ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ο Στεφάνου, ο Άριστος , ο Νιαζί και η ΕΣΚ

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ο Στεφάνου, ο Άριστος , ο Νιαζί και η ΕΣΚ

Μην νομίζετε ότι στο ΑΚΕΛ τρέφουν και τα καλύτερα συναισθήματα για τον Νιαζί
 • Μαζί σου σύντροφε ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Ακούς εκεί να διατάξει έρευνα το ΡΙΚ γιατί κάποιος συντάκτης της αντέγραψε ρεπορτάζ της ΧΑΡΑΥΓΗΣ που αναφερόταν σε θανάτους στο Νοσοκομείο Λάρνακας λόγω ελλείψεων . Πλήγμα για την ελευθεροτυπία συνιστά αυτή η πράξη φωνάζει ο Στεφ και εμείς του συμπαραστεκόμαστε. 

   

 • Ε, ναι ρε ΡΙΚάδες αυτά δεν λύνονται με διοικητικές πράξεις αλλά με τον διευθυντή σύνταξης να κάνει σχετικές παρατηρήσεις στον δημοσιογράφο, αν το δημοσίευμα είναι ψευδές και παραπλανητικό. Παρεμπιπτόντως, το ΡΙΚ αυτή την περίοδο μοιάζει με δρομέα μεγάλων αποστάσεων που τρέχει σε αγώνες με σπασμένο πόδι. Έστω κι αν σπαταλούνται πολλά χρήματα για την προετοιμασία του, εντούτοις δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους άλλους συναθλητές του – που κάποιοι εξ αυτών είναι εξαθλιωμένοι , απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι και τρέχουν απλώς για την φανέλα…

   

 • Λοιπόν, ο Στέφανος έδειξε τον δρόμο. Και κατέδειξε  αφενός την ευαισθησία του ΑΚΕΛ σε θέματα ελευθεροτυπίας και αφετέρου καταδίκασε εμμέσως αλλά σαφέστατα την επίθεση του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ στην Διευθυντή Σύνταξης του Φιλελεύθερου Άριστο Μιχαηλίδη. Ε, ναι μην νομίζετε ότι στο ΑΚΕΛ τρέφουν και τα καλύτερα συναισθήματα για τον Νιαζί και την πολιτική του. Αλλά τι να κάνουν οι σύντροφοι; Αυτή η άτιμη ανάγκη για ψήφους τους υποχρέωσε να σιωπούν και όπως άδει περιπαθώς ο μέγιστος λαϊκός αοιδός Στράτος Διονυσίου στον στίχο του σχετικού άσματος « μας υποχρέωσες/ μας υποχρέωσες/ μα δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες».  
 • Ναι αλλά δεν το αντιλήφθηκαν τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου ( ΕΣΚ) και παρουσιάστηκαν φορώντας τα χρωματιστά γυαλιά τους ( πόσο ταιριάζουν στον Πρόεδρο ΓΙΩΡΓΟ ΦΡΑΓΚΟ ) και ήθελαν να επιδείξουν έργο. Δεν καταδίκασαν τον βουλευτή αλλά σιώπησαν και κρύφτηκαν. Αυτή δεν είναι εξόφθαλμη παραβίαση της ελευθεροτυπίας να επιτίθεται κάποιος σε δημοσιογράφο ; Αν για το ΡΙΚ ήταν οργίλος ο Στέφανος και το ΑΚΕΛ για την περίπτωση του Μιχαηλίδη και του «Φ» θα έπρεπε να ήταν έξω φρενών. 

   

 • Μα δεν το ξέρουν τα παιδιά της ΕΣΚ ότι τα χρωματιστά γυαλιά βλάπτουν την όραση και ενίοτε προκαλούν αλληθωρισμό ; Ε, να το προσέξετε το θέμα, γιατί άνευ λόγου εκτίθεστε ανεπανόρθωτα έναντι των συναδέλφων σας και τελικά στην ιστορία μένει ότι η συντεχνία των δημοσιογράφων ενεργεί με άλλου είδους κίνητρα, αντί καθαρά συνδικαλιστικά. Φανταστήκατε δηλαδή να επιτίθετο ο Υπουργός Παιδείας σε κάποιο δάσκαλο/ καθηγητή τι θα έκαναν οι συνάδελφοι σας συνδικαλιστές της ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ. Έστω ο Υπ. Υγείας να έλεγε κάτι για κάποιο κυβερνητικό ιατρό τι θα έπραττε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ και σύντροφος σας ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΜΑΣ; Μάλλον θα χαλούσαν σχολεία και νοσοκομεία. Εσείς δικολαβισμούς και μουγκά. 

   

 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Φανταστήκατε δηλαδή να δούμε και κάποιο μέλος της ΕΣΚ υποψήφιο βουλευτή με κάποιο κόμμα. Εμείς πάντως θα είμαστε στο πλευρό του και θα του κάνουμε και έντονη προεκλογική εκστρατεία. 

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μια στήλη από τον Στέλιο Ξιουρή

Home