Ο ΕΦΕΤΗΣ: Μαλάς: Δυσκολεύονται να κάνουν συμμαχίες Προεδρικών '23

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Μαλάς: Δυσκολεύονται να κάνουν συμμαχίες Προεδρικών '23

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Βιβλία αποσύρονταν και επί ΑΚΕΛ κατ’ εντολή μάλιστα Αρχιεπισκοπής

d

Όσοι ασχολούνται με τα της Επικοινωνίας, γνωρίζουν ότι το Α και το Ω είναι το κοινό, ο κόσμος. Και γνωρίζουν τις αδυναμίες του κόσμου, του όχλου, των πολιτών. 

Οι πολίτες κατά γενικοί ομολογία είναι αγαθοί. Όχι χαζοί. Ούτε παλαβοί. Απλώς είναι αγαθοί με την έννοια ότι αναλόγως των κοινωνικών συναισθημάτων και ερεθισμάτων, γίνονται ευκολόπιστοι (και μπορούν να πιστέψουν ακόμη και το μεγαλύτερο ψέμα υπό ορισμένες συνθήκες) ή καχύποπτοι (και μπορούν να αμφισβητήσουν ακόμη και το μεγαλύτερο αληθές γεγονός). 

Επίσης η μεγαλύτερη ΑΔΥΝΑΜΙΑ του Κοινού είναι η μνήμη του. Ξεχνά εύκολα. 

Όσοι ζούμε στην Επικοινωνία, βλέπουμε πανομοιότυπα γεγονότα να επαναλαμβάνονται κάθε λίγα χρόνια με αντίστροφους ρόλους. Και κάθε φορά παρακολουθούμε -με πλέον χιούμορ- τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών αλλά την ίδια ώρα παρακολουθούμε και με κάποια λύπη τους πολίτες που τρέχουν να στηρίξουν είτε την μια είτε την άλλη άποψη. 

ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ, λοιπόν. Θα σας πω ένα παράδειγμα:

Ποιος θυμάται ότι θέμα για βιβλία έγινε και παλαιότερα και μάλιστα η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποσύρει βιβλίο μετά από αντιδράσεις πολιτών και οργανωμένων συνόλων; 

Και μάλιστα τότε ήταν αντίστροφοι οι ρόλοι. 

Στην εξουσία βρισκόταν το ΑΚΕΛ, και το συμβάν έλαβε χώρα το 2011. 

Αφορούσε ΚΙΟΛΑΣ βιβλίο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Α’ Γυμνασίου, το οποίο αντικατέστησε αυτό της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (2010-11). Μετά από σφοδρές αντιδράσεις Θεολόγων, ΟΕΛΜΕΚ αλλά και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου, η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ υποχρεώθηκε μεσούσης της σχολικής χρονιάς (λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011) να αποσύρει το καινούργιο βιβλίο θρησκευτικών και να επαναφέρει το προηγούμενο. 

Ας πούμε πόσο πιο οξύμωρο, να ζεις την στιγμή που η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ να υποχρεώνεται (από ποιον; -τον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ) να αποσύρει βιβλίο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;

(Σε πολιτικούς όρους, το οξύμωρο του σχήματος ήταν τόσο, όσο και όταν είδαμε την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να κρατικοποιεί τον Συνεργατισμό)

 

Παύλος Μυλωνάς: Γιατί δημοσιοποίησε επιστολή 1,5 γραμμής…

d

Ο Παύλος Μυλωνάς τις προάλλες ένιωσε την ανάγκη να στείλει σε όλα τα ΜΜΕ μια επιστολή του, ημερομηνίας 16 Ιουνίου 2021. 

Η επιστολή του ήταν 1,5 γραμμή και απευθυνόταν προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και του έγραφε: «Κύριε Πρόεδρε, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος». 

Το ερώτημα που προέκυψε λοιπόν ήταν το εξής: 

Γιατί ο Παυλής, ένιωσε την ανάγκη να μας στείλει 1,5 γραμμή επιστολή μετά από 3 ΜΗΝΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ο ΕΦΕΤΗΣ έμαθε. 

