ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

Οι ριπές... του ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ μέσα στην εβδομάδα

Προξενητές στον γάμο  Στυλιανίδη- ΑΚΕΛ οι κυριλέ του ΟΠΕΚ και ο εχθρός  Χριστοδουλίδης

Πως έπεισαν το ΑΚΕΛ να συμπορευτεί μαζί τους

 

 • Έφθασε η ώρα να υλοποιήσουν όσα συζητούσαν για χρόνια στο κλειστό κλαμπ τους τα ευγενή στελέχη του Ομίλου Προβληματισμού για Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας ( ΟΠΕΚ) και να αναρριχηθούν στην εξουσία μέσω ενός δικού τους παιδιού. 
 • Οι πολιτικοποιημένοι αλλά και εν πολλοίς βολεμένοι επαγγελματικά, μετά από μακροχρόνιους αγώνες, μέσω κυρίως ανακοινώσεων και παρασκηνιακών παρεμβάσεων ,για αρκετά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία, κυρίως το Κυπριακό, αποφάσισαν να στηρίξουν τον τέως Ευρωπαίο Επίτροπο ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ στην προσπάθεια του να καταλάβει το ύπατο κρατικό αξίωμα.
 • Κι επειδή γνωρίζουν ότι η κοινωνία και εν γένει οι ψηφοφόροι δεν θα δώσουν την ψήφο τους στον κ. Στυλιανίδη μόνο με την δική τους συμπαράσταση κινήθηκαν προς πολιτικούς σχηματισμούς που θα μπορέσουν να υποβοηθήσουν στην κατάληψη της εξουσίας. Κάτι δηλαδή σας προξενητές , όπως έλεγαν και στο χωριό των στελεχών της ΟΠΕΚ, που ακόμη και το όνομα το διάλεξαν για να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους πετρελαιάδες.
 • Έτσι βρήκαν πρόσφορο έδαφος στο ΑΚΕΛ όπου και πρότειναν τον κ. Στυλιανίδη, ως τον άνθρωπο που θα συνενώσει τις δυνάμεις και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον εν δυνάμει υποψήφιο για τις Προεδρικές του 2023 Υπουργό Εξωτερικών ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Εξ ου και έτρεξαν πρώτοι και άνοιξαν τον δρόμο με ανακοίνωση τους ζητώντας την παραίτηση Χριστοδουλίδη τον οποίο θεωρούν αντίπαλο τους στην υλοποίηση των στόχων τους. 
 • Κοινό σημείο σύμπλευσης ΑΚΕΛ- ΟΠΕΚ είναι οι ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ θέσεις στο Κυπριακό, που αποτέλεσαν και την κοινή συνισταμένη για συμπόρευση, παρά το ότι τα πλείστα εκ των στελεχών του ΟΠΕΚ, έχουν διαφορετική κοσμοθεωρία από το κόμμα της αριστεράς και σίγουρα άλλου είδους φιλοσοφία σε πολιτικοκοινωνικά ζητήματα .
 • Στον ΟΠΕΚ δρουν κυρίως στελέχη προερχόμενα από την ΕΔΕΚ( Λάρκου- Παύλου- Πιερίδης( ενώ υπάρχουν και πρώην Συναγερμικοί( Πετρίδης) , αλλά και ανένταχτοι από τον επονομαζόμενο χώρο της κοινωνίας των πολιτών. 
 • Όλοι μαζί  ΟΠΕΚ και επονομαζόμενη Κοινωνία πολιτών έδωσαν την μάχη τους την περίοδο του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν , όπου και υποστήριξαν φανατικά την λύση του Κυπριακού όπως την πρότεινε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ. Διαπρύσιοι κήρυκες και εκ των επικεφαλής της εκστρατείας για υπερψήφιση της συγκεκριμένης λύσης του Κυπριακού, αλλά τότε δεν κατάφεραν να πείσουν τους ψηφοφόρους. 
 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Έκτοτε και με φάρο και καθοδηγητή πάντα το ΝΑΙ πορεύτηκαν στην πολιτική και διαβλέπουν ότι έφθασε η ώρα να βγουν μπροστά, ελπίζοντας ότι αυτή την φορά θα φθάσουν τα μηνύματα τους στην κοινωνία μέσω του Στυλιανίδη. Τώρα αν θα επωφεληθούν και κανένα πολικό αξίωμα, ε, αυτά είναι τα μπαξίσια των προξενητών… 

