Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ο Λυσανδρίδης ταράζει τα νερά στο ΔΗΣΥ (Βουλευτικές) 

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ο Λυσανδρίδης ταράζει τα νερά στο ΔΗΣΥ (Βουλευτικές) 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

>>> Επειδή στο Google αρέσουν τα amp, στην περίπτωση που ΔΕΝ βλέπετε τις φωτό στα θέματα του ΕΦΕΤΗ (κυρίως αυτό συμβαίνει αν επισκεφθείτε το θέμα μέσω twitter ή από αναζήτηση στο google), μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μπορέσετε να δείτε το κείμενο, τις φωτό κτλ κανονικά (σας το εισηγούμαι) <<<

Ωχ! Εμπλοκή με τους φοιτητές στην Αγγλία και ΣΥΟΠ

Δ

Τελικά δεν είναι όλα μέλι-γάλα με το θέμα των στρατιωτών που θέλουν να πάνε να σπουδάσουν φέτος Αγγλία διότι αν μείνουν να πάνε του χρόνου θα πρέπει να πληρώσουν τα πανεπιστήμια.

Ως φορολογούμενοι θα κληθούμε να πληρώνουμε 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τους κανακάρηδες μας αφού στη θέση τους η Κυβέρνηση προχωρά με πρόσληψη ΣΥΟΠ… 

Προχωρά όμως; 

Διότι για να μπορέσει να προχωρήσει θα πρέπει να εγκριθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός από την Βουλή και ήδη όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ τάχθηκαν εναντίον. 

Ο ΔΗΣΥ αναμένεται να ψηφίσει ΥΠΕΡ και παραμένει «παράγοντας Χ» το ΑΚΕΛ, το οποίο ναι μεν τοποθετήθηκε αρνητικά για την «λύση» που βρήκε η Κυβέρνηση (παρά το ότι η ΕΙΡΗΝΗ ήταν πρωταγωνίστρια) αλλά μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα καταψηφίσει το Νομοσχέδιο. 

Το Νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και 18 Σεπτεμβρίου θα παραπεμφθεί στην αρμόδια Επιτροπή και μετέπειτα η αρμόδια Επιτροπή αφού το εξετάσει να το στείλει ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ… 

Αν δηλαδή οι διαδικασίες δεν κυλήσουν «αστραπιαία», η απόφαση θα ληφθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Σκεφτήκατε τελικά να μην εγκρίνει η Βουλή το κονδύλι για τους ΣΥΟΠ; 

ΑΜΑΝ! 

 

Κυκλώματα – Μετανάστες: Είναι πολλά τα λεφτά…   

Δ

Μα νομίσατε οι άνθρωποι ξυπνούν ένα πρωί, δεν έχουν τι να κάνουν, μπαίνουν σε μια βάρκα και ρίχνονται στο πέλαγος για να έρθουν Κύπρο ή να πάνε Ελλάδα ή Ιταλία; 

Όχι βεβαίως. 

Πρόκειται για μπίζνες αγαπητοί μου.

Με πολλά πολλά λεφτά. 

Οι άνθρωποι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, όπως όλος ο κόσμος. Και όταν ζεις σε μια χώρα με άθλιες συνθήκες, αναζητάς κάτι καλύτερο. 

Και εδώ αρχίζει το μπίζνες. Κυκλώματα εκμεταλλευόμενοι την θέληση του ανθρώπου για ένα καλύτερο μέλλον, οργανώνουν λαθραία και παράνομα τις μεταναστεύσεις. 

Η διαδικασία περιλαμβάνει από την αναχώρηση μέχρι και εικονικό γάμο στην χώρα προορισμού. Σε αυτή τη διαδικασία δεν θέλω καν να σκέφτομαι ότι περιλαμβάνονται και τοπικοί παράγοντες όπως πχ Δικηγόροι, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κτλ. κτλ. κτλ.  Ωστόσο μόλις προ μερικών ημερών συνελήφθη Δικηγόρος για αυτό το θέμα… 

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ της OFFSITE, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ: Κυκλώματα θησαυρίζουν στέλνοντας μετανάστες στην Κύπρο

 

«Εσύ πιο «Π» επιλέγεις»; Πλαστικό, Περιβάλλον ή Προδρόμου;

Δ

Ο Υπουργός Παιδείας άρχισε να μοιράζει υλικό στους μαθητές για το Περιβάλλον. Γράφει η ανακοίνωση του Υπουργείου: 

