Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Startαρε ο Αβέρωφ… 

Ο ΕΦΕΤΗΣ -
07.08.2022 - 06:26

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Startαρε ο Αβέρωφ… 

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Τελικά πότε είναι καλός ο Ελεγκτής;

d

Τον τελευταίο μήνα προέκυψαν ΤΡΕΙΣ περιπτώσεις για τις οποίες ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ αμφισβητήθηκε. Ίσως πιο έντονα από ποτέ. 

Η πρώτη ήταν όταν είδε το φως της δημοσιότητας ειδική έκθεση του Ελεγκτή για τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ από τα οποία επωφελείται και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ (πληρωμένα δίδακτρα των τεσσάρων παιδιών ΝΙΚΟΥ & ΦΙΛΙΠΠΑΣ). 

Η δεύτερη αφορούσε Έκθεση της ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ για τα ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗΣ του ΥΠΕΞ (όπου διαφάνηκε πως ο πρώην ΥΠΕΞ και νυν ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΚΟ / ΕΔΕΚ) τα δαπανούσε σε tshirts, events και άλλα άσχετα με τα της διαφώτισης για το κυπριακό. 

Η τρίτη και πλέον πρόσφατη για ασυμβίβαστο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΟΑΥ, αφού η σύζυγός του είναι επαγγελματίας υγείας. 

Άστε που κάποια ΜΜΕ ενώ ΕΠΙΝΑΝ νερό στο όνομα του ΕΛΕΓΚΤΗ, ειδικά για την πρώτη έκθεση του (για τα επιδόματα του ΥΠΕΞ), όχι μόνο ΔΕΝ έγραψαν μισή πρόταση (διότι στηρίζουν ΝΙΚΟ;) αλλά βγήκαν και κατηγόρησαν τα άλλα ΜΜΕ που έγραψαν για την έκθεση. 

Αλλά ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ πρέπει να αποφασίσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πότε είναι καλός τελικά ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ; 

Δεν γίνεται να ‘εξυμνούμε’ την ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία κάνει τη δουλειά της και την κάνει σωστά. Οπόταν καλά είναι να είμαστε προσεκτικοί. Όχι μόλις βγάλει κάτι αρνητικό για ‘έναν δικό μας’ να την κατηγορούμε και μόλις βγάλει κάτι αρνητικό για ‘έναν μη δικό μας’ να την αποθεώνουμε.  

 

Γιατί δεν πάει κόσμος να ζήσει στα Ορεινά…

d

Από 1 Ιουλίου του 2019 όπου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα πρώτα στεγαστικά σχέδια για ακριτικές, αγροτικές και ορεινές περιοχές, μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2022 εγκρίθηκαν συνολικά 772 αιτήσεις ύψους €27.3 εκατομμυρίων, έγραφε τις προάλλες η Offsite News σε ρεπορτάζ της.

Παράλληλα έγραφε πως από τις 772 αιτήσεις μόνο οι 29 (!!!) αφορούσαν για ανέγερση κατοικίας σε Εξόχως Ορεινές Περιοχές. 

Με λίγα λόγια αγαπητοί μου ο κόσμος δεν θέλει να κατοικήσει στα Ορεινά της Κύπρου. 

Και αυτό γιατί; 

Μα είναι απλό. Διότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ τις αναγκαίες υπηρεσίες στις εξόχως ορεινές περιοχές. 

Για παράδειγμα συζητούν για ένα αυτοκινήτοδρομο από την Κοκκινοτριμιθιά έως την Ευρύχου εδώ και 20 χρόνια (!!!) και σκεφτείτε πως ακόμη ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ από που θα διέλθει. Υποτίθεται θα αρχίσουν τις εργασίες για το μισό τμήμα και για το άλλο μισό ακόμη δεν συμφώνησαν. 

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Και δεν εννοούμε να γίνουν αυτοκινητόδρομοι παντού. Αλλά εννοούμε πως υπάρχουν χίλια άλλα δυο πράματα να γίνουν για να γίνουν οι ορεινές περιοχές ελκυστικές στους πολίτες. Υποδομές, υπηρεσίες, ιατρεία, σχολεία κτλ. 

 

ΚΟΥΙΖ: Ποιος υποψήφιος «άφησε» το twitter και πήγε Instagram;

d

Ευκολάκι το κουιζάκι μας και αυτή τη βδομάδα, το οποίο είναι το εξής: 

Ποιος υποψήφιος «άφησε» το twitter και ασχολείται κατά κύριο λόγο με Instagram; 

Ο συγκεκριμένος έχει να ποστάρει κανένα μήνα στο twitter ενώ στο Instagram απ’ ότι μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ δεν αφήνει μήνυμα που να μην απαντά (και καλά κάνει). 

