Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Κάποιοι εξυπνάκηδες καλύτερα να προσέχουν!!!

Ο ΕΦΕΤΗΣ -
12.04.2020 - 06:02

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Κάποιοι εξυπνάκηδες καλύτερα να προσέχουν!!!

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Τι κάνετε εγκλωβισμένοι συμπολίτες μου; Όλα καλά; Συμβαίνει και σε εσάς το ίδιο; Πηγαίνετε για ψώνια και κάνετε αγορές που υποτίθεται πρέπει να διαρκέσουν μια βδομάδα και στις 3 μέρες τα τρώτε όλα; Πάντως ελπίζω να σας συμβαίνει και εσάς αυτό, διότι με εμάς έτσι γίνεται!!

 

Κατεβάστε το app της Offsite (iOS & Android)

A

Κατεβάστε τη νέα εφαρμογή μας

Η νέα εφαρμογή μας είναι εδώ.

Το ειδησεογραφικό portal της Offsite αποκτά και δεύτερο σπίτι. Πλέον και σε app τόσο για συσκευές android όσο και για ios.

Στελεχωμένη από επαγγελματίες δημοσιογράφους, η Offsite, συνεχίζει την έγκυρη, έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωσή σας τώρα μέσω και από app για κινητά τηλέφωνα και tablets.  

Με προηγμένη τεχνολογία σας μεταφέρει καθημερινώς ρεπορτάζ, αναλύσεις, απόψεις, πρωτογενή θεματολογία, ειδήσεις, video και φωτογραφικό υλικό σε ζωντανό χρόνο που αφορούν την Κύπρο και το εξωτερικό.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στο Αppstore

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στο Google Play

Μέσα από μια απλή και εύχρηστη εφαρμογή, προσφέρουμε μια νέα εμπειρία ενημέρωσης.

 

Αμάν! Τι απόφαση ήταν αυτή; (Ανώτατο – Δημόσιοι)

α

Ωχ!!!! 

Τι ήταν αυτό ρε παιδιά; Εκεί που περιμέναμε όλοι να μας έρθει «φέσι» ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να πληρώσουμε τα κατά φαντασία χρωστούμενα στους Δημόσιους υπαλλήλους, το ΑΝΩΤΑΤΟ μας έσωσε!

Ευτυχώς! Αλλιώς θα είχαμε χαράτσι παιδιά, «χέρι πούγκα μας» όλοι για να πληρώσουμε όσα απέκοψε το κράτος στην περίοδο της κρίσης από τους Δημόσιους. 

Θα σκεφτείτε: Το ίδιο θα γινόταν και με τους Ιδιώτες; Θα επιστρέφονταν οι αποκοπές στους Ιδιώτες; 

Η απάντηση; Όχι βεβαίως! Οι ιδιώτες μάνα μου είναι από άλλο πλανήτη!!! 

Αλλά τι σημαίνει αυτή η απόφαση; Διαβάστε το επόμενο σχόλιο του ΕΦΕΤΗ!

 

Πήραν όλους τους Δημόσιους στο λαιμό τους

Ξ

Όταν δεν διαθέτεις το αισθητήριο της αντίληψης, όταν δεν βλέπεις γύρω σου τι γίνεται και τυφλώνεσαι από πέντε μπακκίρες και θεωρείς ότι σου χρωστά ακόμα και ο ΘΕΟΣ επειδή έτυχε να εργάζεσαι ως Δημόσιος, τότε το πιθανότερο είναι να αντιστραφούν οι όροι. 

Και αυτό έγινε με λίγους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι «την είδαν ως παιδιά ανώτερου θεού» και κυνήγησαν τις αποκοπές τους διότι οι ίδιοι θεωρούσαν πως ΔΕΝ θα έπρεπε να συνεισφέρουν στην διάσωση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και του ΤΟΠΟΥ. 

Αποτέλεσμα; Πήραν όλους τους Δημόσιους στο λαιμό τους! 

Γιατί; Διότι το σημαντικό δεν είναι ότι έχασαν την υπόθεση και άρα δεν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αλλά το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι πως ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ αποτελεί πλέον ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! 

Με άλλα λόγια τι σημαίνει αυτό; 

Θέλετε να σας το πω εγώ Ο ΕΦΕΤΗΣ; Ή προτιμάτε να σας παραθέσω τι είπε επί τούτου ο φίλος μου ο Κωστής Κληρίδης; 

Είπε ο Κώτσιος: Αυτή η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ και άρα «σε παρόμοιες περιστάσεις το κράτος θα μπορεί να ενεργήσει κάτω από τις ίδιες συνθήκες νόμιμα και πλήρως συνταγματικά».

