Ποιους τρεις εννοεί ο ΓΓ ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές 2023…

Ποιους τρεις εννοεί ο ΓΓ ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές 2023…

Ή λέτε ακόμη και νεαρότερος από 40; 

Ρωτήθηκε ο Αρχισύντροφός μου Άντρος στο DEBATE της Πέμπτης (6/2) κατά πόσο θα είναι υποψήφιος στις Προεδρικές του 2023. 

Ο ΓΓ ΑΚΕΛ απάντησε: «Προεδρία. Εγώ θα τοποθετηθώ ευθαρσώς. Επειδή βλέπω ανοησίες να γράφονται και να λέγονται. Θεωρώ ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολύ νεότερος απ’ ότι είμαι εγώ». 

Αρχικά δεν κατάλαβα γιατί απαντούσες τόσο θυμωμένα Αρχισύντροφε μου. 

Γιατί είναι δηλαδή «ανοησία» να γράφεται και να λέγεται ότι ενδεχομένως να είσαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας; 

Εν τόοοοσο κακό δηλαδή; Εν μίασμα να είσαι υποψήφιος Πρόεδρος; 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Και αν είναι ανοησία κάποιος να σκεφτεί ότι εσύ, ως ΑΡΧΗΓΟΣ του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος του τόπου, μπορεί να είσαι υποψήφιος, τότε ΟΚΚΚ!!! Πραγματικά δεν αντιλήφθηκα γιατί θύμωσες τόσο πολύ. 

Anyway…. 

Προχωρώ στο δεύτερο ερώτημα που εγείρεται ως προς την απάντηση του Αντρίκκου μας. «Θεωρώ ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολύ νεότερος απ’ ότι είμαι εγώ», είπε. 

Ωραία. Πόσο χρονών είναι ο Άντρος; Να σας πω αμέσως: Σήμερα είναι 64+ χρονών. 26 Οκτωβρίου 2020 θα γίνει 65 αφού γεννήθηκε 26/10/55. Άρα τον Φεβρουάριο του 2023 (μήνας Προεδρικών εκλογών) ο Άντρος θα είναι 67 χρονών και 4 μηνών

Βάσει της απάντησης του ΓΓ ΑΚΕΛ, συνεπάγεται ότι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ θα είναι μικρότερος από 67 χρονών. ΟΜΩΣ επειδή ο Άντρος δεν είπε απλά «νεαρότερος» αλλά είπε «ΠΟΛΥ νεαρότερος από εμένα» σημαίνει πως ο εν δυνάμει υποψήφιος του ΑΚΕΛ λογικά θα  είναι... από 40 έως 50 το πολύ

Ή λέτε ακόμη και νεαρότερος από 40; 

Διότι αφού ο Άντρος είναι 65 ετών δεν μπορεί να εννοεί με το «ΠΟΛΥ ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ» έναν που είναι 55 ετών. Η λογική λέει πως το «ΠΟΛΥ ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ», όταν λέγεται από ένα 65άρη, τότε αυτό παραπέμπει σε ένα άνθρωπο με μια διαφορά ηλικίας τουλάχιστο 15 χρόνιαΆρα μικρότερο από 50 ετών

Ο ΕΦΕΤΗΣ έψαξε το θέμα. Και σας έχω ωραίο πολιτικό κους κους και παρασκήνιο. Διότι οι Σύντροφοι μου, μου έδωσαν το πλαίσιο κινήσεων του ΑΚΕΛ προς τις Προεδρικές Εκλογές ως προς το προφίλ του υποψηφίου τους.

Μάλιστα μου κατονόμασαν και πρόσωπα. 

Οπόταν έχουμε και λέμε. Ποιοι ταιριάζουν στο ΠΡΟΦΙΛ που «έδωσε» ο Αρχισύντροφος μου; 

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΦΙΛ: Νικόλας Παπαδόπουλος.

φ

Πρόεδρος ΔΗΚΟ. Ο Νικόλας μας γεννήθηκε 22 Απριλίου 1973. Σήμερα είναι 47 ετών και το 2023 θα είναι 50. Οριακά λοιπόν ο Νικόλας Παπαδόπουλος εμπίπτει στο «ΠΟΛΥ ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ» του Άντρου (ήδη σας είπα για αυτό το σενάριο παλαιότερα και θα επανέλθω σύντομα) 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ: Χρίστος Χριστόφιας.

χ

Ναι ο υιός του μ. Δημήτρη Χριστόφια. Ο Χρίστος Χριστόφιας εννοείται, όπως σας είπα ξανά, θα είναι υποψήφιος στις Βουλευτικές του 2021 και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα εκλεγεί. Παράλληλα αρκετοί είναι αυτοί εντός του Αρχηγείου του ΑΚΕΛ αλλά και εντός της Βάσης που θεωρούν πως ο «νεαρός» θα έπρεπε ήδη να ήταν στη Βουλή από το 2016 για να «ψηθεί καλύτερα» για μεγαλύτερα αξιώματα μιας και ο Χρίστος Χριστόφιας θεωρείται κατά γενική ομολογία από όλους τους κύκλους του κόμματος ότι είναι ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ. 