Ο υποψήφιος φαίνεται κατάλαβε πως το twitter πλέον κατάντησε ένα τοξικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αρκετά τρολ. 

Οπόταν τι έκανε; 

Άφησε τα δικά του τρολ να ‘κάνουν την δουλειά στο twitter’ και μερικούς πραγματικούς χρήστες να τον υποστηρίζουν και ο ίδιος ασχολείται με το INSTA που είναι και της μόδας…. Και καλά έκανε αν ρωτάτε την θέση του ΕΦΕΤΗ. 

Εεεεεεε…. Ή είσαι in ή δεν είσαι. 

 

ΑΝΤΙ-ΑΠΟΕΛ, ΑΝΤΙ-Μάκης, ΑΝΤΙ-Αβέρωφ, ΑΝΤΙ-Νικόλας κτλ

d

Αν δεν το καταλάβατε κοπέλες και κοπέλια βρισκόμαστε στην εποχή των ΑΝΤΙ

Η αρχή έγινε με τους ΑΝΤΙ-ΟΜΟΝΟΙΑ επειδή η Shυλλάκα έπιανε σερί τα Πρωταθλήματα. Ωστόσο επειδή τότε η τεχνολογία ήταν πρωτόγονη ή δεν υπήρχε καν, δεν ήταν και τόσο διαδεδομένη αυτή η τάση του «ΑΝΤΙ». 

Στην σύγχρονη εποχή εμφανίστηκαν οι ΑΝΤΙ-ΑΠΟΕΛ. Το ίδιο σκηνικό όπως τότε με ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά τώρα με το ΑΠΟΕΛ αφού ο ΘΡΥΛΟΣ την τελευταία 10ετία τους πήρε και τα σώβρακα. 

Μετά συνεχίστηκε η τάση των ‘ΑΝΤΙ’ με τον ΜΑΚΗ τον Μανιταρά τον Πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ. Δηλαδή σε φάση ‘εμφύλιου’ οι ΑΠΟΕΛίστες δημιουργήθηκαν οι ‘ΑΝΤΙ-Μάκηδες’. Είτε για προσωπικούς λόγους, είτε για λόγους σημασίας είτε και είτε. 

Με την έναρξη της προεκλογικής και την εμφάνιση των διαφόρων υποψηφίων αναδείχθηκε ακόμη μια τάση. Αυτή των ΑΝΤΙ-Αβερωφικών, που και πάλι παραπέμπει σε εμφύλια κατάσταση στο ΔΗΣΥ με όσους δεν διορίστηκαν, δεν προάχθηκαν, δεν κανονίστηκε το κοπελλούδι τους να τα έχουν με τον ΑΒΕΡΩΦ. 

Το ίδιο έγινε και στο ΔΗΚΟ με τους ‘ΑΝΤΙ-Νικολήδες’ όπου διάφοροι ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΔΗΚΟικοί με το που βρέθηκαν εκτός ‘εξουσίας’ και εκτός του ‘κύκλου του Νικόλα’ άρχισαν την μουρμούρα με αποκορύφωμα τη διάσπαση του ΔΗΚΟ. 

Όπως και στην ΕΔΕΚ με τους ‘ΑΝΤΙ-Σιζοπουλικούς’ που επειδή κάποιοι ΕΔΕΚίτες ΔΕΝ πάνε τον Μαρίνο είναι άξιοι να διαλύσουν την ΕΔΕΚ μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουν τον ΣΙΖΟ.  

Γενικά λοιπόν ζούμε σε μια εποχή του ‘ΑΝΤΙ’. 

Κάνω επιλογές βάσει του ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ αντί του ΤΙ ΘΕΛΩ. 

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ λαλώ σας. Είναι ωσάν να αγοράζεις Mercedes (έστω και αν δεν σου αρέσει) επειδή ΔΕΝ θέλεις BMW (btw δεν παίζονται τα νέα μοντέλα της BMW).

#ΠΕΛΛΟΤΟΠΟΣ 

 

Μετακομίζει η ΔΗΠΑ….

d

Όσοι δεν το μάθατε μετακομίζει η ΔΗΠΑ….

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ δεν φεύγει από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ αν αμέσως ΟΛΟΙ σκεφτήκατε αυτό. 

