Ο ΕΦΕΤΗΣ: Το μυστικό όνομα στο ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές ’23

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Το μυστικό όνομα στο ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές ’23

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

>>> Επειδή στο Google αρέσουν τα amp, στην περίπτωση που ΔΕΝ βλέπετε τις φωτό στα θέματα του ΕΦΕΤΗ (κυρίως αυτό συμβαίνει αν επισκεφθείτε το θέμα μέσω twitter ή από αναζήτηση στο google), μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μπορέσετε να δείτε το κείμενο, τις φωτό κτλ κανονικά (σας το εισηγούμαι) <<<

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς γραφεία;

Δ

Μέσα στα διάφορα στερεότυπα που αναπτύχθηκαν στην σύγχρονη κοινωνία είναι και ο «εργασιακός χώρος». Τα «γραφεία», οι «χώροι συσκέψεων», οι «υποδοχές», οι γραμματείς, οι «ιδιαιτέρες» κτλ κτλ. 

Όσο πιο ψηλά στην ιεραρχία, τόσο καλύτερο γραφείο έχεις. 

Αυτό ήταν που καθιερώθηκε και αυτό ήταν και το ζητούμενο για τον κάθε εργαζόμενο αφού άλλωστε η «εξουσία» πάντοτε ελκύει τους ανθρώπους. 

Για παράδειγμα μπορεί μια εταιρεία να δώσει τίτλο σε ένα υπάλληλο της χωρίς μισθολογική αύξηση αλλά ο δεύτερος να είναι και happyyy!!! Αν δε, του δώσει και κανένα μεγάλο ευρύχωρο γραφείο, τότε είναι πέραν από happyyyy!!! 

Μην γελάτε. Αυτά συμβαίνουν και στην Κύπρο, ακόμη και στον χώρο των ΜΜΕ (όνομα και μη χωριό) (ουπς

Ευτυχώς στη δική μας περίπτωση, στην DigitalTree, δεν κολλάμε σε γραφεία και «πόστα» και «τίτλους» διότι ένιγουέι πιστεύαμε πάντοτε στην «κινητικότητα» και στην «ευελιξία». Είχαμε πάντοτε την επιλογή της εξ αποστάσεως εργασίας και ουδέποτε οι εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται εντός εργασιακού χώρου. 

Τώρα μάλιστα που μετακομίσαμε (παρά του Landmark Nicosia) έμεινε και Ο ΕΦΕΤΗΣ χωρίς μόνιμο γραφείο, οπόταν εισερχόμαστε για τα καλά στην νέα εποχή της τηλεργασίας…

Φανταστήκατε όμως κάποιους που έκαναν καριέρα μέσα στην γραφειάρα τους σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς και άνοιγαν την πόρτα και έβλεπαν καμιά 50αριά υπαλλήλους και πάθαιναν ντελίριο εξουσίας, τι σοκ θα ζήσουν τώρα που άρχισε να εφαρμόζεται η τηλεργασία και σε μερικά χρόνια θα ανοίγουν την πόρτα του γραφείου τους (αν έχουν γραφείο) και δεν θα βλέπουν κανένα; 

Και παραφράζοντας τον μεγάλο Καβάφη, «και τώρα τι θα γένουμε χωρίς γραφεία»; 

*Ο ΕΦΕΤΗΣ επισείει την προσοχή στην τηλεργασία – είναι πιο δύσκολο απ’ όσο ακούγεται. Προϋποθέτει αρκετή αφοσίωση από τον εργαζόμενο και απόλυτη τήρηση προγράμματος. 

 

Έρχεται η 4ήμερη εργασία;

Δ

Μιας και μιλάμε για τηλεργασία και νέα εποχή στα εργασιακά, μάθατε το νέο; 

Η μεγαλύτερη Συντεχνία της Γερμανίας, η IG Metall, στην οποία είναι μεταξύ άλλων και οι υπάλληλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών, πρότεινε όπως εξεταστεί για τα καλά το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι πλέον να εργάζονται 4 αντί 5 μέρες την βδομάδα, ώστε να διασωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Σκεφτείτε το όμως. Γιατί ο κόσμος να δουλεύει πέντε μέρες; Ας δουλεύει τέσσερεις, ας αμείβεται λίγο λιγότερα απ’ ότι τώρα αλλά θα έχει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Άλλωστε αυτό δεν είναι το ζητούμενο; 

Εκτιμώ σε μια 10ετία θα λες του άλλου ότι «πρόλαβα την 5νθήμερη εργασία» και θα σε κοιτά περίεργα όπως τώρα κοιτάς εσύ κάποιον που σου λέει πως εργάζεται «6ήμερο»!!!

