Τι είχες Γιάννη, τί χα πάντα… Ή γιατί το ΑΚΕΛ δεν θα αλλάξει

Τι είχες Γιάννη, τί χα πάντα… Ή γιατί το ΑΚΕΛ δεν θα αλλάξει

Γράφει η Матрёна Бутусова

Όσοι πίστεψαν ότι με τον Στεφάνου το ΑΚΕΛ, θα αναγνώριζε τι είναι αυτό που το οδηγεί σε αργή αλλά σταθερή περιθωριοποίηση και θα άλλαζε ρότα διαψεύδονται καθημερινά.

Πρώτα απ όλα θα ήταν παράδοξο ο Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος ανδρώθηκε πολιτικά, με πρότυπα το πλέον συντηρητικό κομμάτι του ΑΚΕΛ να ήταν κάτι άλλο από τα πρότυπα του. 

Στη συνέντευξη του στον Πολίτη της Κυριακής, καταλάβαμε και γιατί το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να παραπαίει ακολουθώντας την ίδια πορεία που το οδήγησε στα χαμηλότερα ποσοστά που είχε ποτέ στην ιστορία του.

Ερωτηθείς γιατί το ΑΚΕΛ δεν πείθει, απέδωσε την αδυναμία αυτή σε δύο παράγοντες:

 Α. «…στην αντικειμενική κατάσταση»… χαίρω πολύ θα έλεγα και Β. «στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα μέρος της κοινωνίας… κάνουμε εισηγήσεις που η κοινωνία δεν τις προσλαμβάνει».

Άρα δεν φταίει το ΑΚΕΛ αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες και η άτιμη κοινωνία που λειτουργεί λάθος και δεν προσλαμβάνει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ! 

Το ενδεχόμενο να  τις προσλαμβάνει και να διαφωνεί η κοινωνία με τις προτάσεις του κόμματος, δεν φαίνεται να περνά από το μυαλό του ηγέτη του κόμματος.

Το  μόνο που λείπει από την ανάλυση του, είναι να μας πει ότι το κόμμα είναι ματιασμένο. Διότι αν αυτές οι εκτιμήσεις που κατέθεσε δημοσίως είναι σοβαρή εκτίμηση Κομμουνιστή ηγέτη,  τότε κάπου θα πρέπει να Μαρξ  να κρατά την περίφημη διαλεκτική   παραμάσχαλα και να χαμογελά με πόνο.

Το ευχάριστο είναι πως ο κ. Στεφάνου διατηρεί την αισιοδοξία του καθώς όπως είπε, το ΑΚΕΛ, «… δεν πήρε την κατιούσα που πήραν κόμματα που έχουν τον ίδιο χαρακτήρα». Αγαπητέ Γενικέ… το ΑΚΕΛ πήρε την κατιούσα. Απλώς έχει μεγαλύτερο δρόμο να διανύσει μέχρι τον πάτο από ότι «...άλλα κόμματα με τον ίδιο χαρακτήρα», γιατί η τσουλήθρα ξεκίνησε από πιο ψηλά.

Για κάποιον όμως που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο κόμμα, το μεγαλύτερο αγκάθι, είναι η εμπλοκή του ιδίου του κόμματος με υποθέσεις διαφθοράς. Είναι γνωστό πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΕΛ θήτευσαν για αυτό στις κεντρικές φυλακές, ενώ για τον ίδιο λόγο (αφήνουν οι ίδιοι να νοηθεί) βρέθηκε και εκτός κόμματος ο άλλοτε 2ος τη τάξει Νίκος Κατσουρίδης.

Ρωτήθηκε ο κ. Στεφάνου τι γίνεται με τον κ. Κατσουρίδη και είπε πως το θέμα έκλεισε καθώς «δεν υπάρχει πια σχέση του κόμματος μαζί του». Ούτε όμως και διαγραφή του υπάρχει, λέμε εμείς. 

Τα εν οίκω μη εν δήμω απαντά το κόμμα, το οποίο ενώ δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του, υπενθυμίζουμε πως δεν  δίστασε να αξιοποιήσει το  υπό δίωξη στέλεχος του σχετικά πρόσφατα όταν εντάχθηκε στο επιτελείο Σταύρο Μαλά και χέρι-χέρι με τα άλλα στελέχη  νομιμόφρονα προωθούσαν την υποψηφιότητα του ΑΚΕΛ. 

Δεν θέλει να συζητήσει το θέμα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για να μην μπει το κόμμα σε εσωστρέφεια. 

Και προκειμένου να αποφύγουμε την εσωστρέφεια ας συσκοτίσουμε για μερικά ακόμη χρόνια την κατάσταση, ας κρατήσουμε την κοινωνία σε άγνοια και με  άπειρα ερωτήματα για το τί φοβερό ήταν αυτό που έκανε ο κ. Κατσουρίδης που υποχρέωσε το κόμμα να τον απομακρύνει από το 2015… αλλά την ίδια ώρα δεν τολμά και να τον διαγράψει. 

Κατά τα άλλα το project  της αλλαγής προχωρά…

Σ.Σ. Την τελευταία φορά που έγινε αναφορά με αρνητική χροιά από στέλεχος του ΑΚΕΛ για τον κ. Κατσουρίδη, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία απόδειξη με προσφορά ανωνύμου προς την Κ.Ε του ΑΚΕΛ ύψους 100χιλ Ευρώ. Μπορεί να ήταν σύμπτωση. Μπορεί όμως και  όχι.

* Η Ματριόνα Μπουτούσοβα (Матрёна Бутусова) είναι συνεργάτιδα της Offsite

Home