Ο ΕΦΕΤΗΣ: Προωθούν 6 Βουλευτές Επικρατείας – Θα αυξηθούν σε 62;

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Προωθούν 6 Βουλευτές Επικρατείας – Θα αυξηθούν σε 62;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Η απάντηση της Λευκωσίας, σερβίρεται πάντα κρύα…!!!

Δ

Προς αγαπητούς Λεμεσιανούς και συμπαθείς Πάφιους (οι οποίοι πήγαν θύμα της Λεμεσού) Ο ΕΦΕΤΗΣ τους ενημερώνει πως «η απάντηση της Λευκωσίας, σερβίρεται κρύα»

Πέραν της πλάκας όμως, αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι πως οι δυο επαρχίες είναι ουσιαστικά σε ΑΥΣΤΗΡΟ LOCKDOWN

Ασχέτως πώς ειπώθηκε επικοινωνιακά, και ειπώθηκε «mild» για να μην ξεσηκωθούν οι κάτοικοι των δυο επαρχιών, η ουσία είναι πως οι δυο επαρχίες είναι «κλειστές». 

Ας ελπίσουμε, εφαρμόζοντας όλοι τα μέτρα, ότι αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα χρειαστεί lockdown, αλλά «ήντα ξέρω»… 

Μην ανησυχείτε όμως. Ως δια μαγείας πριν τα Χριστούγεννα όλα θα είναι ΟΚ άρα θα λειτουργήσει το παζάρι, να «φάνε» τον 13ο τους οι δημόσιοι (εν οι μόνοι μάλλον που έμειναν να πιάννουν 13ο μισθό και πάλι καλά) και αμέσως μετά τις εορτές να περιμένετε ακόμη ένα μικρό ή μεγάλο lockdown μέσα ή προς τα τέλη Ιανουαρίου. 

Και βλέπουμε… 

 

Ο Μακρόν έκανε πραξικόπημα με τον Στρατό για Covid19;

Δ

Αρκετός ντόρος για την εμπλοκή Στρατού στην εφαρμογή των μέτρων για COVID19. Δυο πράματα: 

ΕΝΑ: Άτσαλα, άγαρμπα η Κυβέρνηση διαφήμισε ότι «θα βγάλει τον Στρατό» για εμπλοκή στην εφαρμογή μέτρων. Μα γίνεται αυτό το πράμα; Βγες και πες όμορφα και ωραία, όπως έκαναν μετά, ότι θα χρησιμοποιηθεί προσωπικό από την Εθνική Φρουρά, προς ενίσχυση των βαρδιών και των περιπόλων της Αστυνομίας, διότι το προσωπικό της Αστυνομίας δεν αρκεί. Πες επίσης ότι οι Στρατιωτικοί απλώς θα συνοδεύουν τους Αστυνομικούς και δεν θα κόβουν εξώδικα. Τι πιο απλό πράμα; 

ΔΥΟ. Λαϊκίστικα, επιφανειακά οι άλλοι (μαζί και το ΑΚΕΛ) βγήκαν να το κάνουν μέγα θέμα ωσάν να γίνεται πραξικόπημα. Μα δεν το ξέρουν ότι και ο Μακρόν έκανε χρήση του Στρατού για τα μέτρα του Covid19; Ξέχασαν ότι και η Βρετανία και άλλες τόσες χώρες το ίδιο έπραξαν; Έκαναν δηλαδή πραξικόπημα; 

Οι υπερβολές σε αυτό τον τόπο είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο!!! 

ΥΓ. Ελάτε και ένα θέμα του ECONOMIST μπας και δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα... «Armies are mobilising against the coronavirus»

 

Οι ψεκασμένοι, αρνητές του Κορωνοϊού…

Δ

Τα Social Media το είπαμε ξανά. Αναδεικνύουν και ένα άλλο πρόσωπο της κοινωνίας. Αυτό το θλιβερό, το μίζερο, το οποίο σε κάνει να τρέμεις μόνο και με την ιδέα ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και είναι και πολλοί… 

Όπως πχ οι αρνητές της ύπαρξης του Κορωνοϊού.

