ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η παραίτηση Υποδιοικητή Πυροσβεστικής και ο Τράγκολας

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η παραίτηση Υποδιοικητή Πυροσβεστικής και ο Τράγκολας

Η Πυροσβεστική υπάγεται στην αγκαλιά της Έμιλυς

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ* 

 • Μόνο σε κράτη που τα πολιτειακά αξιώματα ισοδυναμούν ΜΟΝΟ με χρήμα δεν δίνεται η κατάλληλη σημασία και δεν ενημερώνεται το κοινό, παρά μόνο δια μέσου ψιθύρων και καφενειακών συζητήσεων που τείνουν να μετατρέψουν τα απλά σε θρίλερ. Κι όμως στην Μποτσουάνα, στην νήσο Άου- Άου και άλλα τέτοιου είδους κράτη, όπως βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με το δικό μας, δεν ανακοινώνεται οτιδήποτε για να προκαλείται πέπλο μυστηρίου στα ζητήματα που είναι απλά και συνήθη.
   
 • Αν ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, θεωρούν ότι η παραίτηση του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΛΟΙΖΟΥ ήταν γεγονός που δεν έπρεπε να ανακοινωθεί στους πολίτες για να γνωρίζουν ότι σε τέτοιου βεληνεκούς πόστο, υπήρξε φυγή τότε μπορεί και να υπερβάλουμε. Εν πάσει περιπτώσει, εμείς ψάξαμε το θέμα και ο κ Λοίζου φαίνεται ότι θέλει να ιδιωτεύσει και δεν υπάρχει οποιοδήποτε υπηρεσιακό θέμα. 

   

 • Αν και την Πυροσβεστική την βασανίζουν πολλά, όπως η λειψανδρία, η γήρανση του σώματος και άλλα τέτοιου είδους προβλήματα που την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη, στην προκειμένη, απλώς προστίθεται ακόμη ένα που θα επιλυθεί με ανακατατάξεις. Α, και κάποιος να πει στην Υπουργό Δικαιοσύνης ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ ότι η Πυροσβεστική υπάγεται στην αγκαλιά της και θα πρέπει κάποια στιγμή να ενσκήψει στα προβλήματα της. 

   

 • Λοιπόν μέσα σ’ όλα αυτά εμφανίστηκε και ο μάστρε ΜΑΡΚΟΣ ΤΡΑΓΚΟΛΑΣ. Ναι, μάστρος της Πυροσβεστικής, όπως οι αντίστοιχοι στις οικοδομές , στα υδραυλικά και άλλα τέτοια. Και θέλησε να κάνει παρεμβάσεις- εισηγήσεις, για τον τρόπο που έδρασαν οι πρώην συνάδελφοι και υφιστάμενοι του και σαν παντογνώστης και μάστρος έκανε υποδείξεις. Όπως μας μετέφεραν οι πράκτορες της ΞΥΠ, ο δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποψήφιος με την ΔΗΠΑ βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, ΚΑΚΙΣΕ την αργοπορημένη δράση της Πυροσβεστικής για τα γεγονότα του Λιβάνου και την σχετική βοήθεια που στάλθηκε και μάλιστα την συνέκρινε με την αντίστοιχη της Γαλλίας. 

   

 • Ε, ναι ρε όταν ήταν ο Τράγκολας η Πυροσβεστική συγκρινόταν με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Γαλλίας, Βελγίου και άλλες συναφείς, ενώ τώρα έπεσε κατηγορία και δεν βλέπετε. Δεν φταίει καθόλου ο Τράγκολας που η Πυροσβεστική δεν έχει άτομα , ούτε και για την κατάσταση που βρίσκεται . Εξάλλου έχει πολλά χρόνια που έφυγε από το σώμα. Μπροστά στην αιωνιότητα ο ενάμιση χρόνος δεν είναι τίποτε.
   
 •  Όταν ήταν αυτός ήταν όλα άψογα. Ναι και εισηγείται όπως δημιουργηθεί Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και φυσικά να τεθεί σαν μάστρος που είναι ο ίδιος επικεφαλής. Εξάλλου αυτό ήταν το όνειρο και ο πόθος του. Να γίνει ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ της Κύπρου.  
 • Αμ, το άλλο που έριξε στο φέισμπουκ. Παρότρυνε πυροσβέστη να πάρουν την μεγάλη βάρκα και να πάνε στον Λίβανο γιατί θα πήγαιναν γρηγορότερα. Μεγάλε, θα πρέπει να βλέπεις πολλές ταινίες τώρα που είσαι αθκιασερός και παίρνεις την παχυλή σύνταξη …Ε, ναι αφού δεν σε άφησαν τα κόμματα- όπως πίστευες ακράδαντα- ότι θα γινόσουν Δήμαρχος Αμμοχώστου, αποφάσισες να επιστρέψεις από άλλο πόστο. Με την βάρκα… να μπεις βουλευτής . 

   

 • Απίστευτο Κυπριστανικό: Με τόσους ειδικούς, τόσους μαστόρους και άλλες χιλιάδες ειδήμονες, πως αυτός ο τόπος παραμένει σκλαβωμένος και λειτουργεί σε αφρικάνικα πρότυπα είναι πάντως μια αφορμή πρώτης τάξεως για κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, και λοιπούς να ετοιμάσουν σχετική μελέτη και να συγγράψουν πονήματα. Εκτός κι αν τελικά δεν βρίσκουν άκρη και σχίσουν τα πτυχία τους. Το πιθανότερο… 

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μια στήλη από τον Στέλιο Ξιουρή 

Home