Ο ΕΦΕΤΗΣ: Υποψήφιοι: Ο πιο γρήγορος, η Λεμεσιανή & ο ΑΚΕΛικός

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Υποψήφιοι: Ο πιο γρήγορος, η Λεμεσιανή & ο ΑΚΕΛικός

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Πώς να πετύχεις το απόλυτο καύλιασμα…

d

Σήμερα αρχίζουμε την Στήλη μας με ένα βασικό μάθημα. Για το καύλιασμα. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας παρουσιάζει το Κυπριακό και το Αγγλικό καύλιασμα (είδε φωτο). 

Το πρώτο, το κυπριακό, είναι πιο «χωρκάτικο», πιο βαρβάτο απ’ ότι το δεύτερο, το αγγλικό, που είναι πιο «εκλεπτυσμένο» και πιο «πολιτισμένο».

Οπόταν στις διαδηλώσεις λογικά πρέπει να χρησιμοποιείται(ε) το πρώτο, το κυπριακό δηλαδή, αφού με αυτό δηλώνεις τον θυμό και τον εκνευρισμό σου καλύτερα και πιο έντονα. 

Βεβαίως το κυπριακό καύλιασμα απαιτεί και κάποιες περισσότερες δεξιότητες απ’ ότι το αγγλικό αφού στο κυπριακό πρέπει να συγκρατήσεις τα τρία δάκτυλα σου όρθια και να μπορείς να διπλώνεις προς τα μέσα μόνο το ένα. 

Πώς να πετύχεις το απόλυτο καύλιασμα; Όσο πιο όρθια κρατάς τα τρία δάκτυλα και όσο πιο τεντωμένο και πιο ευθύ το διπλωμένο δάκτυλο τόσο το καλύτερο. Πρόκειται για το απόλυτο καύλιασμα αλλά θέλει practice. Practice makes perfect…λένε και οι Άγγλοι.   

Και ως χώρα και ως λαός, επειδή είμαστε γενικώς και αδιακρίτως για καυλιές, νομίζω ότι το μάθημα δεν θα πάει χαμένο… 

Ωεοοοοοοοοοοοοοο

 

Αφυπηρέτησε και τον προήξαν σε Α15

d

Καλά, δεν είπαμε πως κανένας δεν προάγεται 6 μήνες πριν την αφυπηρέτησή του ώστε να «κοπεί» αυτός ο βραχνάς που είχαμε στο Δημόσιο να αφυπηρετούν όλοι με αυξημένη κλίμακα ώστε να επωφελούνται και με αυξημένη σύνταξη; 

Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει πως διπλωμάτης ενώ βρισκόταν στην κλίμακα Α13 και αφυπηρέτησε προάχθηκε τις προάλλες σε κλίμακα Α15 και μάλιστα η προαγωγή πάει και αναδρομικά, από το 2016. 

Μα γίνονται ακόμα τέτοια πράματα;

Αλλά θα μου πείτε: Εδώ Κύπρος!!!!

 

Στερεότυπα άνδρες / γυναίκες – Έρευνα, σχόλια

d

Έγραψε ένα tweet η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουίζα Ζανέττου για μια έρευνα για τα στερεότυπα για γυναίκες και άντρες. 

Η ερώτηση ήταν: Ποια θα λέγατε ότι είναι τα πιο συνηθισμένα στερεότυπα που μπορεί να ακούσετε για το γυναικείο φύλο και μετά η ίδια ερώτηση για το ανδρικό φύλο. 

Για τις γυναίκες ήταν αυτές οι έξι απαντήσεις: 

d

Οι γυναίκες δεν είναι τόσο δυνατές όσο οι άντρες – 33% 

Σχόλιο: Προφανώς οι ερωτηθέντες εννοούν την φυσική δύναμη. Και αν ναι, τότε αυτό δεν αποτελεί στερεότυπο, αλλά γεγονός. Είναι γεγονός ότι κατά πλειοψηφία οι άντρες εκ φύσεως τους είναι πιο δυνατοί από τις γυναίκες. 

Οι γυναίκες πρέπει να ασχολούνται με τα οικιακά – 24%

Σχόλιο: Όντως στερεότυπο. Μπούρδες.

Οι γυναίκες μπορούν να μεγαλώσουν καλύτερα τα παιδιά – 16%

Σχόλιο: Όντως Στερεότυπο. Αλλά καλοπροαίρετο. Οι πολίτες συνδέουν την γυναίκα με την μητρική στοργικότητα και αγάπη και εκ των πραγμάτων θεωρούν a priori ότι οι γυναίκες μπορούν να μεγαλώσουν καλύτερα τα παιδιά, έστω και αν δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις έτσι. Δεν ξέρω αν αυτό «χαλάει» τις γυναίκες, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι υπέρ τους, διότι όπως είπα είναι ωραίο να έχεις αυτή την εικόνα για τις γυναίκες, της ευαισθησίας, της στοργής, της αγάπης, της απέραντης μητρικής αγάπης. 

Οι γυναίκες δεν μπορούν να επιδείξουν το ίδιο σθένος / πυγμή όσο οι άντρες – 8%

Σχόλιο: Εσείς το 8% που πιστεύετε έτσι πράμα, ένα θα σας πω: Μην σας τύχει… 

Οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές από τους άντρες – 7%

Σχόλιο: Μα τι λέτε ρε; Εγώ βλέπω διαφήμιση και συγκινούμαι… 

Ας δούμε και τις απαντήσεις για τους άντρες: 

d

Τίποτα – 23% 

Σχόλιο: Τίποτα; Τι τίποτα; Το 23% δηλαδή θεωρεί ότι δεν έχει στερεότυπα για τους άντρες ή τίποτα του στυλ ‘μας είναι αδιάφοροι’; Μάλλον το δεύτερο ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Οι άνδρες δεν μπορούν να μαγειρέψουν ή να ασχοληθούν με τις δουλειές του σπιτιού – 16%

Σχόλιο: Όντως στερεότυπο. 