«Το σχολείο στέλνει το μήνυμα: Να βγάλουμε το πλαστικό μιας χρήσης από τη ζωή μας, μαζί με τους μαθητές μας να σώσουμε τη θάλασσα και το μέλλον μας. Ξεκινάμε τη σχολική χρονιά τη Δευτέρα... Γι’αυτό και το Υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της Μονάδας μας για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη ξεκινά μια εκστρατεία και προβάλλει το δίλημμα: Πλαστικό ή Περιβάλλον; 

Δ

Θα δώσουμε σε μαθητές και μαθήτριες στα σχολεία τη Δευτέρα:

- καλαμάκι από μπαμπού, δηλαδή καλαμάκι από καλάμι βαμβούσας και όχι από πλαστικό,· που το χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά και δεν «το πετάμε στα σκουπίδια»,

- ένα όμορφο παγούρι, για να αποφεύγουμε πλαστικό μπουκάλι ή ποτήρι,

- μια επαναχρησιμοποιούμενη ρούχινη τσάντα · μέσα στην οποία θα βάλουμε μάλιστα, για καλή αρχή, τα βιβλία που θα διανεμηθούν στα σχολεία τη Δευτέρα.

Δ

Αυτή τη δράση θα την ενισχύσουμε μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα στέλνοντας και μήνυμα για να αποφύγουμε μάσκες προστασίας μίας χρήσης από συνθετικό υλικό και να χρησιμοποιήσουμε για την υγειονομική προστασία ρούχινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, οι οποίες θα δοθούν δωρεάν, από την ΟΠΑΠ Κύπρου, σε όλα τα παιδιά Μέσης Εκπαίδευσης».

Δ

Βλέποντας τις φωτογραφίες, είδα ότι στα αντικείμενα αναγράφεται: «Εσύ ποιο ‘Π’ επιλέγεις; Περιβάλλον ή Πλαστικό;». 

Όμως για τους παλαιότερους, το «Π» τους θυμίζει κάτι άλλο. Μια τηλεοπτική πολιτική εκπομπή του Πρόδρομου Προδρόμου, του νυν Υπουργού Παιδείας, της οποίας το όνομά της ήταν…. Έλα, το έχετε… για μαντέψτε………………………. «Π»  

Ναι. Την εκπομπή την έλεγαν «Π». Όταν όλοι τότε διερωτήθηκαν, τι είναι αυτό το «Π» ρε παιδί μου… Μήπως σημαίνει «Πρόδρομος»; Μήπως σημαίνει το «π» την σταθερά στα Μαθηματικά; Τελικά ήταν «Π», όπως Πολιτική»… 

Και τώρα, στα περιβαλλοντικά δωράκια γράφει: «Εσύ ποιο Π επιλέγεις; Πλαστικό ή Περιβάλλον;», αλλά το ορθό ερώτημα θα ήταν:  

«Εσύ ποιο Π επιλέγεις; Πλαστικό, Περιβάλλον ή Πρόδρομο;»… 

Πρόδρομε, σίγουρα οι Εκπαιδευτικοί σίγουρα θα επέλεγαν μέχρι και Πλαστικό αλλά όχι Πρόδρομο… 

 

Δεν ξανάγινε! Ο Νίκαρος σε 4 μέρες έφερε τους ΥΠΕΞ Υπερδυνάμεων

Δ

ΟΚ! Το τερμάτισε ο ΝΙΚΑΡΟΣ. Δεν έχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να κάνει ο άνθρωπος. 

Σας κούρεψε. 

Σας έκλεισε τράπεζες. 

Κρατικοποίησε τράπεζα. 

Πήγε ώτο-στοπ Σεϋχέλλες οικογενειακώς να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Σας έκανε το ΕΣΤΙΑ 

Σας έδωσε αναστολή δόσεων

Απαγόρευσε τις απολύσεις, 

Ε, και τώρα μέσα σε 4 μέρες σας φέρνει και τους ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ!!! 

Τι άλλο θέλετε ρε παιδιά; 

Πέραν της πλάκας, όντως πολιτικά πρόκειται για μια πρωτοφανή συγκυρία, να επισκέπτονται την Κύπρο ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας και εντός μερικών να μας κατεβαίνει και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. 

Αυτή η κατάσταση, να θυμάστε…. Θα έχει συνέχεια με δυνατές εξελίξεις…!!! 

