Ο ΕΦΕΤΗΣ: Η Τσιρίδου κατεβαίνει Βουλευτικές… 

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Η Τσιρίδου κατεβαίνει Βουλευτικές… 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

>>> Επειδή στο Google αρέσουν τα amp, στην περίπτωση που ΔΕΝ βλέπετε τις φωτό στα θέματα του ΕΦΕΤΗ (κυρίως αυτό συμβαίνει αν επισκεφθείτε το θέμα μέσω twitter ή από αναζήτηση στο google), μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μπορέσετε να δείτε το κείμενο, τις φωτό κτλ κανονικά (σας το εισηγούμαι) <<<

Ουφ! Ακόμα 5 μήνες και φεύγει το 2020… hurrayyyyyyy

Δ

2020, OK! Δεν θέλουμε άλλο. Φτάνει. 

Μα τι γίνεται ρε παιδιά. 

Το 2020 μας μπήκε με απειλές από την Τουρκία για θερμό επεισόδιο (ναι, ναι ήταν προ Κορωνοϊού αλλά ξεχάστηκε στην πορεία). 

Μετά είχαμε το μεταναστευτικό στον Έβρο. 

Μετά είχαμε θέματα με τους Αμερικάνους και τους Κινέζους με τα 5G

Μετά μας ήρθε ο Κορωνοιός

Ήρθε το lockdown

Η Οικονομία διαλύεται και σερνόμαστε όλοι. 

Μετά φεύγει το lockdown, μας ήρθε η Τουρκία ξανά με απειλές για θερμό επεισόδιο. 

Προχθές μας ήρθε η έκρηξη στο Λίβανο… 

Και τώρα ξανάρχεται ο Κόρωνος…!!!!!!!!!!!

Ε κανεί!!!! 

Μας διέλυσες! 

Άντε. Υπομονή ακόμα 5 μήνες και αποχαιρετούμε το 2020 και… 2020 δεν θα μας λείψεις!!!!

 

Θα μας φύγουν και οι Ρώσοι; Αυτό μας έλειπε…

Δ

Λοιπόν. 

Το μόνο που απέμεινε για να γράψουμε «CLOSE» ως Κύπρος είναι να μας φύγουν και οι Ρώσοι, οι οποίοι ως γνωστό εκμεταλλευόμενοι την Συμφωνία Διπλής Φορολογίας Κύπρου – Ρωσίας, έρχονται Κύπρο (γεια σου Λεμεσός μου) γράφουν εταιρείες και πάνε και κάνουν δουλειές στη Ρωσία ως Κυπριακές εταιρείες με αποτέλεσμα να επωφελούνται το χαμηλό φορολογικό συντελεστή της Κύπρου. 

Σας περιέγραψα με απλά λόγια το τι γίνεται. 

Από αυτό το μπιζνες ως Κύπρος έχουμε τεράστιο όφελος. Για να καταλάβετε μόνο το 2018 και 2019 εκτιμάται ότι κινήθηκαν κεφάλαια ύψους πέραν των 35 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!!!! 

Τώρα, ήρθε η Ρωσία και θέλει να αναθεωρηθεί η Συμφωνία με την Κύπρο, ώστε να αυξηθεί η φορολογία στο 15% !!!

Κάτι που αν γίνει, αντιλαμβάνεστε πως δεν θα συμφέρει σε καμιά εταιρεία Ρώσων να είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο αφού θα τους «σφάζει» η Μόσχα σε τόσο υψηλή φορολογία. 

Ο Κώτσιος όμως (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ) εμφανίζεται ψύχραιμος και αυτή τη βδομάδα θα αρχίσει εκ νέου διαβουλεύσεις με τους Ρώσους… 

Για να δούμε… 

 

Άρχισε καλά ο Ζιορζ… (ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ)

Δ

«Η τεχνολογική αναβάθμιση ουσιαστικό εργαλείο για αύξηση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας της Νομικής Υπηρεσίας. Προχωρούμε σε καινοτόμες αλλαγές, σε συνεργασία με Υφυπουργό @kyriac_kokkinos. Τον ευχαριστώ για τη συνάντηση και την προθυμία!» έγραψε στο twitter του ο Ζιορζ Σαββίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας ενώ την επομένη επανήλθε με δεύτερο tweet και σημείωσε: «Εκσυγχρονίζεται κι αναβαθμίζεται τεχνολογικά με σειρά αλλαγών η Νομική Υπηρεσία @LawOfficeCY. Επιδίωξή μας η αύξηση παραγωγικότητας, αποτελεσματικότητας, ταχύτητας, ώστε οι δικηγόροι της Δημοκρατίας να έχουν εργαλείο τους την τεχνολογία». 

