Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Φεύγει και ο Λακκοτρύπης – Ποιος θα πάει Υπ. Ενέργειας;

Ο ΕΦΕΤΗΣ
- 19.01.2020

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Φεύγει και ο Λακκοτρύπης – Ποιος θα πάει Υπ. Ενέργειας;

Thumbnail
Τι δεν ξέρουν οι Εκπαιδευτικοί για τις εξετάσεις - Η Ελενάρα - Το Σάββατο - Κάποιος τους ξήλωσε - το Κατάστρωμα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Ξέρετε από που προέρχεται η λέξη «Σάββατο»;

Σ

Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά η λέξη Σάββατο, προέρχεται από τα Εβραϊκά.

Γράφεται Shabbat και σημαίνει «ξεκούραση».

Αυτό μας το θύμισε το  επίσημο account του κράτους του Ισραήλ στο twitter, τις προάλλες, όταν ήταν η Μέρα Εβραϊκής Γλώσσας (8/1). 

 

€65 για Πειραιά αλλά 30 ώρες άλουτοι

Η

Αποκαλυπτικό ήταν το Offsite ως προς το κόστος του εισιτηρίου από Λεμεσό προς Πειραιά μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής, η οποία εξετάζεται για να καθιερωθεί. 

Το κόστος υπολογίζεται στα 130ευρώ μετ’ επιστροφής (συμπεριλαμβανομένων φόρων Λιμανιών). Δηλαδή 65ευρώ να μεταβείς στον Πειραιά και 65 ευρώ για την επιστροφή. 

Το ρεπορτάζ της Offsite αποκαλύπτει επίσης και πόσο θα είναι το κόστος για να μεταφέρεις όχημα ή μοτοσικλέτα στον Πειραιά. (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ)

Ωστόσο το κόστος του εισιτηρίου (των 65ευρώ) θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ. Και για να πας από Λεμεσό - Πειραιά με το πλοίο θέλεις περίπου 30 ώρες. Δηλαδή 30 ώρες θα είσαι κατάστρωμα; Χωρίς ένα ντους; Χωρίς κάπου να κοιμηθείς; Δεν λέω, οι παλαιότεροι θυμόμαστε αυτές τις «ακτοπλοϊκές γραμμές» και έχουν και αυτές τη δική τους «περιπέτεια» κυρίως όταν είσαι νεαρός και πας με παρέα… 

Δεν ξέρω το κόστος εισιτηρίου με καμπίνα αν θα είναι άνω των 250ευρώ για ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής, αλλά όπως και να έχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας είναι μια καλή εναλλακτική λύση για μετάβαση «στον έξω κόσμο», κυρίως για αρκετό κόσμο που έχει φοβία με τα αεροπλάνα, αλλά και για πολλούς που θα «δουν» ένα τέτοιο ταξίδι με παρέα ως μια εναλλακτική τουριστική διαδρομή

Why not? 

 

Αμάν! Αξιωματικοί Αστυνομίας έχασαν «προνόμια»

Α

Έγραφε χθες η Offsite ότι «ξηλώθηκαν Βασίλεια» στην Αστυνομία και ότι τρανταχτά ονόματα μετακινήθηκαν από καίρια πόστα.    

Μα Ο ΕΦΕΤΗΣ το επισήμανε προ περίπου δυο μηνών ότι πρέπει να γίνουν μετακινήσεις, και μάλιστα προειδοποίησε πως αν δεν γίνουν οι αναγκαίες μετακινήσεις θα προχωρήσει σε έκθεση όσων θεώρησαν ότι «ρίζωσαν» σε συγκεκριμένα πόστα που ελέγχουν καταστάσεις και γεγονότα της νύχτας (και της μέρας). 

Σωστές οι μετακινήσεις του ΚΥΠΡΟΥ. Ας μην ξεχνάμε και τον κανονισμό για πάταξη της διαφθοράς ότι ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να προΐσταται πόστου πέραν των 5 συνεχών ετών.

Και με τις μετακινήσεις που έγιναν διορθώθηκαν κάποιες «εξαιρέσεις» που δεν ήταν διόλου ΤΥΧΑΙΕΣ!!! 

