Ο ΕΦΕΤΗΣ: Κυβέρνηση Νίκαρου: Η άλλη Κύπρος…

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Κυβέρνηση Νίκαρου: Η άλλη Κύπρος…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

 

Αν πεθύμησες ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ πήγαινε στο round about Αγίας Φύλας

d

Σε πίστα συγκρουόμενων ή «αυτοκινητάκια» μετατράπηκε το round about Αγίας Φύλας, στο οποίο εγκαταστάθηκαν πιλοτικά τα ΕΞΥΠΝΑ ΦΩΤΑ του ΚΑΡΟΥΣΟΥ. 

Γιατί; 

Μα αφού δεν περνάει μέρα, από την ώρα που λειτούργησαν τα ΕΞΥΠΝΑ ΦΩΤΑ, που να μην σημειωθούν 2-3 -ευτυχώς- μικροατυχήματα. 

Και αυτό διότι ενώ σου δίνει ΠΡΑΣΙΝΟ να εισέλθεις του κυκλικού κόμβου, βρίσκεις ΚΟΚΚΙΝΟ στα ενδιάμεσα του round about και να γίνεται ο κακός χαμός. 

Για να λειτουργήσει το σύστημα των Έξυπνων Φώτων, έπρεπε να εγκατασταθούν ΦΩΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ και ΕΝΤΟΣ του roundabout. Δηλαδή σαν κάνεις τον γύρο του round about βρίσκεις φώτα. 

Το 90% ούτε που διανοούνται ότι ενώ οδηγούν στο round about θα βρουν φώτα μπροστά τους, οπόταν και συνεχίζουν να οδηγούν κανονικά είτε το φως είναι ΚΟΚΚΙΝΟ είτε ΠΡΑΣΙΝΟ. 

Το αποτέλεσμα; Να έχει μετατραπεί το roundabout σε ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με συγκρουόμενα… 

Δείτε το βιντεάκι που ετοίμασε ο ΕΦΕΤΗΣ όπου θα δείτε τα αυτοκίνητα να περνάνε με ΚΟΚΚΙΝΟ επειδή δεν περίμεναν οι οδηγοί να δούνε στο σημείο εκείνο φώτα τροχαίας: 

 

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, φώτα τροχαίας σε σημεία περιμετρικά εντός των κυκλικών κόμβων υπάρχουν σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. 

Άρα ας ελπίσουμε ότι το ΕΞΥΠΝΟ σύστημα του ΚΑΡΟΥΣΟΥ σιγά σιγά θα ρυθμιστεί και θα δουλέψει, και αν ναι, να εφαρμοστεί και σε άλλα σημεία που υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση… 

Θα δείξει… 

 

Τα πήρε στο κρανίο ο Παύλος Μυλωνάς

d

Έτρεχε ο Παύλος Μυλωνάς να μαζέψει ψήφους στη Λεμεσό. Τους μάζεψε, έσωσε την παρτίδα του ΔΗΚΟ και στο τέλος ο ίδιος έμεινε εκτός νυμφώνος… 

Γιατί; 

Μα αφού ο Παυλής μας ήθελε να γίνει ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του ΔΗΚΟ… 

Ωστόσο «άλλαι οι βουλαί» του ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Το ίδιο πόστο, αυτό του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου (ΚΕ), ήθελε να κρατήσει ο πρώην Κ.Ε. Πανίκος Λεωνίδου, ο άλλος βουλευτής του ΔΗΚΟ Λεμεσού. 

Οπόταν ο ΝΙΚΟΛΑΣ αντί να ενεργήσει πυροσβεστικά και να μην προκύψει ρήξη, τι έκανε; 

Άφησε τους δυο να πάνε σε ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να εκλεγεί ο νέος ΚΕ του κόμματος. Ο δε Νικόλας τήρησε ΑΠΟΧΗ αλλά το αποτέλεσμα ήταν ήδη προδιαγραφόμενο υπέρ του ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ο οποίος ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ με 4:3. 