Αυτή είναι μια πολύ καλή κίνηση και μπράβο στον Ζιορζ μας.

Δ

Επιτέλους, όλες οι υπηρεσίες να περάσουν στην τεχνολογική εποχή, και όχι να καταχωρούνται φάκελοι «με το χέρι». 

Βεβαίως για όλα αυτά, ο «αόρατος ήρωας» ξέρετε ποιος είναι… ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ο οποίος αποδεικνύεται ως ο MVP της ομάδας του ΝΙΚΑΡΟΥ… 

 

Καταργείται ο ΘΟΚ ως Ημικρατικός – πάει Υφυπουργείο Πολιτισμού

Δ

Να σας πω ένα νέο; 

Ο ΘΟΚ ως ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΣ Οργανισμός καταργείται! 

Ω, ναι! 

Άλλωστε καιρός ήταν. Θα παραμείνει εννοείται το ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ αλλά όλες οι άλλες εργασίες και αρμοδιότητες του ΘΟΚ θα μεταφερθούν κάτω από το ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Και όχι να ακούσω το ΑΚΕΛ να φωνάζει α! Το ΑΚΕΛ ήταν που ήθελε το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Όχι τώρα να αρχίσει να λέει πως πρέπει να κάνουμε ΚΑΙ υφυπουργείο αλλά ΚΑΙ να παραμείνει ο ΘΟΚ Ημικρατικός. 

 

Το café του Μουσείου

Δ

Το café του Μουσείου στην Λευκωσία, επιτέλους μετά από καααααααααμποσο καιρό άρχισε ξανά τη λειτουργία του. 

Δ

Ανανεωμένο, ανακαινισμένο, φρεσκαρισμένο. 

Δ

Το café αποτελούσε ωραίο ποστούδι για καφέ, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αφού βρίσκεται κάτω από δέντρα και προσφέρει δροσιά στο κέντρο της Πρωτεύουσας. 

 

Σκέψεις για εναλλάξ στα Σχολεία από Σεπτέμβριο

Δ

Ετοιμαστείτε Δάσκαλοι

Ετοιμαστείτε Καθηγητές. 

Ετοιμαστείτε Γονείς. 

Ετοιμαστείτε μαθητές. 

Ο Σεπτέμβριος ίσως να μην είναι ο φυσιολογικός «Back to school» μήνας, όπως το ξέραμε τόσα χρόνια… 

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας αποκαλύπτει πως το μοντέλο που κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθηθεί θα είναι το μοντέλο της εναλλάξ διδασκαλίας στις τάξεις, όπου δηλαδή οι μαθητές χωρίζονται σε δυο ομάδες και πάνε σχολείο ανά μια βδομάδα η κάθε ομάδα. 

Τίποτα ωστόσο δεν αποφασίστηκε τελεσίδικα και όλα θα εξαρτηθούν από τους επιδημιολόγους αλλά και από την πορεία του Κορωνοϊού. 

Ωστόσο το σενάριο αυτό βρίσκεται ως πρώτη επιλογή στην περίπτωση που τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι όπως είναι σήμερα ή χειρότερα… 

Για να δούμε… 

 

Πανηγύρια στην Κυβέρνηση για Λαβρώφ στα 60χρονα της Κύπρου

Δ

Ο ΕΦΕΤΗΣ πληροφορείται ότι ο ΝΙΚΑΡΟΣ είναι πολύ, μα πάρα πολύ happy διότι ο Λαβρώφ του είπε ΟΚ στην πρόσκληση να έρθει κατά τους εορτασμούς για τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Αν τελικά ο ΣΕΡΓΚΕΙ θα έρθει ή όχι κατά τους εορτασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ξέρουμε αλλά σημασία έχει ότι ο ΝΙΚΑΡΟΣ μας χάρηκε πολύ για την αρχική θετική απάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ. 

Τώρα, πώς τα καταφέρνει ο ΝΙΚΑΡΟΣ να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ για στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και την ίδια ώρα να θέλει τους Ρώσους στους εορτασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας ένας θεός ξέρει… 

Ή μάλλον θα ξέρουν και όλοι οι προηγούμενοι Προέδροι της ΚΔ αφού όλοι το ίδιο έκαναν. Μια με τους Ρώσους και μια με τους Αμερικάνους… 

Και νομίζουμε ότι είμαστε και πονηροί και δεν το καταλαβαίνουμε πως αν η Κύπρος σήμερα είναι μισή, είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο. 

