Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ο «pen holder» του Κυπριακού. Τον κατονόμασε ο ΓΓ ΟΗΕ 

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ο «pen holder» του Κυπριακού. Τον κατονόμασε ο ΓΓ ΟΗΕ 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Με 10 ανά εμβόλιο αγάπησαν όλοι οι Γιατροί το ΑstraΖeneca

d

Και εκεί που οι Προσωπικοί Ιατροί (κάποιοι όχι όλοι για να είμαστε δίκαιοι) σύστηναν στους ασθενείς τους να «μείνουν μακριά από το AstraZeneca, τώρα ξαφνικά θα το αγαπήσουν. 

Αλήθεια, είναι για να διερωτάται κανείς τι υπηρεσίες προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι με το να βγάζουν πόρισμα για τέτοια ζητήματα και να λένε στους ασθενείς τους υπέρ του ενός ή κατά του άλλου εμβολίου όταν ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει πως τα θετικά του όποιου εμβολίου είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά του. 

Όπως και να έχει, το θέμα τελικά λύθηκε. Με 10 ευρώ ανά εμβολιασμό και με AstraZeneca να δείτε που όλοι αυτοί που έλεγαν του κόσμου «μείνε μακριά από το AstraZeneca» θα του λένε «Όι σιόρ μεν ακούεις πελλάρες. Εν καλύτερο το ΑΖ που τα άλλα»… 

Για να εξηγούμαστε: Έχει ΠΙ πολύ υπεύθυνους και έχει και ΠΙ που προθυμοποιήθηκαν να κάνουν τα εμβόλια στους ασθενείς τους πολύ πριν «συμφωνηθεί» το κόμιστρο των 10 ευρώ… 

 

Νικόλας: Τους παίζει μπάλα…

d

Καταλάβατε ότι ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ο Νικόλας τους «παίζει όλους μπάλα» στην Προεκλογική; 

Ο άνθρωπος ό,τι κάνει «του βγαίνει».

Αλλιώς πώς το εξηγείτε εσείς τα άλλα τρία παραδοσιακά κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ) να βρίσκονται στα Τάρταρα και το ΔΗΚΟ να εμφανίζεται να συγκρατεί τα ποσοστά του 2016 ενώ σε κάποιες μετρήσεις φαίνεται μάλιστα να τα αυξάνει; 

Δεν ξέρω αν αυτό συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα των εκλογών αλλά αν συνεχιστεί και αν η τάση που αποτυπώνεται στις μετρήσεις είναι η ίδια και στην κάλπη τότε σίγουρα δεν θα χρειαστεί και πολύ κόπο για να βρούμε τον ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. 

Αλλά είπαμε: «Μεν σουζείς τα πόθκια σου (Νικολή) προτού καβαλλιτζιέψεις» έλεγαν και οι Κυπραίοι στα παλιά χρόνια…

 

Η ΔΗΠΑ κάνει ζημιά του ΔΗΣΥ και όχι του ΔΗΚΟ…

d

Δεν τον φτάνει τον Αβέρωφ να σβήνει φωτιές της Κυβέρνησης, δεν τον φτάνει που οι πολίτες «εμουλαρώσαν» και δεν πάνε να ψηφίσουν, δεν τον φτάνουν οι αντιδραστικοί, έχει στο κεφάλι του να διαχειριστεί και ποσοστά του ΔΗΣΥ που πάνε στην ΔΗΠΑ, όπως δείχνουν οι μετρήσεις. 

Τελικά, ΔΗΠΑ και ΔΗΠΑ και ΔΗΠΑ, και τελικά η ΔΗΠΑ αντί να κάνει ζημιά στα ποσοστά του Νικόλα (όπως εκτιμούσαν κάποιοι «ΣΟΦΟΙ») κάνει ζημιά στα ποσοστά του ΔΗΣΥ. 

Η αλήθεια όμως ξέρετε ποια είναι; 

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα ποσοστά της ΔΗΠΑ που φαίνονται να φεύγουν από ΔΗΣΥ δεν είναι ποσοστά του ΔΗΣΥ αλλά της ΔΗΠΑ, τα οποία μέτρησαν υπέρ του ΔΗΣΥ το 2016 αφού τότε η ΔΗΠΑ δεν υπήρχε. Συνεπώς όλοι ή σχεδόν όλοι οι αποχωρήσαντες από το ΔΗΚΟ, το 2016 ψήφισαν ΔΗΣΥ. Ε, τώρα όμως αφού έχουν δικό τους κόμμα, την ΔΗΠΑ, επιστρέφουν στην ΔΗΠΑ. 