Τα τετράμηνα και οι Εκπαιδευτικοί

Ρ

Ο ΕΦΕΤΗΣ με έκπληξη παρατήρησε πως αρκετοί Εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ιδέα που αποσκοπούν οι εξετάσεις των τετραμήνων, πέραν από τα ωφελεί προς τους μαθητές.  

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ότι οι ενιαίες εξετάσεις ανά τετράμηνο, στην πραγματικότητα είναι το STEP 1 για την έναρξη ενός συστήματος αξιολόγησης των ιδίων!!! 

Διότι, αν το τμήμα του κάθε εκπαιδευτικού, εξετάζεται δυο φορές τον χρόνο μέσω ενιαίων εξετάσεων, σημαίνει πως ο Εκπαιδευτικός θα έχει το δικό του «βαθμό», που με την πάροδο 4-5 ετών, δηλαδή μετά από 10 εξετάσεις, θα διαφανεί και η πραγματική του δουλειά

Αν για παράδειγμα ενός εκπαιδευτικού ο μέσος όρος του τμήματός του στις εξετάσεις είναι 17/20 και του συναδέλφου του στο διπλανό τμήμα είναι 12/20 αυτόματα γίνεται και το λεγόμενο RANKING των ίδιων των εκπαιδευτικών. Αν τον επόμενο χρόνο σε άλλο τμήμα, ο ένας πάλι έχει 17/20 μέσο όρο και ο άλλος πάλι 12/20, τότε αυτομάτως αρχίζει να διαφαίνεται πως ο εκπαιδευτικός μας με μέσους όρους του 12/20 ίσως να μην κάνει σωστά τη δουλειά του. 

Οπόταν αντί οι Συντεχνίες των Εκπαιδευτικών να αναλώνονται σε διάφορες αρλούμπες, είναι καλύτερα να εξηγήσουν στα μέλη τους, τι θα γίνει, ποιοι είναι οι σχεδιασμοί. 

Και αντί να φωνάζουν, να κάτσουν κάτω και να κάνουν εισηγήσεις για το πώς αυτή η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ θα είναι σωστή και δίκαιη. Για το πώς πχ αποκλείεται το ενδεχόμενο να δίδεται σε ένα εκπαιδευτικό κάθε χρόνο «προβληματικό τμήμα» και σε άλλο να του δίδεται ένα «καλό τμήμα»

Εν ολίγοις, οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ είναι αυτοί που θα πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία για την εφαρμογή ενός συστήματος ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ τους και όχι να αφήσουν τα ηνία στην Πολιτεία. 

 

Άλλωστε ένα σύστημα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ καλό, οφείλει κατά κύριο λόγο τους ίδιους αφού μέσω αυτού θα εκδιώκονται και θα απολύονται οι προβληματικοί και οι οκνηροί εκπαιδευτικοί και θα προχωρούν και θα προάγονται οι καλοί εκπαιδευτικοί.  

 

Προς τον ψηλό… (Υπουργό Υγείας)

Τ

Αγαπητέ Υπουργέ, Ο ΕΦΕΤΗΣ θα σου επισημάνει ένα θέμα σοβαρό, στο οποίο ενδεχομένως να γίνονται και καταχρήσεις αλλά να δημιουργούνται και κυκλώματα: 

Πρόκειται για τους ασθενείς που αποστέλλονται για θεραπεία στο εξωτερικό. 

Το ερώτημα που πρέπει να θέσεις στους Υπεύθυνους του Υπουργείου σου είναι πολύ απλό αλλά και ακαριαίο: 

ΠΟΙΟΣ από το Υπουργείο ελέγχει και παρακολουθεί την εξέλιξη του ασθενούς που βρίσκεται στο εξωτερικό για θεραπεία; 

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί ασθενείς που μπορεί να βρίσκονται για θεραπεία στο εξωτερικό για αρκετούς μήνες. Το νοσοκομείο εκεί στέλνει τιμολόγια και η Δημοκρατία πληρώνει. 

Όμως ΠΟΙΟΣ αρμόδιος μεταβαίνει αιφνιδιαστικά ή μη να επισκεφτεί τον ασθενή να δει τι γίνεται; Και επιπλέον δεν είναι μόνο θέμα λεφτών. Είναι και θέμα «κοινωνικής υποχρεωτικής προσέγγισης» από το κράτος προς τον ασθενή. 