 

Ο Ομήρου, ο Παπαδάκης και οι αντάρτες του ΔΗΚΟ…

Δ

Έγραψε τις προάλλες ρεπορτάζ ο Στέλιος Ξουριής ότι έγινε προσέγγιση / πρόταση από τους αντάρτες του ΔΗΚΟ προς Γιαννάκη Ομήρου και Δημήτρη Παπαδάκη για συνεργασία ενόψει και των βουλευτικών εκλογών και ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Βουλής θύμωσε για το ρεπορτάζ. 

Θύμωσε τόσο που έγραψε στο twitter του «TA AΠOKYHMATA ΦANTAΣIAΣ ΣYNEXIZEI H OFF SITE». Ναι, με κεφαλαία. 

Το ρεπορτάζ έλεγε βασικά δυο πράματα: 

1/ Ότι έγινε προσέγγιση/πρόταση προς τους δυο (Ομήρου και Παπαδάκη)

2/ Ότι τίποτα δεν συμφωνήθηκε μέχρι στιγμής 

Ο Ομήρου λοιπόν θα πρέπει να μας διευκρινίσει: Ποιο από τα δυο είναι αποκύημα φαντασίας;

Ότι τους έγινε προσέγγιση / πρόταση;

Ή ότι δεν συμφωνήθηκε τίποτα μέχρι στιγμής;

Ή και τα δυο; 

 

QUIZ – Σάββας Αγγελίδης

Δ

Ποιοι έβαζαν «μέσο» τον Σάββα Αγγελίδη όταν ο Σάββας ήταν ακόμη Υπουργός Άμυνας για να δώσει συστάσεις στον Νίκαρο για να τους διορίσει στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα; 

(Μα φανταστήκατε; Να βάζεις μέσο για μια θέση και τελικά το μέσο σου να παίρνει αυτός τη θέση… ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ)  

 

20,000 μονά θρανία – καιρός ήταν!

Δ

Κανονικά θα έπρεπε εδώ και χρόνια να εφαρμοστεί το σύστημα του μονού θρανίου στα σχολεία. 

Αλλά, ας είναι, έστω και τώρα, λόγω COVID19, πάλι καλά που η Κύπρος αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά 20,000 μονών θρανίων ώστε οι μαθητές να μην κάθονται δυο – δυο αλλά ο καθένας μόνος του. 

Από την άλλη, αν η έννοια του να «έχεις διπλανό» επιδρά θετικά στην συμπεριφορά των μαθητών -κυρίως του Δημοτικού- τότε τα μονά θρανία θα μπορούν να τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, όταν με το καλό περάσει η Πανδημία.  

 

Δωρεάν ναρκωτικά, μήπως;

Δ

Τεράστιο είναι το πρόβλημα με άτομα που είναι εξαρτώμενα από ναρκωτικά, τα οποία για να εξασφαλίσουν τη δόση τους προχωρούν σε κλοπές και άλλες παραβάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας», δηλαδή μπαινοβγαίνουν στην φυλακή για το ίδιο αδίκημα. 

Το πρόβλημα επεσήμανε και η υπεύθυνη της θεραπευτικής κοινότητας Αγία Σκέπη Τίνα Παύλου, η οποία αναφέρθηκε σε αυτό το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας». 

Το ένα θέμα που εγείρεται είναι πως δεν υπάρχουν αρκετές θεραπευτικές κοινότητες. 

Το άλλο θέμα όμως που ίσως θα πρέπει να αγγίξουμε ως Πολιτεία είναι το πρόγραμμα για δωρεάν ναρκωτικά σε άτομα με πρόβλημα εξάρτησης ώστε τουλάχιστον να μην ωθούνται στην παρανομία για την εξασφάλιση της δόσης τους. 

Ήδη τέτοια προγράμματα υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ας μελετήσουμε ποιο αποδίδει καλύτερα και ας το υιοθετήσουμε και στην Κύπρο. 

