έξω από τα σχολεία και να νομίζεις ότι είσαι σε ακατοίκητη περιοχή με αγριόχορτα και γενικά σε άθλια κατάσταση. 

Αλλά δεν είδα κανένα γονιό ούτε και κανένα μαθητή να διαμαρτύρεται για οοοοοολα αυτά που έπρεπε να ήταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. 

Ούτε πέρσι, ούτε πρόπερσι, ούτε εδώ και 10 χρόνια. 

Ούτε είδα και κανένα να παραλαμβάνει τις ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ, οι οποίες για πολλά από αυτά που απαριθμήσαμε έχουν την αποκλειστική ευθύνη. 

Το ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ως προς το θέμα ποιότητας υποδομών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών (και όχι ως προς το θέμα επίπεδου εκπαίδευσης), το ξέραμε και το ξέρουμε… 

Αλλά αυτό έχει μεγάαααααααλη διαφορά από το να σιγοντάρουμε ως ΓΟΝΕΙΣ τους ροκόλους να μην πηγαίνουν μαθήματα δήθεν για τα a/c… 

Αύριο θα φωνάζουμε ότι δεν πρόλαβαν να καλύψουν την ύλη «και τα μωρά θα δώσουν εξετάσεις για πανεπιστήμια»… 

Ε πώς να προλάβουν όταν τους κουρτίζουμε να κάνουν αποχή; 

Δεν μας φτάνει ο COVID19 που θα κάνει και την φετινή σχολική χρονιά κουτσή και παράλυτη, έχουμε και τα αππώματα των γονιών…

 

Τελικά έχει και άλλα ΠΑΛΛΗΚΑρια στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ… ;

Δ

Παλλήκαρε μου, Παλλήκαρε μου… 

Μα τι έγινε ρε αδερφέ (λέει και το αρφούι μου ο Καρογιάν); 

Τι έγινε ρε γίγαντα και έφυγες πυροβολώντας από την ΕΛΕΝΑΡΑ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ; 

Μα ρε Πόλυ μου, γίνεται να είσαι στην Αλληλεγγύη και να μην πληροίς τον Νr1 κανόνα του κόμματος; 

Ποιος είναι ο Nr1 κανόνας; Να είσαι Αλληλέγγυος. 

Για παράδειγμα: Σου είπε η ΕΛΕΝΑΡΑ, Πόλυ μου, σόρρι αλλά δεν θα κατεβώ στη Λεμεσό Βουλευτικές και θα κατεβώ Λευκωσία. Ξέρω ότι στη Λευκωσία θα είσαι εσύ, αλλά εγώ προτιμώ Λευκωσία διότι νιώθω σίγουρη ότι στην Λευκωσία θα εξασφαλίσουμε έδρα, οπόταν θα κατεβώ κι’ εγώ Λευκωσία, και μιας και δεν χρειάζομαι σταυρούς θα εκλεγώ. 

Κι’ εσύ τι της είπες; Θύμωσες. Δηλαδή ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕΣ Αλληλέγγυος της ΕΛΕΝΑΡΑΣ μας!!!! 

Μετά, ήρθε ο ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ, και σου είπε και αυτός ότι «Πόλυ μου, δεν θα κατεβώ βουλευτής στην Αμμόχωστο, διότι μάλλον οι δυο έδρες που θα κερδίσουμε θα είναι Λευκωσία, οπόταν σκέφτομαι να κατεβώ κι’ εγώ Λευκωσία». 

Κι’ εσύ ρε Παλλήκαρε μου, πάλι θύμωσες αντί να σταθείς αλληλέγγυος ΚΑΙ στον Γιωργάλλα… 

Ε μα ρε Πολύ! Γίνεται ρε φίλε; Εσύ δεν έπιασες την φιλοσοφία της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, η οποία είναι η εξής: 

Όλοι που είναι στο κόμμα πρέπει να είναι αλληλέγγυοι προς την ΕΛΕΝΑΡΑ και προς όποιο άλλο στέλεχος υποδείξει η Πρόεδρος. 

