ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η ανάπηρη Δημοκρατία , η αποχή & η δικτατορία της ελίτ

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η ανάπηρη Δημοκρατία , η αποχή & η δικτατορία της ελίτ

Δεν μπορούν οι λίγοι να καθορίζουν τις τύχες μας.

Γράφει ο Πιστολέρο*

  • Οι μεν μοιάζουν πανικοβλημένοι οι δε θυμίζουν Νέρωνες που θέλουν να κάψουν για να χαχανίσουν. Λες και κρατούν στα χέρια τους σκαπτικό μηχάνημα και θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα. Έβαλαν μπρος τον οδοστρωτήρα ( θυμάστε και τον άλλο που διέλυσε τα πάντα ) και περιμένουν το σύνθημα να τα ρίξουν όλα κάτω. 
  • Εξίσου απειλή θεωρείται και από τα κόμματα η απάντηση που δίνουν οι ψηφοφόροι στις έρευνες των επιτελείων, όπου διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι σημαντικό ποσοστό τους θα πάει στις κάλπες μόνο αν θα ψηφίσει κάποιο που θα τον εμπνεύσει.
  • Μάλιστα με την πάροδο του χρόνου το ποσοστό αποχής διευρύνεται και φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη αποτελώντας σαφέστατα πλήγμα για τους θεσμούς , αφού πλέον θα ψηφίζουν λιγότεροι από το 40 % του λαού, κάτι που ισοδυναμεί με κολοβή Δημοκρατία ή όπως χαρακτηρίζεται ανάπηρη.
  • Μπορεί να επικαλούνται αρκετοί παραδείγματα ξένων χωρών με την προσέλευση στις κάλπες που είναι κάτω του 50 % και μάλιστα εκλέγουν και πλανητάρχη, αλλά εμείς απαντάμε ότι πιστεύουμε ότι χωρίς την συμμετοχή των πολλών δεν μπορούν οι λίγοι να καθορίζουν τις τύχες μας. 
  • Εκτός κι αν καταλήξουμε στην δικτατορία της ελίτ όπου ορισμένοι θα αποφασίζουν για όλους και οι υπόλοιπου θα υπακούν πιστά χωρίς αντιδράσεις και λοιπές παρακωλύσεις. 
  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όμως θα επαναλάβω στους αναγνώστες μας όσα λένε κατ’ ιδίαν οι πολιτικοί και εμείς λόγω επαγγέλματος έχουμε την ευκαιρία να τους ακούμε. Βολεύονται από την αποχή γιατί στις κάλπες θα πηγαίνουν εν πολλοίς μόνο οι ελεγχόμενοι, τα κομματόσκυλα και ελάχιστοι υποψιασμένοι και έτσι θα καθορίζουν και το εκλογικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας εκείνους που θέλουν και ελέγχοντας την εξουσία. Και ο κόσμος ας φωνάζει από τους καναπέδες του. 

*Πιστολέρο: Μια παραπολιτική στήλη με τον Στέλιο Ξιουρή 

Home