Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ίσως βολέψει και Πινδάρου 3η θητεία του Νίκαρου - Γιατί

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ίσως βολέψει και Πινδάρου 3η θητεία του Νίκαρου - Γιατί

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

>>> Επειδή στο Google αρέσουν τα amp, στην περίπτωση που ΔΕΝ βλέπετε τις φωτό στα θέματα του ΕΦΕΤΗ (κυρίως αυτό συμβαίνει αν επισκεφθείτε το θέμα μέσω twitter ή από αναζήτηση στο google), μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μπορέσετε να δείτε το κείμενο, τις φωτό κτλ κανονικά (σας το εισηγούμαι) <<<

Καφέ – Σου πουλούν μισό ποτήρι, πλην Costa & Starbucks  

Δ

Καλημέρααααααα σας. Καλή Κυριακή, Καλό Ιούλιο να έχουμε. 

Ρε παιδιά τι κακό είναι αυτό με τους καφέδες; 

Τους λες «μεγάλο» και δεν φτάνει που το ποτήρι δεν είναι καν μεγάλο, σου το γεμίζουν και στο μισό. 

Οι μόνες εταιρείες καφέ που προσφέρουν πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ καφέ είναι δυο: 

STARBUCKS και COSTA. 

Και σκεφτείτε ότι και οι δυο αυτές αλυσίδες καφέ είναι ξένες. Ούτε Κυπριακές, ούτε Ελληνικές. 

Οι δικές μας (ελληνικές και κυπριακές) οι οποίες κατά τα άλλα υποτίθεται ότι «ξέρουν» το ταμπεραμέντο μας, σου βάζουν ένα ποτηράκι (ασχέτως ότι ζητάς μεγάλο) και αυτό μισό και «άνεμο στη βράκα σου και αέρα στα πανιά σου»…

Ρίξε ρε αδερφέ τέσσερα πέντε shots καφέ μέσα στην ποτηράτσα και χρέωσε ανάλογα… 

Χαράς την μανία τους δηλαδή να γίνουν πλούσιοι από την πρώτη μέρα που λειτουργούν επιχειρήσεις βρε αδερφέ… 

 

Θέλετε €100,000 τον χρόνο; Γίνετε Γενικοί Διευθυντές Υπουργείου…

Δ

Μα ποια κρίση και πελλάρες; 

Δεν βλέπετε ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις με μισθό περίπου 100,000ευρώ τον χρόνο; Συν λιμουζίνα, συν κάτι έξοδα παραστάσεως, συν κάτι έξτρα απ’ εκεί και απ’ εδώ. 

Η κρίση παιδιά, είναι για εμάς τους πολλούς. Για κάποιους λίγους, τα λεφτά συνεχίζουν να ρέουν αύθονα... 

Όπως μας πληροφόρησε λοιπόν η Offsite μαζί με τα ονόματα αυτών που διεκδικούν τις τέσσερεις κενές θέσεις Γενικού Διευθυντή στη Δημόσια Υπηρεσία (διαβάστε εδώ)

Κατά τα άλλα, ο ΝΙΚΑΡΟΣ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του θέλουν να αλλάξουν την Δημόσια Υπηρεσία και να κάνουν μεταρρύθμιση

Αλλά τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών ΔΕΝ τολμούν να τις αγγίξουν.

Εσείς είδατε καμιά εταιρεία να προσλαμβάνει CEO και να ισχύει η πρόσληψή του μέχρι να αφυπηρετήσει; Δεν είναι όλοι με συμβόλαιο; Το ΔΗΜΟΣΙΟ τι διαφέρει από μια εταιρεία; Σε ΤΙΠΟΤΑ. Είναι ακριβώς το ίδιο πράμα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ στον κόσμο που ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου να μην είναι είτε με Συμβόλαιο είτε με θητεία συγκεκριμένων χρόνων. 

Στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ όμως τα πράγματα είναι αλλιώς!!!

Ωεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

 

Άτε, Έφη Ξάνθου. Καλή επιτυχία

Δ

Ελπίζω η ΕΦΗ ΞΑΝΘΟΥ των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ να κερδίσει τη μάχη στην Αγλαντζιά (δείτε πιο κάτω γιατί)...  

Μα δεν το μάθατε; Θα είναι υποψήφια Δήμαρχος με τους Οικολόγους. 

Αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΤΑ του ΔΗΚΟ, ο οποίος θα υποστηριχτεί και από το ΑΚΕΛ καθώς και την ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ της ΕΔΕΚ. 

Ο ΔΗΣΥ μέχρι στιγμής δεν είπε λέξη ακόμα, αλλά ΑΒΕΡΩΦ μου, αν είναι, στήριξε μάνα μου την ΕΦΗ να τελειώνουμε. Σκέφτηκες να χάσεις τον Δήμο και με δικό σου υποψήφιο μάλιστα;  

Πίσω στην ΕΦΗ μας όμως. 

Αυτή η ΕΦΗ ρε παιδιά, εν «μαύρη κάττα». Έχει τόσα χρόνια που προσπαθεί για μια θέση στη Βουλή, μια θέση απ’ εδώ, μια θέση απ’ εκεί και δεν «κουτσιά»…. 