Εσείς περιμένατε την ΕΛΕΝΑΡΑ να ήταν αλληλέγγυα προς εσάς! Εμμμ… Μα δεν πάει έτσι!!!

 

Στο twitter νικά το ΑΚΕΛ, στις εκλογές ο ΔΗΣΥ…!!!

Δ

Σας το λέω εκ νέου:

Όσοι αναλώνεστε με τα Social Media (facebook, twitter κτλ) να ξέρετε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαμορφώσετε αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας. 

Η πραγματικότητα, η έξω ζωή, ο κόσμος, οι πολίτες, η κοινωνία πόρρω απέχει από αυτά που θεωρούνται στα social media ως η «κυρίαρχη τάση» και η «πλειοψηφία». 

Αν παρακολουθήσεις τι λέγεται και τι γράφεται στα Social Media θα νομίζεις πως η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμοι προς κατάρρευση. Οι επιθέσεις μάλιστα είναι από το πρωί έως το βράδυ με κυρίαρχο θέμα την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.  

Και εκεί που σκεφτόσουνα, «πάει, τέλος ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση, πάτωσαν», τσουπ, έρχονται εκλογές. 

Και ναι. Στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μάλιστα. Οι εκπαιδευτικοί έκαναν εκλογές την περασμένη Πέμπτη (24/9) και ακούστε σας παρακαλώ αποτελέσματα: 

Στους Καθηγητές ο ΔΗΣΥ όχι μόνο πάτωσε, αλλά αύξησε και τα ποσοστά του και τις έδρες του (από 30,63% και 6 έδρες στις εκλογές του 2017, πήρε την Πέμπτη 36,93% και 8 έδρες!!!!) και το ΑΚΕΛ μείωσε τα ποσοστά του και τις έδρες του (από 26,47% και 6 έδρες το 2017, πήρε τώρα 24,39% και 5 έδρες) !!!! 

Στους Δασκάλους, ο ΔΗΣΥ μείωσε τα ποσοστά του (από 34,16 % σε 31,8%) αλλά παρέμεινε πρώτο κόμμα και κράτησε την Προεδρία των Δασκάλων, ενώ το ΑΚΕΛ ναι μεν αύξησε τα ποσοστά του κατά 0,5% αλλά έμεινε στην 3η Θέση (από 19.42% σε 20,6%) (2η θέση η ΑΚΙΔΑ με 31,6%). 

Δηλαδή, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται; 

Η πραγματικότητα τελικά δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τα likes και τα shares στα Social Media… 

Σε αυτή τη μάχη το ΑΚΕΛ κέρδισε στο Twitter και ο ΔΗΣΥ στις εκλογές…!!! Θα γίνει το ίδιο και στις Βουλευτικές;;;;;;;; Για να δούμε!

 

Ο Στέλιος Κυθρεώτης υποψήφιος με ΔΗΣΥ…

Δ

Ο Στέλιος Κυθρεώτης θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ για τις επερχόμενες εκλογές. 

Ο Στέλιος είναι γνωστός στην Πρωτεύουσα αφού συμμετείχε σε διάφορες πλατφόρμες πολιτών (όπως πχ για την προώθηση της οριζόντιας ψηφοφορίας, της διαφάνειας στη χρηματοδότηση κομμάτων κτλ) αλλά επίσης και πασίγνωστος στον χώρο του αυτοκινήτου και της οδικής ασφάλειας. Ακόμη ο Κυθρεώτης διετέλεσε παλαιότερα και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Offsite

Ο Κυθρεώτης δεν θα συμμετέχει στις ενδοκομματικές διαδικασίες για εξασφάλιση θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ Λευκωσίας αφού ο ίδιος δεν είναι μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο θα είναι είτε ως αριστίνδην είτε ως συνεργαζόμενος με τον ΔΗΣΥ. 

Πάντως ο Πάφιος Αβέρωφ φαίνεται πως έχει «συμπληρωθεί» με τους υποψηφίους του κατά σχεδόν 80% σε όλες τις επαρχίες. 

Για να δούμε. Αρχίζει το actiooooooooon!!!!! 