Άρα Ο ΕΦΕΤΗΣ ακόμη ΔΕΝ κατάλαβε γιατί κάποιοι ήταν μάλιστα και σίγουροι (ουπς) πως «αν κατέλθει η ΔΗΠΑ εκλογές θα επηρεάσει το ΔΗΚΟ» αφού είναι προφανές πως πρώτα και κύρια θα επηρεάσει το ΔΗΣΥ και μετέπειτα ίσως και το ΔΗΚΟ. 

Για να δούμε τι θα κάνουν οι ΔΗΠάες στις εκλογές…  

 

Η Αγαπούλα φέρνει πόντους στο ΑΚΕΛ

d

Αγαπουλίνες μου, αγαπουλίνοι μου, Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 

10 ΜΑΙΟΥ πανηγυρίζουμε τον ΤΙΤΛΟ μετά από ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ και θέλω να σας στείλω ένα μήνυμα: 

Όση διάθεση θα έχουμε για να πανηγυρίσουμε τον ΤΙΤΛΟ, άλλη τόση διάθεση πρέπει να έχουμε την 30η Μαΐου για να πάμε να ψηφίσουμε. 

Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σημαίνει και ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, το ΑΚΕΛ.   

Άλλωστε το ΑΚΕΛ το λέει με το σλόγκαν του: Δύναμη Λαού, Εγγύηση Αλλαγής. (σόρρι σύντροφοι το παράφρασα για να ταιριάζει. Εσείς βάλατε σλόγκαν Δύναμη Πολιτών και κάνατε λάθος. Δύναμη ΛΑΟΥ είναι η key word στην περίπτωσή σας αλλά άτε…)

 

Χάνουν Κυπριακή ταυτότητα Τ/κ & όσοι αναγνωρίζουν ΤΔΒΚ

d

Ξέρετε ότι εκκρεμεί στην Βουλή Πρόταση Νόμου μέσω της οποίας χάνει κάποιος την κυπριακή υπηκοότητα (δηλαδή και το Κυπριακό Διαβατήριο και Ταυτότητα) αν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος ή αν υπηρετεί στα κατεχόμενα σε αξίωμα που τα αναγνωρίζει ως κράτος ή αν προωθεί την αναγνώριση των κατεχομένων ως κράτος; 

Εκκρεμεί εδώ και καιρό αλλά πότε δεν μπήκε στην ατζέντα της αρμόδιας επιτροπής προς συζήτηση. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω αλλά μάλλον για να μην «χαλάσει το καλό κλίμα» λέτε; ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ 

Η Πρόταση Νόμου είναι του ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

 

Μα οι UNITE τώρα δεν θα διαδηλώσουν κατά Τατάρ & Ερντογάν;

d

Τους το είπαν κατάμουτρα. 

Τους το έγραψαν. 

Τους το είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. 

Πάλι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν;

Η ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ και η ΑΓΚΥΡΑ θέλουν ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ. Θέλουν ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ. 

Δεν θα κάνουν καμιά διαδήλωση στα κατεχόμενα εναντίον ΤΑΤΑΡ και ΕΡΝΤΟΓΑΝ; 

Πάντως μέχρι την Παρασκευή (30/4) νωρίς το απόγευμα που ήρθε στον ΕΦΕΤΗ αυτό το κείμενο ούτε μισό tweet ούτε μισή ανακοίνωση δεν εξέδωσαν οι UNITE… 

Γιατί άραγε;  

 

Στην πενταμερή ο Αναστασιάδης κέρδισε το μεσαίο… σενάριο

d

Αμάν ΝΙΚΑΡΕ μου… 

Σχεδόν να την πάθουμε στην ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ «και να μας μείνει η γλύκα». 

Πάλι καλά που κατάφερες και πήρες την δεύτερη καλύτερη επιλογή και δεν σου έμεινε η «τρίτη και φαρμακερή».

Διότι στην ΓΕΝΕΥΗ ξέρετε τι έγινε… Πήγαν οι ΤΟΥΡΚΟΙ και έβαλαν στο τραπέζι λύση δυο κρατών και τότε ο ΓΓ του ΟΗΕ διαμόρφωσε τρία εναλλακτικά σενάρια. 

