Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Εξαγγέλλει και ο Γιώργος υποψηφιότητα για το 2023…

Offsite Team -
12.12.2021 - 07:01

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Εξαγγέλλει και ο Γιώργος υποψηφιότητα για το 2023…

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Από την μια ασφαλτικά, από την άλλη τσούρες και δαμάλια

d

Το Ασφαλτικό εργοστάσιο δεν θα πρέπει να μετακινηθεί ούτε στο Μιτσερό αλλά ούτε και να μείνει στο Δάλι, υποστηρίζουν διάφοροι, χωρίς όμως να προτείνουν λύσεις. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ θα σας δώσει την λύση, η οποία όμως ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ σε κανένα κόμμα, εξού και δεν την εφάρμοσαν μέχρι σήμερα. 

Ποια είναι; 

Λοιπόν, πράματα που θα έπρεπε να ήταν πολύ απλά, οι πολιτικοί μας τα κάνουν πολύ σύνθετα έτσι ώστε να εξυπηρετούνται συμφέροντα. Μια της μιας κυβέρνησης, μια της άλλης. 

Ακούστε τώρα πόσο απλό είναι αυτό το θέμα να επιλυθεί: 

Η μεγαλύτερη απόσταση στην Κύπρο είναι 200χιλιόμετρα. Δηλαδή peanuts συγκριτικά με άλλες χώρες. 

Να βρουν μια περιοχή όπου θα συγκεντρώσουν ΟΟΟΛΗ την βαριά βιομηχανία. Σε ακτίνα 10χλμ, η περιοχή να κηρυχθεί «νεκρή». Δηλαδή δεν κτίζεται ούτε υπόστεγο. Όσοι έχουν χωράφια εντός εκείνης της περιοχής να αποζημιωθούν ή να επιλέξουν αλλού χωράφι ίσης αξίας. 

Το ίδιο να γίνει και με τις ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ και με τα ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διότι: 

Ένα. Γεμίσαμε την Κύπρο είτε με τσούρες, δαμάλια και χοίρους είτε με ασφαλτικά και άλλα εργοστάσια. 

Δύο. Δεν φτάνει που όπου μας δόξει κάνουμε Κτηνοτροφικές ή Βιομηχανικές ζώνες, ερχόμαστε μετά και επιτρέπουμε οικιστική ανάπτυξη πλησίον των ζωνών αυτών και μετά ο κόσμος φωνάζει ότι βρωμεί ή ότι μολύνεται. Ε, helloooo. 

Και μετά ποιος έχει δίκαιο; Εκείνος που έκτισε το εργοστάσιο του όταν στην περιοχή υπήρχαν μόνο αλουποί ή οι άλλοι που επήαν και εκτίσαν σπίτια πάνω στο εργοστάσια; Ή μήπως η ανευθυνότητα της Πολιτείας που για χάριν συμφερόντων (είτε επιχειρηματιών είτε πολιτών για ψήφους) τα κάνουν σαλάτα με τις ζώνες; 

Ας πούμε τούτο το πράμα, πόσο δύσκολο είναι το σκεφτεί κανείς και πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί, αν υπάρχει ομοφωνία και θέληση; 

 

QBOO – Δεν πήγατε ακόμη; Να πάτε!

d

Είσαστε Λευκωσία ή έρχεστε Λευκωσία; 

Και δεν πήγατε στο QBOO; 

Στον ΕΦΕΤΗ αν και δεν συμφέρει να διαφημιστεί το QBOO για να παραμείνει «όσο το δυνατόν αθέατο» (για να μπορούμε να κάνουμε και κανένα meeting χωρίς να το μαθαίνει η Κύπρος όλη), εντούτοις, δεν μπορεί να μην αναφέρει δυο πράματα για τον φούρνο / café QBOO. 

1/ Έχει ΑΠΑΙΧΤΟ (μα άπαιχτο α!) κρουασάν αμυγδάλου 

2/ Έχει ΩΡΑΙΟ περιβάλλον. 

Άντε, σας πρόδωσα και στέκι.  

 

Οι ΗΠΑ τίμησαν την «πράκτορα Αλεξάνδρα»…

d

Οι Ιμπεριαλιστές, κακοί Αμερικανοί τίμησαν την ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ με το «Διεθνές Βραβείο Πρωταθλητών κατά της Διαφθοράς 2021». 

