Θα είναι τελικά ο Φουρλάς υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ;

Λουκάς Φουρλάς: το μήνυμά του, ένα χρόνο μετά το θάνατο της κόρης του

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μάη θα ακούμε και θα βλέπουμε πληροφορίες, σενάρια και φήμες, οι οποίες είτε θα έχουν βάση είτε θα ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας. 

Μια από τις φήμες οι οποίες ακούστηκαν είναι αυτή που θέλει τον Λουκά Φουρλά να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΔΗΣΥ. 

Πάμε λοιπόν να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι του τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Θα αρχίσουμε λέγοντας πως σίγουρα η φήμη αυτή είναι μια υπαρκτή πιθανότητα και ένα σενάριο το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας. 

Ο ΔΗΣΥ θέλει τον Λουκά Φουρλά στο ψηφοδέλτιο και όχι μόνο τον θέλει, αλλά τον έχει εντάξει και σε εσωτερικές μετρήσεις παγκύπριας εμβέλειας, μαζί με Λευτέρη Χριστοφόρου, Νίκο Τορναρίτη, Ελένη Σταύρου, Στέλλα Κυριακίδου, Χρήστο Στυλιανίδη, Άννα Βίσση και άλλους, που αποφάσισαν ότι θα ήθελαν να δουν αν έχουν απήχηση ή όχι στο κυπριακό ακροατήριο-ψηφοφόρους. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι μετρήσεις έγιναν από γνωστή εταιρεία στην Κύπρο και δεν περιορίστηκαν μόνο σε ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ αλλά είχαν αντιπροσώπευση σε παγκύπρια κλίμακα.

Γιατί θέλει ο ΔΗΣΥ τον Φουρλά

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ο ΔΗΣΥ χρειάζεται αξιόλογες και ουσιαστικές προσωπικότητες, οι οποίες να έχουν εκτόπισμα και αναγνώριση έξω από τον σκληρό πυρήνα του κόμματος. 

Μέχρι στιγμής έχουν Λευτέρη, Τορναρίτη, Ελένη Σταύρου, που είναι ξεκάθαρο ότι προσεγγίζουν ο καθένας συγκεκριμένο πολιτικό ακροατήριο αλλά περιορίζονται σε ψήφους εντός των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ(η Σταύρου πιάνει και μια μερίδα από ΕΛΑΜ). 

Αυτό που θα απογειώσει το ψηφοδέλτιο και το γνωρίζουν πολύ καλά, είναι μια επιλογή από την κοινωνία των πολιτών, που να φέρει ψήφους από τους ψηφοφόρους που δεν θα πήγαιναν στις κάλπες ή δεν είναι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ.

Ο Φουρλάς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αντικειμενικά μπορεί να το πετύχει αυτό, καθώς χαίρει εκτίμησης από άτομα σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Ευελπιστούν ότι αυτό θα αποτελέσει κίνητρο, για να φέρουν στο κόμμα ψήφους που με άλλο τρόπο ενδεχομένως να μην έρχονταν.

Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα της μέτρησης που έκαναν στον ΔΗΣΥ, φαίνεται πως ο Φουρλάς πείθει ως δυναμικός, ως αξιόπιστος, τυγχάνει αποδοχής, οι πολίτες έχουν θετική άποψη για τον ίδιο και έχει και το χαρτί της αναγνωρισιμότητας αλλά και της εμπλοκής με τα κοινά και τον μέσο πολίτη. 

Θα συνεχίσουμε λέγοντας πως ο Λουκάς Φουρλάς δεν είναι αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική ωστόσο ακόμα δεν έχει απαντήσει θετικά στον ΔΗΣΥ. Γνωρίζουμε πως ο Λουκάς είναι άνθρωπος που δίνεται σε ό,τι αποφασίσει να κάνει και δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Ο φίλος μας ο Λουκάς θα πρέπει να ζυγίσει πολύ προσεκτικά τα δεδομένα για να αποφασίσει τι θα πράξει, καθώς, σε ενδεχόμενο υποψηφιότητας θα πρέπει ηθικά να αποχωρήσει από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Βουλής.

Θα πρέπει να είναι σε θέση να δαπανήσει λεφτά για την προεκλογική. Άσε που όταν τα βάλει κανείς με το κομματικό κατεστημένο, ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με το μπαλάκι ωστόσο να είναι στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς ο Φουρλάς αν θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο θα είναι από τη θέση του αριστίνδην υποψηφίου.

Αν μιλά σοβαρά ο Αβέρωφ, πρέπει να δει πως θα αξιοποιήσει το Λουκά με μέγιστη απόδοση για τον ίδιο και το κόμμα, τόσο σε ποιοτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιρροής. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε κάθε απόφαση να είναι προς όφελος των πολιτών, όποια και να είναι αυτή. 

19