Δεν πρέπει να πηγαίνει κάποιος αρμόδιος, να ρωτά τον ασθενή αν είναι καλά, αν έχει κάποιο θέμα, αν προκύπτει κάποιο πρόβλημα κτλ; Και μετά εννοείται πως ο αρμόδιος θα κάνει report ώστε να υπάρχουν όλα αυτά γραπτώς και στο φάκελο του ασθενή; 

Όταν λοιπόν ρωτήσεις αυτό το απλό, θα αντιληφθείς πως κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Επιπλέον, επειδή είσαι φίλος του ΕΦΕΤΗ, θα σου δώσω και μια ιδέα δωρεάν: 

Εφάρμοσε το σύστημα «ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ». Δημιούργησε θέσεις εργασίας για νοσηλευτές ως «Επισκέπτες Φροντίδας», οι οποίοι όχι μόνο θα μεταβαίνουν στο εξωτερικό για τους εκεί ασθενείς μας αλλά και για τους ασθενείς εντός Κύπρου, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ή με ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. 

Έτσι θα πετύχεις: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΟ, και κυρίως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ αλληλεγγύης και στήριξης προς τους Ασθενείς. 

 

Αυτόνομα η Θεοχάρους;

Τ

Η Ελένη Θεοχάρους υποστηρίζει σε συνέντευξή της στην Offsite (19/1) ότι δήθεν η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές αυτόνομα

Να το πιστέψω ή όχι; 

Ο ΕΦΕΤΗΣ θεωρεί πως αν η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κατέλθει αυτόνομα δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει το 3,6% και θα μείνει εκτός Βουλής

Γιατί κάτι μου λέει πως είναι ΠΙΟ ΣΟΦΟ για την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αντί για αυτόνομη κάθοδο να συνεργαστεί με ένα μεγαλύτερο κόμμα; Πχ ΔΗΚΟ; 

Σκεφτείτε το…Ελενάρα μου! Γίνεται! 

 

Φεύγει και ο Λακκοτρύπης – Ποιος θα πάει Υπ. Ενέργειας;

Λ

Φεύγει λοιπόν και ο φίλος μου ο Λακκοτρύπης. 

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης βρισκόταν στα πλάνα του ανασχηματισμού που έγινε πρόσφατα, ωστόσο όπως σας είπαμε ξανά, ο Γιωργάρας θα καθυστερούσε λίγο την έξοδό του και ο σχεδιασμός ήταν έως τον Μάρτιο του 2020. 

Όπως πληροφορείται ο ΕΦΕΤΗΣ, αυτό ενδεχομένως να γίνει όμως συντομότερα και δεν αποκλείεται ο Λακκό να φύγει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, αφού ήδη υπόγραψε την σημαντική συμφωνία του EastMed Gas Forum και άρα αφήνει και κάτι χειροπιαστό στην πορεία του ως Υπουργός Ενέργειας (μεταξύ άλλων). 

Το ερώτημα είναι, ποιος θα αντικαταστήσει τον Λακκό σε ένα νευραλγικό υπουργείο αλλά και σε ένα υπουργείο που αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες προκλήσεις τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, μια και χειρίζεται τα ευαίσθητα θέματα των ενεργειακών, όπου επισυμβαίνουν και ΘΑ ΕΠΙΣΥΜΒΟΥΝ διάφορα πράματα (αναμένετε). 

ΠΟΙΟΣ λοιπόν; 

Το όνομα του Ευγένιου Ευγενίου είναι αυτό που κυκλοφορά στα πηγαδάκια της Πρωτεύουσας αλλά ωστόσο αυτό δεν είναι δεδομένο.  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, ακούστηκε και τις προάλλες ότι θα αναλάμβανε κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αλλά αυτό δεν έγινε τότε. Λέτε να γίνει τώρα;

Πάντως, θα είναι ενδιαφέρον ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει το «υπουργείο φωτιά» που θα πρέπει να ρυθμίσει πολλές καταστάσεις, με το Γιαβούζ… στα πόδια του!!! 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Καλή Κυριακή φολκς.  

Home