Ο ΕΦΕΤΗΣ: Τσαπατσοδουλειές με τα Μέτρα 

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Τσαπατσοδουλειές με τα Μέτρα 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Ευτυχώς που γράφει και κανένα όνομα η Offsite

Δ

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και η Offsite και σας ενημερώνει για κανένα όνομα υποψηφίων βουλευτών. 

Ως δια μαγείας μετά το αναλυτικότατο και λεπτομερέστατο ρεπορτάζ της περασμένης Κυριακής με κάμποσα ονόματα υποψηφίων, εμφανίστηκαν 20 ρεπορτάζ σε όλα τα ΜΜΕ με ονοματολογία.

Εμείς πάντως το χαιρόμαστε. Μαζί με τους πολίτες ενημερώνουμε και τους δημοσιογράφους…

χαχαχαχαχα

 

Η ΕΔΕΚ παίρνει τα πάνω της…

Δ

Όσοι θεωρούσαν τον ΣΙΖΟ «ξεγραμμένο» και ότι ήταν θέμα χρόνου η απομάκρυνσή του από τα ηνία της ΕΔΕΚ φαίνεται πως δεν λογάριασαν καλά. 

Ο ΣΙΖΟ με τις κινήσεις του τελευταίου καιρού ξαναβάζει την ΕΔΕΚ στο παιχνίδι και προχωρά στις Βουλευτικές εκλογές με υψηλές αξιώσεις. 

Η δε συνεργασία με Λιλλήκα φαίνεται «να τους βγαίνει». 

Πάντως Ο ΕΦΕΤΗΣ έμαθε για μια έρευνα που βρίσκεται στα σκαριά, άλλου κόμματος, και δείχνει την ΕΔΕΚ να βρίσκεται «καρφωτή» στην 4η θέση με αρκετή διαφορά μάλιστα από το πέμπτο κόμμα… 

 

Δύσκολα τα πράματα για Καρογιάν. Περιμένει βοήθεια από Νίκαρο…

Δ

Δύσκολα έως και ακατόρθωτο φαντάζει ο στόχος της ΔΗΠΑ για ένταξη στη Βουλή

Συνομιλώντας ο ΕΦΕΤΗΣ με συναγωνιστές σημείωσαν πως «τα πράγματα δεν είναι τελικά εύκολα»

Οι μετρήσεις «κόλλησαν» την ΔΗΠΑ γύρω στο 1 με 1.5% αλλά το αρφούι μου ο Μάριος ευελπιστεί ότι «παίζει μεγάλο ποσοστό κρυφής ψήφου για τη ΔΗΠΑ», που ως ένα σημείο έχει και δίκαιο. 

Άγνωστο αν οι μετρήσεις δείξουν αύξηση με την ανακοίνωση της συνεργασίας για τις βουλευτικές με τους 5 πρώην ΔΗΚΟικούς Πλατφορμίστες ή αλλιώς «Συνεργασία»

Πάντως από την ΔΗΠΑ περιμένουν και «χέρι βοηθείας» από τον ΝΙΚΑΡΟ… 

 

Ένα περίεργο ποίημα του ΔΗΣΥ που όμως «κατέβηκε»

Δ

Έγραφε ένα τουίτ του ΔΗΣΥ, το οποίο μετά διαγράφηκε: 

«Η Γραμματεία του @AKEL1926 που κατά τον Ζανέτο ήταν πλήρως ενήμερη για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, τελικά θα μπει σε πτήση αντί να κατεβάσει κόσμο στους δρόμους. Έχει και το…λιλλή σε μετρητά από τον Λίλλη, για τα έξοδα της πτήσης. Θα προσγειωθεί όμως στο «Βενιζέλος»

Δ

Το ποίημα εμένα πάντως μου φαίνεται ωραίο. Είναι κάτι διαφορετικό, περιπαιχτικό και χάζικο. Γιατί το κατέβασαν;  

 

Οδηγίες ΑΚΕΛ προς Νιαζί. «Μην διανοηθείς…»

Δ

Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει πως το ΑΚΕΛ ήταν έντονο, απόλυτο και πολύ αυστηρό ως προς τη διαχείριση από πλευράς των Ευρωβουλευτών του, βασικά κυρίως από πλευράς του Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, του ψηφίσματος Καταδίκης της Τουρκίας από την Ευρωβουλή. 

Η Οδηγία ήταν σαφής και λίγο πολύ του τύπου: «Μην διανοηθείς να μην ψηφίσεις». 

