Αστυνομικός χαστούκισε πρόσφυγα σε πτήση της Turkish Airlines (Βίντεο)

Αστυνομικός χαστούκισε πρόσφυγα σε πτήση της Turkish Airlines (Βίντεο)

19/06/2017 - 14:22

 Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι πρόσφυγας δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό σε πτήση Λονδίνο-Κωνσταντινούπολη της Turkish Airlines.

Ο άνδρας φώναζε «δεν μπορώ να αναπνεύσω! Δεν μπορώ!» ενώ ο αστυνομικός του πίεζε το κεφάλι στο κάθισμα. «Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ!» έλεγε με τους παραβρισκόμενους να μην αντιδρούν. Το περιστατικό βιντεοσκόπησε επιβάτης και το δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν ακόμα στο αεροδρόμιο Χίθροου ενώ ο εικάζεται πως ο επιτιθέμενος ήταν άνδρας της αστυνομίας μετανάστευσης.

Ένας επιβάτης έσπευσε να υπερασπιστεί τον πρόσφυγα φωνάζοντας «γιατί τον χαστουκίζεις;» ενώ ένας άλλος παρότρυνε τον αστυνομικό να σταματήσει: «δεν υπάρχει λόγος να τον χτυπάς στο πρόσωπο».

Στη συνέχεια ο αστυνομικός ζήτησε από τον επιβάτη να σταματήσει την βιντεοσκόπηση για να πάρει την απάντηση: «όταν επιτίθεσαι σε έναν άνθρωπο θα σε βιντεοσκοπούμε».

Ο πρόσφυγας φώναζε στο αεροπλάνο πως η υπηρεσία μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου τον στέλνει πίσω στο Αφγανιστάν. «Είμαι Αφγανός!» έλεγε στον αστυνομικό.

Το περιστατικό βιντεοσκόπησε ο Αχτζάχ Αλί, εθελοντής από το Μπέρμιγχαμ που ταξίδευε προς καταυλισμό της Τουρκίας για να βοηθήσει Σύρους πρόσφυγες.

Μιλώντας στην Sun, ο Αλί αποκάλυψε πως οι αστυνομικοί της υπηρεσίας μετανάστευσης μπήκαν στο αεροπλάνο και επιτέθηκαν στον άνδρα: «Δεν ενόχλησε κανέναν (ο Αφγανός). Προσπαθούσε να τους πείσει να τον αφήσουν εξηγώντας πως είναι Ιταλός πολίτης αλλά εκείνοι τον έπιασαν δυνατά από το πρόσωπο και δεν μπορούσε να μιλήσει. Τον χαστούκισαν».

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετανάστευσης επέλεξε να μην σχολιάσει το περιστατικό.

Πηγή: 
reader.gr

Close