Δηλαδή; Δηλαδή αγαπητοί δημόσιοι βρείτε αυτούς που έκαναν προσφυγή και τρίψετε τους στα μούτρα την απόφαση, διότι πλέον το ΚΡΑΤΟΣ άνετα και χωρίς καμία διαβούλευση εάν δεν πηγαίνει καλά οικονομικά, θα μπορεί ΝΟΜΙΜΑ να ΣΑΣ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ!!! 

 

Να ενισχυθούν οι Εφημερίδες παρά των 5 προνομίων

Φ

Ο ΕΦΕΤΗΣ συμπαθεί το ΕΝΤΥΠΟ. Θεωρεί μάλιστα ότι το ΕΝΤΥΠΟ ήταν η μεγαλύτερη και η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ για όποιο θέλει να γίνει δημοσιογράφος. 

Εξού και στην DIGITALTREE εφαρμόζεται ένα μιξ σύστημα (online & έντυπης και εν μέρει τηλεοπτικής δημοσιογραφίας) στις ειδησεογραφικές της Ιστοσελίδες, όπου δηλαδή πέραν της μεταφοράς των τηλεγραφημάτων ειδήσεων από τοπικά και διεθνή πρακτορεία (στα οποία είμαστε μέλη με αδρή συνδρομή και όχι πειρατές) παράγουμε και πρωτογενή θεματολογία (όπως γίνεται και στα ΕΝΤΥΠΑ ΜΜΕ) με ρεπορτάζ, αναλύσεις, απόψεις, παρασκήνια, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις με χώρους γεγονότων κτλ. 

Γίνεται τελευταίως συζήτηση ως προς τις 700,000 ευρώ που θα διαθέσει το κράτος προς τα ΜΜΕ για την ενημερωτική καμπάνια για την πανδημία, ποσό που θα δοθεί στα ΜΜΕ και ως στήριξη. Σε αυτό το θέμα αναφερθήκαμε και τις προάλλες (διαβάστε εδώ). 

Τα ΕΝΤΥΠΑ υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να λάβουν μεγαλύτερα ποσά διότι πλήγηκαν περισσότερο. Και έχουν δίκαιο, αν θα μιλήσουμε για κονδύλι στήριξης των ΜΜΕ είναι γεγονός ότι τα ΕΝΤΥΠΑ έχουν δεχτεί ακαριαίο κτύπημα. 

Η αλήθεια όμως είναι πως τα ΕΝΤΥΠΑ βρίσκονται σε δύσκολη θέση εδώ και χρόνια και χρόνο με τον χρόνο σε ακόμη δυσκολότερη τώρα λόγω κρίσης. Ωστόσο η πτώση των Έντυπων δεν οφείλεται στην Κρίση. Οφείλεται στην τάση της κοινωνίας να γίνει digital. Εξού και τα ίδια τα Έντυπα ανέπτυξαν και ONLINE σελίδες.  

>>> Κατεβάστε το app της Offsite. Για android εδώ - Για ios εδώ <<<

Αλλά πρέπει να ειπωθούν κάποιες αλήθειες. Και η αλήθεια είναι πως τα ΕΝΤΥΠΑ ΜΜΕ απολαμβάνουν 5 ΠΡΟΝΟΜΙΑ τα οποία καμιά άλλη κατηγορία ΜΜΕ (ONLINE, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΜΕ) δεν απολαμβάνει. Ποια είναι αυτά; 

ΕΝΑ: Η ενίσχυση του κράτους προς κάθε ΕΝΤΥΠΟ με 200,000 ευρώ ανά τριετία (δηλαδή γύρω στις 67χιλιάδες ευρώ ανά έτος)

ΔΥΟ: Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ της τάξεως του 5% 

ΤΡΙΑ: Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δημοσίευση έναντι πληρωμής από το κράτος του εκλογικού καταλόγου. 

ΤΕΣΣΕΡΑ: Διατήρηση της (πεπαλαιωμένης) Νομοθεσίας για υποχρεωτική δημοσίευση ΜΟΝΟ σε ΕΝΤΥΠΟ ΜΜΕ κηδειών κτλ. 

