Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Στήνονται δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ το 2021 στο πολιτικό σκηνικό

Ο ΕΦΕΤΗΣ -
03.01.2021 - 09:10

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Στήνονται δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ το 2021 στο πολιτικό σκηνικό

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Υπήκοοι μου. Και ελπίζω το 2021 να μην μας «πετσοκόψει» όπως έκανε το 2020. Άντε ρε 2020, ουστ. Έξω απ’ εδώ!!!!

Μαλλιοτραβήγματα… στο twitter

d

Γιορτάρες μέρες που λέτε είδαμε μαλλιοτραβήγματα μεταξύ της Υπουργού Δικαιοσύνης και της κλίκας μιας εκπαιδευτικού από την Λάρνακα

Ο λόγος; 

Διότι η ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ κατήγγειλε στην αστυνομία ένα parody account στο Twitter, το λεγόμενο Lady Εμιλυ Καρτασιαν Duchess of Yiolou – parody (@edPLOgAQvtTQHJc) (είδε φώτο πάνω), το οποίο φαίνεται πως δημιουργήθηκε 27 Νοεμβρίου 2020. 

Το account και το point τέτοιων λογαριασμών είναι ότι προσποιούνται ωσάν να είναι το πρόσωπο, το οποίο σατιρίζουν

Το parody account μεταξύ άλλων σε κάποια φάση ανάρτησε φωτογραφία του πατέρα της Έμιλυς Γιολίτη και έγραψε: «Παιζε Απολλωνα!!! Κάτι πρέπει να καμω με το παπα μου, δεν μπορω να τον κυκλοφορησω ετσι σχεδιο με τα polo που τον Αθηαινιτη, Γοραζω του Αρμανι αλλα δεν τα φορει. Ουφφου πκιον». Το συγκεκριμένο σχόλιο δημιούργησε αντιδράσεις και η Υπουργός Δικαιοσύνης, όπως φαίνεται δεν το εξέλαβε ως σάτιρα, οπόταν προχώρησε σε παράπονο στην Αστυνομία. Στο μεταξύ, μετά τις αντιδράσεις το συγκεκριμένο σχόλιο μαζί με την φωτό του πατέρα της Έμιλυς διαγράφηκε. 

Μετά και το παράπονο, η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα οικίας εκπαιδευτικού στην Λάρνακα όπου παρέλαβε τεκμήρια για περαιτέρω εξέταση. Το θέμα αποκάλυψε η Offsite 27 Δεκεμβρίου (Έρευνα σε οικία για troll account για Έμιλυ Γιολίτη). 

Τελικά δεν κατάλαβα τι έγινε αλλά η Έμιλυ επανήλθε (είδε το επόμενο Σχόλιο πιο κάτω) και είπε πως δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον του «καλικάντζιαρού της» και από πλευράς της Εκπαιδευτικού αναρτήθηκε μια επιστολή από τον δικηγόρο της, όπου υποστηρίζεται ότι η εκπαιδευτικός δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο λογαριασμό του twitter. 

d

Όπως και να έχει αυτά συμβαίνουν, αντιζηλίες, πικρόχολα σχόλια, πικκαρίσματα. 

 

Εσείς φάγατε μηλόκρεμα;

d

Η Υπουργός 28 Δεκεμβρίου έγραψε στο twitter: «Καμία πρόθεση να κινηθώ νομικά κατά του καλικάντζαρου μου. Άποψη μου πως ξεπερνά τα όρια της σάτιρας όταν θίγει την αξιοπρέπεια του πατέρα κ οικείων μου. Ας ασχολείται μόνο μαζί μου. Ευπρόσδεκτη/ος για μηλόκρεμα στο γραφείο μου. Χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, χιούμορ κ υπομονή!». 

Τώρα αυτό που δεν κατάλαβα είναι που κολλά η μηλόκρεμα σιόρ με τούτη όλη την ιστορία. 

Εγώ πάντως δεν έφαγα μηλόκρεμα...

Η μόνη τέλεια μηλόπιτα που ξέρω είναι αυτή που σερβίρεται σε Γερμανία και Αυστρία... 