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ δεν είναι ΟΜΩΣ και τοοοσο «νεαρός» για τα διεθνή πρότυπα. Ωστόσο για την Κύπρο μπορεί να φαντάζει «νιάνιαρο» μιας και μας έχουν συνηθίσει να βλέπουμε σχεδόν απόλυτα, υποψηφίους συνταξιούχους. 

Ο Χ. Χριστόφιας γεννήθηκε το 1983 και σήμερα είναι 37 ετώνΣτις Προεδρικές του 2023 θα είναι 40!

Ο ΕΦΕΤΗΣ «βλέπει» ότι ο ΧΡΙΣΤΟΣ εμπίπτει ακριβώς στην περιγραφή Άντρου με το «ΠΟΛΥ ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ». 

Σκεφτείτε το να δείτε. Why not στο κάτω, κάτω; Όλοι δεν φωνάζουν ότι θέλουν νεαρούς στα ηνία; Ότι θέλουν «νέο αίμα»; Ότι στην Φινλανδία η άλλη εξελέγη Πρωθυπουργός στα 34 της και έγινε η νεαρότερη Αρχηγός Κράτους στον κόσμο και ότι στην Κύπρο «είμαστε πίσω»; 

Ε ωραία. Τι θέλετε; Θέλετε νεαρό; ΙδούΧρίστος Χριστόφιας. 37 χρονών σήμερα, 40 χρονών στις Προεδρικές του 2023! 

Θα μου πείτε είναι άπειρος;

Μα, από την μια φωνάζετε όλη μέρα πως θέλετε νεαρούς, και μόλις βρούμε νεαρούς τους βρίσκετε χίλια μειονεκτήματα. Αποφασίστε τι θέλετε. Δεν έχουμε και δεν ΓΙΝΕΤΑΙ να θέλετε ΝΕΑΡΟ αλλά να έχει 50 χρόνια πείρα!!! 

Νεαρός + 50 χρόνια πείρας = Νεαρός υποψήφιος ετών 70!!!! 

Θέλετε πείρα όμως; Ιδού: Ο Χ. Χριστόφιας είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2001 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και μέλος της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας. Τον Ιούλιο του 2015 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ. Από μαθητής είναι στα δρώμενα. Διετέλεσε Πρόεδρος και Οργανωτικός Γραμματέας της Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2007, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2009 και διετέλεσε μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας. Από το 2010 μέχρι το 2012 διετέλεσε Γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, από το 2012 μέχρι το 2014 Κεντρικός Μαθητικός Υπεύθυνος της ΕΔΟΝ και στη συνέχεια, από το 2014 μέχρι το 2015 Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ.

Επιπλέον με υποψήφιο Πρόεδρο τον ΧΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑμην μου πείτε ότι το ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ στο ΦΟΥΛ. Αλλά θα κερδίσει και αρκετούς ανένταχτους πολίτες αφού θα βλέπουν απέναντί τους ένα υποψήφιο 40 ετών. Αν κερδίσει κιόλας τις εντυπώσεις σε συζητήσεις και σε διάφορα πάνελ, να δείτε τι δυναμική θα αποκτήσει.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ούτως ή άλλως στην περίπτωση που το κάθε κόμμα βάλει τον δικό του υποψήφιο και δεν υπάρξουν δηλαδή συνεργασίες στον πρώτο γύρο με το ΔΗΚΟ, όπως έδειξε η ιστορία, δεύτερο γύρο περνούν οι υποψήφιοι ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Συνεπώς ο αντίπαλος του ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ουσιαστικά θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ. Άρα;;;;; 

Όπως και να έχει, το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΦΙΛ είναι αυτό. 

 

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΦΙΛ: «ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ ΕΤΩΝ 40+». 

f

Το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συζητήσει με το ΔΗΚΟ για ένα «Χ υποψήφιο» ακόμη και από τον χώρο του Κέντρου αλλά επί του παρόντος δεν θέλει να εννοεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο. 

Ωστόσο κάτι τέτοιο κρίνεται τόσο από πλευράς ΔΗΚΟ όσο και από κύκλους στην ΕΖΕΚΙΑ ως «απομακρυσμένο σενάριο». Δηλαδή, θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία να εξευρεθεί αλλά και να συμφωνηθεί από κοινού αυτός ο «άγνωστος Χ». 

Αλλά και αυτό το ΠΡΟΦΙΛ βρίσκεται στο τραπέζι (τυπικά)!

Home