Και ο λόγος που δημοσιοποίησε την μπαγιάτικη επιστολή του ο Παυλής είναι για να διαχωρίσει τη θέση του από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ, μέσα από την οποία στήριζε τον ζωγράφο ΓΑΒΡΙΗΛ. Δηλαδή, ο Παύλος ήθελε να πει πως «εγώ με αυτή την ανακοίνωση δεν έχω καμία σχέση, έχω παραιτηθεί εδώ και 3 μήνες από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ». Και αυτό διότι από την ώρα της ανακοίνωσης του ΔΗΚΟ άρχισε να δέχεται 10άδες τηλεφωνήματα από ΔΗΚΟικούς ότι η επιστολή στήριξης Γαβριήλ ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. 

Πάντως ο Παύλος Μυλωνάς δεν ήταν ο μόνος ΔΗΚΟικός Βουλευτής που διαφώνησε με την ενέργεια του ΝΙΚΟΛΑ να ταυτιστεί στο θέμα με το ΑΚΕΛ… 

Εκτιμώ πως αν ο ΝΙΚΟΛΑΣ τραβήξει ακόμα λίγο πιο αριστερά, ο Παυλής θα βρεθεί εκτός ΔΗΚΟ… 

 

Σιζόπουλος: Συγκάλεσε τελικά Επιτροπή Άμυνας

d

Ο φόβος φέρνει κόλαση. 

Έτσι και ο Μαρίνος Σιζόπουλος αντιλαμβανόμενος ότι «δεν τον παίρνει» να συνεχίσει τα τερτίπια με την Επιτροπή Άμυνας και να μην συγκαλεί συνεδρία της, και ότι στο τέλος ενδεχομένως να έχανε και την προεδρία της Επιτροπής, συγκάλεσε την περασμένη βδομάδα συνεδρία και η Επιτροπή Άμυνας συνεδρίασε μια χαρά… 

Διαβάστε εδώ γιατί δεν συγκαλούσε τόσο καιρό ο Σιζό την Επιτροπή…

 

Το deal της Ειρήνης με τον Δικηγορικό Σύλλογο

d

Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει πως η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ έκανε ένα deal με τον Δικηγορικό Σύλλογο που για πρώτη φορά γίνεται στα χρονικά του Κοινοβουλίου. 

Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε σε μια συμφωνία με τον Σύλλογο, ώστε ο δεύτερος να της δίνει διάφορες γνωματεύσεις σε διάφορα θέματα που προκύπτουν, εξετάζει και συζητά η επιτροπής της οποίας είναι Πρόεδρος. 

Η ΕΙΡΗΝΑΡΑ είναι τρένο ασταμάτητο… 

Νομίζω θα κάνει πολλή δουλειά εκεί!

 

ΕΛΑΜ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ άμα τύχει ‘για πάρτη τους’, ταυτίζονται…

d

Πριν ένα μήνα περίπου Ο ΕΦΕΤΗΣ σας είπε πως «Δεν θα γίνουν εκλογές για Δημοτικές…». Όπερ και εγένετο.

Με την απόφαση της ΒΟΥΛΗΣ για παράταση της θητείας για ακόμη 2,5 χρόνια, αυτό σημαίνει πως πλέον από το 2024 θα κάνουμε ΚΟΙΝΕΣ εκλογές για ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ και ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ. 

Καιρός ήταν. 

Τουλάχιστον κατ’ αυτό τον τρόπο δεν θα έχουμε κάθε χρόνο εκλογές στην Μπανανία. 

Όμως το ωραίο είναι άλλο.

Κατά την ψήφιση για αναβολή ή όχι των εκλογών είδαμε ένα μάλλον ασυνήθιστο σχηματισμό μετώπου κατά της αναβολής των εκλογών… ΕΛΑΜ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ταυτίστηκαν και καταψήφισαν την αναβολή των εκλογών. 

Μάλιστα τα δυο κόμματα λίγο πολύ είχαν και την ίδια επιχειρηματολογία. 

