Ο ΕΦΕΤΗΣ: Γεμίζουν γρήγορα θέσεις για Βουλευτικές (ονόματα, φώτο)

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Γεμίζουν γρήγορα θέσεις για Βουλευτικές (ονόματα, φώτο)

Το τρολ του Νικόλα - Αυτό τον ξέρετε; (φώτο) - Ευχαριστούμε που θα πληρώνουμε (ΕΣΤΙΑ) - OMG έχει ανθυποψήφιο κ.α.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

ΕΣΤΙΑ: «Ευχαριστούμε»… που θα πληρώνουμε!

π

Πανηγυρίζει ο ΠΕΤΡΙΔΗΣ επειδή λέει αιτηθήκαν αρκετοί για το ΕΣΤΙΑ. 

Όπως μας ενημέρωσε την περασμένη Παρασκευή (10/1) «ο τελικός αριθμός των αιτήσεων για ένταξη στο σχέδιο υπερβαίνει τις 5,400 αιτήσεις, που υπερβαίνει το 50% των δικαιούχων». 

Να σας θυμίσω στο μεταξύ, ότι αρχικά οι εκτιμήσεις ήθελαν τους Δικαιούχους στις 20,000. Μετά τους έριξαν στις 15,000. Τέλος μείωσαν τους δυνητικά δικαιούχους στις 10,000.

Όμως το ωραίο είναι άλλο. 

Είπε ο Κώτσιος επίσης: «η Κυβέρνηση επιθυμεί να ευχαριστήσει όσους δανειολήπτες υπέβαλαν αίτηση, προκειμένου να επωφεληθούν από τις πρόνοιες ενός γενναιόδωρου κρατικού Σχεδίου, που σκοπό έχει να προστατεύσει την πρώτη κατοικία όσων πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους». 

Καλά ρε Κωστή μου. Θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις δόσεις των συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν, και σωστά λέω θα γίνει έτσι, αφού πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και κοινωνική μέριμνα, αλλά πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ; 

Από την άλλη θα μου πεις: Καλά εσένα το «ευχαριστώ» σε πείραξε; Έλα ντε... Με αυτά που ζούμε, όντως. Αυτό είναι το πρόβλημα;

 

OMG!!! Ο Λιλλήκας έχει ανθυποψήφιο!

λ

Σοκαρίστηκα. 

Μα είδατε τι έγινε; 

Ο Γιώργος Λιλλήκας έχει ανθυποψήφιο για την Προεδρία της Συμμαχίας Πολιτών.

Είναι ο Μάριος Πίρτας

Καλά ρε παιδιά. Μια απορία: Μα πόσοι είσαστε και έχετε και 2 υποψηφιότητες για την Προεδρία; 

Κύριε ελέησον πιον… 

Λεπτομέρειες για το θέμα και τις εκλογές στο κόμμα του Γιώργου εδώ… 

 

Ο ΕΦΕΤΗΣ και ο Κύπρος και ο Χάρης…

δ

Όσοι διαβάζετε ΕΦΕΤΗ θα ξέρατε προ πολλού, πριν καν ανακοινωθούν επίσημα δηλαδή, ότι: 

Ο Χάρης θα έδιδε παραίτηση και θα γινόταν Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ 

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, θα έπαιρνε παράταση 6 μηνών. 

Αυτά έτσι πρόχειρα, που μου έρχονται κατά νου. Υπάρχουν πολλά που αποκάλυψε Ο ΕΦΕΤΗΣ.

Επιπλέον (θα) μαθαίνατε κουτσομπολιά και παρασκήνιο… 

Έτσι! Άμα θέλετε. Αν δεν θέλετε, κανένα πρόβλημα!

 

Αιμιλία Ξύδια

φ

Η Αιμιλία Ευαγγέλου – Ξύδια, η υποψήφια του ΑΚΕΛ που στηρίζεται και από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αλλά και από την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κάλεσε τους συνδημότες της «να πάρουν θέση, να πουν με τη ψήφο τους τι θέλουν για το μέλλον της Αγίας Νάπας». 

Για να δούμε; Θα εκλεγεί σήμερα η συντρόφισσα Αιμιλία; 

 

Τον γνωρίζετε;

σα

Έχετε 10 δευτερόλεπτα. Αν θυμηθείτε το όνομά του κερδίζετε. 

Είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ υπουργός Δικαιοσύνης, για όσους τον ξέχασαν. 

Μάλιστα. Ομολογώ ότι κάποιες φορές πρέπει να κάνω search στο google για να θυμηθώ το μικρό όνομα του Σαββίδη. 

Ο Σαββίδης μου όμως μίλησε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! (Σαββίδη μου, μια συμβουλή: Κάνε αισθητή την υπαρξή σου ρε φίλε!)

Μίλησε προχτές και μας είπε πως: «Σύντομα τα αποτελέσματα από μεταρρύθμιση δικαιοσύνης»

Οκκκκκκ!!!! 

