Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ο Νίκαρος δίνει το δακτυλίδι Προεδρικών ’23 σε Αβέρωφ… 

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ο Νίκαρος δίνει το δακτυλίδι Προεδρικών ’23 σε Αβέρωφ… 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Τελικά θέλουμε ένα Οδυσσέα να μας βουρά που πίσω…

d

Το αλάνι ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Γενικός Ελεγκτής) έμαθε για το πάρτι της Καλογήρου και με μια επιστολή το ακύρωσε. 

Και καλά έκανε. 

Διότι από ως τα που να γίνονται αποχαιρετιστήρια πάρτι και να τα πληρώνει το Δημόσιο, δηλαδή ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ, δηλαδή ΕΜΕΙΣ. 

Ας πούμε έλεος. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ πάντως έμαθε πως η ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ δεν αναμείχθηκε στη διαδικασία οργάνωσης του πάρτι και ούτε είχε και γνώση για τα σχετικά.

Το point όμως είναι άλλο: Τελικά σε τούτο τον τόπο θέλουμε ένα Οδυσσέα να μας βουρά που πίσω να μας ελέγχει. 

Δεν εξηγείται αλλιώς… 

 

Στυλιανίδης: Η καλύτερη απάντηση στους ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΥΣ & Ανθέλληνες 

d

Και σε όσους αμφισβητούν την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ μας… 

Η καλύτερη απάντηση στους ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΥΣ και διάφορους ΦΙΛΕΛΕ που αγγίζουν τα όρια του ανθελληνισμού και οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι Ελληνοκύπριοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, την έδωσε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ. 

Με συνοπτικές διαδικασίες απέκτησε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ και χωρίς κανένα πρόβλημα, ΓΛΩΣΣΑΣ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ορκίστηκε ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

Όσο και να ενοχλεί, η αλήθεια αυτή είναι. 

Δεν υπάρχουν Κύπριοι. Υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ και ΤΟΥΡΚΟΙ της Κύπρου… Τουλάχιστον έτσι λέει και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ του 1960. 

 

Ο ΣΙΖΟ δεν συγκάλεσε ακόμη Συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας

d

Ο ΣΙΖΟ πότε σκέφτεται να συγκαλέσει συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας; 

Έκανε την ιδιοτροπία του, έστειλε το μήνυμα που ήθελε να στείλει για το ΕΛΑΜ αλλά αγαπητέ ΜΑΡΙΝΟ εδώ υπάρχουν ΚΑΝΟΝΕΣ, ΝΟΜΟΙ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και οφείλεις να τους ακολουθείς. 

Δεν γίνεται επειδή έτσι σου κάπνισε εσένα να μην συνεδριάζει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ της Βουλής. 

Αλλιώς ας συνέλθει η Επιτροπή Διαλογής και πάρτε την Προεδρία της Επιτροπής από τον ΣΙΖΟ και δώστε την σε άλλο κόμμα να τελειώνουμε. 

 

Τα βιβλία προορίζονταν για την Τουρκία…  

d

Ο μεγάλος χαμός έγινε με το βιβλίο των Αγγλικών στο οποίο είχε αναφορά για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, και ο μεγαλύτερος χαμός έγινε από την άστοχη και βεβιασμένη απόφαση των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσουν την συγκεκριμένη σελίδα. 

Λοιπόν. Ο ΕΦΕΤΗΣ έμαθε τι έγινε. 

Τα βιβλία των αγγλικών γράφτηκαν με τουρκικές προδιαγραφές. Ναι. Να σας πω πώς λειτουργεί το πράμα: 

Ο κάθε εκδοτικός οίκος δέχεται παραγγελίες από διάφορες χώρες για έκδοση βιβλίων με αναπροσαρμοσμένες αλλαγές ώστε να συμβαδίζουν με τα δεδομένα της χώρας. Δεν μιλώ για αλλαγές στα γεγονότα αλλά αλλαγές σε τοπωνύμια, ονόματα και πρόσωπα. 

Δηλαδή, αν η Γερμανία παραγγείλει βιβλία αγγλικών πχ από το Cambridge, εννοείται πως η Γερμανία ίσως να θέλει να αντικαταστήσει τη λέξη London με την λέξη Berlin. Ή αντί να αφήσει ένα όνομα ως John να το κάνει Wolfgang. Αυτό εναπόκειται στην κάθε χώρα αλλά οι πλείστες όταν πρόκειται για βιβλία, τα οποία δεν συγγράφουν οι δικές τους ομάδες και τα παραγγέλνουν από το εξωτερικό, προχωρούν σε αλλαγές. 