Ο άνδρας πρέπει να αποτελεί την κολώνα του σπιτιού – 15%

Σχόλιο: Μπούρδες 

Οι άνδρες δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράματα ταυτόχρονα – 9%

Σχόλιο: Ουδέν Σχόλιο

Οι άνδρες ασχολούνται μόνο με τα αυτοκίνητα και το ποδόσφαιρο – 8%

Σχόλιο: Αν προσθέσεις και τα «ξύδια» σε συνδυασμό με τα πιο πάνω, έχει καλύτερο πράμα; 

 

Αλεξάνδρα Ατταλίδου: Παραμένει αυθεντική, αλλά…

d

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, υποψήφια Βουλευτής των Οικολόγων στην Λευκωσία, έχει ένα ατού και Ο ΕΦΕΤΗΣ ελπίζει αυτό το ατού να μην το απωλέσει χάριν Προεκλογικής. 

Ποιο είναι; Μα είναι αυθεντική. Παραμένει αυθεντική μέχρι στιγμής. Πιστεύει και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πιστεύει και παλεύει για την ισότητα των Φύλων, πιστεύει και παλεύει στις ίσες ευκαιρίες. Πιστεύει και παλεύει στην ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ της Κύπρου, ήταν και είναι καθαρόαιμη του ΝΑΙ και ΚΥΡΙΩΣ είναι ΕΥΡΩΛΑΓΝΑ, με την καλή έννοια. Θεωρούσε και θεωρεί ότι μόνο στην ΕΕ η Κύπρος μπορεί να δει χαΐρι. 

Όποιος ξέρει την Αλεξάνδρα Ατταλίδου αυτή ήταν και επί του παρόντος έτσι παραμένει. Δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει λόγω εκλογών αλλά ελπίζουμε πως όχι. 

Αυτό όμως που πρέπει να προσέξει είναι να μην ΛΑΙΚΙΖΕΙ. Όπως πχ που πρωτοστατεί σε Διαδηλώσεις την ώρα που απαγορεύονται. 

Δεν υποστηρίζω ότι καλώς απαγορεύονται αλλά υποστηρίζω πως είτε καλώς είτε κακώς από την στιγμή που απαγορεύονται πρέπει να το σεβαστούμε. 

Διότι αλλιώς γιατί να μην πάω και στο γήπεδο στο κάτω, κάτω; Γιατί να μην πάω και στο μπαράκι σε εξωτερικό χώρο στο κάτω, κάτω; 

Είτε ακολουθούμε κάτι για το γενικό καλό και την υγεία, είτε όχι. Δεν γίνεται το ένα να θέλουμε να επιτραπεί και το άλλο όχι και κυρίως δεν γίνεται να παραβιάζουμε κάτι που αποφασίστηκε επειδή έτσι μας βολεύει… 

 

Υποψήφιοι: Ο πιο γρήγορος, μπάσιμο Λεμεσιανής & συμπαθής ΑΚΕΛικός

Θα σας πω για τρεις υποψηφίους. 

Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

d

Ο πιο γρήγορος υποψήφιος, ξέρετε ποιος είναι; Θα έχουμε πέραν των 400 υποψηφίων παγκύπρια αλλά μόνο ΕΝΑΣ είναι γρήγορος ή καλύτερα Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ. 

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΘΡΕΩΤΗΣ υποψήφιος ΔΗΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Ναι, αυτός είναι ο πιο γρήγορος υποψήφιος και όποιος το αμφισβητεί ας πάει να τον κοντράρει στην ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΧΝΑΣ. 

Εγώ Στέλιο πάντως, αν ήμουν στην θέση σου, θα διοργάνωνα και προεκλογικό αγώνα στην Πίστα με άλλους υποψήφιους που ασχολούνται με το αυτοκίνητο για να το δούμε και στην πράξη. Τα έσοδα να πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό. 

 

ΓΕΡΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΙΑΝΗ 

d

Το άλλο που θέλω να σας πω είναι για μια Λεμεσιανή υποψήφια, πάλι του ΔΗΣΥ, στη Λεμεσό. 

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΡΙΔΟΥ. Ναι, η νέα και φερέλπιδα και αρκετά υποσχόμενη υποψήφια, από στοιχεία που γνωρίζει Ο ΕΦΕΤΗΣ φαίνεται να κάνει γερό μπάσιμο στην επαρχία Λεμεσού και δεν αποκλείεται να βρεθεί στα έδρανα του Κοινοβουλίου. 

 

Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΑΚΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ 

d

Υπάρχει ένας υποψήφιος, για τον οποίο μιλά όλη η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Είτε Αριστεροί, είτε Δεξιοί όλοι, όπως μαθαίνω, δεν έχουν μισή κακή κουβέντα να πούνε για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. 

Πρόκειται για τον ΝΙΚΟ ΚΕΤΤΗΡΟ, ο οποίος είναι ήδη Βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και επαναδιεκδικεί στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές. 

Όπως πάνε τα πράματα και σύμφωνα με κάποια δεδομένα που τώρα μετροφύλλισα νομίζω την πρωτιά την έχει… μέχρι στιγμής

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Λοιπόν. Τσιαααααααααααοοοοοοοοοοοοοοοο

Home