Ο ΕΦΕΤΗΣ: Εξέλιξη - Αποφασισμένη η EXXON MOBIL να προχωρήσει

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Εξέλιξη - Αποφασισμένη η EXXON MOBIL να προχωρήσει

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Θα κουβαλούν πετρέλαιο για θέρμανση από κατεχόμενα (το κόλπο)

1

Δεν ξέρω αν διαβάσατε τις προάλλες ένα ρεπορτάζ της Offsite για μείωση των τιμών καυσίμων στα κατεχόμενα, και ότι αυτή την στιγμή οι τιμές στους «αδερφούς Τουρκοκύπριους» είναι σχεδόν δυόμιση φορές φθηνότερες απ’ ότι στις ελεύθερες περιοχές

Δηλαδή απ’ εκεί είναι γύρω στα 0,49 ΕΥΡΩ και απ’ εδώ είναι 1.30 ΕΥΡΩ

Αυτό σε συνδυασμό και την κατάργηση επίδειξης rapid test ή pcr test σε εμβολιασμένους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό, αφού πλέον ολοένα ελληνοκύπριοι μεταβαίνουν στους αδερφούς να γεμίσουν καύσιμα και να επιστρέψουν. 

Τώρα που χειμωνιάζει, γίνεται και ένα άλλο κόλπο. 

Όποιος έχει αυτοκίνητο diesel, πάει στα κατεχόμενα γεμίζει, έρχεται το αδειάζει στο ντεπόζιτο της θέρμανσης. Επαναλαμβάνει την διαδικασία 4-5 φορές και είναι ΦΟΥΛ για όλη την χειμερινή σεζόν. 

 

EXPO 2020 – Το περίπτερο της Κύπρου θα αναβλύζει μυρωδιά σούβλας

d

Έκαναν και διάσκεψη Τύπου ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ. Στέλιος Χειμώνας, ο οποίος ορίστηκε ως ο Commissioner General της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εν λόγω έκθεση, και ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, κ. Γιώργος Καμπανέλλας, για να μας πουν τα καθέκαστα

Ότι στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO2020, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2021 – 31ης Μαρτίου 2022 στο Ντουμπάι, θα συμμετέχει η Κύπρος, με ένα περίπτερο 200 τετραγωνικών μέτρων (οι δημοσιογράφοι επειδή συνήθως κοιμούνται, να τους υπενθυμίσω ότι στην έκθεση που ήταν αρχικώς να γίνει πέρσι και δεν έγινε λόγω κορωνοιού η Κύπρος είχε ανακοινώσει περίπτερο 400μέτρων – Δεν ξέρουμε τον λόγο που μειώθηκε ο χώρος κατά το ήμισυ – αφού κανένα σαΐνι δεν βρέθηκε να ρωτήσει ούτε να διερευνήσει τι έγινε)

Το ωραίο όμως ποιο είναι; 

Ότι, όπως είπαν τα κοπέλια, η Κύπρος θα κάνει και χρήση τεχνολογίας που θα αποσκοπεί να μεγιστοποιήσει την εμπειρία των επισκεπτών. Ένα ολόγραμμα της Αφροδίτης θα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο περίπτερο το οποίο το κυπριακό περίπτερο διαμορφώθηκε στη βάση έξι θεματικών, που παρουσιάζονται σε ισάριθμους διαμορφωμένους χώρους (booth), ήτοι Τέχνη και Πολιτισμός, Τουρισμός, Γαστρονομία, Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Εκπαίδευση.  

Όμως το πιο ωραίο ποιο είναι;

Μας ενημέρωσαν τα κοπέλια μας, ότι το κάθε booth περιέχει οπτικοακουστικές παραγωγές και ψηφιακά ολογράμματα εκθεμάτων σχετικά με το κάθε θέμα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για σκοπούς της EXPO2020, ενώ ειδικοί αισθητήρες θα γεμίζουν τον χώρο με τοπικές μυρωδιές (π.χ. γιασεμί, ρίγανη κτλ.), μεταφέροντας τον επισκέπτη στο νησί μας, είπε ο κ. Χειμώνας.

Προσέξετε την τελευταία γραμμή (σας την υπογράμμισα). 

Μα ρε Χειμώνα μου, εσύ που εμύρισες γιασεμί γιέ μου; Εγώ θυμάμαι μόνο στο σπίτι της γιαγιάς μου, πριν 30 χρόνια, μυριζόμουν γιασεμί. 

Τωρά το μόνο που μυριζόμαστε στην Κύπρο είναι είτε φάρμες, είτε αποχετευτικά είτε σούβλες… 

Ε, το μόνο που συμφέρει που τα τρία νομίζω εν η σούβλα. Και τι αισθητήρες και πελλάρες; Πάρε μια φουκού και άψε τα κάρβουνα να δεις τι εννά γίνει…  

 

Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης: Τα ζώα μου αργαααααα…

d

Έγραφε τις προάλλες η Brief ότι ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, απλώς και μόνο για να εξετάσει μια αίτηση για τα Σχέδια «ΟΙΚΙΑ» και «ΗΡΑΚΛΗ» θέλει τρεις μήνες. 

Τα σχέδια αφορούν δανειολήπτες, πελάτες του οργανισμού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. 