Αλλά, φολκς, μείνετε μακρυά από ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και εξαρτήσεις. Κάθε εξάρτηση είναι αυτοπεριορισμός...  

 

Οι Κύπριοι αστυνομικοί θα εμπνέονται πλέον με… έργα τέχνης!

Δ

Είδατε ρε; 

Αν δεν είχατε την ΓΙΟΛΙΤΗ πώς θα εμπλουτίζατε και το πνεύμα σας; Πώς θα ήσασταν καλλιεργημένοι αστυνομικοί; 

Είχατε τον Τζόναθαν, και γίνατε εντελώς ττόππουζοι. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν. 

Η Υπουργός έδωσε οδηγίες όπως εμπλουτιστούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί με έργα τέχνης. 

«Ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για εμπλουτισμό με έργα τέχνης της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου στην Ευρύχου, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα», έγραψε η Υπουργός προς τη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Παράλληλα έργα τέχνης υπάρχουν στο Νέο Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και στον Κεντρικό Περιφερειακό Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμειας-Ορεινής.

ΓΙΟΛΙΤΗ σου εισηγούμαι, για να εμπνέονται σωστά οι Αστυνομικοί μας να τους βάλεις πίνακες του Caravaggio, όπως πχ αυτό που έβαλα ως φωτό που δείχνει απάτη στο χαρτοπαίγνιο… 

 

ΦΠΑ πληρώνει ακόμη και ο… ΘΕΟΣ! (απόδειξη)

Δ

Ξέρετε τι είναι ΦΠΑ, σωστά; 

Είναι ο λεγόμενος Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και για να μην σας τα πολυλογώ είναι ο Φόρος, ο οποίος αποτελεί την βασικότερη πηγή εσόδων της ΕΕ για τον κοινοτικό  προϋπολογισμό.

Και αν το ξέρατε αυτό, τότε δεν θα σας προκαλούσε εντύπωση το απλό ερώτημα: «μα πώς γίνεται ο Φόρος Εισοδήματος να μου ‘επιτρέπει’ να χρωστώ, αλλά το ΦΠΑ όχι;» Απλά πράματα: το ένα είναι της Κύπρου, το άλλο της ΕΕ. Και η ΕΕ δεν χαρίζεται σε ΚΑΝΕΝΑ. Θέλει τους φόρους της και μην μπεις καν στην διαδικασία να σκεφτείς ότι θα την ξεγελάσεις. Θα σε πατήσει στο λαιμό. 

Έτσι λοιπόν, ΦΠΑ πληρώνει ακόμη και ο ΘΕΟΣ! 

Για να σας το αποδείξω, θα σας πω το εξής: Ακόμη και τα ΤΕΣΤ για ΚΟΡΩΝΟΙΟ, υπόκεινται σε ΦΠΑ. 

Δηλαδή ακόμη και σε θέματα υγείας, ακόμη και σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται να εντοπίζονται οι θετικοί στον ιό, η ΕΕ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ!!! 

Εσάς δηλαδή δεν σας κάνει εντύπωση; Από την μια να μας καλεί η ΕΕ να γίνονται όσο πιο πολλά τεστ και από την άλλη να τα φορολογεί; 

Πληρώνει ή δεν πληρώνει και ο ΘΕΟΣ ΦΠΑ; 

Εκδόθηκε και ανακοίνωση για την τιμή των ΤΕΣΤ, η οποία πλέον ως ανώτατη τιμή  καθορίστηκε στα 75ευρώ (+ΦΠΑ!!!!). 

Ιδού τι έγραφε το διάταγμα: «Η ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης για τον κορωνοϊό COVID-19, καθορίζεται στα 75 ευρώ από 85 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), ανά εξέταση, από την 21η  Αυγούστου 2020 και ώρα 06.00 π.μ., εξαιρουμένων των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων που έχουν συναφθεί από το κράτος». 

Θέλετε κι’ άλλη απόδειξη;  

 

Τέλος και στην αρπαχτή του Γάμου… 

Δ

«Από ‘φάε, έφαε» κοπέλια, λέει και η κυπριακή χωριάτικη ρήση. Δηλαδή, (να το πω και σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν χωριάτικα) «Όποιος έφαγε, έφαγε», δηλαδή (πάλι!) όποιος πρόλαβε να φάει, έφαγε. 