 

Οικολόγοι και Νέο Κύμα – Η άλλη Κύπρος προς συνεργασία…;

Δ

Ψήνεται συνεργασία μεταξύ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και «Νέο Κύμα – Η άλλη Κύπρος» ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών; 

Το «Νέο Κύμα» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη (πρώην Πρύτανη Πανεπιστημίου Κύπρου και Καθηγητής Φυσικής) ως γνωστό αποτελείται κυρίως από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς μεταξύ των οποίων είναι και ο Νομπελίστας Καθηγητής Οικονομικών Χριστόφορος Πισσαρίδης. 

Πάντως όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, οι Οικολόγοι φαίνεται να αποτελούν ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ για αρκετούς πολίτες, οργανωμένους ή μη, που θέλουν να πολιτευτούν αφού οι Πράσινοι θεωρείται πως διαθέτουν «την βάση» για όσους θεωρούν πως το «υγιές περιβάλλον» (υπό κάθε έννοια) πρέπει να είναι στο επίκεντρο κάθε δράσης, κάθε πολιτικής και κάθε ενέργειας. 

(Upd 27/9 11:20) Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι επίσημα η «Άλλη Κύπρος» δεν θα επιδιώξει την όποια ανάμειξη στις Βουλευτικές Εκλογές. «Στόχος είναι μια πρόταση για το 2023 και όχι οι Βουλευτικές εκλογές», ήταν το σχόλιο που έφτασε μέσω συνεργάτη του ΕΦΕΤΗ, μετά και την δημοσίευση του πιο πάνω παρασκηνίου. Ωστόσο Ο ΕΦΕΤΗΣ γνωρίζει πως κάποιοι είχαν ήδη επαφές για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι. «Σε μια τέτοια περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η Άλλη Κύπρος συμμετέχει στις Βουλευτικές αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει αυτό που νομίζει. Ωστόσο αν κάποιο μέλος κατέλθει ως υποψήφιος με κάποιο κόμμα, αυτομάτως θέτει τον εαυτό του εκτός της προσπάθειας της Άλλης Κύπρου», ήταν το καταληκτικό σχόλιο.   

 

ΕΔΕΚ – Λιλλήκας – Θα δώσουν τα χέρια

Δ

Και ενώ προχωρούν οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο οργιάζει ενόψει των Βουλευτικών εκλογών, Σιζόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας αναμένεται να δώσουν τα χέρια για συνεργασία στις εκλογές. 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιώργαρου θα τροφοδοτήσει τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ με υποψηφίους δικούς της, ενώ ο Λιλλήκας μας μάλλον δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. 

Εδώ έχει παρασκήνιο για τα πλάνα του Γιώργου, αλλά είμαι ακόμη σε φάση συλλογής πληροφοριών, οπόταν αναμονή…

 

Έρχεται (Χρίστος Χριστόφιας) & το φαβορί ΑΚΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ Βουλευτικές

Δ

Λοιπόν. 

Βρέθηκα με μερικούς συντρόφους και σας έχω νέα από ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ. 

Πρώτο νέο: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στο Ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Επαρχία Κερύνειας. 

Ο ικανότατος νεαρός θα κάνει το βάπτισμα πυρός  στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και αναμένεται ότι θα σαρώσει. 

>>>>Διαβάστε εδώ όλη την ονοματολογία για τις Βουλευτικές του 2021

Δεύτερο νέο: Ποιο είναι το φαβορί του ΑΚΕΛ στην επαρχία Λεμεσού στις Βουλευτικές; 

Δ

Το όνομα αυτού ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗΣ. Ναι ο πρώην δήμαρχος του Αγίου Αθανασίου. 

Ο 60χρονος Λυσιώτης, θεωρείται ισχυρό ατού για το ΑΚΕΛ Λεμεσού και χαρακτηρίζεται ως «το απόλυτο φαβορί» για την «Επαρχία των Διαβατηρίων»… (ουπς, σόρρι Λεμεσιανοί μου). 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Φολκς έφυγα. Πάω ΑΚΑΚΙΚΟ (Hilton)…. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ… Πηγαίνετε να δείτε. Θα εκπλαγείτε! 

Home