ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Το 1ο τεστ της νέας συνεργασίας ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ σε Αγλαντζιά

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Το 1ο τεστ της νέας συνεργασίας ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ σε Αγλαντζιά

Άντρος και Πρίγκιπας αναλαμβάνουν ρίσκο με ενδεχόμενη ήττα
 • Ε, δεν θα προωθήσουμε την ρήση « εδώ ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι» κρυβόμενοι δίκην στρουθοκάμηλου, αλλά θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ συμφώνησαν κατ’ αρχήν ότι θα συνεργαστούν στις Προεδρικές εκλογές του 2023. Με ποιο υποψήφιο; Υπάρχει καιρός και όλα θα κριθούν την περίοδο εκείνη για την ονοματολογία, αν και προσεχώς θα σας ενημερώσουμε για τους δελφίνους που έχουν υπόψη τα επιτελεία των κομμάτων. 

   

 • Ωστόσο, για να εδραιωθεί η συνεργασία, αφού υπάρχουν εγγενείς διαφορές στα δυο κόμματα, τόσο στο Κυπριακό όσο και στην γενικότερη φιλοσοφική προσέγγιση των πραγμάτων στην οικονομία , θα πρέπει να καλλιεργηθεί κλίμα ανάμεσα στις βάσεις των δυο κομμάτων, καθώς και στα στελέχη , αφού υπάρχει μια σχετική απόσταση που τους χωρίζει και κυρίως ψυχικό χάσμα, λόγω ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΒΙΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ. 

   

 • Έτσι με κάθε ευκαιρία, θα ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ η συνεργασία και θα ρίχνεται στην μάχη, ώστε να αποκτήσει ρίζες και να εδραιωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας και κυρίως στους απλούς ψηφοφόρους, ΑΚΕΛικούς και ΔΗΚΟικούς. Από την συνεργασία στο Κοινοβούλιο έως και εκλογές που θα προκύψουν στην πορεία, μέχρι το 2023. 

   

 • Ιδού η ευκαιρία, όπως έλεγε παλαιότερα και κάποιο σχετικό τηλεπαιχνίδι, αλήστου μνήμης. Η αναπληρωματική εκλογή για τον ΔΗΜΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ. Μετά την Υπουργοποίηση του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ, άνοιξε ο δρόμος για να συνεργαστούν ΔΗΚΟ- ΑΚΕΛ, όπως το έκαναν και στις Δημοτικές εκλογές του 2016. Αν και δέχθηκαν ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ, εντούτοις θα επιμένουν ενδεχομένως και με το ίδιο πρόσωπο. Τον  ΔΗΚΟικό ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΤΑ που έσπευσε μέσω της offsite και με δηλώσεις του, στον καλό συνάδελφο ΣΤΕΛΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ να αναφέρει ότι θα είναι υποψήφιος και θα διεκδικήσει το χρίσμα. 

   

 • Αν και η ΞΥΠ διερευνά το θέμα, ας περιμένει ακόμη λίγο ο κ. Κόρτας, γιατί μου φαίνεται ότι δεν είναι το απλά τα πράγματα. Να ξεκαθαριστεί ότι ΔΕΝ θα συμπορευτεί μαζί τους η ΕΔΕΚ, αφού πλέον δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ- ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΑΠΟΥΛΟΥ. Ο Σιζό αποχαιρέτισε τον Πρίγκιπα και ακολουθεί δική του πορεία. Εν προκειμένω η ΕΔΕΚ ενδεχομένως να διεκδικήσει και με δικό της υποψήφιο την Δημαρχία. 

   

 • Και ο ΦΟΥΛΗΣ εσιώπα και αναμένει ως συνήθως μην ξεχνώντας ότι ο Πετρίδης είναι Συναγερμικός και θα ήθελε να διατηρήσει τον Δήμο υπό προϋποθέσεις. 

   

 • Κι επειδή είναι πρόωρο και θα γίνουν διαβουλεύσεις, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλου είδους συμμαχίες στον Δήμο Αγλαντζιάς. Οπόταν, το παιχνίδι είναι ρευστό και όλα μπορούν να προκύψουν . Όμως Άντρος και Πρίγκιπας αναλαμβάνουν το δικό τους ρίσκο , γιατί μια ενδεχόμενη ήττα δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς και για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες- υπάρχει το προηγούμενο με τον Δήμο Αγίας Νάπας- θα καταδειχθεί επί του εδάφους της μάχης τα πράγματα δεν είναι όπως τα σχεδιάζουν επί χάρτου. 

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μια στήλη από τον Στέλιο Ξιουρή 

Home