Ο ΕΦΕΤΗΣ: «Καθαρόαιμοι κομμουνιστές» θέλουν το ΑΚΕΛ φουλ κόκκινο

Ο ΕΦΕΤΗΣ: «Καθαρόαιμοι κομμουνιστές» θέλουν το ΑΚΕΛ φουλ κόκκινο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

 

Όλοι για τον αυτισμό…

d

Και αίφνης όλοι θυμήθηκαν τον αυτισμό. 

Γέμισαν τα Social Media με ανθρώπους ευαισθητοποιημένους και έτοιμους να «θυσιαστούν» για τον αυτισμό. 

Ρε τι γίνεται; Ζούμε σε άλλη χώρα; Ζούμε σε μια χώρα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της κοινωνικότητας, της αδελφοσύνης; 

Όοοοοοοοχι! 

Απλώς έχουμε εκλογές!!!!!!!!!!!

 

Η Στέλλα και το χαλούμι

d

Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι που διορίζονται πρέπει να ενεργούν για το καλό της Ένωσης και όχι να επηρεάζονται από την εθνική τους καταγωγή και να μεριμνούν μεροληπτικά υπέρ του κράτους – μέλους από το οποίο προέρχονται. Αυτό είναι ένας από τους βασικούς κανόνες με την ανάληψη των καθηκόντων τους. 

Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το καλό μιας χώρας μέλους συνάδει με το ευρύτερο καλό της Ένωσης. Όπως για παράδειγμα η κατοχύρωση ενός προϊόντος, όπως το χαλούμι, αίτηση μάλιστα που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια από πλευράς Κύπρου, κάτι που φανέρωνε πως η μη κατοχύρωση του τόσα χρόνια έκρυβε και παιχνίδια εις βάρος της Κύπρου. 

Είναι σε τέτοιες περιπτώσεις που φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμοι άνθρωποι που πονούν τον τόπο τους και ναι μεν ενεργούν ως Ευρωπαίοι αλλά την ίδια ώρα δεν αποδέχονται την αδικία εις βάρος της χώρας τους. Και η κατοχύρωση του χαλουμιού, δεν μου το βγάζετε από το μυαλό, ότι είχε και άρωμα… Στέλλας. 

Το ερώτημα είναι άλλο. Μα καλά τόσα χρόνια είχαμε στείλει τόσους Επιτρόπους, δεν ενδιαφέρθηκε κανένας; 

Πάντως η ένταξη του χαλουμιού στον κατάλογο των προϊόντων ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) θα προστατεύσει το κυπριακό χαλούμι από απομιμήσεις που παράγονται σε άλλες χώρες και θα διασφαλίσει μία αγορά περίπου 224 εκατ. ευρώ. 

 

Σωστή η απόφαση για Φανερωμένη – Φοιτητές στο κέντρο

d

Η απόφαση της Πολιτείας και του Πανεπιστημίου Κύπρου για μεταφορά της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου στο κτήριο του Σχολείου της Φανερωμένης στο κέντρο της Λευκωσίας είναι ορθή και μπράβο. 

Μόνο με τέτοιες αποφάσεις και δράσεις θα αναβαθμιστεί αφενός η περιοχή και αφετέρου τι πιο ωραίο από το να στεγάζεται το Τμήμα Αρχιτεκτονικής σε ένα τόσο ιστορικό και εξαίρετο κτήριο από πλευράς αρχιτεκτονικής. 

Σύντομα το Κέντρο της Λευκωσίας θα κατακλυστεί από Φοιτητές, οι οποίοι εννοείται πως θα ψάξουν και σπίτια στην περιοχή ενώ τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια. 

Διότι μπορεί ναι μεν να κάνουν την βόλτα τους χιλιάδες πολίτες σε Φανερωμένη και Λήδρας αλλά το οξυγόνο μιας περιοχής δεν είναι οι παροδικοί περαστικοί αλλά οι μόνιμοι ή οι «long-term» κάτοικοι της.

 

Το ΑΚΕΛ έκανε Νόμο να αφυπηρετούμε στα 67!

d

Έτσι κομμουνιστικό κόμμα να σου τύχει. Μα Σύντροφοι πάτε καλά; 

Διάβαζα τη δήλωση της Ζέτας ότι η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στα 65 (και αν αφυπηρετήσεις στα 63 θα πληρώνεις 12% πέναλτι) έγινε από την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ το 2012!!!!

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι πως η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ μας έβαλε από το 2012 πρόνοια στο Νόμο ότι από το 2023 θα αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά 6 μήνες ώστε να αφυπηρετούμε στα 67!!!!