Η χορωδία Άντρου- Φουλή και η Κυπριστανική έκπληξη  

 • Το περιέγραψε επαρκώς η Χαρούλα Αλεξίου στο εκπληκτικό  άσμα του Αντώνη Βαρδή « Φεύγω» όπου άδει : « Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια αρρωστημένους και αγρίμια / τώρα φεύγω». Θα το τραγουδήσουν αύριο στην τηλεμαχία τους, μπορεί και σαν χορωδία οι ηγέτες των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων , Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού.
 • Οι συγκυρίες, οι εσωκομματικές έριδες αλλά και ο αδηφάγος χρόνος είναι τα στοιχεία που έσπρωξαν τους δυο ηγέτες  να αναμετρηθούν προς έκπληξη αρκετών, αλλά και προς ικανοποίηση κάποιων. Βλέπετε τα αρνιά ελεύθερης βοσκής άρχισαν να μασουλάνε σε διάφορους χώρους και φεύγουν από τα κόκκινα και γαλάζια κοτέτσια.
 • Σου ρίχνουν καβγάδες και ανεμίζουν τις σημαίες οπόταν και ευελπιστούν ότι θα τους πιστέψουν και θα μαντρίσουν τα αρνιά στο μαντρί…
 • Και οπωσδήποτε ο πολιτικός χάρτης θα αναδιαμορφωθεί και θα αλλάξει κατά παρασάγγας με νέα πρόσωπα στις ηγεσίες των κομμάτων. Και ώ της σύμπτωσης και οι δυο υπό εκκόλαψη ηγέτες θα φέρουν την ίδια κατάληξη στο επίθετο. 
 • Το μόνο σίγουρο ότι οι προεδρικές εκλογές του 2023 θα είναι η σκληρότερη μάχη που θα δώσουν οι δυο ηγέτες ως επικεφαλής των μεγαλυτέρων κομμάτων του τόπου. 
 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πάντως εμείς δεν είπαμε ότι ψάχνουν διεξόδους διαφυγής από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή. Μπορεί και να επανέλθουν αυτοί ως διεκδικητές του ανώτατου θώκου και κάνουν προπόνηση. Ουπς τι λέμε οι αθεόφοβοι.. Εξάλλου τι είναι η ζωή και κυρίως η πολιτική; Παιχνίδι…

Τα ψευδοκαναπεδάκια-  και επανένωση με πρόστιμα  Ακκιντζί 

Το κατοχικό καθεστώς επιβάλει πρόστιμα στους Ε/Κ επανεγκατασταθέντες 

 • Έφαγαν τα ψευδοκαπεναδάκια μετά Ψευδοδείπνησαν με ψευδοψάρι, ψευδοψωμί, ψευδοφρούτα, ψευδογλυκίσματα με τον ψευδοΑκιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι λοιποί συνδαιτυμόνες, χαμογέλασαν , φωτογραφήθηκαν και έτρεξαν να πάνε στις πολυτελείς κατοικίες τους. 
 • Την ίδια ώρα για να δείξουν πόσο θέλουν την επανένωση ο Ακκιντζί και οι άλλοι του καθεστώτος αποφάσισαν ότι όσοι Ε/Κ- Μαρωνίες επέλεξαν να ζήσουν  στα κατεχόμενα  ότι δεν μπορούν να μένουν περισσότερο από 45 συνεχόμενες μέρες στα σπίτια τους . Μάλιστα τους επέβαλαν και πρόστιμα γιατί ξεπέρασαν το σχετικό όριο… 
 • Προφανώς δεν επιθυμούν να γίνει μαζικά η επιστροφή στα κατεχόμενα για να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα – δημογραφικό και περιουσιακό- και να επιβάλουν καλύτερα την διχοτόμηση. Κάποιοι από εμάς με δακρύβρεχτες προσεγγίσεις ευελπιστούν σε αλλαγή των κατοχικών δυνάμεων 
 • Ναι και μετά πανηγυρίζουμε γιατί μας έδωσαν τους κλεμμένους πίνακες ζωγραφικής από τα κατεχόμενα. Αλλά το βάσανο των εγκλωβισμένων αλλά και όσους θέλουν να συμβιώσουν με τους Τ/Κ αλλά το κατοχικό καθεστώς δεν τους αφήνει να το παραβλέψουμε …προφανώς. 
 • Φτάνει να σπρωχτούν μπροστά στις κάμερες για να κάνουν επίδειξη οι κυρίες που στα διαλείμματα των κοινωνικών τους συναθροίσεων και των ταξιδιών τους στην Ελβετία και τα σαλέ ρίχνουν και κανένα δάκρυ δήθεν για την επανένωση της πατρίδας. Κι άσε τους άλλους να βασανίζονται στα κατεχόμενα και να ταλαιπωρούνται.
 • Ο καλοσυνάτος Ακιντζί όπως μας έλεγαν διάφοροι ψευταράδες και μασκαράδες Ταιριάζει και σ’ αυτούς το ψευδοπατριώτες αλλά δεν μας ταιριάζει εμάς, να μας τραβολογούν στα δικαστήρια. 
 • Σκάνδαλα με φοροδιαφυγή πολιτικών , σκάνδαλα με τις δοσοληψίες και ανταλλαγές πολιτικών με επιχειρηματίες, σκάνδαλα παντού. Και μετά σου λένε δεν είμαστε λαός σκανδαλιάρης…
 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όταν  αρχηγός κόμματος έλεγε σε εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής ότι πρέπει να κατεβάσουμε το νου μας, προφανώς θα είχε απέναντι του κάποιο καθρέφτη και έβλεπε το είδωλο του.
 • Τηλεμαχία Α-Α.: Θεωρούν ότι το ακροατήριο τους αποτελείται από αμνήμονες και ευκολόπιστους.

