Οι δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ που στήνονται στο πολιτικό σκηνικό

Οι δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ που στήνονται στο πολιτικό σκηνικό

Ποιοι βρίσκονται στη μία ομάδα και ποιοι στην άλλη - Οι Προεδρικές ο στόχος

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 3/1)

Σας έχω ωραίο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, από το οποίο θα σας φύγω το «πολιτικό περιτύλιγμα» για να καταλάβετε τι παίζει και τι στήνεται. 

Στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ στήνονται λοιπόν δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ. 

Η μια ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ είναι αυτή του ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. 

Η άλλη ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ είναι αυτή του ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. 

Και οι δυο έχουν ΣΤΟΧΟ το 2023, τις ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, στόχος ο οποίος όμως έχει στάση στις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ του ερχόμενου ΜΑΙΟΥ. 

Στην ομπρέλα της υπερομάδας του ΝΙΚΟΛΑ βρίσκονται:

ΔΗΚΟΑΚΕΛΟικολόγοι και πιθανώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ (της Άννας Θεολόγου)

Στην ομπρέλα της υπερομάδας ΑΒΕΡΩΦ βρίσκονται:

ΔΗΣΥΕΔΕΚΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΔΗΠΑ και εν μέρει το ΕΛΑΜ

Προσέξετε, σκόπιμα χρησιμοποιώ τη λέξη «ομπρέλα» διότι ακόμη οι ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ δεν έχουν συσταθεί αλλά βρίσκονται υπό εκκόλαψη. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να δημιουργηθούν, μπορεί και όχι, μπορεί να είναι ακριβώς η σύνθεση όπως σας την έγραψα πιο πάνω μπορεί και να έχει διαφοροποιήσεις. Αλλά η ουσία είναι πως ο ΣΤΟΧΟΣ αυτός είναι, δηλαδή η δημιουργία αυτών των δυο ΥΠΕΡΟΜΑΔΩΝ που στόχο θα έχουν την εξουσία. Και αυτό δεν είναι κακό, διότι άλλωστε ένα πολιτικό κόμμα ΥΠΑΡΧΕΙ για να προσπαθεί να βρεθεί στην ΕξουσίαΑν ένα κόμμα δεν ενδιαφέρεται για την εξουσία τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Λοιπόν, το action με αυτές οι δυο υπερομάδες θα το δούμε αμέσως μετά τις Βουλευτικές με την εκλογή του Προέδρου της Βουλής. 

Στην υπερομάδα του ΝΙΚΟΛΑ αναμένεται να υποστηριχτεί για την ΠΡΟΕΔΡΙΑ της ΒΟΥΛΗΣ ο Αρχισύντροφός μου ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ είτε άλλο που θα υποδείξει ο Άντρος ώστε το 2023 το ΑΚΕΛ να υποστηρίξει τον Νικόλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επειδή όμως το DEAL ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ακόμη, υπάρχουν και κάποιες πιθανότητες -λίγες έως και ελάχιστες- να προκριθεί ο ΝΙΚΟΛΑΣ για Πρόεδρος της Βουλής και ο υποψήφιος το 2023 να είναι κάποιος που θα υποδειχθεί από ΑΚΕΛ. 

Στην υπερομάδα του ΑΒΕΡΩΦ αναμένεται να υποστηριχτεί για την ΠΡΟΕΔΡΙΑ της ΒΟΥΛΗΣ είτε ο ΣΙΖΟ είτε κάποιος από την ΔΗΠΑ και μετέπειτα ο ΑΒΕΡΩΦ να υποστηριχτεί για ΠτΔ το 2023. Όπως και στην υπερομάδα του Νικόλα έτσι και εδώ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ακόμα το DEAL, οπόταν δεν αποκλείεται να δούμε και τον ίδιο τον ΑΒΕΡΩΦ στην Προεδρία της Βουλής. 

Όλα αυτά όμως είναι ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών. Διότι αντιλαμβάνεστε πως οι μισοί από αυτούς μπορεί να μην εκλεγούν καν, ή μπορεί να έρθουν τα πάνω – κάτω και να βλέπουμε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να πατώνουν. 

Όπως και να έχει, ο καιρός πλησιάζει. Θα έχει action το 2021… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Home