Προς τι ο λόγος; Μα για τους γάμους… 

Ναι. Διότι στην Κύπρο, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΖΩΗΣ που εμφυτεύεται στα Κυπριόπουλα από νηπιακή ηλικία είναι να γίνουν ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΖΩΗΣ είναι να κάνουν ένα μεγααααααααλο γάμο για να αρπάξουν φακελάκια, και εν μια νυκτί να εισπράξουν καμιά 100στή χιλιάδες ευρώ ή και παραπάνω ή και λιγότερα αναλόγως εκτοπίσματος νεονύμφων και γονέων… 

Πάει λοιπόν ο δεύτερος στόχος ζωής, καταστράφηκε, μέσα από το Διάταγμα και τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργικό την Παρασκευή (21/8), αφού πλέον στους γάμους θα επιτρέπονται μόνο 350 άτομα

Μην είστε επιπόλαιοι όμως και να σκεφτείτε αμέσως «α, 350 άτομα σημαίνει 350 φακελάκια». ΟΧΙ. Δεν πάει έτσι. 

Να σας το αναλύσω:  

350 άτομα σημαίνει πάνω κάτω καμιά 100στή ΔΩΡΑ. Διότι υπολογίστε πως το δώρο πάει ανά οικογένεια και όχι ανά άτομο. 

Και ειδικά όταν έχει και φαγητό η υπόθεση, οι Κυπραίοι είναι ικανοί να πάρουν μαζί τους με το ζόρι, «κωλοσυρτό» τον 15χρονο γιό τους, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα προτιμούσε να καθόταν αραχτός σπίτι να παίζει fortnite παρά να τρέχει στους γάμους. Αλλά επειδή θα έχει φαί και επειδή ‘εννά βάλουμε που εννά βάλουμε το φακελάκι, να έρτει τζιε τούτος να μεν θέλει φαί πόψε’.

Και ακόμα δεν υπολογίσαμε ότι από τα 100 δώρα που θα πάρει το αντρόγυνο, τα 30 περίπου ή και παραπάνω θα είναι χανάπια και άλλα δώρα αξίας καμιά 20αριά ευρώ το καθένα. Σημαίνει αγαπητοί μου έμειναν δεν έμειναν για το αντρόγυνό μας καμια 70αριά φακελάκια με μετρητά μέσα… τα οποία δεν φτάνουν καν για τα έξοδα!!!

Δεν θα το αναλύσω περισσότερο. Το συμπέρασμα είναι DISASTERΗ αρπαχτή του γάμου χάθηκε. Αλλά υπάρχει ακτίδα φωτός διότι παίδες διότι τα μέτρα αυτά ισχύουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2021… Οπόταν κάνετε υπομονή αν είναι… και δοκιμάζετε το 2021...  

 

Πόσοι καπνιστές βρέθηκαν θετικοί στον COVID19; (Κύπρος)

Δ

Ο ΕΦΕΤΗΣ έμαθε κάποια στατιστικά για τον ΚΟΡΩΝΟ στην Κύπρο

Και πιο συγκεκριμένα για τους καπνιστές

Λοιπόν. Στην Κύπρο είχαμε μέχρι τώρα 1396 θετικούς σε Κορωνοϊό

382 άτομα από αυτούς δεν απάντησαν την ερώτηση αν είναι ή όχι καπνιστές

Άρα έχουμε στοιχεία για 1014 άτομα θετικούς

Από αυτούς τα 203 άτομα δήλωσαν καπνιστές

Δηλαδή ένα ποσοστό της τάξεως του 20%. Ήτοι ένας στους πέντε θετικούς σε Covid19 ήταν καπνιστής. 

Το ποσοστό καπνιστών στην Κύπρο υπολογίζεται στο 30% δηλαδή ένας στους τρεις περίπου

 

Το μυστικό όνομα στο ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές ’23

Δ

Λοιπόν σας έχω παρασκηνιάκι, ζεστό, ζεστό της ώρας

Κατά τις διακοπές (όσες κάναμε) είχα την ευκαιρία να βρεθώ με διάφορους Συντρόφους και Μετά τύρου και οίνου (ή μεταξύ τυρού και αχλαδιού, αν προτιμάτε) είπαμε διάφορα. 

Συζητήσαμε για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές, για το ποιος ενδεχομένως να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Βουλής (διαβάστε εδώ και τα πέντε σενάρια που σας έγραψε Ο ΕΦΕΤΗΣ ως προς τον μελλοντικό πρόεδρο της Βουλής) και βεβαίως συζητήσαμε και για τις ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ του 2023. 