  Τώρα που τέλειωσε και η τηλεμαχία καιρός ν’ ασχοληθείτε και με την καταστροφολογία. Και ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Από την οικονομία έως και την παιδεία.

 • Αυτό δεν λέγεται ευελιξία και προσαρμοστικότητα, αλλά πολιτική –λάστιχο που ανάλογα προσαρμόζεται και διαφοροποιείται. Χωρίς σταθερότητα στις θέσεις και απόψεις, αλλά με μπούσουλα την προσπάθεια για δικαίωση θέσεων τους, παρατηρούμε την ευπροσαρμοστικότητα στην  εκάστοτε περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μάλιστα με φανατισμό που αλλοιώνει και την φυσιογνωμία τους.
 • Αυτά είναι τα πολιτικά κόμματα στο Κυπριστάν και δύσκολα θα αλλάξουν , αφού θεωρούν ότι το ακροατήριο τους αποτελείται από αμνήμονες και ευκολόπιστους.
 • Επίκαιρη είναι η προσομοίωση της πολιτικής των Αβέρωφ -Άντρου αλλιώς Α.Α( έτσι για να μην παρεξηγούν ποιος μπαίνει πρώτος), με την ομπρέλα θαλάσσης, που μετακινείται δεξιά – αριστερά στην παραλία για να καλύψει τις οπτικές και άλλες ανάγκες του κατόχου της.
 • Μπορεί να το παίζουν μετανοημένες κορασίδες, αλλά πλέον δεν μπορεί να διαγραφεί η πρόθεση τους με μπαμπεσιά και δόλιο τρόπο να νοθεύσουν την όποια Δημοκρατία επικρατεί στον τόπο μας.
 •   Καλά το κεφάλαιο της ψυχολογίας που ασχολείται με  τους πολιτικούς σηκώνει ψηλά τα χέρια. Στις μεσημβρινές εκπομπές- ιδιαίτερα αποδείχθηκε μέσω της τηλεμαχίας- οι πολιτικοί που συζητούν παθαίνουν κάτι και αρχίζουν τα γρονθοκοπήματα. Μα συγχύζουν τα πλατό με τα ρινγκ; Εκτός κι αν επειδή μεσημέριασε και θέλουν να πάνε για ύπνο . Λες και τις υπόλοιπες ώρες είναι ξύπνιοι.
 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Παρεμπιπτόντως η προσπάθεια για συσπείρωση άρχισε με την τηλεμαχία. Και δεν κάλεσαν τους υπόλοιπους για να καταδείξουν ότι στο πολιτιό σκηνικό τα υπόλοιπα κόμματα είναι αμελητέες ποσότητες. Καλημέρα ΠΡΙΓΚΙΠΑ μου. Που χάθηκες; Πήγε; για σκι και δεν σε βλέπουμε; 
Home