Απ’ εκεί η ΔΗΠΑ δεν ταράσσει έστω και να εκλεγεί ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Το αρφούι μου θα βρει τον τρόπο. 

Η ΔΗΠΑ λοιπόν, μετακομίζει σε νέα γραφεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Η παράταξη του Μάριου Καρογιάν θα εγκαταλείψει το κτίριο στην Γρίβα Διγενή και θα μεταφερθεί από τις 22 Αυγούστου στην οδό Δασουπόλεως 7 στον Στρόβολο.

 

Πιο ακριβείς Δημοσκοπήσεις από Φθινόπωρο

d

Με τις καλοκαιρινές τουρνέ σε όλη την Κύπρο να βρίσκονται σε εξέλιξη των βασικών υποψηφίων, αλλά και τις συζητήσεις που προγραμματίζονται -πλέον- με φορμάτ debate, συνεντεύξεων ή παρουσιάσεων, οι δημοσκοπήσεις ίσως να έχουν άλλη εικόνα το ερχόμενο Φθινόπωρο (ή και όχι; Παναγία μου και θα πάθει καρδιακό ο Φούλης μου αν δεν αλλάξει η εικόνα).

Όπως σας είπε Ο ΕΦΕΤΗΣ και παλαιότερα, ασχέτως όμως από το τι θα δείχνουν οι Δημοσκοπήσεις το Φθινόπωρο, τα δεδομένα θα είναι πιο ακριβή σε σχέση με τις τάσεις στην κοινωνία και τη δυναμική των υποψηφίων.

Με λίγα λόγια, ανεξαρτήτως το τι θα δείχνουν οι Δημοσκοπήσεις το Φθινόπωρο (μπορεί δηλαδή να δείχνουν αυτά που έδειχνα πριν, μπορεί και όχι) η ουσία είναι πως θα είναι πιο ακριβείς. Με πιο ξεκάθαρα δεδομένα και με πιο κοντά στην πραγματική τάση των πολιτών. 

Τον δικό τους ρόλο, εννοείται, θα διαδραματίσουν τα τελικά κείμενα των προεκλογικών προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας από τα επιτελεία των υποψηφίων.

Ταυτόχρονα, τα όποια χαρτιά σε πολιτικό επίπεδο, οι προτάσεις ή και τα άτομα που θα στηρίξουν τις υποψηφιότητες έχουν τη δική τους σημασία.

Συνεπώς, από Φθινόπωρο και όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα δούμε την ουσία των πραγματικών προθέσεων του εκλογικού σώματος και προς ποια κατεύθυνση θα κλειδώσουν τα ρεύματα δημοφιλίας.

Ωστόσο ΠΟΤΕ μην ΞΕΧΝΑΤΕ δυο πράματα: 

Ένα. Οι δημοσκοπήσεις ΔΕΝ είναι κάλπη (και όπως μας έδειξαν σε σειρά τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων άλλα έλεγαν οι μετρήσεις και άλλα η κάλπη) 

Δυο. Η ΣΟΒΑΡΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ κρίνει τον νικητή η οποία θέλει σταθερότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια και πρόεδρο που να ξέρει τι του γίνεται. 

 

Startαρε ο Αβέρωφ…

d

Ο Αβέρωφ εστάρταρε αλόπως παίδες. 

Δεν εξηγείται αλλιώς να μας τριγυρνά από το ΚΑΛΥΒΑ στην ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, να μας πηγαίνει στην ΑΡΓΑΚΑ και να καταλήγει στο ΑΜΜΟΣ στη ΛΑΡΝΑΚΑ… 

Και το κυριότερο; Όσο προχωρούσε εμφανίζονταν και περισσότεροι. 

Μα είδατε τι γινόταν στη Λάρνακα; 

3,000 κόσμος, νέοι, παραγωγική τάξη κτλ βρέθηκε εκεί, στην εκδήλωση ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΒΕΡΩΦ. 

Πάντως Συναγερμικοί έλεγαν στον ΕΦΕΤΗ πως ‘τόσο κόσμο έχει από την προεκλογική του Αναστασιάδη το 2012 να μαζέψουμε ως κόμμα’. Ενδεικτικό και το βίντεο που κυκλοφόρησε ο ΔΗΣΥ: 

Ρε μπας και ο ΦΟΥΛΗΣ θα κάνει την έκπληξη και θα διαψεύσει τις μετρήσεις;;;;;;;;;;;;;;

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Μπάιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Home