Ο ΕΦΕΤΗΣ: Το υπόγειο παρασκήνιο - Το Προεδρικό ήθελε Καρογιάν

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Το υπόγειο παρασκήνιο - Το Προεδρικό ήθελε Καρογιάν

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

Γειά σας. Τι κάνετε; Είστε στις παραλίες; Ή μας τα χάλασε ο καιρός που δεν λέει να «φουντώσει» να βουτούμε άνετα; Σαν χαλαρώνετε όμως, θα σας πω ιστορία. Και τι ιστορία; Μα τι άλλο από το βαθύ, υπόγειο παρασκήνιο που παίχτηκε για την προεδρία της Βουλής. Ξέρετε ήδη ότι στον ΕΦΕΤΗ φθάνουν πληροφορίες από παντού. 

Ας αρχίσουμε. 

Με το που τελειώνουν οι Βουλευτικές εκλογές και με τα αποτελέσματα αυτά αλλά και με την κατανομή των εδρών ήταν φανερό πως η συγκέντρωση 29 ψήφων για εκλογή Προέδρου της Βουλής από τον α’ γύρο, θα ήταν από δύσκολη έως και ανέφικτη.

Γιατί;  

Διότι, οι συμμαχίες για να επιτευχθεί εκλογή από τον α’ γύρο θα έπρεπε να ήταν:  

ΑΚΕΛ (15), ΔΗΚΟ (9), ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ (3) και ΕΔΕΚ (4) με ένα κοινό υποψήφιο και άρα 31 ψήφους 

ή 

ΔΗΣΥ (17), ΔΗΠΑ (4), ΕΛΑΜ (4) και ΕΔΕΚ (4) με ένα κοινό υποψήφιο και άρα 29 ψήφους. 

Αυτά όμως είναι λίγο πολύ γνωστά αλλά αποτελούν βάση για να αντιληφθούμε το παρασκήνιο.  

Θα σας πω τι έγινε λοιπόν. 

Με το που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές, ο Μάριος Καρογιάν επικοινωνεί αμέσως με Προεδρικό. 

Πρώτη έγνοια να διασφαλιστεί πως ο Αβέρωφ δεν θα προχωρούσε σε deal με Μαρίνο ΣΙΖΟ. Ο Καρογιάν βάζει βέτο και δηλώνει πως δεν προτίθεται να ψηφίσει Μαρίνο για Πρόεδρο. Αυτό σας το είπα και την προηγούμενη βδομάδα (διαβάστε εδώ). 

Βήμα δεύτερο ήταν να ασκήσει ο Καρογιάν ασφυκτική πίεση στο Προεδρικό ώστε αυτό με την σειρά του να πείσει τον ΑΒΕΡΩΦ να βάλει υποψήφιο τον ΚΑΡΟΓΙΑΝ. 

Ακόμη και μετά την απόφαση ΑΒΕΡΩΦ για ΑΝΝΙΤΑ, ο Μάριος Καρογιάν δια του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ προσπαθούσε να ασκήσει ΠΙΕΣΗ στην Πινδάρου ώστε ο ΔΗΣΥ να στηρίξει Καρογιάν, κάτι που ο ΑΒΕΡΩΦ απέρριψε. 

Στην πορεία διαμορφώθηκε μια νέα στρατηγική ώστε να στηριχτεί «οικουμενικά» ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ με το deal ότι αν το 2023 εκλεγεί Πρόεδρος από την Αριστερά να παραχωρηθεί η Προεδρία της Βουλής στην αντιπολίτευση. Δηλαδή στον ΔΗΣΥ αλλά όχι μόνο. 

Προσέξετε το κόλπο: 

Αντιπολίτευση θα θεωρείτο, στην περίπτωση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την σημερινή αντιπολίτευση, όχι μόνο ο ΔΗΣΥ ΑΛΛΑ και η ΔΗΠΑ αλλά και το ΕΛΑΜ. Το ΕΛΑΜ αποκλείεται από το ΑΚΕΛ συνεπώς ποιος θα είχε chance να πάρει την Προεδρία της Βουλής το 2023; ΤΟ ΑΡΦΟΥΙ μας ο Μάριος Καρογιάν. 

