Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Χρύσης, η επαναφορά του ΔΗΣΑΚΕΛ και η δικαστική ήττα Παπαδάκη

Offsite Team -
07.10.2020

Ο Χρύσης, η επαναφορά του ΔΗΣΑΚΕΛ και η δικαστική ήττα Παπαδάκη

Thumbnail
Η συνεργασία ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ για να εδραιωθεί πρέπει προηγουμένως να εμπεδωθεί στα στελέχη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ* 

  • Ενίοτε η σιωπή είναι χρυσός, όπως διατυπώνεται και στην σχετική ρήση. Στην προκειμένη, έχει το όνομα αλλά δεν έχει την χάρη ο …ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ. Έριξε την βόμβα του, ανακάτεψε την κατάσταση και κατέδειξε ότι η συνεργασία ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ για να εδραιωθεί πρέπει προηγουμένως να εμπεδωθεί στα στελέχη, στην βάση και στους ψηφοφόρους. Αν δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί οι ηγέτες, όπως είναι ο Χρύσης που αποτελεί επιφανές μέλος του κονκλαβίου που διοικεί το  ΔΗΚΟ , τότε με ποιο τρόπο θα στηριχθεί ο οποιοσδήποτε υποψήφιος για τις Προεδρικές εκλογές, που θα παρουσιαστεί ως ο εκλεκτός των ηγεσιών;
  • Λοιπόν, σε συζήτηση στο ΡΙΚ για το Κυπριακό και άλλα παρεμφερή θέματα όπως η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε, με καλεσμένους τους βουλευτές  ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του ΔΗΣΥ και ΑΡΙΣΤΟ ΔΙΑΜΑΝΟΥ του ΑΚΕΛ, και ενώ το παιχνίδι άναψε με κονταρομαχίες, επενέβη ο Χρύσης και σαν γνήσιος αρκορούφητος που λέμε στα χωριά μας- ευέξαπτος το λένε στα πριγκιπικά ανάκτορα- άρχισε το πολυβολητό. Και εκεί που πήγαμε να το ξεχάσουμε επανέφερε το περιβόητο ΔΗΣΑΚΕΛ. 
  • Ε, ναι όταν μιλάει με πάθος και οίστρο για τα ερείπια της αποτυχημένης πολιτικής που άφησαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στο Κυπριακό και για τις κοινές τους ενέργειες στο Κρας Μοντανά, τότε προκαλεί σύγχυση. Η παγωμάρα του Άριστου, ακούγοντας τον συναγωνιστή Χρύση ,περιγράφει επακριβώς την ψυχική κατάσταση όλων των ΑΚΕΛικών και ΔΗΚΟικών, που θυμίζουν ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί , ο καθένας για δικούς του λόγους και οπωσδήποτε όχι λόγω αγάπης και τα συναφή. 
  • Από την πλευρά του ο Δημητρίου χαμογελούσε, αφού δεν χρειαζόταν να αντιπαραταχτεί με Χρύση – Άριστο και μάλιστα ως εκπρόσωπος τύπου, ετοίμασε ακόμη ένα βιντεάκι για τις Προεδρικές εκλογές , όπως το αλήστου μνήμης αντίστοιχο, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Χρύση που προσπαθούσε να μας πείσει για τις ικανότητες- ακεραιότητα υποψηφίου Δημάρχου, που κατέληξε στις φυλακές. Τώρα, αν ο Χρύσης απευθύνεται στο δεξιόστροφο κοινό του ΔΗΚΟ εν όψει βουλευτικών εκλογών, αυτό είναι πρόβλημα του Πρίγκιπα και του κονκλαβίου, που θα πρέπει να ισορροπήσουν σαν ακροβάτες σε τσίρκο. 
  • Μην αφήνουμε όμως και την επικαιρότητα. Όπως μαθαίνουμε από πηγές της ΞΥΠ στα δικαστήρια( καλημέρα ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΑΓΚΕ των κυπριακών στιγμών, μέχρι και εσύ είσαι πράκτορας της υπηρεσίας), εξεδόθη ενδιάμεση απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με την οποία απορρίπτει την αναστολή διαγραφής του Ευρωβουλευτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ από την ΕΔΕΚ. Κάτι σαν ισχυρό δεξιό ντιρέκτ δέχθηκε ο Παπαδάκης στον πυγμαχικό αγώνα του με τον Πρόεδρο των πυγμάχων ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ. 
  • Αν και η ουσία της υπόθεσης θα εξεταστεί οσονούπω από το Δικαστήριο,  εντούτοις ο πυγμαχικός αγώνας Σιζόπουλου- Παπαδάκη, θα έχει και άλλους γύρους και ο δικαστής- διαιτητής θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα,  οριστικά και αμετάκλητα. Για όσους λένε ότι οι διαφορές καλύτερα να λύνονται πολιτικά και όχι στις δικαστικές αίθουσες, ε, καλά για να έχει σασπένς το ζήτημα πρέπει να απασχολούνται και δικαστές- δικηγόροι στις πολιτικές διαμάχες. Έτσι για να επικαλύπτονται οι εξουσίες και να διαφαίνεται το μπουρδούκλωμα στους θεσμούς του κράτους. 
  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όσον αφορά τον Παπαδάκη, καλύτερα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να πορευτεί χωρίς το έμβλημα της ΕΔΕΚ . Υπενθυμίζουμε, ότι δήλωσε στον διοικητή της ΞΥΠ, ότι δεν ψηφίζει ούτε ΑΚΕΛ, ούτε ΔΗΠΑ και παραμένει ΕΔΕΚίτης Ευρωβουλευτής. Τι θα κάνει στις βουλευτικές εκλογές; Έλα ντε, δίλημμα φοβερό. Εναντίον της ΕΔΕΚ χάνεις την ταυτότητα σου, υπέρ, ενισχύεις τον Σιζόπουλο. Οπόταν πιες ένα κρασάκι στις Βρυξέλλες και βλέπουμε Μητσάρα μου για τα περαιτέρω…

*ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μια στήλη από τον Στέλιο Ξιουρή 

Home