Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Κόλπο γκρόσο Νίκαρου με ΣΥΟΠ & άσε την Βουλή να φωνάζει

Offsite Team -
17.09.2020

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Κόλπο γκρόσο Νίκαρου με ΣΥΟΠ & άσε την Βουλή να φωνάζει

Thumbnail
Την σχετική δαπάνη για τους μισθούς τους θα την καλύψει από αδιάθετα κονδύλια

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ*

 • Επανήλθαμε! Με περιπέτειες και παλινδρομήσεις στην διάρκεια της άδειας μας,  τα πιστόλια και πάλι βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ε, καλά δεν χάσαμε και πολλά θέματα, αφού στο Κυπριστάν όλα γύρω αλλάζουνε και πάντα τα ίδια μένουν. Εξάλλου σ’ αυτό τον τόπο, το αυτονόητο έγινε δυσνόητο και το απλό …περίπλοκο.

   
 • Πάμε όμως να σας ενημερώσουμε για την νέα εξέλιξη του σίριαλ που στήθηκε το τελευταίο διάστημα, με τις απολύσεις Εθνοφρουρών που πέτυχαν εγγραφή σε Αγγλικά πανεπιστήμια. Και ως συνήθως στην δημόσια σφαίρα οι πολίτες διχάζονται και οι πολιτικοί αντιμάχονται στα τηλεοπτικά πάνελ, προς άγραν ψήφων. Και ακούγονται παντός είδους επιχειρήματα εκατέρωθεν, που τελικά αφήνουν ενεούς τους πολίτες για το επίπεδο της πολιτικής λογικής και τον τρόπο που χειρίζονται τα προβλήματα.
   
 • Δεν έχει και τόση σημασία την δεδομένη στιγμή η θέση του καθενός αλλά τι μέλλει γενέσθαι στο σχετικό θέμα. Όπως πληροφορούμαστε από την ΞΥΠ Προεδρικού ( καλά το εκεί κλιμάκιο των συναδέλφων της ΚΥΠ, γνωρίζουμε τι κάνει αλλά δεν είναι της παρούσης) ο Νίκαρος ετοιμάζει το επονομαζόμενο κόλπο γκρόσο. Απ΄ αυτά που είναι της ειδικότητας του και μάλλον τον ανέβασαν και διατήρησαν στην εξουσία. Όπως ονομάζονται και στην σχετική επιστήμη …πολιτικά παίγνια.  
 • Λοιπόν, θα αφήσει τους βουλευτές να ξεθυμάνουν στην Ολομέλεια της Βουλής ,απορρίπτοντας το νομοσχέδιο περί της πρόσληψης Συμβασιούχων Οπλιτών ( ΣΥ.ΟΠ) Εθνικής Φρουράς και αφού προηγουμένως τους ΦΟΡΤΩΣΕ ήδη έντεχνα το δίλημμα και την πίεση, ως προς την τοποθέτηση τους. Ε, ποιος βουλευτής αντέχει σε προεκλογική περίοδο και όταν διακυβεύεται το μέλλον του- μόλις οκτώ μήνες πριν τις εκλογές – να θυμώσει, να απομακρύνει και να αντιδικήσει με ψηφοφόρους; Πόσο μάλλον όταν οι ψηφοφόροι υποβάλουν αίτημα για το μέλλον των μωρών τους. Ε, τότε διαλύονται στην σκέψη των ψηφοφόρων και κόμματα , ιδεολογίες, τοποθετήσεις , λογική. Πάνω απ’ όλα τα μωρά.

   

 • Έτσι και ο Νίκαρος, με την σύμφωνο γνώμη του Φούλη που κάθεται σε μια γωνιά και υπομειδιά, μετά την απόρριψη από την Βουλή του σχετικού κονδυλίου για πρόσληψη ΣΥΟΠ που είναι αναγκαίοι, ώστε να απολυθούν οι νεαροί που θα φοιτήσουν στην Αγγλία ,την σχετική δαπάνη για τους μισθούς τους, θα την καλύψει από αδιάθετα κονδύλια. Και μην ακούτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια( αδιάθετα κονδύλια)  και άλλα παραμύθια. Εξάλλου, το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης, που είναι πηγάδι χωρίς πάτο, έχει μέσα 670 χιλιάδες για την δαπάνη που απαιτείται φέτος. Όσο για την δαπάνη του 2021 και τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια που θα δοθούν στους ΣΥΟΠ, έχει ο Θεός λέει ο Νίκαρος. Μην ξεχνάτε ότι θα προσληφθούν και 300 άνεργοι οπόταν δεν θα διαφανεί και η αύξηση της ανεργίας. Δηλαδή, αν το κάνετε σε ψήφους , 300 που θα πάνε στα Πανεπιστήμια και 300 που θα προσληφθούν, επί τρία που είναι ο μέσος όρος όσων επηρεάζονται από προσωπικές περιπέτειες, τότε επηρεάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα. Εναντίον; Έλα καλέ ποιος ΕυρωττοπουζοΚυπραίος θυμάται κάτι που δεν τον αφορά;. Τι παιχνίδι έπαιξε πάλι ο Νίκαρος και τους πιάνει εξ απήνης με διλήμματα και σκέψεις.  
 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η μόνη χαμένη της υπόθεσης είναι η φίλη μου ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, που μαζί αρχίσαμε την ιστορία περί απόλυσης των εθνοφρουρών στο περιθώριο συνεδρίας της Επ. Υγείας της Βουλής( καλημέρα Δημήτρη Στρατή)  και μετά από πίεση του κόμματος…υποχώρησε. Θα τα πούμε όμως για την φίλη μου λίαν προσεχώς, όπως έλεγαν παλιά και στους κινηματόγραφους. 

   

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μια στήλη από τον Στέλιο Ξιουρή 

Home