Στη δική μας περίπτωση, αφού εξετάστηκε το βιβλίο, βάσει της διδακτικής ύλης που περιείχε, αυτό εγκρίθηκε νοουμένου ότι θα γίνονταν αλλαγές. Διότι το δείγμα που εξετάστηκε και πρότεινε και ο εκδοτικός οίκος είχε Τουρκικά τοπωνύμια και ονόματα. Οπόταν η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου ενημέρωσε τον εκδοτικό οίκο για τις αλλαγές που ήθελε σε αυτά. 

Διότι αλλαγές έγιναν και σε άλλα βιβλία αγγλικών, άλλων τάξεων, όπως πχ αντί Istanbul γράφτηκε London κτλ κτλ.  

Η συγκεκριμένη παράγραφος για τον Κεμάλ Ατατούρκ φαίνεται να παράπεσε και να μην έγινε η αλλαγή. Τώρα θα μου πείτε, μα τι είδους έλεγχο δηλαδή έκαναν; 

ΟΚ. Ό,τι έγινε έγινε. 

ΟΜΩΣ: 

Όσο λάθος ήταν απόφαση να σκιστεί η συγκεκριμένη σελίδα, άλλο τόσο λάθος θα ήταν να παρέμενε η συγκεκριμένη αναφορά που εκθείαζε τον Κεμάλ Ατατούρκ και μάλιστα σε ένα βιβλίο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας (δεν ήταν πχ Ιστορία που θα μπορούσες να το δικαιολογήσεις) και μάλιστα οι αναφορές ήταν «μονόπλευρες». 

Εννοείται ότι ο Ατατούρκ για τους Τούρκους αλλά και για το παγκόσμιο θεωρείται μια ιστορική πολιτική μορφή, όπως βεβαίως και ο Χίτλερ και ο Λένιν και ο Στάλιν και ο Τσιώρτσιλ κτλ κτλ. Αλλά την ίδια ώρα η γνώση απαιτεί την εκμάθηση όλων των πλευρών και των πτυχών της πολιτικής της κάθε πολιτικής προσωπικότητας. 

 

Θα αποσυρθεί ο Βαρνάβα; (ΕΔΕΚ)

d

Το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ είναι προγραμματισμένο για τις 24 και 31 Οκτωβρίου και γίνεται καθολική εκλογή ηγεσίας και σωμάτων. 

Το τιμόνι της ΕΔΕΚ διεκδικούν ο νυν Πρόεδρος της, ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ και ο πρώην Βουλευτής της, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ. 

Κάποιοι Σοσιαλιστές είπαν στον ΕΦΕΤΗ ότι το καλύτερο θα ήταν να μην υπήρχαν εκλογές για τον Πρόεδρο του Κινήματος και ο εξ Αμμοχώστου πρώην Βουλευτής θα ήταν καλύτερα να αποσυρθεί και να επανεκλεγεί ο ΣΙΖΟ, ο οποίος κατά τους ίδιους κατάφερε και συγκράτησε την ΕΔΕΚ ως τέταρτο κόμμα, αυξάνοντας και τα ποσοστά του κατά 0,5% αλλά και τις έδρες κατά μία (από τρεις που είχαν το 2016, πήραν τώρα 4 έδρες). 

 

Ο Νίκαρος δίνει το δακτυλίδι των Προεδρικών ’23 σε Αβέρωφ…

d

Ο κύβος ερρίφθη. 

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ δημόσια έδωσε το δακτυλίδι των Προεδρικών στον Αβέρωφ. 

Ουσιαστικά αυτό που είπε σε συνέντευξη του στο OMEGA είναι πως στις Προεδρικές του 2023, ως προς το ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ, πώς θα κινηθεί ο ΔΗΣΥ κτλ κτλ είναι θέμα που θα αποφασίσει ο ΑΒΕΡΩΦ. 

Βασικά ο ΝΙΚΑΡΟΣ έριξε προειδοποιητική βολή σε όσους ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΥΣ γλυκοκοιτάζουν την υποψηφιότητα είτε ως υποψήφιοι του ΔΗΣΥ είτε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και τους «έκοψε το βήχα». 

Τους είπε: Κύριοι, συνέλθετε. Τον πρώτο λόγο για το ποιος θα είναι υποψήφιος το 2023 τον έχει ο ΑΒΕΡΩΦ. 

Να σας το κάνει Ο ΕΦΕΤΗΣ πιο απλό; Το 2023 ο ΔΗΣΥ θα έχει υποψήφιο και αυτός θα είναι είτε ο ΑΒΕΡΩΦ είτε αυτόν που θα επιλέξει ο ΑΒΕΡΩΦ…

Θα έχει action… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  

Home