Ωστόσο η αλήθεια είναι άλλη: Και τα δυο αυτά κόμματα είχαν αύξηση των ποσοστών τους στις Βουλευτικές και θεωρούσαν πως η ανοδική τους πορεία θα καταγραφόταν και στις Δημοτικές. Συνεπώς ζητούσαν διακαώς την διεξαγωγή εκλογών. ΤΥΧΑΙΟ δεν είναι ούτε και το γεγονός ότι ΚΑΙ Η ΕΔΕΚ ήταν κατά της αναβολής των εκλογών (αφού ως γνωστό η ΕΔΕΚ συμπλήρωνε το παζλ των κομμάτων που μαζί με ΕΛΑΜ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ είχαν αύξηση ποσοστών), με τους Σοσιαλιστές να τηρούν αποχή. 

Είδατε πως άμα είναι για το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ όλα ξεχνιόνται και όλα μέλι -γάλα και ταυτίζονται όλοι με όλους χωρίς ενδοιασμούς; 

ΥΓ. Για την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν κρατώ και μεγάλο καλάθι. Για να δούμε τελικά αν θα γίνει όπως πρέπει ή αν θα της αλλάξουν τα φώτα μέχρι να την ψηφίσουν και θα γίνει «μισή δουλειά» όπως γίνεται συνήθως για τα πάντα στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ…

 

Η Βουλή ζητά να μάθει ποιοι Βουλευτές είναι εμβολιασμένοι

d

Ο ΕΦΕΤΗΣ έγραψε και παλαιότερα κατά πόσο οι Βουλευτές είναι όλοι εμβολιασμένοι και πως η ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΒΟΥΛΗΣ θα έπρεπε να είχε φροντίσει να μάθει και να δημοσιοποιήσει πόσοι από τους 56 Βουλευτές ΔΕΝ είναι εμβολιασμένοι. 

Η ΑΝΝΙΤΑ φαίνεται μετά από κααααααμποσο καιρό να αποφάσισε να διερευνήσει και να μάθει πόσοι από τους Βουλευτές ΚΑΙ τους Συνεργάτες τους είναι εμβολιασμένοι και πόσοι όχι. 

Τα στοιχεία μαζεύονται και θα δοθούν στην ΑΝΝΙΤΑ. 

Το ΕΡΩΤΗΜΑ είναι, η ΑΝΝΙΤΑ θα τολμήσει να τα δημοσιοποιήσει; 

 

Σταύρος Μαλάς για ΑΚΕΛ: Δυσκολεύεται για συμμαχίες Προεδρικών

d

Είδατε την ανάρτηση του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; 

Η ανάρτηση έγινε μόλις μια μέρα μετά την απόφαση της Βουλής να μην γίνουν Δημοτικές Εκλογές και να δοθεί παράταση θητείας 2,5 χρόνων έως τον Μάιο του 2024. 

d

Έγραψε ο Μαλάς: 

Η αναβολή των δημοτικών εκλογών οφείλεται στην αδυναμία σύμπηξης συνεργασιών και το φόβο ενός αρνητικού αποτελέσματος για ορισμένους. Αγόρασαν χρόνο για να προετοιμαστούν για τις Προεδρικές. Η δημοκρατία δεν αναστέλλεται κατά το δοκούν. Ισοδυναμεί με κατάργησή της.

Ο Μαλάς σε ποιους απευθύνεται, όταν το ίδιο το ΑΚΕΛ, υποστήριξε την αναβολή των εκλογών; 

Μήπως στέλνει μήνυμα στην νέα ηγεσία του Αριστερού Κόμματος; 

Ή μήπως ο Σταύρος Μαλάς γνωρίζει εκ των έσω ότι το ΑΚΕΛ δυσκολεύεται να σχηματίσει νικηφόρα συμμαχία για τις Προεδρικές του 2023 και απλώς το δημοσιοποίησε με τρόπο;… Πάντως ένας σύντροφος αυτό μου είπε...Ουπςςςςς

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Home