Η απορία του ΕΦΕΤΗ είναι άλλη: 

Καλά ρε παιθκιά, γιατί θέλετε 3 μήνες να εξετάσετε μια αίτηση;

 

Καταθέσεις για την υπόθεση Θεμιστοκλέους

d

Μια πρωτοφανής διαδικασία εκτυλίσσεται στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αποφάσισε να ΔΙΚΑΣΕΙ τον Αντρέα Θεμιστοκλέους, νυν ΕΛΑΜίτη και πρώην ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟ, για την συμπεριφορά του έναντι της ΕΦΗΣ ΞΑΝΘΟΥ των Οικολόγων. 

Βεβαίως ΔΙΚΗ χωρίς ΠΟΙΝΗ δεν ξέρω τι είδους δίκη είναι, αλλά μην εκστασιάζεστε διότι η αυστηρότερη ποινή αλόπως είναι να κληθεί ο Βουλευτής σε απολογία, αν και εφόσον κριθεί «ένοχος». 

Οι 7 ΔΙΚΑΣΤΕΣ του Θεμιστοκλέους είναι οι εξής: 

1/ Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος - Ex officio

2/ Νίκος Τορναρίτης ΔΗ.ΣΥ. 3/ Ονούφριος Κουλλά ΔΗ.ΣΥ. 4/ Γιώργος Λουκαΐδης Α.Κ.Ε.Λ.-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

5/ Άριστος Δαμιανού Α.Κ.Ε.Λ.-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

6/ Νικόλας Παπαδόπουλος ΔΗ.ΚΟ. 7/ Πανίκος Λεωνίδου ΔΗ.ΚΟ.

Πρόκειται για τα μέλη της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων». 

Οπόταν άρχισαν καταθέσεις από Βουλευτές και Συνεργάτες που βρίσκονταν εντός της αίθουσας όταν έλαβε χώρα το συμβάν. 

Για να δούμε τι θα αποφανθούν οι ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ της Βουλής… 

 

Απ'ον αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του...!!! (Πόθεν Έσχες)

d

Τέλος. 

Η μόνη μάλλον την τελευταία 20ετία που ήταν ειλικρινής στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της ήταν η ΓΙΟΛΙΤΗ. 

Ρε παιθκιά μα περιπαίζουν μας μες τα μάθκια μας; 

Ο άλλος δηλώνει καταθέσεις 500ευρώ, ο άλλος ότι πιάννει μέρισμα από το δικηγορικό του γραφείο 200ευρώ τον μήνα, ο άλλος ότι έχει ένα αυτοκίνητο 1,500ευρώ. 

Μα τι γίνεται σιόρ; Ακόμα λίγο θα δικαιούνται να λαμβάνουν και ΕΕΕ και επίδομα τέκνου!!!

Δυο πράματα μπορούν να συμβαίνουν: 

Είτε εκλέγουμε τον κάθε φουκαρά και μπατίρη είτε εκλέγουμε ψεύτες και απατεώνες… 

Μα έλεος δηλαδή. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ είναι πάντως ΥΠΕΡ της πρότασης του ΦΟΥΛΗ: 

Να γίνεται συμψηφισμός των δανείων και της συνολικής αξίας περιουσίας (ακίνητη και κινητή) και να μας βγάζουν την ΚΑΘΑΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ. 

 

Νικόλας: Αποφασίζει για Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ

d

Ο φίλος μου ο Νικόλας θα ανακοινώσει τον νέο Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ λιαν συντόμως. 

Κάποιοι ΔΗΚΟικοί είπαν στον ΕΦΕΤΗ ότι αυτό ίσως γίνει και εντός της βδομάδας κάποιοι άλλοι όμως λένε πως ο Νικόλας ίσως αφήσει την ανακοίνωση κατά το Πολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί 16-17 Οκτωβρίου. 

Η θέση χηρεύει εδώ και 3 μήνες, από τότε που «αγκρίστηκε» ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ επειδή δεν εξελέγη Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και όντας «φουτούλης» ο Παυλής μας, έστειλε παραίτηση από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου. 

Ως προς το άτομο που θα αναλάβει τη θέση λέγονται δυο τρία ονόματα, ένα εξ αυτών του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, στενός συνεργάτης του Νικόλα από τότε που ο Νικόλας πρωτομπήκε στην Βουλή το 2006 και έκτοτε παραμένει πιστός στο πλευρό του. 

*Η φωτογραφία δείχνει τον Άγγελο Βότση, όταν ακόμη ήταν ΔΗΚΟικός και αναρτήθηκε ως ιδέα προς τον Νικόλα να του κάνει πρόταση να αναλάβει Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μιας και δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή ο Βότσης με την ΔΗΠΑ.

 

Εξέλιξη - Αποφασισμένη η EXXON MOBIL να προχωρήσει

d

Οι σχεδιασμοί της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αντιπροσωπεία της εταιρείας, με επικεφαλής τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Mike Cousins. Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των σχεδιασμών της εταιρείας στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στο οποίο δραστηριοποιείται η Exxon, σημειώνεται. Επίσης, αναφορές έγιναν και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπως και στις  περαιτέρω δράσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της στην κυπριακή ΑΟΖ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτό είναι το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ ημερομηνίας 25/9, το οποίο ουσιαστικά είναι η ανακοίνωση της Προεδρίας για την συνάντηση. 

Αυτό όμως που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, και το οποίο έμαθε Ο ΕΦΕΤΗΣ, είναι άλλο: 

Ότι η Exxon – Mobil είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και μάλιστα ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. 

Λέτε να μας δουλεύουν πάλι; 

Για να δούμε – πάντως όπως έμαθα από διπλωματικά πηγαδάκια σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις σε 2-3 μέτωπα – Ενεργειακά, Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά. 

Ίδωμεν… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Home