ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Είμαστε απέραντο δικαστήριο με διοικητές δικηγόρους…

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Είμαστε απέραντο δικαστήριο με διοικητές δικηγόρους…

Υποχρεωμένοι ακόμη και να υπερασπίζονται εγκληματίες , κλέφτες και όλων των ειδών λαμόγια
 • Ζούμε σε εικονική πραγματικότητα. Τα πάντα παραπέμπουν σε αίθουσα δικαστηρίου με δικαστές, διάδικους, κατηγορούμενους και παραπονούμενους. Αυτή είναι η ζωή στο Κυπριστάν. Κοιτάξτε γύρω σας και θα αντιληφθείτε. Μας διοικούν οι δικηγόροι , αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία θεωρούνται υπηρέτες της Θέμιδος . Πρόεδρος Δημοκρατίας, υποψήφιοι για την Προεδρία, βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι είναι όλοι τους δικηγόροι ή έχουν το πτυχίο και λόγω άλλων συγκυριών και συνθηκών ζωής δεν άσκησαν το επάγγελμα.  
 • Όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και οι δικηγόροι διαμορφώνουν μια σχετική κουλτούρα προσέγγισης όλων των καταστάσεων και γεγονότων , διυλίζοντας τα πάντα μέσα από τον σχετικό ( δικηγορικό) φακό. Όσο κι αν προσπαθούν να αλλάξουν καπέλο η νομική προσέγγιση των πραγμάτων δεν τους αφήνει να το πράξουν , αφού είναι στο γενετικό τους υλικό. 

   

 • Έτσι οι δικηγόροι είναι λόγω κουλτούρας και κατευθύνσεων που παίρνουν από τις σπουδές τους , αλλά και νοοτροπίας που διαμορφώνεται μέσα από την καθημερινή τριβή και ενασχόληση τους στα δικαστήρια με ποινικές, αστικές, διοικητικές και άλλες υποθέσεις, έτοιμοι να κάνουν τα πάντα και να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να κερδίσουν τις υποθέσεις τους. 

   

 • Λόγω καθήκοντος και όρκου είναι υποχρεωμένοι ακόμη και να υπερασπίζονται εγκληματίες , κλέφτες και όλων των ειδών λαμόγια πέραν από τους ανθρώπους που αναζητούν το δίκαιο τους μέσω της δικαιοσύνης. 

   

 • Αν παρακολουθήσετε συνεδρίες των επιτροπών της Βουλής, συζητήσεις σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και εν γένει την πολιτική ζωή θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι τοποθετούνται λες και βρίσκονται σε αίθουσα δικαστηρίου και αγορεύουν προς υπεράσπιση των πελατών τους. Έστω κι αν γνωρίζουν ότι δεν έχουν δίκαιο. Η δουλειά το επιτάσσει. 

   

 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Το μόνο που λείπει από την όλη διαδικασία είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν , απευθυνόμενοι σε άλλους συναδέλφους τους. Το ευπαίδευτε δεν χρησιμοποιείται στην προκειμένη περίπτωση γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί απαίδευτοι…πολιτικά.
Home