Πάντως να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ο ΠΑΥΛΗΣ δικαιούταν το πόστο αφού αυτός ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σε αντίθεση με τον ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ο οποίος απώλεσε αρκετούς ψήφους και μόλις και κατόρθωσε να εκλεγεί για 2η πενταετία στην Βουλή. 

Ωστόσο η πολιτική δεν λειτουργεί πάντοτε με το ποιος δικαιούται και ποιος δεν δικαιούται αλλά με το ποιος πρέπει και με το ποιος δεν πρέπει. Και το ποιος πρέπει και το ποιος δεν πρέπει το κρίνει πάντοτε ο ΑΡΧΗΓΟΣ. 

Οπόταν Παυλή μου, νευρίασες, δεν παρουσιάστηκες στην 1η Ολομέλεια αλλά πήρες την προεδρία της επιτροπής παιδείας, άρα είσαι σετ… 

 

Λουκαΐδη, μα που πας σε γήπεδο ριγαρισμένο από Αβέρωφ;

d

Ρε κοπέλια εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεελεος. 

Μόλις προχθές είχαμε εκλογές. Αφού βλέπετε δεν πείθετε, τι επιμένετε; Είναι σαν να κουτουλλάτε πάνω στον τοίχο. Άτε την πρώτη φορά να το δεχτεί κάποιος ότι ήταν κατά λάθος. Αλλά την δεύτερη; Την τρίτη; Την τέταρτη;  

Περί τίνος πρόκειται; 

Μα για τι άλλο, από τις Προεδρίες των Επιτροπών της Βουλής. 

Είπε ο ΑΒΕΡΩΦ: Πρέπει να πάρουν και τα μικρά κόμματα από μια Προεδρία. 

Και βγαίνεις ρε Λουκαίδη μου και λες το αντίθετο, και εκτίθεσαι. Γιατί εκτίθεσαι; Για δυο λόγους: 

Πρώτον, γιατί ενοχλεί δηλαδή το ΑΚΕΛ να έχουν και τα μικρότερα κόμματα από μια Προεδρία; 

Δεύτερον, όταν μιλά ο ΑΒΕΡΩΦ είναι ωσάν να ριγάρει το γήπεδο. Υπάρχει chance να το ριγάρει λάθος ή υπάρχει chance να μην γίνει αυτό που λέει; 

Ο άνθρωπος το απέδειξε. Λέει κάτι και όλοι τρέχουν να το υλοποιήσουν. Είτε είναι στην αντιπολίτευση είτε στην συμπολίτευση. 

 

Τρεις ισχυρές επιτροπές ο Νικόλας (και μια σημαντική λεπτομέρεια)

d

Τις Προεδρίες τριών ισχυρών επιτροπών της Βουλής έβαλε στο χαρτοφυλάκιο του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος, κάτι που θα μπορούσε να διαβαστεί πολιτικά ποικιλοτρόπως. 

Πρόκειται για τις Επιτροπές Οικονομικών, Ελέγχου και Παιδείας. 

Η πολιτική λεπτομέρεια όμως η οποία θεωρείται άκρως σημαντική είναι το εξής: Την Προεδρία στην Επιτροπή Παιδείας είχε ο ΔΗΣΥ ενώ την Προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών είχαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ από μισή περίοδο (2,5 χρόνια ο ΔΗΣΥ και μετά 2,5 χρόνια το ΔΗΚΟ). 

Το να αποδεχτεί όμως ο ΦΟΥΛΗΣ να παραχωρήσει την ΠΡΟΕΔΡΙΑ δυο πολύ σημαντικών επιτροπών όπως ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κάτι στήνει αυτός πάλι… 

ΟΥΠΣ. Σόρριιιιιι που σας κόβω στο καλύτερο αλλά θέλω να βρω μερικά ίνφο ακόμη και μετά να σας πω τι συμβαίνει. Θα επανέλθω.   