Τι γίνεται; 

Πάει το αρφούι και «νεκατώνει» την κατάσταση και δεσμεύεται στον ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ότι είναι πρόθυμος να τον ψηφίσει αν αποδεχτεί αυτό το deal. 

Ο Καρογιάν υπόσχεται στο ΑΚΕΛ ότι θα τους φέρει στο πιάτο το «ΝΑΙ» του ΑΒΕΡΩΦ και του ΣΙΖΟ και αφήνει τον Άντρο να εξασφαλίσει το «ΝΑΙ» από το ΔΗΚΟ και τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ. 

Ο Άντρος κάνει επαφές. Εξασφαλίζει το «ΝΑΙ» των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ στο β’ γύρο αλλά βρίσκει έντονη αντίδραση από ΝΙΚΟΛΑ. Άλλωστε το προεκλογικό deal ήταν να πάει ο ΝΙΚΟΛΑΣ Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Βουλής ώστε να υπάρχει μέτωπο για το 2023. Και αν θα ήταν υποψήφιος ο Νικόλας και εκλεγόταν τότε θα δινόταν η Προεδρία της Βουλής στο ΑΚΕΛ ή αν θα πήγαινε άλλος υποψήφιος τότε θα παρέμενε η Προεδρία της Βουλής στον Νικόλα. 

Οπόταν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ έρχονται σε ρήξη. 

Η ρήξη ήταν μάλιστα τόσο έντονη που ο ΝΙΚΟΛΑΣ προειδοποιεί τον ΑΝΤΡΟ ότι το ΔΗΚΟ σε περίπτωση που το ΑΚΕΛ επιμένει, ίσως στηρίξει μέχρι και ΑΝΝΙΤΑ. Την ίδια ώρα ο ΝΙΚΟΛΑΣ προειδοποιεί τον ΑΝΤΡΟ ότι ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ θα τον πουλήσει την τελευταία στιγμή και δεν θα τον ψηφίσει με αποτέλεσμα, αν δεν γίνει deal μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, να χάσουν και οι δυο την Προεδρία της Βουλής και να εκλεγεί η υποψήφια του ΔΗΣΥ. 

Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ επιμένει στη θέση του αφού φαινόταν πως εμπιστεύτηκε την δέσμευση ΚΑΡΟΓΙΑΝ. 

Στο μεταξύ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ τα βρίσκουν και κάνουν deal ότι θα εμφανιστούν ως ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ από τον α’ γύρο κιόλας αλληλοψηφίζοντας ο ένας τον άλλο, όπως και έγινε. 

Την ίδια ώρα ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ μεταφέρει την πρόταση του σε ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ και λαμβάνει και από τους δυο ΟΧΙ, αλλά στον ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ δεν το αποκαλύπτει αφού θεωρούσε ότι το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ θα ασκούσε πίεση στον ΑΒΕΡΩΦ για να πει ναι. 

Οπόταν συνέχιζε να πουλά φούμαρα στον ΑΝΤΡΟ ότι «όλα είναι κανονισμένα»…Μέχρι στο παρά ένα της ψηφοφορίας. 

Εκεί ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ επιχειρεί εκ νέου επικοινωνία με τον ΑΒΕΡΩΦ, ο οποίος του αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντάς του πως είναι ανεπίτρεπτο και αντιδημοκρατικό να γίνει ένα τέτοιο deal και Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ε Υ Ε Ι τον ΚΑΡΟΓΙΑΝ αντί να ασχολείται με τέτοιου είδους συμφωνίες να στηρίξει η ΔΗΠΑ την ΑΝΝΙΤΑ από τον β’ γύρο. Εκεί ήταν που αντιλήφθηκε ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ πως δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί το «σχέδιο» και ενημερώνει τον Άντρο. 

