Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Σοβαρός προβληματισμός στο ΑΚΕΛ & τα 3 ενδεχόμενα… 

Ο ΕΦΕΤΗΣ -
02.10.2022 - 06:23

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Σοβαρός προβληματισμός στο ΑΚΕΛ & τα 3 ενδεχόμενα… 

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Χαμός και πάλι με την επιστολή Αννίτας

d

Ο κακός χαμός έγινε και πάλι με νέα επιστολή της Προέδρου της Βουλής (πώς πέρασες στο μεταξύ Αννίτα στην Ιαπωνία;) προς όλους τους Βουλευτές να δηλώνουν το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ σε περιπτώσεις που υπάρχει όταν συζητείται κάτι στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. 

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση για τις Τ/κ περιουσίες, όπου 3 βουλευτές μέλη της αρμόδιας επιτροπής φαίνεται να είχαν σύγκρουση συμφέροντος αφού είτε οι ίδιοι είτε μέλη της οικογένειας τους διαχειρίζονται τ/κ περιουσίες και αυτοί οι 3 Βουλευτές ΔΕΝ δήλωσαν την σχέση τους.  

Η Αννίτα μόλις ενημερώθηκε έκανε αυτό που ξέρει να κάνει: Πήρε μια Α4 και έγραψε μια αυστηρή επιστολή, σακκουλιάζουντας ΟΛΟΥΣ τους Βουλευτές, ωσάν και όλοι να κρύβουν σχέσεις συμφέροντος είτε για το συγκεκριμένο θέμα είτε για άλλα. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ το έγραψε ξανά: Αννίτα, αυτό ΔΕΝ επιτρέπεται και ΔΕΝ είναι σωστό

Είναι ωσάν να υπάρχει καταγγελία εις βάρος ενός Ιατρού ότι πληρώθηκε χωρίς να εκδώσει απόδειξη και ο Πρόεδρος των Ιατρών να στέλνει επιστολή σε ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ τους γιατρούς της Κύπρου και να τους λέει να εκδίδουν απόδειξη… 

Από την στιγμή που ήξερες ποιοι 3 ήταν αυτοί οι Βουλευτές έπρεπε να αποστείλεις την επιστολή σε αυτούς τους 3 ή ακόμη εγώ σου λέω θα έπρεπε να τους έστελνες απευθείας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. ΑΚΟΜΗ αν ήθελες ή αν θέλεις μπορείς να προτείνεις και αλλαγές για να μην είναι αυτή η Επιτροπή ξεδοντιασμένη, η οποία ουσιαστικά δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα περισσότερο από μια ‘επίπληξη’. 

 

Νίκος - Πέτυχε η Πάφος, λίγοι στη Λευκωσία

d

Πέτυχε η συγκέντρωση του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ στην ΠΑΦΟ αλλά δεν ήταν και τόσο πετυχημένη η συγκέντρωση του στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του ανέμεναν περισσότερο κόσμο στην Πανεπαρχιακή Λευκωσίας. 

Ωστόσο Ο ΕΦΕΤΗΣ πρέπει να σας πει κάτι: Οι Συγκεντρώσεις ΔΕΝ θα κρίνουν τις εκλογές

Υπάρχει κόσμος που δεν πάει σε συγκεντρώσεις και θα πάει να ψηφίσει, υπάρχουν και εκείνοι που πάνε σε συγκεντρώσεις αλλά τελικά δεν θα ψηφίσουν και υπάρχουν -ναι παράξενο αλλά υπάρχουν- που μπορεί να πάνε σε συγκέντρωση ενός υποψηφίου (λόγω υποχρέωσης, λόγω, λόγω) αλλά να μην τον ψηφίσουν. 

Οπόταν τελικός κριτής είναι η κάλπη και κανένας άλλος. 

 

Η δύναμη του Φούλη στους Εβραίους... αλλά αυτοί ΔΕΝ ψηφίζουν!

d

Ο ΑΒΕΡΩΦ έκανε show στο Ισραήλ αφού συναντήθηκε με τους ‘ανθρώπους κλειδιά’ του εβραϊκού κράτους. Είδε τον Πρόεδρο του Ισραήλ τον κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, τον πρώην Πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, τον τέως Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ κ. Yuval Steinitz, την Υπουργό Εσωτερικών κα. Ayelet Shaked, τη νυν Υπουργό Ενέργειας κα. Karine Elharrar, την Υπουργό Μεταφορών κ. Merav Michaeli. Είδε ακόμη τον Γενικό Διευθυντή της Delek κ. Yossi Abu και εννοείται και τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ'. 

Με λίγα λόγια ο Πάφιος Συναγερμικός Πρόεδρος και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ωσάν να μας έλεγε: ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ. 

Οι σχέσεις δε του Αβέρωφ με τον Πρόεδρο του Ισραήλ είναι εξαίρετες αφού ο δεύτερος ‘πέταξε’ τα πρωτόκολλα, κατέβηκε και υποδέχτηκε τον Φούλη στην είσοδο, τον ξενάγησε στην αυλή του Προεδρικού. 

Πάντως ΑΒΕΡΩΦ, αν ψήφιζαν οι ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ θα ήσουν ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Τώρα όμως πρέπει να βουρήσεις στους Κυπραίους να τους πείσεις…

 

Quiz: Τα οικόπεδα γύρω από το νέο γήπεδο Λεμεσού…

d

Ποιος πολιτικός εμφανίζεται να έχει άμεσο / έμμεσο συμφέρον με ακίνητα γύρω από το νέο γήπεδο Λεμεσού και δεν είναι ‘ένθερμος’ για την δημιουργία δρόμων γύρω από την περιοχή…; 

 

Κουλίας: Βρήκε τη δουλειά που του ταιριάζει

d

Ο ΚΟΥΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ βρήκε τη δουλειά που του ταιριάζει. 