Συνεχίζουμε… αλλά τα λεφτά (των Ρώσων) είναι πολλά…

 

Όλοι κλέβουν υποψηφίους όλων…  

Δ

Παίδες, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες (καμία νύξη προς τον Νικολή μου)

Τα κόμματα, όπως μου λένε στα πολιτικά πηγαδάκια (άστε βρέθηκα σε ένα τις προάλλες είχε πολύ μα πολύ θάψιμο…), τα κόμματα λοιπόν βρίσκονται σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ… 

Γιατί; 

Μα διότι δεν βρίσκουν υποψηφίους ΙΣΧΥΡΟΥΣ για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Πλην του Συναγερμού και εν μέρει του ΑΚΕΛ όλοι οι υπόλοιποι έχουν σοβαρότατο πρόβλημα. 

Να σας το θέσω αλλιώς: Αν ο ΔΗΣΥ έχει πρόβλημα, το ΑΚΕΛ έχει λίγο μεγαλύτερο πρόβλημα, και όλοι οι άλλοι πολύ μεγάλο πρόβλημα 

Οπόταν θα εφαρμόσουν μια τακτική, που ίσως πρώτη φορά θα τη ζήσουμε σε τόσο βαθμό. Όλοι θα κλέβουν υποψήφιους όλων. Ήδη απ’ ότι με ενημερώνουν στο παρασκήνιο προσεγγίζονται νυν Βουλευτές / Ευρωβουλευτές / Στελέχη για να κατέλθουν υποψήφιοι ή να ενταχθούν σε άλλα κόμματα. 

Κάποια ονοματάκια ήδη παίζουν κάποια άλλα θα ακουστούν λίαν συντόμως. Ο ΕΦΕΤΗΣ παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει. 

 

Η Τσιρίδου κατεβαίνει Βουλευτικές…

Δ

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΡΙΔΟΥ θα ανακοινώσει σύντομα την πρόθεσή της να είναι υποψήφια Βουλευτής ΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ. 

Η Τσιρίδου, η οποία προοριζόταν αρχικώς στο κυβερνητικό σχήμα (σας το είπα από τότε) αλλά η ίδια προτίμησε να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά της (δικηγόρος), και η οποία μετέπειτα βρέθηκε εκ νέου στη λίστα του ΝΙΚΑΡΟΥ για Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αλλά την έφαγαν οι ΓΙΩΡΚΑΤΖΙΚΟΙ, οι οποίοι έκαναν λόμπι για τον ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, υιό του πρώην ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, αποφάσισε πως το ΑΙΡΕΤΟ ΑΞΙΩΜΑ είναι 1000 φορές καλύτερο από το ΑΞΙΩΜΑ ΜΕΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Και πολύ ορθώς το αποφάσισε, διότι όντως: Είναι αλλιώς να δοκιμάζεσαι στην παλαίστρα των εκλογών και είναι αλλιώς σαν κάθεσαι σπίτι σου να εμφανίζεσαι μια καλή μέρα με αξίωμα. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ μπορεί ακόμη να σας πει ότι ο ΑΒΕΡΩΦ έβαλε στο πολιτικό του μάτι την ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΡΙΔΟΥ από την πρώτη στιγμή. «Αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί», είπε σε ανύποπτο χρόνο ο Πάφιος. 

Ο Πάφιος, ο οποίος στο μεταξύ έκανε καράτε σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με τον Δήμο Αγλαντζιάς.

ΑΡΧΙΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΝΤΡΟ & ΝΙΚΟΛΑΕ, μα τί ήταν αυτή η ήττα από τον ΑΒΕΡΩΦ, ο οποίος μετά και από αυτό μπορεί ΠΑΜΨΗΦΕΙ να στεφθεί ως ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ & ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (μέχρι στιγμής, έτσι; Διότι η πραγματική δοκιμασία του Αβέρωφ, όπως όλων των Αρχηγών, θα είναι οι επερχόμενες Βουλευτικές) 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Φεύγωωωωωωωωωωωω.... Θα πάω να ησυχάσω! Θα τα πούμε σύντομα! Ciaooooo

Home