ΠΡΩΤΟΝ. Να διορίσει ειδικό αντιπρόσωπο για να προσπαθήσει να βρει κοινό έδαφος μεταξύ των δυο πλευρών αλλά οι Τούρκοι αρνήθηκαν λέγοντας πως για να πουν «ΟΚ» θα έπρεπε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος να έχει όρο εντολής να διερευνά και να συζητά την Κυριαρχική Ισότητα. Κάτι που δεν αποδέχτηκε -ΕΥΤΥΧΩΣ ΝΙΚΑΡΕ- ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Να οριστεί νέα πενταμερής σε δυο / τρεις μήνες. 

ΤΡΙΤΟΝ. Να πάει ο ΓΓ του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει νέους Όρους Εντολής. 

Ε τελικά ο ΝΙΚΑΡΟΣ κέρδισε το μεσαίο, το δεύτερο σενάριο. 

Πάλι καλά να λες ΝΙΚΑΡΕ που είχες τους Καλαμαράδες αλλά και τους Εγγλέζους εκεί, οι οποίοι Εγγλέζοι όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ ήταν ΚΑΘΕΤΟΙ στο ενδεχόμενο συζήτησης για 2 ΚΡΑΤΗ στην Κύπρο. 

 

Ποιος είναι ο pen holder του Κυπριακού (τον κατονόμασε ο ΓΓ ΟΗΕ)

d

Αν σας έλεγα να επιλέξετε μια από τις ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που είναι και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ως pen holder ποια θα επιλέγατε; 

Ποια χώρα είναι που κρατά την πέννα του Κυπριακού νομίζετε; 

ΗΠΑ; Ρωσία; Κίνα; Γαλλία; Ή Βρετανία; 

Ξέρω, δεν είναι και τόσο δύσκολο Quiz αλλά υπάρχει λόγος που σας ρωτώ. 

Η απάντηση είναι, εννοείται, η Βρετανία. Η Βρετανία είναι η χώρα που κρατάει την πέννα του Κυπριακού στο Σ.Α. του ΟΗΕ και άρα στην ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ. 

Γι αυτό άλλωστε και σε πολλές περιπτώσεις Ο ΕΦΕΤΗΣ σας λέει πως ούτε η ΕΕ θα λύσει το κυπριακό, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία. Η μόνη χώρα που μπορεί να λύσει το κυπριακό είναι η ΑΓΓΛΙΑ και με την ΑΓΓΛΙΑ θα έπρεπε προ πολλού να είχαμε ευθυγραμμίσει τα συμφέροντα μας αλλά έτσι πελλότοπος που είμαστε, ούτε ακούμε ούτε καταλάβουμε. 

Γιατί σας ρώτησα; Μα επειδή το είπε ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ. Έχει και τρομερό ενδιαφέρον ο τρόπος που το είπε. Οπόταν σας παραθέτω αυτούσια την ερώτηση που του υποβλήθηκε και την αυτούσια απάντηση που έδωσε (αγγλική γλώσσα η αυτούσια, στα ελληνικά ανεπίσημη μετάφραση) 

Question: Thank you.  As one of the parties seems to contest the mandate by itself by speaking of the two-States solution, would it be time for your Security Council to convene again, to either reinforce the mandate or to raise again the question of, on whether the mandate should be should be amended or changed?

Thank you. Ερώτηση: Ευχαριστώ. Καθώς ένα από τα μέρη φαίνεται να αμφισβητεί από μόνη της την εντολή μιλώντας για τη λύση των δύο κρατών, θα ήταν καιρός να συγκληθεί ξανά το Συμβούλιο Ασφαλείας σας, είτε για να ενισχύσει την εντολή είτε για να θέσει ξανά το ζήτημα, σχετικά με το αν η εντολή πρέπει να τροποποιηθεί ή να αλλάξει;

The Secretary-General: That is a question that you should ask the Security Council.  And by the way, the “pen holder” in relation to the Cyprus dossier in the Security Council is one of the delegations that participated in these talks. 

Γενικός Γραμματέας: Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να ρωτήσετε το Συμβούλιο Ασφαλείας. Και παρεμπιπτόντως, ο «κάτοχος της πέννας» σε σχέση με τον φάκελο της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι μία από τις αντιπροσωπείες που συμμετείχαν σε αυτές τις συνομιλίες. 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΜΕ…

Home