Τέλος. Το ΑΚΕΛ μας καταδίκασε να γεράσουμε στη δουλειά. Μα τι εν τούτη η ιστορία σύντροφοί μου;;;;;;;;;;;;;;;

 

Βούτηρος, Αριστείδου, Ανδρέου…

d

Είδατε την εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στην Digital tv την περασμένη Τετάρτη (31/3); 

Στην εκπομπή φιλοξενούμενοι ήταν ο υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΕΚ Αμμοχώστου και Α’ Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ Λευτέρης Ανδρέου, ο Υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού Κίνημα Ανεξάρτητοι – Συνεργασία ΚΕΚΚ (Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου) (αντιπρόεδρος ΚΕΚΚ) Άριστος Αριστείδου και ο Σάββας Βούτηρος, Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας από το Κίνημα Αφύπνιση 2020.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε Διαφθορά, Οικονομία και Κυπριακό. 

Πάντως πολιτική σημασία έχει πως υπήρξε και κονταροχτύπημα μεταξύ ΕΔΕΚ και Ανεξάρτητους / Κυνηγούς, κάτι που δείχνει πως οι Ανεξάρτητοι μάλλον αντλούν ψήφους και από τους Σοσιαλιστές.  

Όσοι θέλετε μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω της ιστοσελίδας της Digital στο video on demand εδώ

 

«Καθαρόαιμοι κομμουνιστές» θέλουν το ΑΚΕΛ φουλ κόκκινο

d

Υπό άλλες συνθήκες θα ονομαζόταν και ως «εμφύλιος». 

Το κόμμα της Αριστεράς βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση από ακροαριστερά στοιχεία, τα οποία αυτοαποκαλούνται και ως οι «καθαρόαιμοι κομμουνιστές» και το τι ζητούν είναι ένα ΑΚΕΛ «αριστερό, κομμουνιστικό και φουλ κόκκινο», χωρίς βλέψεις για εξουσία αλλά να είναι αυθεντικά κομμουνιστικό και ας είναι αντιπολίτευση. 

Οι ίδιες ομάδες θεωρούν πως «η πείνα για εξουσία» προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα στο κόμμα με κρούσματα διαφθοράς και άλλα, με αποτέλεσμα -κατά την ίδια θεώρηση- το ΑΚΕΛ αντί να παραμένει προσηλωμένα στα κομμουνιστικά ιδεώδη να κάνει εκπτώσεις για να εκλεγεί στην εξουσία. 

Η πτώση των ποσοστών του ΑΚΕΛ και η δυσκολία επανάκαμψης προβληματίζει την ηγεσία με αποτέλεσμα πλέον να ανέχεται αυτές τις ομάδες και τις φωνές, τις οποίες υπό άλλες συνθήκες θα τις «έπνιγε» και θα τις χαρακτήριζε η ίδια η ΑΚΕΛική ηγεσία ως «ακραίες». 

Σε αυτή την συγκυρία όμως, το κόμμα της Αριστεράς αντιλαμβάνεται πως κάθε ψήφος μετρά και δεν έχει την πολυτέλεια να «διώξει» ή να «κακοφανήσει» κανένα. 

Ως αποτέλεσμα, οι φωνές αυτές πληθαίνουν και φαίνεται να προσελκύουν ολοένα και περισσότερους κυρίως νέους ηλικιακά, οι οποίοι θεωρούν πως η θεώρηση για «αυθεντικό κομμουνιστικό κόμμα» είναι η μόνη διέξοδος του ΑΚΕΛ για να περισώσει ότι περισώζεται. 

Μάλιστα ο Σύντροφος που τα έλεγε αυτά στον ΕΦΕΤΗ, είπε παράλληλα πως «αυτοί ονειρεύονται το ΚΚΕ της Κύπρου και θα ήταν ευχής έργο να παρέμενε το 30% αλλά το γνωρίζουν πως με τέτοιες προσεγγίσεις και με εξεφρασμένη πρόθεση για μόνιμη αντιπολίτευση θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις ζημιές όσο γίνεται». 

Τέλος ο ίδιος διασύνδεσε όλα αυτά που συμβαίνουν εντός του ΑΚΕΛ και με το «πείσμα» του Άντρου Κυπριανού να μην αφήσει παράθυρο συνεργασίας με Νικόλα Παπαδόπουλο για τις Προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον ίδιο τον Νικόλα. «Τυχαίο νομίζεις; Απλούστατα ο Άντρος αντιλαμβάνεται αυτή την πίεση που ασκείται από τις ακραίες αυτές αριστερές ομάδες…», κατέληξε. 

 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Τσιααααααααααααααοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Home