 

Γιατί έκαναν parody account στην Γιολίτη (3 λόγοι)…

d

Το τι θα πρέπει να προβληματίσει την Γιολίτη δεν είναι το ποιος/α κρύβεται πίσω από το parody account αλλά ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκε parody account για το πρόσωπό της. 

Ενώ ήρθαν και απήλθαν τόσοι Υπουργοί πώς και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΛΙΤΗ έγινε αυτό; 

Ο ΕΦΕΤΗΣ θα σας πει τρεις πιθανούς λόγους:

1/ Η Γιολίτη είναι ωραία γυναίκα, με πετυχημένη καριέρα (όχι στην Πολιτική – αυτό θα φανεί στην πορεία), με πελώρια οικονομική ευρωστία, κολλητή των ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ (μην με ρωτήσετε ποιες θυγατέρες, διότι στην Κύπρο ΜΟΝΟ ΔΥΟ είναι οι Θυγατέρες). Όλα αυτά εκ των πραγμάτων δημιουργούν ζήλιες και αντιζηλίες. 

2/ «Τα τραβά ο οργανισμός της», όπως λέει και η λαϊκή ρήση. Δηλαδή, ενώ μπαίνεις υπουργός σε ένα ταλαιπωρημένο οικονομικά κράτος, εμφανίζεσαι με ταγιεράκια 5-6,000 ευρώ, πας επισκέψεις στις Φυλακές με Gucci και whatever, γενικά δίνεις την εντύπωση ότι είσαι του Show off και το «παίζεις high». Δεν αντιλήφθηκες ότι οι υπήκοοι σου με το ζόρι βγάζουν το μήνα κι’ εσύ με τις εμφανίσεις σου προκαλείς. Θα μου πεις, μα θα φορώ ταγιεράκια από το Zara; Δεν στο είπα αυτό αλλά είναι καλύτερα να είμαστε πιο προσεκτικοί και κυρίως πιο ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ. 

3/ Κάποιος ή πιθανότερα κάποια έχει πάθει ψύχωση με την Γιολίτη και απλώς θέλει να της κάνει bulling. 

Από τους πιο πάνω λόγους, μπορεί να ισχύει ο ένας ή και οι τρεις ή συνδυασμός των τριών.  

 

Όχι. Τα ανώνυμα accounts δεν είναι υπεράνω νόμων & δεοντολογίας

d

Και έτσι για να μην επανέλθουμε στις ίντριγκες στα social media, να ξεκαθαρίσουμε τρια πράματα κάτι:

ΠΡΩΤΟΝ. Όχι. Οι ανώνυμοι λογαριασμοί ΔΕΝ είναι υπεράνω Νόμων και Δεοντολογίας. 

Αν κάποιος πίσω από ένα ανώνυμο λογαριασμό λιβελογραφεί τότε ναι ο επηρεαζόμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, και ναι, η δικαιοσύνη όχι μόνο πρέπει αλλά ΟΦΕΙΛΕΙ να τον εντοπίσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Ο ΕΦΕΤΗΣ δεν υποστηρίζει ότι η ΓΙΟΛΙΤΗ ορθώς έπραξε. Ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ως δημόσιο πρόσωπο θα τύχει επικριτικών, πίκρικων και άδικων σχολίων αλλά θα πρέπει να επιδεικνύει ανοχή. Όχι απεριόριστη αλλά ούτε και καθόλου. 

ΤΡΙΤΟΝ. Και κάτι τελευταίο προς τον ΑΡΧΗΓΟ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Ελπίζω Αρχηγέ, η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να ενεργεί τόσο γρήγορα όσο ενήργησε με την ΓΙΟΛΙΤΗ αν μεθαύριο γίνει καταγγελία εναντίον ανώνυμου account από ένα απλό πολίτη! Νοουμένου βεβαίως ότι λιβελογραφεί ή υβρίζει ή προβαίνει σε σχόλια που αντίκειται στον Νόμο. 

ΛΟΙΠΟΝ αρκετά ασχοληθήκαμε με τις αππωμάρες και τις πελλάρες με τον κάθε αθκειασερό στο τουίτερ. 

 

Κρατάτε Άμυνα – Μέχρι να εμβολιαστούμε θα περάσουν μήνες…

d

Φίλες και φίλοι, 

Κρατάτε άμυνα. Μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι θα περάαααααασουν μήνες!