Όπως ξέρετε ο Κουλίας προήδρευε του κράτους αφού από την μια ο ΝΙΚΑΡΟΣ ήταν σε tour με το νέο του toy, το τζετ, και από την άλλη η καημένη η ΑΝΝΙΤΑ έτρεχε στην Ιαπωνία να θάψουν τον πρώην Πρωθυπουργό. Οπόταν ανάλαβε ο ΚΟΥΛΙΑΣ. 

Ε δεν θα το πιστέψετε. Ο ΚΟΥΛΙΑΣ από την ημέρα που ανέλαβε μέχρι την ημέρα που παρέδωσε υπέγραφε αβέρτα απελάσεις αλλοδαπών. 

Αν αφήσετε ένα μήνα τον ΚΟΥΛΙΑ να προεδρεύει θα κινδυνέψουμε κι’ εμείς να απελαθούμε από την Κύπρο…  

 

Νίκαρος: Περιχαρίζει βολτάροντας με το τζετ

d

Ο Νίκαρος θυμίζει έναν μητσί που το όνειρό του ήταν να πάρει ένα ποδήλατο και μόλις το πήρε κάνει βόλτες και γύρες μέσα στη γειτονιά και δεν σταματά λεπτό. 

Έτσι έπαθε και ο ΝΙΚΑΡΟΣ με το ΤΖΕΤ της Κυπριακής Δημοκρατίας που μας δώρισε η Ελλάδα. 

Από την ημέρα που το πήραμε ο ΝΙΚΑΡΟΣ ‘κόφκει του μίλια’. 

Μάλιστα με την επιστροφή του από ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ σε ΛΟΝΔΙΝΟ το πήρε και πήγε ΑΛΙΚΑΝΤΕ (Ισπανία) μια μέρα πριν την προγραμματισμένη σύνοδο των μεσογειακών χωρών της ΕΕ (EUMED-9). 

Τελικά ήταν ο μόνος Πρόεδρος Κράτους που πήγε στο Αλικάντε διότι την επομένη το πρωί ειδοποιήθηκαν όλοι ότι ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας ήταν θετικός στον κορωνοιό και ως εκ τούτου η Σύνοδος θα ακυρωθεί. 

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ μου όμως ήδη ήταν εκεί, και έπινε τον καφέ του στο Αλικάντε

Αλλά no problem. Αφού έχουμε δικό μας τζετ, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει Κύπρο και μάλιστα θα ήταν εγκαίρως πίσω στην Κύπρο για την Συνεδρία του Υπουργικού. 

Δεν έγινε γνωστό αν καθ οδόν προς Κύπρο, πάρκαρε και στο Μονακό για ένα fredo… 

 

Σοβαρός προβληματισμός στο ΑΚΕΛ & τα 3 ενδεχόμενα…

d

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ και ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟΣ προβληματισμός υπάρχει στο ΑΚΕΛ

Όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ στο ΑΚΕΛ, ηγεσία και στελέχη, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το θέμα των Προεδρικών 2023 αφού ο υποψήφιος τους ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ δεν εμφανίζεται να ‘παίρνει τα πάνω του’ σε ποσοστά και να μπορεί να συσπειρώσει τους ΑΚΕΛικούς. 

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι στην ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και για τα σημαντικά ποσοστά ΑΚΕΛικών που εμφανίζονται να επιμένουν στην υποψηφιότητα ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και να μην ‘επαναπατρίζονται’. 

Ένας από τους λόγους, όπως λέχθηκε στον ΕΦΕΤΗ, είναι και η αδυναμία του υποψηφίου του ΑΚΕΛ να συσπειρώσει και να φέρει ‘μέσα’ δυσαρεστημένους ΑΚΕΛικούς. 

Πάντως στους ΑΚΕΛικούς κύκλους συζητούνται 3 ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ: 

ΕΝΑ. Να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν και να πάει το ΑΚΕΛ με ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ μέχρι τέλους. 

ΔΥΟ. Να αναμένουν τους 4 ανεξάρτητους αν θα ενωθούν ‘εις έναν’ και να δουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν και αυτοί αυτόν τον ‘έναν’ (στο μεταξύ Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει πως θα είναι δύσκολη η συνένωση των τεσσάρων ‘εις έναν’ και το πιθανότερο είναι ο Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ να συνεχίσει μόνος του και οι άλλοι δυο (Ηλιάδης, Πρωτοπαπάς) να στηρίξουν ΑΧΙΛΛΕΑ)

ΤΡΙΑ. Πάντως κάποιοι, πιο τολμηροί ΑΚΕΛικοί, θεωρούν πως το κόμμα θα πρέπει να δράσει άμεσα μιας και ο χρόνος τελειώνει και όπως έχουν τα πράγματα -υποστηρίζουν- πως μόνο μια υποψηφιότητα ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ θα μπορούσε να φέρει την ανατροπή. Το όνομα της ΕΙΡΗΝΗΣ δεν είναι τυχαίο αφού αυτό ήδη μετρήθηκε παλαιότερα με πολύ καλά αποτελέσματα και επιπλέον η ΕΙΡΗΝΗ ως μάχιμη πολιτικός είναι πανέτοιμη να ριχτεί στην μάχη. 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Τσιαοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Home