Είναι καλή όμως. Και έχει και πολιτική άποψη και πολιτικό κριτήριο. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ συμπαραστέκεται στην ΕΦΗ ΞΑΝΘΟΥ. 

 

Νέος Αρχηγός – Με το καλημέρα έφαγε πατάτα

Δ

ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ 

Με το καλημέρα ο νέος Αρχηγός της ΑΣΥΝΟΜΙΑΣ «έφαγε πατάτα», την οποία του σέρβιραν οι συνεργάτες του. Και πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Προσλήψεων της Αστυνομίας

Μα ξέρετε τι έκαναν; 

Θυμάστεεεεεεεεεεε εκείνες τις 256 (+50) θέσεις που προκήρυξαν πριν δυο χρόνια; 

Θυμάστε ότι για εκείνες τις θέσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον 1350 άτομα;  

Να μην σας τα πολυλογώ, μετά από τις εξετάσεις, μετά από τις ιατρικές εξετάσεις, μετά από τις αθλητικές εξετάσεις, μετά από τους ψυχίατρους και σου’ πα μου’ πες μας έμειναν 145 άτομα. 

Πανέτοιμα τα 145 άτομα να ορκιστούν στην Αστυνομία. 

Αλλά έλα που η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ τους έκρυβε μια εκπληξούλα. Τους κάλεσαν και για άλλα δυο ΤΕΣΤ. Το ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ (όπου υποτίθεται διαφαίνεται αν έχεις τάσεις πελλάρας) και το ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ!!!! 

Το πρώτο, το ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ να το δεχτώ. ΟΚ. Επιβάλλεται. Αλλά το ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ τι χρειάζεται; Αφού τις γνωστικές τους ικανότητες τις έδειξαν στις εξετάσεις που παρακάθισαν. 

Όπως και να έχει, οι υποψήφιοι κάθισαν και αυτά τα δυο τεστ, και ενώ το ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ (της πελλάρας δηλαδή) το πέρασαν ΟΛΟΙ, στο Τεστ Γνωστικών Ικανοτήτων απέτυχε το 30% !!!!!!

Και αντί η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να δει τι λάθος πήγε, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ανάμεσα στους «επίλεκτους» που σου έμειναν (τους 145 δηλαδή) να έχεις τέτοιο ποσοστό αποτυχίας, έτρεξε να δημοσιεύσει, με τις ευλογίες του ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, κιόλας τους επιτυχόντες. 

Ο νέος ΑΡΧΗΓΟΣ όμως ΔΕΝ είχε πλήρη εικόνα αφού η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΔΕΝ ενημέρωσε τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ότι το ποσοστό αποτυχίας είναι υψηλό και πρέπει να εξετάσουν αν κάτι πήγε λάθος με την διαδικασία. 

Και αφού έγινε χαμός, μετά αντιλήφθηκαν ότι η διαδικασία του δεύτερου ΤΕΣΤ έπασχε και τώρα τρέχουν να δουν τι θα κάνουν. 

Μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΚΩΝ της ΒΟΥΛΗΣ την ερχόμενη Τετάρτη.

Η ΛΥΣΗ είναι ΜΙΑ κύριοι: Όσοι απέτυχαν στην συγκεκριμένη εξέταση, και αφού η διαδικασία ΕΠΑΣΧΕ, να κληθούν εκ νέου να παρακαθίσουν την εξέταση και όσοι περάσουν να ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ στις 20 ΙΟΥΛΙΟΥ μαζί με τους υπόλοιπους. 

Όλα τα άλλα είναι κουβέντες.   

 

Ο Χάρης οργανώνει τον ΔΗΣΥ

Δ

Ο Αβέρωφ φαίνεται να βρήκε το πρόσωπο που έψαχνε από το 2013 που ανέλαβε Πρόεδρος του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. 

Και αυτός είναι ο ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, τον οποίο άλλωστε «ευλόγησε» και για την θέση του ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ με το που ο Χάρης έφυγε από τον ΝΙΚΑΡΟ και επέστρεψε στην Πινδάρου, «κλειδώνοντας» τον ΛΕΥΤΕΡΗ σε ένα φωριαμό στις Βρυξέλλες. 

Έτσι ο Χάρης ανέλαβε να οργανώσει τον ΔΗΣΥ και να προετοιμάσει το κόμμα για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες κάθε άλλο παρά «περίπατος» θα είναι για τον Συναγερμό (και μην ακούτε κουβέντες, Οργανωθείτεεεεεεε Συναγερμικοί διότι θα υπάρχουν κλάματα εκτιμώ).

Δ 

Έτσι ο ΧΑΡΗΣ παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή (3/7) σε διάσκεψη τύπου στην Δημοσιογραφική Εστία τις Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής, στις οποίες μπορεί όποιος πολίτης θέλει να συμμετάσχει. 