 

Άτε ρε Χάρι. Μην το κάνεις αυτό, plssss

η

O Πρίγκιπας Χάρι, δούκας του Έσσεξ, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, γιος του Καρόλου και της Νταϊάνας, 6ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου παραιτήθηκε λέει από τα πριγκιπικά του καθήκοντα! 

Θέλει, λέει να ζήσει μαζί με την γυναίκα του, ως «κοινοί θνητοί». 

Μάλιστα. Αυτό που όμως δεν ξέρετε είναι ότι ο Χάρι δεν αποποιήθηκε τον τίτλο του. Δηλαδή αποποιήθηκε τα καθήκοντα που έχει ως Πρίγκιπας, αλλά όχι τον τίτλο του Πρίγκιπα.

Οπόταν θα μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει περίπου 5 εκατομμύρια στερλίνες από τα ακίνητα του πατέρα του

Ο Πρίγκιπας Χάρι όμως αν όντως ήθελε να ζήσει σαν «κοινός θνητός» θα έπρεπε να είχε αποποιηθεί και την περιουσία του και τα εισοδήματά του. 

Και να ξεκινήσει τη ζωή του με ΔΑΝΕΙΟ ή άντε από το ΜΗΔΕΝ ή άντε με 5-6 χιλιάδες cash, όπως άλλωστε όλοι οι «κοινοί θνητοί». 

 

Ο Νικόλας πάντως το απόλαυσε…

ν

Κάποιος πήγε να τρολάρει τον Νικόλα με το θέμα του Βρετανού Πρίγκιπα Χάρι που «παραιτήθηκε», αφού ανάρτησε μια φώτο της βασίλισσας να κοιτάζει το κινητό της και με λεζάντα «Έσιει που το πρωί, που μου στέλλει sms ένας Νικόλας που το Cyprus. Ενδιαφέρεται λέει για την θέση που εφκέρωσε»

Ο Νικόλας πάντως απόλαυσε το θέμα, αφού εκεί που πήγαν να τον τρολάρουν, με την πιο πάνω φώτο, τους τρόλαρε ο ίδιος αναρτώντας ο ίδιος την φώτο και βάζοντας την φάτσα με τα γέλια. 

Την πλάκα συνέχισε και η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σχολιάζοντας «Πριγκιπικό»

 

Γεμίζουν γρήγορα οι θέσεις για Βουλευτικές (ονόματα, φώτο)

β

Εσείς μπορεί να προσπαθείτε να χάσετε κιλά από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κάποιοι από εσάς ενδεχομένως να αρχίσατε να κάνετε και σκέψεις για το που θα πάτε διακοπές το Καλοκαιράκι (του 2020)

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι, σε ένα παράλληλο σύμπαν, κάνουν πλάνα για το 2021. Και συγκεκριμένα για τον Μάιο του 2021 και τις Βουλευτικές Εκλογές. 

Τα ψηφοδέλτια, όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, ο οποίος βγήκε στην γύρα μετά τις γιορτές, γεμίζουν πραγματικά με γρήγορους ρυθμούς και πλέον τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν

Τόσο για αυτούς που θέλουν να βρεθούν στα έδρανα της Βουλής όσο και για αυτούς που ήδη βρίσκονται στα έδρανα και θέλουν να διατηρήσουν την θέση τους εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ εντόπισε 12 εν δυνάμει υποψήφιους βουλευτές από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Αυτοί είναι: 

 

ΔΗΣΥ

Στην Πινδάρου, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται «επικίνδυνα», αφού αυτοί που θέλουν να είναι υποψήφιοι άρχισαν να «στριμώχνονται»

Πέραν λοιπόν των υφιστάμενων Βουλευτών (οι οποίοι ΟΛΟΙ θα επαναδιεκδικήσουν – ακόμη και ο φίλος μου ο Τόρνος), προετοιμασίες για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ κάνουν και οι: 

Μάριος Πελεκάνος

π

Ο Μάριος Πελεκάνος θεωρείται ικανότατο στέλεχος, πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, και τώρα είναι Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (Κ.Ο.Α.Γ). 

Εξελέγη και διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου από το 2017 μέχρι 2019, οπόταν και παραιτήθηκε από τη θέση, για να αναλάβει την προεδρία του ΚΟΑΓ.

Θανάσης Τσώκκος

Τ

Γνωστός στην πιάτσα των Συναγερμικών και όχι μόνο. 

Μέχρι πρόσφατα ο Τσώκος ήταν Πρόεδρος του ΔΣ ΡΙΚ, διετέλεσε πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ. 

Παναγιώτης Σεντώνας

Δ

Ο προσφάτως διορισθείς Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, είναι επίσης ένας νέος της Πινδάρου, ο οποίος «βλέπει» με ενδιαφέρον τις Βουλευτικές Εκλογές του 2021. 

Ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ενώ μέχρι τον διορισμό του στη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου ήταν Πρόεδρος του ΔΣ Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. 

Χρίστος Παπαμιχαήλ

Δ

Ο Χριστάρας. Γνωστός επίσης στις πιάτσες των Συναγερμικών κυρίως νεαρής ηλικίας. 