Το ΑΚΕΛ εκείνη την στιγμή θα έπρεπε να κινηθεί ταχύτατα ώστε να διασώσει την κατάσταση, οπόταν και έρχεται σε επικοινωνία με ΝΙΚΟΛΑ. Ωστόσο η εμπιστοσύνη είχε κλονισθεί με αποτέλεσμα κανένας να μην πιστεύει κανένα. Συνεπώς αποφασίζουν όπως στον β’ γύρο αλληλουποστηριχτούν. Δηλαδή το ΑΚΕΛ να ψηφίσει ΝΙΚΟΛΑ και ο ΝΙΚΟΛΑΣ να ψηφίσει Άντρο. Άρα αν συνέβαινε αυτό, στον β’ γύρο ο Νικόλας θα συγκέντρωνε 28 ψήφους (ΔΗΚΟ+ΕΔΕΚ+ΑΚΕΛ), ο Άντρος θα συγκέντρωνε 31 ψήφους (ΑΚΕΛ+ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ+ΔΗΚΟ+ΕΔΕΚ) και η ΑΝΝΙΤΑ 25 ψήφους (ΔΗΣΥ+ΔΗΠΑ+ΕΛΑΜ). Αυτό θα οδηγούσε και τους 3 στον Γ’ γύρο όπου εκεί θα νικούσε αυτός που θα λάμβανε τους περισσότερους. 

Εδώ έρχεται να «δέσει» και η Πρόταση Λουκαίδη στην αρχή της Ολομέλειας για αλλαγή της διαδικασίας ψηφοφορίας, όπου το ΑΚΕΛ ζητούσε να αρχίζει η ψηφοφορία από τον υποψήφιο του μεγαλύτερου κόμματος προς τον υποψήφιο του μικρότερου αντί όπως ήταν ορισμένη η διαδικασία που προνοούσε το αντίστροφο. Δηλαδή άρχιζε η ψηφοφορία από τον μικρότερο προς τον μεγαλύτερο. 

Ήταν με λίγα λόγια θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ διότι το ΑΚΕΛ φοβόταν πως θα έπρεπε να ψήφιζε πρώτο τον ΝΙΚΟΛΑ και μετά το ΔΗΚΟ να μην ψήφιζε τον Άντρο, ενώ αν αντιστρεφόταν η διαδικασία θα έπρεπε να ψήφιζε πρώτα ο Νικόλας τον Άντρο και μετά το ΑΚΕΛ τον Νικόλα, αλλά εδώ και πάλι υπήρχε θέμα εμπιστοσύνης αφού ο Νικόλας δεν εμπιστευόταν το ΑΚΕΛ ότι θα το έπραττε. 

Ως εκ τούτου η πρόταση Λουκαίδη απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΗΚΟ. 

Στο μεταξύ ο ΠΑΦΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ γνωρίζοντας τις ευαισθησίες ΕΛΑΜ κατά της Αριστεράς υπολογίζει τις ψήφους του ΕΛΑΜ υπέρ της Αννίτας… 

Έτσι καταλήξαμε στον Β’ γύρο να αρχίζει η ψηφοφορία όπου στην ψήφιση Νικόλα το ΑΚΕΛ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τον ψηφίσει και έτσι να παραμένει με 13 ψήφους, μετά στην ψήφιση του Άντρου όπου το ΔΗΚΟ αρνείται να τον ψηφίσει (αφού το ΑΚΕΛ δεν ψήφισε προηγουμένως τον Νικόλα) και να παραμένει στους 18 ψήφους και μετά στην ψήφιση ΑΝΝΙΤΑΣ όπου ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ την υπερψηφίζουν με αποτέλεσμα να εκλέγεται η ΑΝΝΙΤΑ με 25 ψήφους αφού ήταν η μόνη υποψήφια που έσπασε το φράγμα των 2/3 των ψήφων (όπως απαιτείται στον Β’ Γύρο) και να εκλέγεται ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. 

Λοιπόν. Σας τα είπα όλα για να ξέρετε τι παίζει. 

ΑΝΝΝΙΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΨΩΜΙ…. ΟΕΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΚΑΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ MASTERMIND!!!!!!!!!!!!

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  

 

Home