 

To tweet του Νικόλα και η προεκλογική

Δ

Ο Νικόλας δεν ξέρω τι προσπαθεί να μας πει ή τι προσπαθεί να κάνει. 

Εδώ και μέρες προσπαθεί να πείσει την Κοινή Γνώμη ότι ζούμε σε ένα κράτος διαπλοκής. 

Μα καλά ρε Νικολή μου. Τούτο το πράμα εν ανάγκη να μας το λες; Δεν το ξέρουμε; 

Έγραψε ο Νικόλας κάνοντας retweet το tweet της Ελεγκτικής Υπηρεσίας: 

Πρακτικές αδιαφάνειας και συσκότισης που δεν έχουν χώρο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία. Η κυβέρνηση του @DISY1976 θα έπρεπε να ντρέπεται για το βούρκο της διαπλοκής στο οποίο βυθίζει τους θεσμούς.

Δ

Το επίμαχο δε tweet της Ελεγκτικής Υπηρεσίας έγραφε: Σήμερα το @MinInteriorCY αρνήθηκε να μας επιτρέψει τον έλεγχο ακόμη και στο κατά πόσο οι πολιτογραφηθέντες στις 5 υποθέσεις που εξετάζουμε κατέβαλαν τα νενομισμένα τέλη στο Τμήμα Αρχείου για την έκδοση του πιστοποιητικού πολιτογράφησης. Πρωτόγνωρες καταστάσεις. Συνεχίζουμε!

Νικόλα, μια συμβουλή: 

Άσε τις θεωρίες και τρέξε να κάνεις προεκλογικό διότι ο καιρός γαρ εγγύς… 

 

Την γλύτωσαν τα κόμματα…

Δ

Μα τι ανακούφιση πρέπει να ένιωσαν τα κόμματα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. 

Και δεν εννοώ το γεγονός ότι το Υπ. Υγείας τους επέτρεψε να κάνουν προεκλογική, αλλά το ότι τους έθεσε όριο 350 άτομα. 

Ε, ναι! Διότι σε τέτοιες εποχές και σε τέτοιους καιρούς που να έβρισκαν περισσότερα από 350 άτομα δηλαδή σε προεκλογική; 

Ενώ με αυτό τον τρόπο, οι προεκλογικές των 350 ατόμων θα έχουν ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

Μα σκεφτήκατε τα ρεζιλίκια να κλείνουν στάδια ή χώρους των 5,000 ατόμων και να πηγαίνουν καμιά 500αριά; 

Ενώ τώρα, χαλαρά! 350 άτομα, θα είναι πάντοτε ΦΟΥΛ…

 

Ο Λυσανδρίδης ταράζει τα νερά στο ΔΗΣΥ (Βουλευτικές)

Δ

Πρόκειται για τον Διευθυντή Διοίκηση του Δημοκρατικού Συναγερμού ενώ την ίδια ώρα θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους οργανωτικούς συντελεστές της Πινδάρου. 

Ο Γιώργος Λυσανδρίδης κατάγεται από την Αμμόχωστο και ζει στη Λεμεσό. 

Όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, ο Γ. Λυσανδρίδης αποφάσισε να εισέλθει στην παλέστρα των Βουλευτικών Εκλογών και να διεκδικήσει αρχικώς θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και μετέπειτα μια έδρα στην Επαρχία Αμμοχώστου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που επαγγελματικά στελέχη του ΔΗΣΥ κατέρχονται σε Βουλευτικές Εκλογές. Παράδειγμα ο μ. Τάσος Μητσόπουλος καθώς και ο Χάρης Γεωργιάδης, οι οποίοι ενώ ήταν επαγγελματικά στελέχη του κόμματος κατήλθαν βουλευτικές εκλογές. 

Ωστόσο αν κάποιο επαγγελματικό στέλεχος θέλει να κατέλθει εκλογές θα πρέπει είτε να παραιτηθεί από τη θέση του στο κόμμα είτε να ζητήσει άδεια άνευ απολαβών μερικούς μήνες πριν τις εκλογές. 

Πάντως η πρόθεση Λυσανδρίδη έφερε τα πάνω-κάτω στον ΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ αφού εάν ο Λυσανδρίτης κατέλθει ως υποψήφιος, θεωρείται αυτόματα φαβορί. 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Byeeeeeeeeeeeeeeeeee

Home