Ήταν Πρόεδρος της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας και Αντιπρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Το Δεκέμβριο του  2016 εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ Γερμασόγειας. 

Τώρα υπηρετεί ως Συνεργάτης του Υπουργού Μεταφορών. 

 

ΑΚΕΛ

Οι Σύντροφοί μου στο ΑΚΕΛ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, πως είναι πιο οργανωμένοι απ’ ότι στο ΔΗΣΥ. Υποψήφιοι θα είναι όσοι ΠΡΕΠΕΙ και όχι όσοι θέλουν. Μεταξύ άλλων, τα νέα ονόματα είναι: 

Χρίστος Χριστόφιας

Χ

Δεν χρειάζονται και ειδικές συστάσεις για τον Χρίστο Χριστόφια. 

Είναι Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, γιος του μ. Δημήτρη Χριστόφια. 

Θα είναι υποψήφιος Βουλευτής το 2021 (και σε μερικά χρόνια ΓΓ του ΑΚΕΛ)

Γιώργος Κουκουμάς

Κ

Ο Γ. Κουκουμάς ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ το 2019. 

Θεωρείται ως ένα από τα ανερχόμενα «αστέρια» του ΑΚΕΛ. 

Είναι υιός Σκεύης Κουκουμα, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. 

Εργάζεται ως ευρωκοινοβουλευτικός συνεργάτης με ευθύνη παρακολούθησης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θεανώ Καλαβανά

Κ

Πρόκειται για «new entry» αφού η πλειοψηφία των πολιτών δεν την γνωρίζουν. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στην Ψυχολογία της Υγείας και Κλινική Επικοινωνία στην Ιατρική του προγράμματος του St George's, University of London το οποίο πραγματοποιείται μέσω της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Έχει έντονη κοινωνικο-πολιτική δράση και ιδιαίτερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Η Θεανώ Καλαβανά είχε ανάμειξη με την προεκλογική του Σταύρου Μαλά και ήταν (όπως σας έγραψε ξανά ο ΕΦΕΤΗΣ) στο παρά ένα να αναλάβει Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές του 2018. 

Αρκετοί Σύντροφοι, είπαν στον ΕΦΕΤΗ ότι η Θεανώ, θα ήταν «μια καλή προσθήκη» στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για το 2021 κυρίως για να δοθεί στο προφίλ της Ομάδας μια πιο ανάλαφρη νότα και να μην αποτελείται μόνο από «βαρύ πυροβολικό αμιγώς πολιτικό». 

Νεοκλής Συλικιώτης

Σ

Δεν θέλει συστάσεις ο βετεράνος της πολιτικής Νεοκλής Συλικιώτης. 

Αν και ο Νεοκλής δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε τα πλάνα του για το 2021, όπως λέχθηκε στον ΕΦΕΤΗ «ο Νεοκλής ίσως να διεκδικήσει θέση στο ψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ Λεμεσού». 

 

ΔΗΚΟ

Στο ΔΗΚΟ τα πράγματα άρχισαν να οργανώνονται. Πέραν των υφιστάμενων Βουλευτών, στην προεκλογική του 2021 θα ριχθούν και οι: 

Χρύσης Παντελίδης

Π

Γνωστός ο Χρύσης. Θεωρείται ο «εγκέφαλος» που βρίσκεται πίσω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο και προηγουμένως πίσω από τον μ. Τάσσο Παπαδόπουλο. 

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου Προέδρου Δημοκρατίας επί Τ. Παπαδόπουλου ενώ είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗΚΟ καθώς και Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.  

Γιώργος Σολωμού

Σ

Επίσης ένα ισχυρό στέλεχος του ΔΗΚΟ που προτίθεται να διεκδικήσει έδρα είναι ο Γιώργος Σολωμού. 

Επί σειρά ετών στο πλευρό του Νικόλα Παπαδόπουλου και Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου ΔΗΚΟ καθώς και Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου. 

Θεωρείται μαζί με τον Χρύση ως οι στενότεροι συνεργάτες του Νικόλα. 

 

Μάριος Ορφανός 

Ο

New entry. Άγνωστος στο πλήθος αλλά γνωστός στους Λεμεσιανούς ΔΗΚΟικούς. 

Είναι Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ καθώς και  Υπεύθυνος  και Επικεφαλής των Ομάδων Μελετών του Δημοκρατικού Κόμματος στον Τομέα Εσωτερικών. 

Ο Μάριος Ορφανός θεωρείται ως ένα από τα ανερχόμενα στελέχη του ΔΗΚΟ και αναμένεται να είναι υποψήφιος στις Βουλευτικές του 2021. 

 

Κατερίνα Χριστοφίδου

Κ

Η Κατερίνα, η οποία άφησε τη Δημοσιογραφία για την Πολιτική, αναμένεται να διεκδικήσει μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με το ΔΗΚΟ. Ήταν άλλωστε υποψήφια του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2019. 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Έφυγα. Τα λέμε.... 

Home