Πάει Στρασβούργο με τα διαβατήρια των Καμποτζιανών στις βαλίτσες

Πάει Στρασβούργο με τα διαβατήρια των Καμποτζιανών στις βαλίτσες

Συναντά ΟΟΣΑ, GRECO και MONEYVAL η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για θέματα πάταξης της διαφθοράς ταξιδεύει στο Στρασβούργο για προγραμματισμένες συναντήσεις ανωτάτου επιπέδου, λίγες ημέρες μετά το όλο σκάνδαλο που ξέσπασε με τα τα διαβατήρια των Καμποτζιανών και του Μαλαισιανού.

Στο Στρασβούργο στις 13/11 η κ. Χαραλαμπίδου θα έχει συναντήσεις  με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της GRECO κ. Gianluca Esposito, τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Γραμματέας της GRECO, κ. Bjorn Janson,  και τον κ. Matthias Kloth , Εκτελεστικός Γραμματέας της Moneyval.

Στο περιθώριο δηλώσεων της για την επίσκεψη της στο Στρασβούργο η κα. Χαραλαμπίδου ερωτηθείσα ανέφερε πως «είναι κυβερνήσεις που αρνούνται την λογοδοσία, που ενεργούν ετσιθελικά, που αγνοούν τους θεσμούς που προστατεύουν τη Δημοκρατία. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και τα 57 κοινοβούλια μέλη του ΟΑΣΕ , να ανταλλάξουμε εμπειρίες και κυρίως να συνεργαστούμε με Διεθνείς Οργανισμούς που όχι μόνο έχουν την εμπειρογνωμοσύνη αλλά και τη δύναμη και τους μηχανισμούς για να μας βοηθήσουν σε αυτή την άνιση μάχη που δίνουμε πολλοί βουλευτές σε διάφορες χώρες του κόσμου».

Ερωτηθείσα αν τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο με τα διαβατήρια των Καμποτζιανών και του Μαλαισιανού θα αποτελέσουν αντικείμενο των συζητήσεων η κ. Χαραλαμπίδου απάντησε πως “στην ατζέντα είναι ενέργειες και τρόποι μέσα από κοινή συνεργασία και συντονισμό πάταξης της διαφθοράς . Απ’ εκεί και πέρα ναι, δεν είναι και ότι καλύτερο τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά είναι ένα θέμα που βρίσκαμε πάντα μπροστά μας εδώ και καιρό. θα το χειριστούμε. Δεν είναι ευχάριστο ότι συνέπεσαν οι αποκαλύψεις με αυτές τις συναντήσεις». 

Να σημειώσουμε πως η κ. Χαραλαμπίδου θα συναντηθεί την Τρίτη 13/11  με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΟΟΣΑ,  κ.Jeffrey Schlagenhauf,  τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Διακυβέρνησης κ. Marcos Bonturi, τον Επικεφαλής της υπηρεσίας για την Ακεραιότητα στο Δημόσιο Τομέα, κ. Janos Bertok, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Δημοσιονομικών Υποθέσεων κα. Mathilde Mesnard, και τον Επικεφαλής τoυ Τμήματος για την πάταξη της διαφθοράς, κ. Patrick Moulette, 

 

Home