 

Εξελίσσονται σε δορυφόρο ΑΚΕΛ οι Οικολόγοι…

d

Πράσινος φίλος του ΕΦΕΤΗ και ενεργός στα της Οικολογίας και του κόμματος του Περδίκη… ουπς, του Θεοπέμπτου μου είπε το εξής: 

Το ερώτημα που θα απαντηθεί σε αυτή την πενταετία της Βουλής είναι ένα: 

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ θα λειτουργούν ως δορυφόροι του ΑΚΕΛ ή ως αυτόνομο κόμμα; 

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως τα δυο κόμματα θέλουν και προσπαθούν να εξελιχθούν σε συγκοινωνούντα δοχεία. 

Συμπληρώνοντας την σκέψη του Οικολόγου φίλου, Ο ΕΦΕΤΗΣ σας υπενθυμίζει την κατευθείαν στήριξη του ΓΓ ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Βουλής από τους Οικολόγους στο Β’ γύρο εκλογής του Προέδρου Βουλής όπως επίσης και την μετέπειτα θέση του ΑΚΕΛ ότι το κόμμα της Αριστεράς επιθυμεί να παραχωρήσει μια από τις Προεδρίες του στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές στους Οικολόγους. 

Για να δούμε…

 

Έδωσε παραίτηση και πήγε κατευθείαν στην επίδειξη Dior

d

Ε, όι θα σπάσει η γυναίκα… Πήγε στο Καλλιμάρμαρο να δει την επίδειξη του Dior «και ας φακκούν»…

Ετσάκρισε με τον ΝΙΚΑΡΟ. 

Έμιλυ μου, Ο ΕΦΕΤΗΣ στο είπε εξ αρχής: Που πάεις μάνα μου μέσα στα αγκάθκια και στους κανίβαλους της Πολιτικής; 

Εσύ έχεις ανάγκη από τέτοια; Θα μου πεις «το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξα ουδείς», και θα έχεις κι’ εσύ δίκαιο. 

Αλλά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ θέλουν στομάχι…

 

Κυβέρνηση Νίκαρου: Η άλλη Κύπρος…

d

Ρε παιθκιά μα τι γίνεται; 

Παρακολουθείς τις εξελίξεις στην Κυβέρνηση του ΝΙΚΑΡΟΥ και είναι ωσάν να παρακολουθείς Τόλμη και Γοητεία…

Αν μη τι άλλο είδαμε και την «άλλη Κύπρο» για να χρησιμοποιήσω το σλόγκαν του Αβέρωφ, ο οποίος ήρθε από την Αργάκα και ενώ αυτός προσπαθεί να αναδείξει την άλλη Κύπρο τρέχοντας σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε ανώνυμους επιστήμονες να τους αναδείξει, σε μικρομεσαίους να τους συγχαρεί, σε γεωργοκτηνοτρόφους που αναπτύσσουν φάρμες πρότυπα, ο ΝΙΚΑΡΟΣ μας έδειξε την άλλη Κύπρο:  

Ίντριγκες, ζήλιες, κόρες, γιοι, οικογένειες, ελίτ, γαμπροί, πεθερές, πεθεροί, συγάμπροι, βαφτιστήρια, εκατομμύρια, τρελά πάρτι, χλιδή, σαμπάνιες, γιοτ, βάρκες, Maserati, ιδιωτικά τζετ, dior, channel, Παρίσι, Αθήνα by night, γενέθλια, πριβέ εκδηλώσεις, business, εμίρηδες, Σεϋχέλλες, Μπαχάμες………………………………

Και έχεις και τον Πάμπο να είναι Υπουργός Άμυνας (και τώρα και Δικαιοσύνης) και να διερωτάται τι γίνεται… (σόρρι ρε Πάμπο αλλά σε σκέφτηκα, ότι σαν να και δεν κολλάς με τούτη όλη την υπόθεση).

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<    

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Καλό τριήμερο

Home