Για τους apprentices ίσως να τους φανεί περίεργο ότι στα μέσα του 2020 μπορεί να συζητά κάποιος για τις Προεδρικές του 2023, αλλά παίδες έτσι πάει το παιχνίδι. Αρχίζουμε από την Προεδρία της Βουλής και πάμε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Όπως και να έχει, στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ άρχισε να ψιθυρίζεται ένα ΟΝΟΜΑ, το οποίο αν προκριθεί από τον αρχισύντροφό μου ΑΝΤΡΟ και την Κεντρική Επιτροπή θα φέρει τα πάνω – κάτω

Και το κυριότερο;

Θα δημιουργήσει αναστάτωση σε ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ αλλά ακόμη και ΔΗΠΑ και εννοείται και στους αντάρτες του ΔΗΚΟ αν αυτοί δεν ενσωματωθούν με την ΔΗΠΑ «εις σώμα ένα». 

Λοιπόν. Έχω το όνομα. Και αυτό είναι ΜΑΡΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Ω, ναι! 

Δ

Προσέξετε τώρα τι αναποδογύρισμα γίνεται, αν ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ μου και το ΑΚΕΛ προτείνουν τον ΜΑΡΚΟ ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΑ ΔΗΚΟ – ΝΙΚΟΛΑ: Θα μπορεί το ΔΗΚΟ και ο ΝΙΚΟΛΑΣ να πουν όχι; Ο ΜΑΡΚΟΣ ουδέποτε έφυγε από το ΔΗΚΟ, παραμένει ΔΗΚΟικός και στο κόμμα. 

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΑ ΔΗΠΑ: Το αρφούι μου, ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ, έχει την εύνοια του ΝΙΚΑΡΟΥ και ο Καρογιαννίκος διορίζει όποιο θέλει μέσα στην Κυβέρνηση με αντάλλαγμα η ΔΗΠΑ να υποστηρίζει τα κυβερνητικά νομοσχέδια (αν εισέλθει στη Βουλή τον Μάιο 21) αλλά κυρίως να στηρίξει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ στις Προεδρικές του 2023. Αν όμως από την άλλη πλευρά θα είναι ο ΜΑΡΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, θα μπορεί ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ και η ΔΗΠΑ να πουν «όχι, εμείς δεν στηρίζουμε ένα ΔΗΚΟικό και θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ;». Αυτομάτως καταρρέει και το επιχείρημά τους, ότι δήθεν το «αυθεντικό ΔΗΚΟ είναι η ΔΗΠΑ και όχι το ΔΗΚΟ του Νικόλα». 

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΑ ΑΝΤΑΡΤΩΝ: Για τους αντάρτες του ΔΗΚΟ, επίσης η επιλογή του ΜΑΡΚΟΥ -αν αυτός προταθεί από το ΑΚΕΛ- θα είναι μονόδρομος. Διότι έφυγαν υποτίθεται λόγω Νικόλα. Αν όμως υποψήφιος θα είναι ο ΜΑΡΚΟΣ πώς θα δικαιολογήσουν ένα ενδεχόμενο όχι τους;  

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΑ ΝΙΚΑΡΟΥ – ΔΗΣΥ: Τέλος, αν το ΑΚΕΛ προτείνει ΜΑΡΚΟ, τότε αναποδογυρίζει και τα πλάνα Προεδρικού – ΔΗΣΥ, οι οποίοι επενδύουν στην δυναμική της ΔΗΠΑ και των ανταρτών του ΔΗΚΟ και επιπλέον μια τέτοια εξέλιξη θα τους εμφανίσει και ως «αρχάριους» αφού συντηρούσαν, «τάιζαν και πότιζαν», τον ΚΑΡΟΓΙΑΝ και την παρέα του για 10 χρόνια εις βάρος Συναγερμικών (έως το 2023) και στο τέλος η ΔΗΠΑ φεύγει για άλλο υποψήφιο… 

Μην μου πείτε ότι δεν ήταν καλή η κουβέντα που είχα με τον Σύντροφο… Οκ! Και όσα είπαμε μεταξύ μας, διότι τίποτα ακόμη δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν είναι σταθερό… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

See you! Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 

Home