Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Πιάνει δουλειά ο Νίκαρος στη Λεμεσό για Αβέρωφ 

Ο ΕΦΕΤΗΣ -
22.05.2022 - 06:34

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Πιάνει δουλειά ο Νίκαρος στη Λεμεσό για Αβέρωφ 

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Γιατί ο Κάρογιαν κρατάει το κλειδί για Συμμαχία Κέντρου

d

Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο ή παράξενο, στο πολιτικό παρασκήνιο, αυτές τις μέρες συζητείται έντονα το Αρφούι μου, ο Μάριος Καρογιάν. Όχι για υποψήφιος, αλλά για τα πολιτικά «μαγειρέματα» που κάνει ως προς την εξεύρεση κοινού υποψηφίου που να υποστηριχτεί απ’ όσα περισσότερα κόμματα γίνεται. 

Εννοείται πως το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ είναι εκτός αυτών παραμέτρων αφού και τα δυο κόμματα έχουν ήδη αποφασίσει τον δικό τους υποψήφιο και το μόνο που απομένει είναι η επικύρωση του Μαυρογιάννη από πλευράς ΑΚΕΛ την 5η Ιουνίου. 

Οπόταν ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ αναζητεί φόρμουλα ώστε να συστρατευτούν μαζί ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ αλλά και δυνάμεις που είναι εκτός βουλής όπως ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κτλ

Στο πολιτικό παρασκήνιο λοιπόν λέγεται πως ο ΜΟΝΟΣ που ΜΠΟΡΕΙ να ΠΕΤΥΧΕΙ κάτι τέτοιο είναι ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΔΙΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙ

Ποιο είναι αυτό; Μα το ίδιο το κόμμα του, η ΔΗΠΑ. Και αν ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ παραμερίσει και αφήσει στην άκρη τα όσα προηγήθηκαν με το ΔΗΚΟ και αποδεχτεί να συνεργαστεί με το ΔΗΚΟ με ένα κοινό υποψήφιο (και γιατί όχι ακόμη και με τον ΝΙΚΟΛΑ υποψήφιο, λένε κάποιοι) τότε αυτόματα δημιουργείται ένας συνασπισμός minimum 3 κομμάτων (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ) και κάτι τέτοιο δημιουργεί δυναμική που θα προσελκύσει και άλλες δυνάμεις εντός και εκτός βουλής, όπως πχ Οικολόγους και Αλληλεγγύη. 

Δεν ξέρω αν είναι σε θέση το Αρφούι μου να πάρει την ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για κάτι τέτοιο, αλλά η ουσία παραμένει πως αν θέλει, μπορεί να κάνει παιχνίδι. 

Θα φανεί τις επόμενες μέρες… 

 

ΑΚΕΛ: Κόβουν διαρροές προς Αχιλλέα και Χριστοδουλίδη

d

Οι Σύντροφοί μου στο ΑΚΕΛ μελετούν και σφυγμομετρούν τα δεδομένα ώστε να πετύχουν την μεγαλύτερη συσπείρωση που μπορούν ώστε να θεωρείται ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ υποψήφιος που ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο. 

Οι πρώτες επαφές με την βάση είναι ενθαρρυντικές μου έλεγε Σύντροφος που παρακολουθεί τα πράγματα και μάλιστα όπως ο ίδιος τόνισε η επιλογή ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ πρέπει να θεωρείται πλέον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για το ΑΚΕΛ. Δηλαδή δεν αναμένονται εκπλήξεις ούτε και αλλαγή της απόφασης για τον Αντρίκκο. 

Άρα πρώτος σταθμός του ΑΚΕΛ, μου έλεγε, είναι η 5η ΙΟΥΝΙΟΥ όπου θα πραγματοποιηθεί η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του κόμματος και εκεί θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη. 

Μετά από αυτό η επικέντρωση του κόμματος θα επικεντρωθεί σε δυο άξονες: 

1/ Να παρουσιάσουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στα μέλη τους και στη βάση τους. Την ίδια ώρα να αρχίσει ο Α. Μαυρογιάννης τις δημόσιες παρεμβάσεις του ώστε να αρχίσουν οι πολίτες ευρύτερα να διαμορφώνουν άποψη για τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ. 

Αυτό θα βοηθήσει το κόμμα και στον δεύτερο άξονα. 

2/ Ο δεύτερος άξονας είναι αρχικά να κοπεί η ροή προς ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Ο Σύντροφος μου είπε πως η εκτίμηση του Κόμματος είναι πως η διακοπή ροής ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων προς ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ θεωρείται πιο εύκολη δουλειά απ’ ότι στον ΑΧΙΛΛΕΑ, και αυτό όπως μου είπε, επειδή «ο Χριστοδουλίδης αργά ή γρήγορα θα ξεφουσκώσει. Θα φανεί πως είναι χωρίς περιεχόμενο και εννοείται πως οι θέσεις του πόρρω απέχουν από την Αριστερά».  

 

Τι είπε ο κάττος για το ΑΚΕΛ & Αβέρωφ…

d

Προχθές ο κάττος έστειλε στον ΕΦΕΤΗ το εξής: 

«Ευθύνεται» ο Αβέρωφ Νεοφύτου για την Προεδρολογία από τώρα, 14 μήνες πριν, είπε ο Δαμιανού. 

Το ότι το έκανε 14 μήνες πριν, δείχνει αποφασιστικότητα, ετοιμότητα.

