ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Το Λεμεσιανό βαθύ κράτος ευθύνεται για διορισμό ΓΕ

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Το Λεμεσιανό βαθύ κράτος ευθύνεται για διορισμό ΓΕ

Η Γιωρκατζική πινελιά για ΒΓΕ
  • Πλέον η κυριαρχία μεταφέρθηκε στο Λεμεσιανό βαθύ κράτος που είναι κυρίαρχο και καθορίζει τα πάντα σε σχέση με την πολιτική κατάσταση στο Κυπριστάν. Τα πάντα αποφασίζονται από τους κατοικοεδρεύοντες στην συμπρωτεύουσα και μεταφέρονται στην πρωτεύουσα, προς επικύρωση. Μην ψάχνετε συνωμοσίες και λοιπούς συνειρμούς και παραλληλισμούς. Η κατάσταση είναι απλούστατη και αυταπόδεικτη. 
  • Με τον διορισμό του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ στον κορυφαίο ανεξάρτητο πολιτειακό θεσμό , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να περάσει το μήνυμα στους μεγαλοδικηγόρους και λοιπά τζάκια της Λευκωσίας και περιχώρων ότι κουμάντο πλέον κάνουν άλλοι  και πιο συγκεκριμένα το κονκλάβιο των Λεμεσιανών. 
  • Αυτοί θα αποφασίζουν για διορισμούς, και λοιπές τομές καίριας σημασίας και οι υπόλοιποι θα τις ακούνε ή θα παίρνουν κανένα κοκαλάκι. Τώρα, πόσο αυτό θα επηρεάσει την Κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ και τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, θα διαφανεί οσονούπω. 
  • Όσοι διαβάζουν την συμπεριφορά του Νίκαρου και ενσκήπτουν επί μακρόν στην πολιτική του ιστορία και δράση, θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένοι για όσα θα έπραττε στο κορυφαίο γεγονός του διορισμού Γενικού Εισαγγελέα, που αφορά πολλούς και σίγουρα περισσότερους, απ’ ότι από κάποια υπουργάκια , που επηρεάζονται με δυο τηλεφωνηματάκια. 
  • Αν και ιδιαιτέρως χωριάτικη, στην προκειμένη η λαϊκή θυμοσοφία αποτύπωσε γλαφυρότατα με μια έκφραση την όλη κατάσταση. « Φάνηκε από την κολοσυρμαθκιά του θερκού». Και με αυτό τον διορισμό ο Νίκαρος διεμήνυσε προς όλους , Φούλη- Χριστοδουλίδη – Συναγερμικούς και μη ότι την τράπουλα θα την μοιράζει ο ίδιος με κομψό Λεμεσιανό τρόπο… πάντα. 
  • Δεν ξεχάσαμε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Πρόκειται για επίτευγμα της πάλαι ποτέ – και νυν και αεί – Γιωρκατζικής ομάδας που κατάφερε να έχει τον εκπρόσωπο του και να πείσει τον Νίκαρο για τον ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ. Ο Διοικητής της ΞΥΠ, επειδή υπολογίζει τους Γιωρκατζικούς και τον τρόπο δράσης τους ( θα πρέπει να αποτυπώνεται σε εγχειρίδια μυστικών οργανώσεων και να μαθητεύουν και πολιτικοί στο μάθημα περί δολοπλοκίας και μηχανορραφιών) στα ρεπορτάζ του, κατέγραφε ανελλιπώς τον Σαββάκη σαν υποψήφιο ΒΓΕ. 
  • Κι επειδή κατέγραφε – αφουγκραζόταν και το αίσθημα των δικηγόρων- κοινής γνώμης στην σχετική λίστα προσέθετε και τον δικαστή Νικόλα Σάντη και τον ποινικολόγο Ηλία Στεφάνου, τους οποίους θεωρεί ιδανικές επιλογές και θα συνεχίζει να το φωνάζει και να επιμένει. Όμως το Λεμεσιανό κονκλάβιο ήθελε κάποιους ημέτερους και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…
  • Όσο για τον φίλο μου τον ΙΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ το μετέφερε και στον ίδιο, αφού αφουγκραζόταν  η ΞΥΠ και είχε τις σχετικές πληροφορίες από τις τοποθετήσεις , το στυλ και τις εκφράσεις των Λεμεσιανών ότι κάτι άλλο ετοίμαζαν. Και το έκαναν με μεθοδικότητα και αυτό να τους το αναγνωρίσουμε…
  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αν διορίσει ακόμη κανένα δυο Λεμεσιανούς Υπουργούς- ιδιαιτέρως τα κορίτσια που ακούγονται- τότε θα μεταφερθεί και το Προεδρικό στην συμπρωτεύουσα και θα ολοκληρωθεί έτσι το όνειρο του Νίκαρου…

Μια παραπολιτική στήλη με τον Στέλιο Ξιουρή

 

Home