Πέντε ηλικιωμένοι νεκροί σε γηροκομείο στην Φλόριδα, λόγω Ίρμα (Βίντεο)

Πέντε ηλικιωμένοι νεκροί σε γηροκομείο στην Φλόριδα, λόγω Ίρμα (Βίντεο)

13/09/2017 - 19:21
Σταμάτησαν τα συστήματα κλιματισμού
Επιμέλεια: Γιάννος Λύτρας

Πέντε ηλικιωμένοι βρήκαν τραγικό θάνατο σε οίκο ευγηρίας στην Φλόριντα, κατά το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα, καθώς έμειναν χωρίς κλιματισμό, λόγω της διακοπής ρεύματος που προκάλεσε η κακοκαιρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν λόγω της ζέστης, καθώς οι θερμοκρασίες κτύπησαν κόκκινο.

Τρεις ένοικοι του οίκου ευγηρίας, που βρίσκεται στο βόρειο Μαϊάμι στο Χόλυγουντ, απεβίωσαν επιτόπου και άλλοι δύο πέθαναν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν μετά την εκκένωση των εγκαταστάσεων, δήλωσε η Μπάρμπαρα Σάριεφ, η δήμαρχος της κομητείας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WSVN TV.

Όπως ανέφερε υπάλληλος που εργάζεται στην κουζίνα του οίκου ευγηρείας, μια γεννήτρια είχε χρησιμοποιηθεί για την λειτουργία της κουζίνας, αλλά δεν αρκούσε για να λειτουργήσουν και τα συστήματα κλιματισμού.

Συνολικά, 120 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν "εξαιτίας της έντονης ζέστης και της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος" διευκρίνισε το WSVN. Εφόσον οι αρχές συνδέσουν άμεσα αυτούς τους θανάτους με τον κυκλώνα, ο επίσημος απολογισμός θα ανέλθει σε 17 νεκρούς στη Φλόριντα.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ, New York Post

Close