Εξού και το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση χαιρετίζοντας το ψήφισμα, σημειώνοντας: 

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει το χθεσινό Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που με συντριπτική πλειοψηφία καταδίκασε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας για άνοιγμα των Βαρωσίων και ζητά την αναστροφή των ενεργειών τους

Το ΑΚΕΛ και η Ομάδα της Αριστεράς ζητούσαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη και σε τρεις συνεχόμενες Ολομέλειες την άμεση συζήτηση του θέματος των Βαρωσίων. Ωστόσο, μόνο μετά το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου από την Τουρκία συναίνεσαν και οι υπόλοιπες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου για να τεθεί στην ατζέντα και μάλιστα με τον τίτλο που επέμεινε το ΑΚΕΛ «Κλιμάκωση των εντάσεων στα Βαρώσια έπειτα από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και η επείγουσα ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών».

 

«Χαρά Θεού» τα μέτρα για τους Αντρέηδες και Αντρούλλες…

Δ

Το μέτρο των 10 ατόμων αλλά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9μμ έδωσε «ανάσα» στους Αντρέηδες και Αντρούλλες, οι οποίοι κάθε χρόνο έπρεπε να «τραπεζώνουν» 50 άτομα, συγγενείς και φίλους, οι οποίοι «περνούσαν τάχα τυχαία» να τους ευχηθούν. 

Για φέτος, για πρώτη φορά από την γένεση του κόσμου, στις 30 Νοεμβρίου του 2020 η μισή Κύπρος, δεν θα ταΐσει την άλλη μισή… 

Αυτό κι’ αν είναι κάτι που θα θυμούμαστε για πάντα…

*ΦΩΤΟ: Περσινή 30/11/19 - Προετοιμασίες σε ένα συνηθισμένο κυπριακό σπίτι κάποιου Αντρέα 

 

Τσαπατσοδουλειά1: Ο Κόρωνος δεν μεταδίδεται παραμονή Πρωτοχρονιάς…

Δ

Εμ τι νομίσατε; Δεν σας έλεγα τις προάλλες ότι «ως δια μαγείας» ο Κορωνοϊός θα «εξαφανιστεί» λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και θα επανεμφανιστεί εκ νέου τον Ιανουάριο του 2021; 

Ήδη ο Υπουργός Υγείας μας το ανακοίνωσε και επίσημα. Αν όλα πάνε καλά, είπε, θα μας αφήσει να κυκλοφορούμε ξανά μέχρι 11 το βράδυ εκτός τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπου θα δικαιούμαστε να διασκεδάζουμε στα κέντρα έως το 2.00 το πρωί.

Ε, πώς να το κάνουμε; Ο Κορωνοϊός βλέπετε δεν μεταδίδεται παραμονές εορτών ούτε και κατά τις ημέρες των εορτών. Οπόταν όλα καλά! 

Τσαπατσοδουλειά2: Έκλεισαν τα εστιατόρια χωρίς αποζημίωση

Η Κυβέρνηση με τα νέα μέτρα, όπου «κλείνει» όλα τα καφέ, εστιατόρια κτλ από η ώρα 7μμ, ουσιαστικά έβαλε λουκέτο σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια και μάλιστα χωρίς να είναι υποχρεωμένη να τα αποζημιώσει, όπως έγινε στο πρώτο lockdown. 

Καλά, για τα κέντρα αναψυχής δεν το συζητάμε. Αλλά ως προς τα εστιατόρια, υπάρχουν διαφόρων «τύπων», όπως πχ αυτά τα οποία εργάζονται μόνο το βράδυ. Αυτά ξεχάστε τα και εσείς και οι ιδιοκτήτες τους. Και το κυριότερο; Θα κλείσουν χωρίς την οποιαδήποτε αποζημίωση. 

  

Τσαπατσοδουλειά3: Ημίμετρα

Κοπέλια όλα τούτα είναι ΗΜΙΜΕΤΡΑ

Είτε κάντε ένα σοβαρό LOCKODOWN ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ και σφραγίστε κυριολεκτικά την Κύπρο, είτε ανοίξετε τα όλα να τελειώνουμε. 

Κάντε ένα LOCKDOWN γερό 3 βδομάδες, να καθαρίσουμε, κλείστε και τα αεροδρόμια και πλέον μετά τις 3 βδομάδες όποιος έρχεται να μπει στη χώρα από τα αεροδρόμια θα πηγαίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ σε χώρους που θα υποδείξει το κράτος και θα περιμένει τα αποτελέσματα του τεστ του. Εν αρνητικός πάει σπίτι του, είναι θετικός; Παραμένει καραντίνα, όχι σπίτι του, αλλά στους χώρους που θα του υποδειχθούν. 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Μπάιιιιιιιιιιι

Home