Θα σας κάνω μια απλή εξίσωση για να δείτε την σοβαρότητα της κατάστασης: 

Στην Κύπρο είμαστε 1,000,000 κόσμος περίπου. 

Αν εμβολιάζονται 1000 ανά ημέρα θα θέλουμε 3 χρόνια μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι. 

Αν εμβολιάζονται 10,000 ανά ημέρα θα θέλουμε 3 μήνες. 

Επειδή όμως δεν νομίζω να έχουμε ούτε την ευχέρεια στις υποδομές αλλά ούτε και τον αριθμό των εμβολίων για 10,000 εμβολιασμούς την ημέρα, το πιθανότερο είναι ότι θα εμβολιάζονται 3 με 5,000 ανά ημέρα

Συνεπώς θα θέλουμε 3 με 6 μήνες ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ για να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. 

Κάτι που σημαίνει, πως αν είμαστε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ θα μας βρει το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021. Αν δεν είμαστε πολύ, πολύ οργανωμένοι ίσως να μας πάρει όλο το 2021 μέχρι να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. 

Συνεπώς, κρατάτε άμυνα, τα πράγματα είναι σοβαρά. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία αλλά όχι στο τέλος. Μην υποτιμάτε την κατάσταση. 

Και μια πρόβλεψη: Ως ΑΜΠΑΛΑΤΟΣ ΛΑΟΣ που είμαστε, ακόμη και αρκετή ποσότητα εμβολίων να έχουμε, δεν θα πηγαίνουμε να εμβολιαστούμε. Όταν όμως έρθει το Καλοκαίρι και θα ισχύσει αυτό που διαφαίνεται, ότι δηλαδή για να ταξιδέψεις είτε θα πρέπει να έχεις το εμβόλιο είτε θα πρέπει να κάνεις το τεστ (άρα θα πληρώνεις επιπλέον από το κόστος του εισιτηρίου, ξενοδοχείων κτλ και καμιά 60αριά ευρώ ανά άτομο και άνα τεστ – δηλαδή περίπου καμιά 120αριά ευρώ ανά ταξίδι (πήγαινε-έλα) / ανά άτομο έξτρα για τεστ) θα τρέξουμε όλοι να εμβολιαστούμε, θα γίνει συνωστισμός και θα ΠΑΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ότι δεν μας εμβολιάζουν γρήγορα και ότι το κράτος είναι ανοργάνωτο.  

 

Οι 3 φωτό που πόσταραν Αβέρωφ & Νικόλας για το 2021

Νικόλας Παπαδόπουλος και Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν οι μόνοι ΑΡΧΗΓΟΙ από τους 4 μεγάλους που πόσταραν ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με οικογενειακές φωτό. 

Ο ΣΙΖΟ περιορίστηκε στις ευχές, ενώ ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ μου ο Άντρος ούτε ένα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για το νέο χρόνο δεν μας είπε. 

Από το τι δημοσιοποιούν οι Αρχηγοί είναι και ενδείξεις προθέσεων.

Και δεν σας το κρύβω ότι τόσο ο ΝΙΚΟΛΑΣ όσο και ο ΑΒΕΡΩΦ προσπαθούν να κτίσουν ένα ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ. Δηλαδή; Δηλαδή ότι είναι μεν Πολιτικοί, αλλά την ίδια ώρα Οικογενειάρχες, έχουν λίγες αλλά καλές στιγμές με την οικογένειά τους κτλ κτλ κτλ. 

Θα σας παρουσιάσω τις φωτό που πόσταραν Νικόλας και Αβέρωφ: 

d

d

Όπως βλέπετε, ο ΝΙΚΟΛΑΣ έβαλε στην εξίσωση και το σκυλλάκι τους, το οποίο κρατάει αγκαλιά η σύζυγός του ΓΙΩΤΑ. 

Αντίθετα ο Αβέρωφ πόσταρε μια φωτό με το γιο και την γυναίκα του αλλά έκανε κάτι άλλο έξυπνο. Πόσταρε επιπλέον ακόμα μια φωτό μόνο με τον ΠΕΡΙΚΛΗ του στην φύση. Συμπαθέστατη φωτό μπορώ να πω. 

d

ΑΒΕΡΩΦ αν θα κάνουμε deal για το 2023 πρέπει να πάρεις σκύλο. 