ΠΕΝΤΕ: Διατήρηση της (πεπαλαιωμένης) Νομοθεσίας για υποχρεωτική δημοσίευση ΜΟΝΟ σε ΕΝΤΥΠΟ ΜΜΕ δημοσιεύσεις εκποιήσεων, πλειστηριασμών κτλ

Αυτά είναι αρκετά για συντήρηση ενός ΕΝΤΥΠΟΥ; Η απάντηση είναι πως ΟΧΙ! Ωστόσο από την άλλη ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ το κράτος ότι ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για τα Έντυπα διότι είδαμε και τα πέντε προνόμια που παρέχει στα Έντυπα. 

Υπό κανονικές συνθήκες παράπονο και φωνές θα έπρεπε να ακούγονταν από τις άλλες τρεις κατηγορίες ΜΜΕ (online, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά) ότι υπάρχει ΑΝΙΣΗ μεταχείριση.

Ιδιαίτερα με τα ONLINE, τα οποία ακόμη το κράτος ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΣΕ ΚΑΝ δια Νομοθεσίας (δείτε πιο κάτω)!!!! 

 

Ρυθμίστε τα Online – Έλεος Κούσιο & Νουρή!!!

Φ

Ρυθμίστε τα ONLINE ΜΜΕ!!!! 

Όποιος θέλει να κάνει Ιστοσελίδα να δικαιούται. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. 

ΑΛΛΑ όποιος θέλει να κάνει ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ και να θεωρείται ΜΜΕ βάλτε κάποιες προϋποθέσεις: 

Όπως πχ ότι πρέπει να λειτουργεί τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την βδομάδα και να εργοδοτεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 επαγγελματίες δημοσιογράφους και να τους δηλώνει στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ! 

Γιατί 4; Μα είναι ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για να λειτουργεί μια ειδησεογραφική Ιστοσελίδα. Άστε που με 4 δημοσιογράφους ουσιαστικά δεν λειτουργεί αλλά υπολειτουργεί μια ειδησεογραφική Ιστοσελίδα. 

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Ας ακούσει ο ΚΟΥΣΙΟΣ και ο ΝΟΥΡΗΣ!!!  

 

Είμαστε «κωλόφαρδοι» που έχουμε Ζέτα, Κώτσιο, ψηλό & Ηροδότου

Ζ

Απολογούμαι για την χρήση της λέξης «κωλόφαρδος» αλλά αυτή ούτως ή άλλως μια έννοια έχει: Ότι είμαστε απίστευτα τυχεροί!

Και αναφέρομαι στα της οικονομίας, η οποία κλονίζεται λόγω πανδημίας Κορωνοϊού. 

Είμαστε λοιπόν τυχεράκιες που σε σημαντικά υπουργεία είναι άτομα «που κόφκει η ππάλα τους». 

ΖΕΤΑ και ΚΩΤΣΙΟΣ αναντίλεκτα ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που ΤΟΛΜΟΥΝ και παίρνουν αποφάσεις.

Ο ψηλός μας, ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, Κωνσταντίνος ΙΩΑΝΝΟΥ, με την ήρεμη και ψύχραιμη δύναμή του, διαχειρίστηκε μέχρι στιγμής εξαιρετικά ΔΥΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – το ΓΕΣΥ αρχικά αλλά κυρίως τώρα τα θέματα της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 

Και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ, ο Διοικητής της Κεντρικής, ο οποίος θεωρείται και αναγνωρίζεται ως ένας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ και τα πρώτα αποτελέσματα στο πηδάλιο της ΚΕΝΤΡΙΚΗ είναι πέραν από τα αναμενόμενα, κάτι που αναγνωρίζεται από ΟΛΟΥΣ τους παράγοντες της Οικονομίας (Τράπεζες, επιχειρήσεις, πολιτικούς, συντεχνίες).    

 

Κυριακές και υπεραγορές

δ

Να σας κάνω μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;;;;;;;;

Ξέρετε ότι την εισήγηση για να κλείνουν οι υπεραγορές Κυριακές, την έκανε ιδιοκτήτης μεγάλης υπεραγοράς της Πρωτεύουσας (δεν διαθέτει αυτή η υπεραγορά καταστήματα σε άλλη επαρχία); 

Όχι δεν το ξέρατε. Ωραία. Σας το είπα τότε. Επειδή κάποιοι εκ των υπεραγορών φαγώθηκαν να παραμείνουν οι υπεραγορές ανοικτές και τις Κυριακές και το μεγαλύτερο τους (Δήθεν) επιχείρημα είναι πως γίνεται συνωστισμός τις άλλες μέρες. 

Ε να σας πω ακόμη κάτι: Ακόμη και με τον περιορισμό που έθεσε η Κυβέρνηση για κάθε 8 τετραγωνικά μέτρα, ένα άτομο, στην Κύπρο υπάρχουν τοοοοοοοοοοοσα πολλά καταστήματα υπεραγορών που ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσα σε δυο μέρες!!!!! 