Αγαπητοί μου, ο Κορωνοϊός υπάρχει. Είτε είναι σαν γρίπη, είτε όχι, υπάρχει. Η διασπορά του επίσης είναι τεράστια και ο ιός για τους περισσότερους ΔΕΝ είναι θανάσιμος αλλά για πολλούς είναι.

Το ξέρω; Όχι! Αλλά έτσι μας λένε οι Ειδικοί. Και από την στιγμή που ΔΕΝ είμαι ειδικός, προτιμώ να ακούω τους Ειδικούς παρά τον όποιο αθκιασερό μέσα στα Social Media που ούτε και αυτός είναι ειδικός. 

Και ακριβώς εδώ είναι η προσπάθεια. Να προστατέψουμε αυτούς για τους οποίους είναι θανάσιμος ο ιός, και οι οποίοι δεν ξέρουν οι επιστήμονες ποιοι είναι. Μπορεί να είναι θανάσιμος και για μένα ή και για σένα ή και για το παιδί σου ή και για τους γονείς σου ή και για τους παππούδες και γιαγιάδες σου. Ακριβώς αυτό είναι που τον κάνει επικίνδυνο! 

 

Είστε κατά της ΔΔΟ; Τώρα έχετε αντιπροσώπους: Σιζό και Λιλλήκας

Δ

Αν είστε κατά της ΔΔΟ (Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας) τώρα μπορείτε να αντιπροσωπεύεστε στη Βουλή από ΕΔΕΚ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

ΣΙΖΟ και ΛΙΛΛΗΚΑΣ τα βρήκαν και ετοιμάζονται ΦΟΥΛ για τις Βουλευτικές εκλογές του ’21. 

Ήδη γράφτηκαν και τα 11 ονόματα από πλευράς ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που θα φιλοξενηθούν στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ – Διαβάστε τα εδώ

 

Βουλευτικές χωρίς Συνέδριο ΑΚΕΛ

Δ

Η πανδημία μας έφαγε το 23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σύντροφοι….

Ενώ αρχικά το Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για τον περασμένο Ιούνιο, ακυρώθηκε εξαιτίας των μέτρων για μείωση του κορωνοϊού. 

Μετά οι ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ μου προγραμμάτιζαν το Συνέδριο τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου αλλά τελικά τα νέα μέτρα -που απαγορεύουν την πραγματοποίηση Συνεδρίων, εκδηλώσεων κτλ- έφαγαν εκ νέου το Συνέδριο. 

Οι σκέψεις που γίνονται στα άνω δώματα της οδού ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ είναι να πάνε σε Βουλευτικές τον Μάιο χωρίς να προηγηθεί το Συνέδριο και αυτό να πραγματοποιηθεί το Καλοκαίρι του 2021. 

Πάντως σας υπενθυμίζω ότι στα Συνέδρια του ΑΚΕΛ είθισται να δίδεται και η γραμμή για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές.

Δηλαδή στο Συνέδριο θέτει το πλαίσιο, το οποίο «δείχνει» και το που θα κινηθεί το κόμμα αν θα κατέλθει αυτόνομα ή θα επιδιώξει συνεργασίες… 

Υπομονή λοιπόν Νικόλα... (ουπς)!

 

Χάθηκε ο Αβέρωφ. Τον είδατε;

Δ

Ρε παιδιά, ψάχνω τον Αβέρωφ. 

«Μήπως τον είδατε;», όπως γράφουν και οι ευφάνταστοι δημοσιογράφοι των SITES όταν η Αστυνομία ψάχνει κάποιο πρόσωπο (σου έρχονται 10 push notifications «μήπως τον είδατε;», «μήπως τον είδατε;», «μήπως τον είδατε;»). 