Οι άσσοι στην διαφθορά των λαών (έννε έτσι που μας λεν διάφοροι;) τιμούν την Βουλεύτρια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και μάλιστα βραβείο από τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony J. Blinken

Και για να καταλάβετε πόσο σημαντική διάκριση είναι αυτό το βραβείο, να πούμε ότι αυτό το ετήσιο βραβείο απονέμεται ΜΟΝΟ σε 12 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ από την Αμερικανική Κυβέρνηση. 

Πρόκειται για προσωπικότητες που σύμφωνα με τις ΗΠΑ αγωνίζονται για τη λογοδοσία, τη διαφάνεια, το κράτος δικαίου, την ελευθερία του τύπου και ως ένδειξη αναγνώρισης του θάρρους και του αντικτύπου που έχουν στην πρόληψη, αποκάλυψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι τώρα θα βλέπουν πλέον την Αλεξάνδρα με άλλο μάτι… Μέχρι και ως «πράκτορα των Αμερικανών»…  

 

Ο περί Σπόρων, ο Λουκαΐδης και η Ειρήνη

d

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, επαναλάβαμε μια θέση που είχαμε εκφράσει παλιά. Να μην ξανάρθουν ενώπιον μας θέματα με την εμπορία των Σπόρων γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα, την τεχνική δυνατότητα, και δεν υπάρχει καμία έννοια πολιτική η Βουλή να ελέγχει τούτα τα θέματα τα πολύ τεχνικά, και να εκδίδονται επιτέλους Διατάγματα. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που το λέμε. Θα δώσουμε την δυνατότητα στον Υπουργό να βγάζει Διατάγματα να τα εναρμονίζει. Διότι έχουμε μια κορυφαία αντίφαση: Για πράγματα που εν έχουμε λόγο, να έχουμε άποψη και έρχονται εδώ να τα εγκρίνουμε και για ζητήματα που έχουμε και μπορεί να οδηγήσουν σε πλήρη αναστολή της εφαρμογής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν χρειάζονται καθόλου να έρχονται εδώ και οι όποιοι Κυβερνώντες και η όποια Εκτελεστική Εξουσία να παίρνει έγκριση από την Βουλή. Τραγικά πράματα. Αντιφατικά. Οπόταν ελπίζω ότι δεν θα ξαναέρθουν

Αυτά είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ, τις προάλλες (9/12) στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν το Σώμα κλήθηκε να ψηφίσει κανονισμούς για γεωργικούς Σπόρους

Ακολούθησε ψηφοφορία με το ΑΚΕΛ να ψηφίζει υπέρ των κανονισμών αλλά με την ΕΙΡΗΝΑΡΑ να τηρεί αποχή και να δηλώνει:  

Εγώ επειδή πολύ σωστά το έθεσε ο κύριος Λουκαΐδης και επειδή δεν καταλαβαίνω από σπόρους, τηρώ αποχή. Άμα δεν καταλαβαίνω κάτι, δεν το ψηφίζω. Αποχή. Έχει δίκαιο ο κύριος Λουκαΐδης και στηρίζω την άποψή του, τηρώντας αποχή. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ αντιλαμβάνεται ότι η ΕΙΡΗΝΑΡΑ ουσιαστικά «τάπωσε» εύσχημα τον ΛΟΥΚΑΙΔΗ και την Κοινοβουλευτική της Ομάδα, διότι ψήφισαν υπέρ. Και με την αποχή της η ίδια αλλά και με τα όσα είπε είναι ωσάν να τους έλεγε: 

Καλά ρε, αφού κάμνεις τοποθέτηση και εκφράζεις την αντίθεση μας, ήντα ψηφίζεις μετά υπέρ. Ας ψηφίσουμε αποχή να δείξουμε ότι το εννοούμε… 

Κάπως έτσι το εννοούσε η ΕΙΡΗΝΗ… και ένα δίκαιο το έχει!

 

Αυτή η Τσιρίδου… (τι έκανε)

d

Έχει μέρες που είδα ένα ποστ της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΣΙΡΙΔΟΥ του ΔΗΣΥ και μου έκανε εντύπωση. 

Πρόκειται για ένα ποστ μέσω του οποίου με ένα γράφημα, μας περιέγραψε την πολιτική φιλοσοφία της Κυβέρνησης στο θέμα των έργων και μεταφορών. 

d

Μας ενημέρωσε πως έρχονται έργα για το 2022 συνολικού ύψους 1,2δισεκατομμυρίων ευρώ, μας είπε πως το κράτος εισέπραξε έως και τον Οκτώβριο του 2020 από το Λιμάνι Λεμεσού 189 εκατομμύρια ευρώ, μας είπε ότι επανεκκίνησαν οι κρουαζιέρες από τα κυπριακά Λιμάνια ενώ με απλά λόγια και σχήματα έβαλε τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στα θέματα Μεταφορών και Έργων. 

