Οι Δημόσιοι στα χαρακώματα για την Μεταρρύθμιση. Αρχίζει πόλεμος

Οι Δημόσιοι στα χαρακώματα για την Μεταρρύθμιση. Αρχίζει πόλεμος

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - Ο ΕΦΕΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 14/11)

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ετοιμάζονται για άγριο πόλεμο με την Κυβέρνηση. 

Με «κουρδιστήρι» την ίδια την Συντεχνία τους -ΠΑΣΥΔΥ- η οποία υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα για την Μεταρρύθμιση της Δημόσια Υπηρεσίας, αναμένεται πόλεμος έως τελικής πτώσεως. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η συζήτηση για την Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας αναμένεται να αρχίσει στη Βουλή εντός της βδομάδας και τότε θα γίνει «το σώσε». 

Το μεγαλύτερο αγκάθι φαίνεται να είναι η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, για την οποία οι υπάλληλοι επιμένουν να παραμείνει το παλαιό καθεστώς όπου κάθε χρόνο ΟΛΟΙ αξιολογούνται ως ΑΡΙΣΤΟΙ. 

Αν είναι δυνατόν!!!!

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η μεγαλύτερη όμως μεταρρύθμιση για την δημόσια υπηρεσία είναι μία, και την οποία ΔΕΝ τολμά η Κυβέρνηση να προωθήσει. Ξέρετε ποια; 

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. 

Αυτό τολμάτε να το αγγίξετε ή όχι; 

Ή αν θέλετε κάντε το όπως στο Ισραήλ. Ξέρετε τι γίνεται εκεί; 

Έχει ας πούμε 10 θέσεις κενές για Μηχανικούς στο Δημόσιο. Η θέση αυτή πχ είναι με αρχικό μισθό 2000ευρώ καθαρά τον μήνα. Κοιτάξετε τι κάνει το κράτος του Ισραήλ: Έρχεται και τους λέει: Κύριοι/ες αν θέλετε την θέση σε μόνιμη βάση, δηλαδή έως αφυπηρετήσεως, σου προσφέρω τη θέση με αρχικό μισθό 1200ευρώ / μήνα. Αν όμως θέλεις τη θέση με 3ετές συμβόλαιο και με ενδεχόμενο ανανέωσης τότε σου προσφέρω αυτή τη θέση προς 2,800ευρώ / μήνα. 

Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Ένας ΟΚΝΙΑΡΗΣ (οκνηρός για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη «οκνιάρης»), ένας ΟΚΝΙΑΡΗΣ, ΜΕΤΡΙΟΣ θα επιλέξει την μόνιμη θέση. Ένας ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον εαυτό του και στην δουλειά του θα επιλέξει την θέση με συμβόλαιο. Αυτό τι συνεπάγεται; Με έμμεσο τρόπο σταματάς να προσλαμβάνεις μόνιμους. Το ίδιο γίνεται σχεδόν στο 100% των θέσεων που απαιτούν πτυχίο. Εκπαιδευτικοί, Μηχανικοί, Λειτουργοί, Ιατροί, Αρχιτέκτονες κτλ κτλ κτλ.  

Home