 

Οι δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ που στήνονται στο πολιτικό σκηνικό

d

Σας έχω ωραίο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, από το οποίο θα σας φύγω το «πολιτικό περιτύλιγμα» για να καταλάβετε τι παίζει και τι στήνεται. 

Στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ στήνονται λοιπόν δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ. 

Η μια ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ είναι αυτή του ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. 

Η άλλη ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ είναι αυτή του ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. 

Και οι δυο έχουν ΣΤΟΧΟ το 2023, τις ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, στόχος ο οποίος όμως έχει στάση στις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ του ερχόμενου ΜΑΙΟΥ. 

Στην ομπρέλα της υπερομάδας του ΝΙΚΟΛΑ βρίσκονται:

ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, Οικολόγοι και πιθανώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ (της Άννας Θεολόγου)

Στην ομπρέλα της υπερομάδας ΑΒΕΡΩΦ βρίσκονται:

ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΗΠΑ και εν μέρει το ΕΛΑΜ

Προσέξετε, σκόπιμα χρησιμοποιώ τη λέξη «ομπρέλα» διότι ακόμη οι ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ δεν έχουν συσταθεί αλλά βρίσκονται υπό εκκόλαψη. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να δημιουργηθούν, μπορεί και όχι, μπορεί να είναι ακριβώς η σύνθεση όπως σας την έγραψα πιο πάνω μπορεί και να έχει διαφοροποιήσεις. Αλλά η ουσία είναι πως ο ΣΤΟΧΟΣ αυτός είναι, δηλαδή η δημιουργία αυτών των δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΩΝ που στόχο θα έχουν την εξουσία. Και αυτό δεν είναι κακό, διότι άλλωστε ένα πολιτικό κόμμα ΥΠΑΡΧΕΙ για να προσπαθεί να βρεθεί στην Εξουσία. Αν ένα κόμμα δεν ενδιαφέρεται για την εξουσία τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Λοιπόν, το action με αυτές οι δυο υπερομάδες θα το δούμε αμέσως μετά τις Βουλευτικές με την εκλογή του Προέδρου της Βουλής. 

Στην υπερομάδα του ΝΙΚΟΛΑ αναμένεται να υποστηριχτεί για την ΠΡΟΕΔΡΙΑ της ΒΟΥΛΗΣ ο Αρχισύντροφός μου ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ είτε άλλο που θα υποδείξει ο Άντρος ώστε το 2023 το ΑΚΕΛ να υποστηρίξει τον Νικόλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επειδή όμως το DEAL ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ακόμη, υπάρχουν και κάποιες πιθανότητες -λίγες έως και ελάχιστες- να προκριθεί ο ΝΙΚΟΛΑΣ για Πρόεδρος της Βουλής και ο υποψήφιος το 2023 να είναι κάποιος που θα υποδειχθεί από ΑΚΕΛ. 

Στην υπερομάδα του ΑΒΕΡΩΦ αναμένεται να υποστηριχτεί για την ΠΡΟΕΔΡΙΑ της ΒΟΥΛΗΣ είτε ο ΣΙΖΟ είτε κάποιος από την ΔΗΠΑ και μετέπειτα ο ΑΒΕΡΩΦ να υποστηριχτεί για ΠτΔ το 2023. Όπως και στην υπερομάδα του Νικόλα έτσι και εδώ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ακόμα το DEAL, οπόταν δεν αποκλείεται να δούμε και τον ίδιο τον ΑΒΕΡΩΦ στην Προεδρία της Βουλής. 

Όλα αυτά όμως είναι ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών. Διότι αντιλαμβάνεστε πως οι μισοί από αυτούς μπορεί να μην εκλεγούν καν, ή μπορεί να έρθουν τα πάνω – κάτω και να βλέπουμε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να πατώνουν. 

Όπως και να έχει, ο καιρός πλησιάζει. Θα έχει action το 2021… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

ΤΣΙΑΟΟΟΟΟΟΟΟΟ και ΚΑΛΗΗΗΗΗΗΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑ και να είστε σίγουροι ότι θα είναι ένα ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ αυτό…     

Home