Ξέρετε την Έλενα, Αριθμός 14;

Ξέρετε την Έλενα, Αριθμός 14;

Είναι ο αριθμός 14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 28/2)

Μιλώ για την Περικλέους Έλενα, η οποία είναι Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας και Β' Αντιπρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ και τώρα αποφάσισε να διεκδικήσει μια έδρα στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Είναι ο αριθμός 14

Όπως κάνει Ο ΕΦΕΤΗΣ κατά καιρούς για διάφορους υποψηφίους έτσι και τώρα. Και θα πρέπει να πω ότι η Έλενα Περικλέους αρθρογραφεί από το 2014 κοντά μας. 

Και όταν λέω κοντά μας, εννοώ στην Digital Tree, αρχικά στην Ιστοσελίδα Onlycy, η οποία συγχωνεύθηκε το 2016 με την Ιστοσελίδα Offsite μετά την πλήρη εξαγορά της δεύτερης από την DT. Από το 2018 η Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας αρθρογραφεί εβδομαδιαία στην Brief (εδώ θα βρείτε τα διάφορα άρθρα της).

Ένα σύντομο βιογραφικό της: 

Η Έλενα Περικλέους εκτός από Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος του Κ.Σ.Π.Ν.Β. (Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου- Ibby cyprus) είναι κυρίως μια αθεράπευτη βιβλιοφάγος. Πήρε και επίσημα τον τίτλο όταν διάβασε το 1000στο της βιβλίο. Κάπου εκεί, στο «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», αποφάσισε πως θέλει να ζήσει πραγματικά καλύτερα και αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή της στο να διαβάζει, να γράφει και να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. 

Έχει πάντα μαζί της το λογοτεχνικό της φαρμακείο, το οποίο είναι γεμάτο παυσίλυπα, ιστορίες δηλαδή που διώχνουν τη λύπη, και μαζί μ΄ αυτήν και όλα τα άλλα δεινά: τη μοναξιά, την αγωνία, τη ζήλια, τον εγωισμό… αγκαλιάζοντας τρυφερά την ψυχή. 

Πολλά από τα βιβλία της βραβεύτηκαν, αλλά ξέρει πως αυτό δεν έχει καμία, μα καμία σημασία. Έχει βλέπετε ανακαλύψει τον κρυμμένο της κύκνο, ναι εκείνον από το Ασχημόπαπο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και ξέρει τώρα πια πως τίποτα άλλο δεν μετρά. Σας διαβεβαιώνει πως όλοι έχετε μέσα σας έναν κρυμμένο κύκνο. Ένα δώρο. Και όταν τον ανακαλύψετε θα ζήσετε εσείς καλά… και όλοι οι άλλοι; Σαφέστατα καλύτερα! 

Κατάλαβε νωρίς πως τον κόσμο εκτός από τα βιβλία και τα παιδιά μπορεί να τον αλλάξει και η πολιτική. Επιλέγει λοιπόν τη δράση από την αδράνεια και με τα 3 Τ (Τέχνη-Τύχη-Τόλμη) του Ελύτη συνεχίζει να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. 

Συγγραφικό Έργο: 

Α. Λογοτεχνία για ενήλικες: Γεύση από ζωή , Σε Φόντο Γκρίζο , 21 Εγώ 1 Εμείς( έκδοση Οργανισμού Νεολαίας) 

Β. Λογοτεχνία για παιδιά 

· Κόκκινη κλωστή δεμένη στο κομπιούτερ τυλιγμένη –(Α΄ Βραβείο Κ.Σ.Π.Ν.Β.) 

· Με τα μάτια ενός σκύλου- (Α΄ Κρατικό Βραβείο) 

· Το αγόρι που ήταν τ’ αστέρι της γης – (Α΄ Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς) 

· Πράσινοι Ιππότες σε μυστική αποστολή – (Α΄ Κρατικό Βραβείο) 

· Το μυστήριο της κλειστής πόρτας- ( Β΄ Βραβείο Κ.Σ.Π.Ν.Β.).

Home