Ο Πάφιος λοιπόν εξαφανίστηκε. Ούτε μιλάει, ούτε λαλάει… 

Μα συμβαίνουν τόσα και τόσα και ο Αβέρωφ δεν κάνει ούτε μισή παρέμβαση… 

Ξέρετε γιατί, σωστά;

Σου λέει ο «Πίνδαρος», ‘που να πάς και βρέχει;’ 

 

Προωθούν 6 Βουλευτές Επικρατείας – Θα αυξηθούν σε 62;

Δ

Λοιπόν. 

Το ότι προωθείται εκ νέου η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ψηφοφορία το γνωρίζετε φαντάζομαι. Ο ΔΗΣΥ επανέφερε την πρόταση του για εφαρμογή της Οριζόντιας ψηφοφορίας για τις εκλογές του 2021. 

ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ αυτής της φιλοσοφίας είναι και το Κίνημα Οικολόγων αλλά και άλλοι στη Βουλή. 

Το πλαίσιο εφαρμογής της είναι το εξής: 6 Βουλευτές να είναι «ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ» και να ψηφίζονται από ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (όχι ανά επαρχία δηλαδή) και ο κάθε ψηφοφόρος να δικαιούται να επιλέξει οποιοδήποτε υποψήφιο ανεξαρτήτως κόμματος. Οι Υποψήφιοι Επικρατείας εννοείται θα είναι σε άλλο ψηφοδέλτιο. Οπόταν θα έχει πχ 6 υποψήφιους ο ΔΗΣΥ, 6 υποψήφιους το ΑΚΕΛ, 6 υποψήφιους το ΔΗΚΟ και πάει λέγοντας. Αν ο ψηφοφόρος θα έχει δικαίωμα μέχρι 2 σταυρούς τότε θα μπορεί πχ να ψηφίσει έναν του ΔΗΚΟ και ένα/μια της ΕΔΕΚ ή όποιο άλλο υποψήφιο, οποιουδήποτε κόμματος. Οι 6 πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης εκλέγονται βουλευτές. Βεβαίως σε αυτό υπάρχουν και άλλες απόψεις ότι οι 6 έδρες επικρατείας να κατανέμονται στα κόμματα βάσει των ποσοστών τους και τότε να εκλέγονται ως Επικρατείας οι βουλευτές με τους περισσότερους ψήφους στο κόμμα τους. 

Η ουσία όμως είναι άλλη: Κομματικός Αξιωματούχος συζητώντας με τον ΕΦΕΤΗ έθεσε το εξής ερώτημα:

Αν 6 θα είναι ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, τότε το σύνολο των Βουλευτών θα αυξηθεί κατά έξι; Άρα από 56 θα γίνουν 62 οι Βουλευτές; Ή οι έξι επικρατείας θα αφαιρεθούν από τους 56 και άρα θα εκλέγονται μόνο 50 βουλευτές ανά επαρχία και οι 6 ανά το παγκύπριο;

Αν θα ισχύσει το δεύτερο, τότε αυτόματα η ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΛΕΜΕΣΟΣ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ και ίσως ΛΑΡΝΑΚΑ χάσουν έδρες. Δηλαδή από 2 έδρες ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟΣ και από μια ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ και ΛΑΡΝΑΚΑ. 

Σήμερα οι έδρες ανά Επαρχία έχουν ως εξής: 

Εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας 20 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Λεμεσού 12 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου 11 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Λάρνακας 6 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Πάφου 4 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Κερύνειας 3 έδρες

Αν οι έξι επικρατείας αφαιρεθούν από τους 56 σημαίνει πως οι έδρες ανά επαρχία και βάσει των ψηφοφόρων του 2016 θα διαμορφωθούν ως εξής: 

Εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας 18 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Λεμεσού 10 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου 10 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Λάρνακας 5 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Πάφου 4 έδρες

Εκλογική περιφέρεια Κερύνειας 3 έδρες

Αντιλαμβάνεστε πως θα γίνει ΣΦΑΓΗ και στις επαρχίες μεταξύ των διεκδικητών… 

Αλλά για να δούμε; Θα ψηφίσει η πλειοψηφία την ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ψηφοφορία ή θα παραμείνουν πάλι ταμπουρωμένοι στα κομματικά τους στεγανά;

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Home