Τώρα θα μου πείτε: Ε, καλά γιατί μας το λες, και επίσης τι σχέση έχει η Τσιρίδου με αυτά και έκανε αυτό το γραφικό;

Να σας πω: Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΡΙΔΟΥ είναι μέλος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής. Σκεφτείτε όμως αν και οι 17 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΔΗΣΥ έκαναν αυτό που έκανε η ΛΕΜΕΣΙΑΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ και αναρτούσαν με απλό επικοινωνιακό λόγο και με γραφήματα για διάφορα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα καταλαβαίναμε κιόλας τι κάνουν. 

Να σας το προεκτείνω όμως:

Σκεφτείτε να έκαναν ΚΑΙ ΟΙ 56 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ αυτό που έκανε η ΤΣΙΡΙΔΟΥ και να μας ενημέρωναν με απλά λόγια και γραφήματα για τις θέσεις τους σε διάφορα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ* ζητήματα που συζητούν στην Βουλή και αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη

Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα;  

*Γράφω το ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ με κεφαλαία για να μην πάρουν την ιδέα και μεθαύριο να μας πελλάνουν με ποσταρίσματα και γραφήματα για την κάθε πελλάρα…

 

ΣΙΖΟ: Σε αναμμένα κάρβουνα Κυριακάτικα…

d

Στην πρώτη γραμμή δίπλα από τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), Νίκο Ανδρουλάκη βρέθηκε την περασμένη Κυριακή (5/12) ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης. 

Μάλιστα ο Παπαδάκης πόσταρε και φωτογραφία με τον Νίκο Ανδρουλάκη στέλνοντας μήνυμα νίκης ενόψει και της σημερινής αναμέτρησης Ανδρουλάκη - Παπανδρέου για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι Παπαδάκης - Ανδρουλάκης βρίσκονται μαζί στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου στην ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών από το 2014 και διατηρούν άριστες σχέσεις.

Σχέσεις μάλιστα που προκαλούν εν μέρει πονοκέφαλο και στον Μαρίνο Σιζόπουλο αφού πιθανή εκλογή Ανδρουλάκη στην σημερινές εκλογές πιθανώς να φέρει ρήγμα στις σχέσεις των Σοσιαλιστών Κύπρου - Ελλάδας.

Πάντως σήμερα (12/12) διεξάγονται οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και αν εν τέλει εκλεγεί ο Ανδρουλάκης αντί ο Παπανδρέου, λέτε να έχουμε και εξελίξεις και ανατροπές στους Σοσιαλιστές της Κύπρου;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 

Αμάνα μου Σιζό μου. 

 

Κατσουρίδης: Τι είπε για την ΟΜΟΝΟΙΑΚΚΑ την Shυλλάκκα

d

«Είναι γνωστό ότι δε συμφώνησα με την ιδέα η ΟΜΟΝΟΙΑ να δοθεί σε ένα και μοναδικό επενδυτή ένα μέτοχο 100%. Τελεία τίποτε άλλο ούτε ενεργό προς την Α ούτε προς την Β κατεύθυνση τώρα το τι λέγεται εντάξει». 

Αυτό δήλωσε ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ στην εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της DIGITAL την Τετάρτη (8/12) όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν έχει κάποια σχέση του με την «Ομόνοια 29ης Μαΐου» και για τα όσα λέγονται. 

Εμείς τι να πούμε; 

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ουπς εν ταιριάζει τούτο) 

Πάμε Shυλλάκκααααααααααααααα μου 

 

O Νίκος τρέχει τις εκδηλώσεις αντί τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας

 

d

ΟΚΚΚΚΚΚ 

Είπαμε. Αλλά οκ, κάπου πρέπει αυτό το πράμα να σταματήσει. 