Εσύ (ρε Δαμιανού και άλλοι στο ΑΚΕΛ) έκαμνες διαπραγματεύσεις, λες και εν παίκτη που γυρέφκεις για να μπει στο ρόστερ.

 

Μετρήσεις: Αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα για Χριστοδουλίδη

d

Ο ΕΦΕΤΗΣ συνομιλώντας με ειδικό εκλογολόγο για τις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πιο συγκεκριμένα την πιο πρόσφατη, αυτή του SIGMA, σας μεταφέρει την ανάλυση του: 

Αν ήμουν ο Χριστοδουλίδης, θα με ανησυχούσε η μέτρηση του SIGMA. Για τρεις λόγους: Πρώτον, διότι ο Αβέρωφ φτάνει σχεδόν το 20%, δεύτερον, ο Αβέρωφ βρίσκεται στο 20% με μόλις την μισή συσπείρωση του ΔΗΣΥ και τρίτον, στην παράσταση νίκης ο Αβέρωφ βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από όλους.

Η διαφορά των 18 μονάδων που είναι μπροστά ο Χριστοδουλίδης, στην πραγματικότητα δεν είναι 18 μονάδες αλλά μόλις 9 μονάδες, είπε ο ειδικός. 

Διότι ο Αβέρωφ λαμβάνει 20% ποσοστά αλλά με μόλις 47% συσπείρωση του ΔΗΣΥ ενώ 40% του ΔΗΣΥ ψηφίζει Χριστοδουλίδη. 

Αυτό σημαίνει πως κάθε μονάδα που καταφέρνει ο Αβέρωφ να προσθέτει πάνω του από ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ αυτόματα αφαιρείται από τον Χριστοδουλίδη. Δηλαδή αν ο Αβέρωφ στην επόμενη Δημοσκόπηση εμφανιστεί με 25%, ο Χριστοδουλίδης από 37% θα πέσει στο 31% και αυτό μόνο από τις απώλειες προς ΔΗΣΥ και Αβέρωφ.  

Τέλος σημείωσε, πως αν ο Χριστοδουλίδης πέσει κάτω από το 30% έως τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, τότε, είπε, θα αρχίσει να απομακρύνεται το σενάριο να τον δούμε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

 

Πιάνει δουλειά ο Νίκαρος στη Λεμεσό για Αβέρωφ

d

Έξω φρενών είναι ο ΝΙΚΑΡΟΣ όπως ενημερώνομαι για την κατάσταση στη Λεμεσό, όπου αρκετοί Συναγερμικοί φαίνεται να επιλέγουν ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ αντί τον Πρόεδρο του κόμματος, ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. 

Ο Νίκαρος είναι θυμωμένος κυρίως διότι διάφοροι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομά του για να πείσουν και άλλους Συναγερμικούς να στηρίξουν ΝΙΚΟ αντί ΑΒΕΡΩΦ και ότι δήθεν ότι ο ίδιος ο ΝΙΚΑΡΟΣ ή η οικογένεια του στηρίζουν ΝΙΚΟ. 

Όπως έμαθε Ο ΕΦΕΤΗΣ ο Νίκαρος τα είπε ένα χεράκι σε σύσκεψη που έγινε στην παρουσία του και μάλιστα σε έντονο ύφος τους είπε να μεταφέρουν σε όλους και κυρίως σε ΛΕΜΕΣΙΑΝΟΥΣ πως «θα κόψει τα χέρια» όποιον εντοπίσει να χρησιμοποιεί το όνομά του ότι τάχα είναι υπέρ του ΝΙΚΟΥ. 

Χρήση του ονόματος του ΝΙΚΑΡΟΥ όπως λέχθηκε στον ΕΦΕΤΗ γίνεται και από προσωπικό του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ όπως μεμονωμένα μέλη της ΦΡΟΥΡΑΣ του αλλά και από κάποιους υπαλλήλους (γραφείς, συνεργάτες κτλ). 

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για Αβέρωφ εντοπίζεται στην πόλη του ΝΙΚΑΡΟΥ κάτι που δημιουργεί συνειρμούς… 

Και σε εκείνο ακριβώς το σημείο ήταν που ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ τους είπε πως την ΛΕΜΕΣΟ θα την αναλάβει ο ίδιος προσωπικά ώστε να «τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση», όπως είπε χαρακτηριστικά… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ο γάμος που έφερε κοντά Αβέρωφ - Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
01.07.2022 - 12:38

Ο γάμος που έφερε κοντά Αβέρωφ - Χριστοδουλίδη

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - Ο ΕΦΕΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 26/6

Ο ΕΦΕΤΗΣ εύχεται σε Χριστίνα Σαββίδη και Σάββα Σπυριδάκη να ζήσουν και βίο ανθόσπαρτο. 

Το γαμήλιο dinner που έγινε -που αλλού; Στη Λεμεσό- έκρυβε και μια πολιτική έκπληξη.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν και οι 2 προσκεκλημένοι και παρευρέθηκαν και οι δυο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν από την αρχή και παρέμεινε μέχρι το τέλος σχεδόν ενώ ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήρθε στο ενδιάμεσο και παρέμεινε για μια δυο ώρες και αποχώρησε. 

Πάντως οι δυο δεν κάθονταν στο ίδιο τραπέζι αλλά ούτε και αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους, όπως ξέρει Ο ΕΦΕΤΗΣ σύμφωνα με το Αλεπούδιν (informer του ΕΦΕΤΗ)… 

Home