ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Μήπως η οικονομική κρίση του 2020 ονομάστηκε κορωνοϊός;

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Μήπως η οικονομική κρίση του 2020 ονομάστηκε κορωνοϊός;

 • Τι είναι αυτό ρε παιδί μου; Πλύση εγκεφάλου και τεστ αντοχής των ανθρώπων . Για μια απλή γρίπη που την ονόμασαν διαφορετικά, πιο εύηχα και με σασπένς, προκάλεσαν επί μέρες- μήνες, άγχος, φόβο και ενεργοποίησαν όλα τα κατώτερα ένστικτα των ανθρώπων. Προκάλεσαν παγκόσμια αναταραχή , τρόμαξαν τον πλανήτη και έκαναν τους πολίτες άβουλα ανθρωπάκια που περιφέρονται ανάλογα με τις προσταγές των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης. Ναι δεν γράψαμε λάθος. Εξημέρωσαν τα πλάσματα και τα έκαναν αρνιά έτοιμα προς σφαγή.  
 • Μαζί τους και οι αγχωμένες Κυβερνήσεις μπας και τους επιρριφθούν ευθύνες για αδράνεια.
  Μην μου πείτε ότι χωρίς πανικό και ψυχραιμία δεν θα ήταν όλα καλύτερα και πιο εύκολα να αντιμετωπιστούν. Απλούστατα, θα έπρεπε να κάνουν όλα εκείνα που συνιστούνται ιατρικά, χωρίς Βαβυλωνία και άναρθρες κραυγές . Δηλαδή κάθε μέρα μας ανακοινώνουν πόσοι πεθαίνουν από το κάπνισμα π.χ. Πόσοι από την κακή διατροφή; Έστω από την γρίπη; Και προφανώς είναι πολλαπλάσιοι…

   

 • Ψυχασθένεια λέμε. Βλέπεις καταθλιπτικούς, φοβισμένους ανθρώπους γύρω σου έτοιμους να σε κατασπαράξουν αν παραβείς τους κανόνες , λες και δεν είναι άνθρωπος απέναντι τους,  αλλά ηλεκτρονικός υπολογιστής. Φτάνει ρε πια με αυτή την ασθένεια . Παρανοήσαμε.
   
 • Πάντως όλη αυτή η ιστορία θα λήξει αλλά θα μείνουν τα σημάδια της. Κυρίως οικονομικά. Θα καταστραφούν αρκετοί, θα οπισθοδρομήσουν άλλοι τόσοι και θα πνιγούν στα χρέη ακόμη περισσότεροι. Και πλέον θα μιλούμε γα το οικονομικό κραχ του 2020 που προήλθε από τον κορωνοιό. Μπορεί η οικονομική κρίση του 2013 να άρχισε από την κατάρρευση των Lehman brothers στις ΗΠΑ , αλλά πλέον θα έχουν να λένε και οι Κινέζοι για την οικονομική κρίση που προκάλεσαν. 

   

 • Θα μιλήσετε για τις ανθρώπινες απώλειες. Σιγά που ενδιαφέρει όσους προκαλούν τις οικονομικές κρίσεις. Τ0 2013 πόσες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν λόγω οικονομικής καταστροφής. Πόσοι λόγω άγχους που έχασαν τα πάντα, επιχειρήσεις, σπίτια , χρήματα τερμάτισαν την ζωή τους ή δεν άντεξαν και προσβλήθηκαν από διάφορες ασθένειες. Και αν θέλετε και την ονομασία. ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. Έτσι έγινε πλέον η ανθρώπινη ζωή. Τίποτα. 

   

 • Α, και μην νομίσετε ότι δεν θα επηρεαστεί και η Κύπρος από την οικονομική κρίση του κορωνοιού. Και να μην είναι σε μεγάλο βαθμό και πάλι θα το εκμεταλλευτούν και θα πνίξουν τους εργαζόμενους. Θυμηθείτε …οσονούπω.  
 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τελευταία φορά που έγραψα κάτι για κορωνοιό. Οποιοδήποτε άλλο θέμα θα αναφέρομαι αλλά φτάνει. Κι ας μην με διαβάζει κανένας…

   

 

*ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μία στήλη με τον Στέλιο Ξιουρή

Home