Δεν σας λέω να ανοίγουν μόνο δυο μέρες, αλλά μην μας το παρουσιάζουν κιόλας ότι η ΚΥΡΙΑΚΗ είναι και τοοοοοσο μεγάλο θέμα! 

Επιπλέον, σκεφτείτε αγαπητοί και τους εργαζόμενους στις υπεραγορές. Δεν γίνεται να δουλεύουν ΚΑΙ τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ. 

Επιπλέον όμως, ας χρησιμοποιήσουν οι υπεραγορές την Κυριακή και ως μέρα προληπτικής απολύμανσης κτλ! 

 

Κάποιοι εξυπνάκηδες καλύτερα να προσέχουν!!!

D

Ξέρω, ξέρω. Ακούγεται προειδοποίηση. Αλλά δεν είναι προειδοποίηση. Πρόκειται για ένα περιστατικό που αφορά την υγεία όλων μας. 

Και κανένας δεν επιτρέπεται να παίζει με την υγεία ΚΑΝΕΝΟΣ! 

Το κράτος επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Αν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα κλείνει προληπτικά τον χώρο για 24 ώρες για να απολύμανση. 

Σημειώνω πως για απολύμανση δεν απαιτείται να παραμείνει ο χώρος 24 ώρες κλειστός αλλά «ας φυλάμε τα ρούχα μας να έχουμε τα μισά». ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ. 

Πάμε λοιπόν: 

Η Κυβέρνηση το πράττει και κλείνει προληπτικά 24 ώρες χώρο που εντοπίζεται κρούσμα! 

Η ΕΦ το πράττει! 

Οι τράπεζες το πράττουν! 

Ιδιωτικές εταιρείες που επιτρέπεται να εργάζονται, το πράττουν! 

Νοσοκομεία το πράττουν!

Ιδιωτικά νοσοκομεία το πράττουν! 

Ε, έχουμε απαίτηση να το πράττουν ΟΛΟΙ. Και όταν Ο ΕΦΕΤΗΣ λέει ΟΛΟΙ εννοεί ΟΛΟΙ. 

>>> Διαβάστε: Κρούσματα σε υπεραγορά, αλλά ήταν όλες ανοικτές <<<

Και το κυριότερο; Ας μην μας δουλεύουν και από πάνω! Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διαψεύδει, η ΠΗΓΗ επιμένει! «Ναι εντοπίστηκαν κρούσματα»! «Και έγινε και απολύμανση του χώρου» !!! 

Συνεπώς, ΠΡΟΣΟΧΗ! Και ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (και ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ) διότι ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΓΕΙΑΣ! 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Φεύγω! Πάω από τον ΚΑΝΑΠΕ ΕΝΑ στον ΚΑΝΑΠΕ ΔΥΟ. Φιλάρες και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ μέχρι να περάσει το κακό! 

  

2 ευρώ το λίτρο. Και ακόμη που είστε…

Offsite Team -
27.06.2022 - 16:00

2 ευρώ το λίτρο. Και ακόμη που είστε…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - Ο ΕΦΕΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 26/6

«Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, σημείωσε στην Brief πως για πρώτη φορά το diesel έχει ξεπεράσει τα €2, τονίζοντας ταυτόχρονα πως οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται πως θα συνεχιστούν», διάβαζα τις προάλλες στην Brief.

Πάντως, δεν μπορείτε να έχετε παράπονο από τον ΕΦΕΤΗ. Σας προειδοποίησε δυο φορές για τις αυξήσεις και ότι οι τιμές θα ξεπεράσουν τα 2ευρώ το λίτρο και μάλιστα προ 3 μηνών, με τίτλο: «Και τώρα; Ποιος θα μας πληρώνει €2/λίτρο καύσιμα; Ο Ζελένσκι;»

Ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΡΟΦΟΣ μου ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο μεταξύ, σχολίασε το ρεκόρ τιμής του diesel με την εξής ανάρτηση: «Το φράγμα των δύο ευρώ στα καύσιμα έχει σπάσει. Tο ΑΚΕΛ με την πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή, παρέχει επιπλέον εργαλεία στην κυβέρνηση για να δράσει, αλλά αυτή αρνείται να τα δεχτεί! Η στάση της κυβέρνησης είναι -τουλάχιστον- ακατανόητη».

d

Πάντως ένα δίκαιο το έχει ο Αρχισύντροφος… 

Home