Αν θέλετε να μάθετε ποιες ομάδες πολιτικής έχει ο ΔΗΣΥ πατήστε εδώ

 

ΟΕΒ – Εξέδωσε 166 Εγκυκλίους για τον Κορωνοϊό

Δ

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου είναι κυρίως για δυο πράγματα γνωστός

1/ Για την οργανωτική του ικανότητα, την οξυδερκή επιχειρηματολογία που αναπτύσσει. 

2/ Για την αγάπη του στις καλά παγωμένες Duvel. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ πρόσεξε κάτι, πίσω από το οποίο είναι βέβαιος ότι «κρύβεται» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. 

166 ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ για τον ΚΟΡΩΝΟΙΟ. Μάλιστα. Η ΟΕΒ εξέδωσε 166 εγκυκλίους ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, μέσα από τις οποίες ενημερώνει τα μέλη της, αλλά και τους πολίτες, για το τι ισχύει στα εργασιακά σε σχέση με τον Κορωνοιό, με τα Διατάγματα, με την Υγεία, με τα μέτρα κτλ κτλ κτλ. 

Δ

Το ωραίο είναι πως η κάθε εγκύκλιος φέρει αριθμό ως τίτλο. Δηλαδή, όπως βλέπετε και στη φωτό «ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΕΒ ΑΡΙΘΜΟΣ 166». Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι για σκοπούς Αρχείου αλλά και Ευρετήριο

Δηλαδή τηλεφωνεί ένας εργοδότης και ζητά ενημέρωση. «Φίλε, δες την εγκύκλιο μας με αριθμό 87» πχ μπορεί να του πει η ΟΕΒ και έτσι δεν παρατηρείται ΟΥΤΕ σύγχυση ΟΥΤΕ παρερμηνεία. 

Έξυπνο!!! 

 

Ίσως βολέψει και την Πινδάρου μια 3η θητεία του Νίκαρου - Γιατί

Δ

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ μπορεί να δηλώνει πως δεν θα επαναδιεκδικήσει για 3η θητεία, αλλά στην πολιτική και κυρίως στην πολιτική της ΚΥΠΡΟΥ όπως μάθαμε ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ. 

Λοιπόν. Αρχικά να πούμε το εξής: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δικαιούται ή όχι να επαναδιεκδικήσει ο ΝΙΚΑΡΟΣ μετά και την τροποποίηση του Συντάγματος που θέτει όριο θητειών σε δυο για τον εκάστοτε πρόεδρο; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Η τροποποίηση του Συντάγματος αφορά από τούδε και στο εξής. Δηλαδή από την ημερομηνία αλλαγής και μετά. Και η αλλαγή έγινε σε αυτή την θητεία 2018-2023. Συνεπώς ο ΝΙΚΑΡΟΣ ακόμη και βάσει του τροποποιημένου Συντάγματος δικαιούται ΑΝ ΘΕΛΕΙ, να διεκδικήσει και για το 2023-28. 

Δείτε εδώ και τις απόψεις τεσσάρων Νομικών επί του ζητήματος.

Πάμε στο πολιτικό μέρος του ζητήματος. 

ΓΙΑΤΙ όμως μια ενδεχόμενη διεκδίκηση του ΝΙΚΑΡΟΥ για 3η Θητεία να βολέψει και την Πινδάρου; 

Να σας πω: Διότι αν ο ΝΙΚΟΛΑΣ εκλέξει τον ΑΝΤΡΟ Πρόεδρο της Βουλής και το ΑΚΕΛ στηρίξει στις Εκλογές του ’23 και μαζί με τον ΝΙΚΟΛΑ πάνε και διάφορα άλλα κόμματα, κινήματα κτλ και η τάση διαμορφώνεται για μια σαρωτική νίκη του ΝΙΚΟΛΑ, τότε ΠΟΙΟΣ από το ΔΗΣΥ θα θέλει να διεκδικήσει με όλα τα chances εναντίον του; Ο ΑΒΕΡΩΦ; Ή ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ; Το ίδιο σενάριο μπορεί να συμβεί και με άλλα πρόσωπα. Δηλαδή να έχουν κοινό υποψήφιο ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ και να υπάρχει τέτοια τάση υπέρ του που ο όποιος υποψήφιος του ΔΗΣΥ να θεωρείται ως το αουτσάιντερ… 

Συνεπώς, σε μια τέτοια εξέλιξη, ο ΝΙΚΑΡΟΣ θα είναι μια καλή, τρίτη, επιλογή που θα διευκολύνει και την ΠΙΝΔΑΡΟΥ. Διότι, κατεβαίνει εκ νέου ο ΝΙΚΑΡΟΣ, αν χάσει πάει σπίτι του και συνεχίζει ο ΔΗΣΥ πλέον «καθαρός» ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και προετοιμάζεται για το 2028. Αν κάνει την έκπληξη ο ΝΙΚΑΡΟΣ και κερδίσει παραμένει και ο ΔΗΣΥ για άλλα πέντε χρόνια στην Εξουσία. 

Ποτέ δεν ξέρεις, τι θα γίνει, οπόταν μην εμφανίζεστε βέβαιοι για οτιδήποτε… (είδατε άλλωστε τι έγινε με τον ΙΩΝΑ)! 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Λοιπόν. Έχει καύσωνα, φεύγω…. 

Home