Την ώρα ΝΙΚΟΛΗ μου που έχουμε χίλια δυο προβλήματα ως Κύπρος και την ώρα που συζητείται το θέμα των κυρώσεων της Τουρκίας και την ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούν να μας βάλουν το θέμα της ενέργειας από την πίσω πόρτα, εσύ ΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ρε φιλούι μου να βουράς σε όλες τις εκδηλώσεις. 

d

Ας πούμε το Σάββατο 10/12 ο ΥΠΕΞ επήε σε τρεις εκδηλώσεις. Δυο ήταν εκθέσεις και μια για ανθρώπινα δικαιώματα. Δηλαδή και οι τρεις δεν είχαν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες του, ή έστω οι δυο. Και όλα αυτά παραμονές της κρίσιμης συνεδρίας για τα μέτρα κατά της Τουρκίας. 

d

ΕΛΕΟΣ ας πούμε. 

Κράτα και λλίο τα προσχήματα, Νικολή. Και κατά τα άλλα «είναι νωρίς για προεκλογική»;;;;;;;;;;;

 

Εξαγγέλλει και ο Γιώργος υποψηφιότητα για το 2023…

d

Ο ΕΦΕΤΗΣ είχε την ίνφο από τα μέσα της βδομάδας (8/12) και σας την μεταφέρει: 

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 εξαγγέλλει υποψηφιότητα για τις Προεδρικές του 2023 ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ. 

Ως γνωστόν ο Γ. Κολοκασίδης διετέλεσε και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επί Καρογιάν και να σας θυμίσω ότι τότε -το 2011- ο τότε Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, το αρφούι μου, ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ, τον διέγραψε επειδή ο ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ τάχθηκε εναντίον μιας εκ νέου συνεργασίας ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Βουλής από πλευράς του Καρογιάν (να σας θυμίσω επίσης ότι τότε έχασε ο Μ. Καρογιάν την Προεδρία όταν ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζ. Κουλίας ψήφισε Γ. Ομήρου τον οποίο στήριξε ο ΔΗΣΥ). 

Όπως και να έχει, μετά επί ΝΙΚΟΛΑ αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις του Κολοκασίδη αλλά παρέμεινε μακριά από την ενεργό κομματική δράση. 

Ο ίδιος απόφοιτος LSE και Οξφόρδης θεωρεί προφανώς ότι έφτασε η ώρα να εμπλακεί εκ νέου στην ενεργό πολιτική διεκδικώντας το ύπατο αξίωμα. 

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Κολοκασίδης αναμένεται να εξαγγείλει την υποψηφιότητα του και να αναφερθεί στους λόγους που εξαγγέλλει αλλά και να δώσει και ένα ευρύτερο πλαίσιο του προεκλογικού του προγράμματος.  

Πάντως Ο ΕΦΕΤΗΣ ΔΕΝ αποκλείει στο τέλος ο Κολοκασίδης να συγκεντρώσει γύρω του και κόμματα του κεντρώου χώρου… όπως ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ αλλά και άλλους σχηματισμούς που έμειναν εκτός Βουλής. 

Το πράμα αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Τσιαοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

100% κερδισμένος ο Νικόλας αν ο Χριστοδουλίδης δεν πάει 2ο γύρο

Offsite Team -
27.06.2022 - 09:44

100% κερδισμένος ο Νικόλας αν ο Χριστοδουλίδης δεν πάει 2ο γύρο

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - Ο ΕΦΕΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 26/6

Ο Νικολής μου είπε σε ανύποπτο χρόνο ότι το ΔΗΚΟ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα είναι εξουσία από το 2023. 

Και τα σχεδίασε καλά. Επέλεξε «άππαρο που βουρά», τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, θα κρύψει τα ποσοστά του ΔΗΚΟ και ο Νικόλας θα είναι 100% κερδισμένος αν ο υποψήφιος του ΔΕΝ περάσει 2ο ΓΥΡΟ. Γιατί; 

Διότι ΑΝ ΔΕΝ περάσει ο Νίκος 2ο γύρο, τόσο ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ όσο και ο ΑΒΕΡΩΦ θα τον θέλουν μαζί τους για να εκλεγούν. ΑΡΑ κάνει DEAL 2ης ΚΥΡΙΑΚΗΣ και καθαρίζει. Θα βρίσκεται Εξουσία. 

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος όμως του ΝΙΚΟΛΑ είναι ΑΝ ο Χριστοδουλίδης περάσει 2ο Γύρο και ΔΕΝ καταφέρει να εκλεγεί την 2η Κυριακή… 

Είναι ή δεν είναι παίχτουρας; Εσείς ξαναείδατε πολιτικό να είναι 100% κερδισμένος αν χάσει ο υποψήφιος του από την 1η Κυριακή; Όχι.

Άρα; Παραδέχεστε την ΔΗΚΟική Στρατηγική;

Δαιμόνια, ε; 

Home